1. 餐桌呈圓形,2張圓形桌子合併後空間極小,可放食物數量很少,座位沒椅背,進食得很不舒服。2. 若進餐人數少過3人,只被分配面向落地玻璃的座位,未能面對面坐,影響交流傾談。3. 咖啡質素普通,整體性價比不高;店員刻意隱瞞set menu,經多番查詢後才拿set menu(較划算的)給我們。4. 店員送上咖啡時倒瀉,弄髒了我的手袋、書、新買的白色衣服,店員起初不肯承擔責任,只是不斷叫我去洗,態度不善。5. 只有一個手洗間,輪候時間長,又要用鎖匙,不方便。
5. 只有一個手洗間,輪候時間長,又要用鎖匙,不方便。
2019-02-04
  • 沒有
2019-02-03 382 浏览
在繁囂的鬧市中遊走,總是勞勞碌碌。沒想到中國移動旗艦店舖內竟然藏有這麼一間清靜的精品咖啡室。咖啡室佔地不算大,但環境寧靜舒適,為身處煩擾鬧市中的香港人提供一個喘息空間。坐在窗邊位的話,可以看到下面街上人群車輛熙來攘往及四方八面的霓虹招牌在閃爍不停。Hands-On Coffee提供精品咖啡及手沖咖啡外,亦提供多款食物及甜品。Green All Day Breakfast ($105)看似平平無奇,但吃下去很有驚喜!炒蛋香口嫩滑、黑麥包外面微脆,內裡軟熟煙韌、南瓜牛油果剛好熟透腍身、整體不錯!Saddle  Brown  Egg  Benedict ($98)相對地這個Egg Benedict味道較一般,沒什麼特別,但水波蛋做得很好,既飽滿又流心。

Green  All  Day  Breakfast

Saddle  Brown  Egg  Benedict
2019-02-01
Green  All  Day  Breakfast
Hands-On Coffee (旺角)係旺角兆萬中心隔離的中國移動搭電梯三樓,環境舒適,適合情侶閨蜜等坐係到慢慢食傾下計!.⚜️All Day Breakfast全日早餐⚜️有煙肉丶炒蛋丶蕃茄、焗薯薯仔粒,黑麥麵包及沙律菜等,味道不錯,另外仲叫左杯冰熱帶果茶,清清地有淡淡茶香!.—————————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌Hands-On Coffee (旺角)旺角西洋菜南街1L-1M號中國移動旗艦店內3樓
Hands-On Coffee (旺角)
All  day  breakfast

⚜️All Day Breakfast全日早餐⚜️
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌Hands-On Coffee (旺角)
旺角西洋菜南街1L-1M號中國移動旗艦店內3樓
用餐优惠
試食活動
餐厅环境舒服,服务几好,咖啡豆有几种不同选择食物选择不多,还要去到两款主食都卖晒我们点左龙虾带子鱼扒,几好吃,但分量比较少,偏贵,hkd268温泉蛋carbonara 意粉, 好吃推荐HKD88黑松露薯条薯条应该是用气炸锅炸的,不好吃,但個黑松露酱调得不错,晒左HKD68 cappuccino 一般自调咖啡 HKD 58 咖啡豆不错,挺好喝的 总结,价钱贵左少少,但也值得一试,apps有时会有5折优惠,未下载APP的可以用我code ~Darleng ,会有现金卷可以在指定餐厅用。
餐厅环境舒服,服务几好,咖啡豆有几种不同选择
食物选择不多,还要去到两款主食都卖晒

温泉蛋carbonara 意粉, 好吃推荐
HKD88

黑松露薯条
薯条应该是用气炸锅炸的,不好吃,但個黑松露酱调得不错,晒左
HKD68

cappuccino 一般

自调咖啡 HKD 58 咖啡豆不错,挺好喝的

2019-01-19 291 浏览
愉快的下午🌟🌞朋友網上見到介紹係旺角既 Hands - On Coffee☕有唔同咖啡豆同滴漏方法選擇!淨係係你面前慢慢沖俾你睇已經值回票價😁食物我哋叫咗Avocado Egg benedict同 Mushroom Spaghetti with Truffle Cream Sause. 食物質素算係唔錯!Egg Benedict 個 sauce 幾好味,Spaghetti 的松露味幾突出但我覺得比較creamy 。不過地點方便又幾靚,同個friend 傾下計影下相都不錯😀!
愉快的下午🌟🌞

2019-01-13 199 浏览
行過見個裝修幾靚就去試下叫咗個印度味嘅手工咖啡。其實order咗都等咗幾耐致有人送嚟:服務員先俾啲咖啡粉我聞一聞。呢隻有標明係口感厚啲嘅。有啲朱古力香。可惜,粉係香嘅,不過沖出嚟好淡…師父喺你隔離即場沖,過程冇咩香味。水亦吾夠熱。份量其實吾多。大約有兩個細水杯份量。叫個小食:芝士薯條炸雞。正常ok喎。雞肉都吾鞋。間舖吾多,全部細細張圓枱,一人一枱。啲凳都坐得唔夠舒服。地點就好方便,可惜食物質素一般。
行過見個裝修幾靚就去試下
叫咗個印度味嘅手工咖啡。
其實order咗都等咗幾耐致有人送嚟:

可惜,粉係香嘅,不過沖出嚟好淡…

叫個小食:芝士薯條炸雞。正常ok喎。雞肉都吾鞋。

間舖吾多,全部細細張圓枱,一人一枱。啲凳都坐得唔夠舒服。
地點就好方便,可惜食物質素一般。

2019-01-13 127 浏览
行經旺角,通常都會去星巴x飲咖啡,但時常都會有一班好勤力嘅學生們做功課,想找個位來座都難。今天正想行去的時候,抬頭看見一個咖啡店,感覺好像唔錯,於是搭lift上去,一開門見環境不錯,而且不是嘈吵環境,職員好有禮貌問幾多位,之後遞上餐牌,價格就同星巴X差不多。由於過一陣子去食晚飯及想坐一陣,於是叫了一杯cold iced black 和芝士泡菜炸雞薯條。在期待食物及飲品之間,可以在店內望出窗外,感覺比較舒服,但唯獨張凳就麻麻比好坐。首先咖啡到,望落好似幾好,但飲下去就比較淡口,咖啡味就…再來是小食,只可以話,唔叫好過叫。期待改善。
首先咖啡到,望落好似幾好,但飲下去就比較淡口,咖啡味就…
Iced  black

再來是小食,只可以話,唔叫好過叫。
芝士泡菜炸雞薯條

期待改善。
2019-01-11 127 浏览
沒想過中國移動樓上會有餐廳,剛好有7折優惠,見環境又不錯,便去試試晚上8點半上到餐廳,服務員已說main course 只剩下一個選擇:慢煮12小時牛柳配薯菜,所以叫了這個跟冰滴咖啡當天冰滴咖啡的咖啡豆來自肯亞,剛入口時較酸,但after taste不錯,值得一嘗而慢煮12小時牛柳配薯菜,薯仔非常硬,牛柳味道還好,不過稍微over cook,但還可接受。不過原價要$188,不值得!
位於旺角嘅中國移動旗艦店內竟然都開咗cafe, 而且裝修幾靚, 入到去有個好大嘅area整咖啡 餐廳啲位坐得麻麻地,但係坐低埋飲杯嘢飲都還可以 。我哋叫咗all day breakfast, 賣相望落去都okay ,但個包比較偏硬,雖然暖暖哋腸同煙肉都整到好燶,啲腸嘅正面係ok,但係個底就完全燶曬, 燶到啲皮同腸嘅肉都分離。以為咁樣遮住就見唔到,呢個真係要改善 黑到我都要切走啲皮食。 而且煙肉硬到食唔到,都唔知烘咗幾耐all day breakfast其實都係啲比較容易整嘅嘢食,但係都整成咁,都真係有好大嘅進步空間 $115咁嘅質素真係好難接受。海鮮扁意粉就比較正常,味道普普通通,不過不失!$105冇野飲偏貴。覺得黎飲杯嘢都還可以,但係黎食野就可免則免。

餐廳啲位坐得麻麻地,但係坐低埋飲杯嘢飲都還可以 。

黑到我都要切走啲皮食。
而且煙肉硬到食唔到,都唔知烘咗幾耐

$115咁嘅質素真係好難接受。

覺得黎飲杯嘢都還可以,但係黎食野就可免則免。
2018-12-23 225 浏览
旺角西洋菜街是旺角必去旺點之一。無意中發現中移動上面有間未去過的cafe,就入去試下。首先個環境好靚好舒服,有cafe 休閒的感覺。坐喺窗邊可以飽覽繁忙的街道。由於近Christmas,所以cafe 已經有好多聖誕裝飾。中午去到,主食唔算太多,除了意粉,最吸引的是這個全日早餐。放得好靚靚,份量好足,食到好飽飽。我朋友食唔落主食,叫咁甜品。啲甜品有五星旗的水平,無論是賣相定味道。呢個甜泡沫蛋唔係周圍有,好考功夫,而且一定要即做,所以$88 唔貴。佢仲有2塊brownie 同一球雪糕,好豐富呀!士多啤梨慕思都值得一試,中間有層餅,所以食落有層次感。值得一提,佢地好有心將啲cream 變成綠地做聖誕樹,令成個experience 好有節日氣氛。個聖誕dinner set 好似都唔錯。一個tea set 有7個甜品?好幸福呀但一個人應該食唔晒。

首先個環境好靚好舒服,有cafe 休閒的感覺。

坐喺窗邊可以飽覽繁忙的街道。

士多啤梨慕思都值得一試,中間有層餅,所以食落有層次感。

個聖誕dinner set 好似都唔錯。

2018-12-23 184 浏览
閒日中午十二點來到,嘩!暫時沒有其他人,包場呀!這裡的座位有一排是可以俯視西洋菜街的,一個人來的話不用面壁了,面街吧!等了一會朋友終於來到,他說吃了個大早餐,於是決定點個甜品過下口癮,我就點了 set lunch 內的意粉。墨西哥雞柳意粉,頗有風味,伴有少少蔬菜,不錯吃。跟餐的齋啡好香濃,飲得我幾開心。等了好一段時間,我的意粉已吃掉了一半,友人的泡沫甜蛋終於到了,其他地方鮮有這款甜品,我搶了幾口來吃,口感頗有趣!還配有brownie 及雪糕,等待是值得的。
閒日中午十二點來到,嘩!暫時沒有其他人,包場呀!

2018-08-14
午餐
2018-12-23 138 浏览
睇完食評就被all day breakfast吸引,見仲有全份同半份選擇,都細心考慮過客人需要,但原來6pm前才有供應,想食就要6pm前啦。研究左menu一陣,最後還是食得輕盈一點,所以點了沙律,飲品就選抹茶了,不過抹茶沒有拉花,有別於靚靚咖啡,但味道就好好餐廳不算大,但座位小巧,對比之下,餐廳空間感大左。【抹茶牛奶】 $42抹茶味好濃郁,牛奶泡沫細密,抹茶味好到同starbucks連鎖店一樣,而且甜度不高,不過溫度再熱少少,就完美。【雞肉凱撒沙律】 $88雞肉醃得入味,仲有明顯Rosemary香草味,羅馬生菜好爽脆又份量多,麥包粒亦烘得鬆脆,但個凱撒沙律醬微暖而且太多醬,拌勻食味道幾重,整體係好味。

餐廳不算大,但座位小巧,對比之下,餐廳空間感大左。

【抹茶牛奶】 $42

【雞肉凱撒沙律】 $88
2018-12-21
2018-12-22 113 浏览
如果唔係openrice搵旺角咖啡店,都唔知道有間cafe隱藏喺中國移動店內! 需要直接入店,再坐右手面𨋢上去。Cafe 牆身同天花都貼滿煲蓋裝飾,加埋吧枱上neon lights,有少少似美國diner但又多左啲retro feel。店內重有唔少咖啡用具,包括冰滴等等⋯今次試了flat white 同all day breakfast。喜歡呢度豆嘅roasted level! 少少焦味但保有咖啡豆獨特既notes。All day breakfast亦都相當紥實,除左香腸,腸肉,茄汁豆,炒蛋之外,roasted potato係平時少見啲ge side dish,但加埋就唔怕唔夠飽!重有個面包烘到暖暖,相當貼心。總括呢度食物有一定水準,下次會試多啲其他食物!

店內重有唔少咖啡用具,包括冰滴等等⋯

總括呢度食物有一定水準,下次會試多啲其他食物!
2018-12-21 77 浏览
放假出左旺角街街💃🏻女生一累就想搵間coffee shop坐下😎扮下野😅哈哈平時旺角比小妹感覺只有掃街好食🤤旺角嘅餐廳大多數麻麻地😝哈哈竟比小妹搵到間唔錯嘅樓上Cafe🤓飲杯咖啡食個意粉又一餐🍽松子羽衣甘藍扁意粉🥬炒得幾乾身😌無羽衣甘藍嘅臭草腥味當中加左芝士微微拉絲🧀更惹味話明cafe☕️都點杯Latte試下健康選擇之下💪🏻揀咗Oat milk飲落無平時咁奶之餘🥛尾尾dap落有燕麥味不錯喔😋
放假出左旺角街街💃🏻

健康選擇之下💪🏻揀咗Oat milk
飲落無平時咁奶之餘🥛尾尾dap落有燕麥味
不錯喔😋
2018-12-20 67 浏览
6點半7折,例牌飲品唔計!Flat white唔得,啡味唔夠,個拉花有無hea左啲?仲claim自己主打咖啡?金文畢芝士,炸得唔夠耐,個皮仲有麵粉味,stuff芝士又stuff得唔夠!白酒海鮮扁意粉,煮意粉時間耐左,偏淋而且無味無道喎!香草脆皮焗豬腩,啲肉鞋晒,係個皮真係好脆囉!連牙簽都比咁大個筒你但入面係得4條咁大把,真係好心唔好咁樣衰好無!中移動搞好個網絡算吧喇,地鐵收得勁差囉!
6點半7折,例牌飲品唔計!
白酒海鮮扁意粉,煮意粉時間耐左,偏淋而且無味無道喎!
香草脆皮焗豬腩,啲肉鞋晒,係個皮真係好脆囉!
中移動搞好個網絡算吧喇,地鐵收得勁差囉!
2018-12-19
用餐优惠