2022-06-13 54 浏览
依家香港周圍都係爆餡三文治🥪唔講都唔知 其實呢一間鐵板三文治 先係香港嘅始祖!最鍾意就係食佢哋個「蝦兵蟹將鐵板三文治」小龍蝦沙律、炸軟殼蟹 再加埋雜菜沙律 清新得嚟 夠晒鮮甜惹味🦞🦀
2022-06-10 53 浏览
而家周圍都食到爆曬餡嘅三文治 而呢一間主打日式鐵板三文治都好吸引!最鍾意就係食佢哋個歐陸監獄鐵板三文治🥪內餡超級特別 有鹹香嘅芝士通心粉、蕃茄肉丸、炸薯餅、太陽蛋 再配埋清爽嘅甘藍菜沙律🥗口感味道層次相當之豐富
2022-06-10 57 浏览
一個包可以頂大半日🤭🤭今次試左全日早餐飽,好得意將成份早餐放晒入口晚既感覺好滿足,有雞肉腸、茄汁豆、炸薯餅、好新鮮既菜、煙肉…配埋佢2隻醬簡直無得彈!薯餅薄得黎炸既口感好脆身,醬汁搭配得岩岩好!個麵包偏煙韌,可以包得住啲餡,同埋又好飽👍🏻

一個包可以頂大半日🤭🤭

最近行開行埋都見到有間design超modern嘅爆餡三文治店 啡熊本身以為呢間本地連鎖店淨係得外賣 但原來喺K11有間超大嘅堂食店😮 啡熊係平日收工同朋友一齊去食的 但見到都幾full下😳 好彩啲位都好足 而且坐得好舒服(好多梳化位!)作為自助式服務嘅餐廳黎講 環境方面絕對滿分😛-🌟-▪️芝士龍蝦汁通心粉 $78超多芝士 刮通粉上黎個陣拉絲拉得超長 超級邪惡👻 龍蝦汁都好濃郁 仲有啲蝦肉係入面 相當良心了🥹 而且通粉超掛汁 好香但唔會好膩 啡熊超鐘意呢個😍▪️蝦兵蟹將鐵板三文治 $65呢個係招牌三文治 一上黎就見到超澎湃嘅餡 超興奮😂 入面有啲好彈牙既蝦肉 同埋炸得外脆內軟嘅軟殼蟹 配埋用沙律醬撈過既蔬菜絲 清爽得黎 口感都好豐富😚 不過味道比較淡 啱曬想要健康但又口痕嘅人😆▪️H3自家手切薯條(M) $25有無人同啡熊一樣鍾意食粗薯條!呢個中size可以話超良心 食極仲有好多啊😂 夠香口 又夠熱辣辣 好食😋▪️脆炸魷魚配士拉差蛋黃醬 $32驚喜之選🌟魷魚好彈牙 外層裹住香脆既炸漿 又辣辣地 好正🥹 齋食已經好夠味🤤 點埋濃厚嘅醬汁又係另一種風味👍🏻▪️大甲芋頭麻糬croffle $28煙韌控

-🌟-
▪️芝士龍蝦汁通心粉 $78

▪️蝦兵蟹將鐵板三文治 $65

▪️H3自家手切薯條(M) $25

▪️脆炸魷魚配士拉差蛋黃醬 $32

▪️大甲芋頭麻糬croffle $28
煙韌控同芋頭控必食🤤 麻糬軟軟糯糯 加上超多香濃嘅芋泥 超滿足😳 croffle係偏軟身 但牛油味重 幾香🤭

-🌟-
雖然係連鎖店 但啲嘢食絕對唔馬虎 而且性價比都幾高😤 咁高質嘅本地店絕對值得支持哦😚
2022-06-08 42 浏览
大大份爆餡三文治今次去咗K11嘅分店,地理位置方便,一出尖沙咀站就係,而且店舖嘅空間感十分之足夠👍🏻,一啲都唔迫夾,而且裝修風格簡約,俾人嘅感覺光猛乾淨,十分之舒適大力水手三文治🥪($52)份三文治🥪超足料爆曬餡,而且仲好貼心咁會係份三文治有支旗仔🚩寫清楚味道,如果嗌多幾份都唔會同朋友撈亂,麵包經過鐵板燒過,會比較香口同埋硬身,中間Buttemilk炸雞塊🐔,香脆juicy,前後都會有蔬菜沙律🥗,車打芝士同埋生菜🥬,啖啖都好滿足,要留意蔬菜才會比較多汁醬,要快d 食,唔好整淋包身😬Set Combo (+$34)薯條🍟份量都好大,炸得鬆化香口👍🏻Iced Americano ☕️ 比想像中好,質素拍得住Coffee shop 👍🏻,帶有酸度同少少Nutty味如果大家想食快餐,又食嫌左漢堡包,不妨試下呢間嘅三文治🥪
大大份爆餡三文治

大力水手三文治🥪($52)

Set Combo (+$34)
薯條🍟
份量都好大,炸得鬆化香口👍🏻

Iced Americano ☕️

如果大家想食快餐,又食嫌左漢堡包,不妨試下呢間嘅三文治🥪
2022-06-08 103 浏览
亞洲國家都冒起屬於自己本土的爆餡吐司,唯獨香港少有,呢間已擁有4間分店的本地品牌專門製作鐵板三文治,推出唔同豐富嘅餡料(選擇太多又難倒選擇困難症患者). 麵包經鐵板烘烤超香,而且係湯種麵包!吃下去口感不一樣的我就知道!尖沙咀店地理位置極佳,是舊K11鏈接住黨鐵的出口,無論是食個快飯或者買個外賣返屋企都非常方便。店鋪裝修光猛,以不銹鋼色和白色為主色調,加上某些幻彩貼,牆上不少掛畫增添設計感。先在門口order後獲得識叫既牌仔一個,再自己揾個心儀既位置坐底。欣賞店內提供的餐具是可重用而即棄。照燒蘑菇雞翼 ($45) 去骨手工多,屋企人唔會整所以出街食多。香脆烤過的雞翼皮上淋上甜甜的燒汁,雞翼釀咗芝士、蘑菇等餡料,非常惹味慢條撕理食肉獸鐵板三文治 ($62) 主角是手撕慢煮豚肉,照顧你健康加上甘藍菜沙律、番茄和羅馬生菜,混合焦糖洋蔥蛋黃醬和芥末籽蛋黃醬,以湯種麵包夾住豐富餡料增添咬口,焗過嘅麵包邊少少脆,淡淡的牛油味係幾唔錯。芝士龍蝦汁通心粉 ($108) 拉絲芝士鋪面,中間有幾粒龍蝦仔,即叫即焗,芝士味和龍蝦味香濃,飽肚感強!如果通心粉多d咬口會再正D~檸檬撻Croffle ($32)完美

照燒蘑菇雞翼 ($45)

慢條撕理食肉獸鐵板三文治 ($62)

芝士龍蝦汁通心粉 ($108)

檸檬撻Croffle ($32)
完美的一餐不少得一份甜品!店內即叫即整的Croffle,檸檬味醒神開胃,Croffle酥鬆軟香脆,頂上的mascarpone cream打得light食落冇罪疚感。

Earl grey latte
超級大杯的latte,店員細心詢問可以選落或者唔落咖啡!缺乏咖啡因的我會選擇加咖啡。
咖啡味和Earl grey茶的味道互相平衡,飲吓飲吓諗起茶+咖啡,呢個咪就係鴛鴦?

P.S. 店內設置洗手機,疫情下的我們洗手後可以盡情放心地讓手指直接觸碰食物,三文治用手食係最正!
P.S. 終於拆解咗內心疑惑,究竟點解要改名做hand3ag呢?食意思"包包"🥪 個腦一路諗住係袋所以諗唔到lol
芝士龍蝦汁通心粉
慢條撕理食肉獸鐵板三文治
檸檬撻Croffle
照燒蘑菇雞翼
2022-06-05 71 浏览
· 蝦兵蟹將鐵板三文治 / $65主打鐵板三文治,呢款有軟殼蟹、小龍蝦沙律,仲有大量蔬菜🤣味道ok不過不失,麵包夠脆,但建議大家要食得快啲,餐廳冷氣好大,食物好容易變凍。· 照燒蘑菇釀雞翼 / $45小食好抵食,平均$3-40蚊就有一款,呢款要比like👍🏻雞翼外皮比甜甜嘅照燒汁包住,好入味,入面釀咗芝士同蘑菇,食落有驚喜,要同家姐爭食最後一隻🫢· 芝士焦糖洋蔥薯條 / $38· Oreo croffle / $32Oreo係甜品無敵配搭🫢第一次試croffle,同想像中嘅口感有啲唔同,唔知係咪因為係用牛角包壓成waffle形狀,所以好多層酥皮壓實之後口感係較窩夫實身🤔· 粒粒蜜桃檸檬特飲 / 蜂蜜檸檬特飲 / 各$38
· 蝦兵蟹將鐵板三文治 / $65

· 照燒蘑菇釀雞翼 / $45

· 芝士焦糖洋蔥薯條 / $38

· Oreo croffle / $32

· 粒粒蜜桃檸檬特飲 / 蜂蜜檸檬特飲 / 各$38

🍽#HomeKongFood 之前見到不少介紹!尖沙咀K11一間本地品牌的鐵板三文治專門店HAND3AG。最初都唔太敢去食!Hand3ag主打鐵板三文治,出名多款式又大件抵食,好耐之前都有食過,最近行過見佢又出左新款式同甜點,決定encore食多次!,結果😂 大部份女仔都應該食得哂!OPPA炸雞鐵板三文治 $52韓風代表有OPPA炸雞鐵板三文治!加入韓國人氣甜辣炸雞、泡菜、Mozzarella芝士、羅馬生菜,並加入酸酸甜甜既醋漬蘿蔔絲,食落帶點香辣惹味雙重芝士通心粉 $68超邪惡既雙重芝士通心粉🍝係通心粉上加左Mozzarella芝士同車打芝士一齊烤焗🧀芝士味道好濃郁~整體來講 配料係比較特別,香港比較少有!但見到實物就覺得so Igable and delicious 🤤 HAND3AG回顧率🌸:8/10食物質數🤤 :7/10環境⛲️:8/10服務👩🏻‍💼:8/10地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226-B227A號舖#HAND3AG #hand3aghk #hand3ag三文治 #三文治 #韓國三明治 #三明治 #台灣三文治 #本土製作 #本地品牌 #hkfoodie

OPPA炸雞鐵板三文治 $52

雙重芝士通心粉 $68

HAND3AG
回顧率🌸:8/10
食物質數🤤 :7/10
環境⛲️:8/10
服務👩🏻‍💼:8/10

#HAND3AG #hand3aghk #hand3ag三文治 #三文治 #韓國三明治 #三明治 #台灣三文治 #本土製作 #本地品牌 #hkfoodie #hkfood
2022-05-30 48 浏览
唔講都唔知 其實呢一間店先係係香港嘅爆餡三文治始祖🥪食過幾次 最鍾意係佢個王牌蝦兵蟹將鐵板三文治❤️入面有酥脆嘅玄軟殻蟹、小龍蝦沙律同埋雜菜絲 味道好清新 而且仲好鮮甜 口感相當豐富!
2022-05-20 65 浏览
繼續食不停🤤先黎介紹邪惡的🤩尖沙咀人氣三文治🥪喜歡💕呢種爆滿既畫面📍大力水手三文治📍歐陸監獄鐵板三文治📍粗薯條電松露醬📍玫瑰鮮奶咖啡📍伯爵茶鮮奶咖啡大力水手正 有肉有菜監獄我食果邊無丸子☹️同埋粒蛋好水汪汪 食嗰陣有啲論盡🤪但兩款個味道都好好食粗薯條啖啖薯仔🥔野飲正常好飲可以再去試下環境寬敞唔駛排隊👍🏻👍🏻傾計又岩仲有自動洗手機 食完洗手very good .#唯有食是最治癒的
繼續食不停🤤
仲有自動洗手機
食完洗手very good
#唯有食是最治癒的
2022-05-14 79 浏览
今次介紹位於尖沙咀𝗞𝟭𝟭 𝗔𝗿𝘁 𝗠𝗮𝗹𝗹嘅爆餡三文治🥪𝗛𝗔𝗡𝗗𝟯𝗔𝗚成日都係IG見到佢嘅跡影,見佢爆哂餡 個樣又吸引,引起我滿滿嘅好奇心🤓所以就去give it a try la舖頭位置好易搵,港鐵尖沙咀/尖東站D3出口一出就係🚇牧羊少年隔離🔹搖滾雞鐵板三文治($49) 內有手撕烤雞肉🐓|蘋果🍎|車打芝士🧀|炸洋蔥圈🧅|烤核桃碎|羅馬生菜🥬|焦糖洋菜蛋黃醬|俄式蛋黃醬 果然與圖相符,爆哂餡,有誠意!🤩 滿滿嘅雞肉、蘋果片、芝士、核桃碎、生菜、洋蔥圈塞爆左成個三文治,一口咬都咬唔哂全部餡,我都唔知點食🤣🤣 外表就高分架喇,不過關鍵嘅味道方面呢就中規中矩啦〜 唔知其他三文治係咪都係咁,但我呢個個餡就應該整做沙律先再夾麵包,所以係凍嘅 雞肉味道ok但少少鞋口🤭蘋果、生菜同核桃碎增加咗三文治嘅口感👍洋蔥圈唔算多但都有佢嘅香味〜蛋黃醬好夾食落唔heavy😗總結: 整體雖然外表吸引,但味道中規中矩,無令我「哇!」一聲嘅驚艷🧐(帶返個頭盔先🪖)可能我呢個較普通所以令我少失望,其他三文治個餡都幾特別,應該表現好啲嘅🤭〜🔖𝗛𝗔𝗡𝗗𝟯𝗔𝗚📍 河內道18號K

🔹搖滾雞鐵板三文治($49)
果然與圖相符,爆哂餡,有誠意!🤩
外表就高分架喇,不過關鍵嘅味道方面呢就中規中矩啦〜

總結:

🔖𝗛𝗔𝗡𝗗𝟯𝗔𝗚
📍 河內道18號K11購物藝術館B2樓B226號舖

🥪 讓你意想不到得爆餡三文治天氣炎熱,午膳想轉轉口味吃鐵板三文治,來到K11吃爆餡三文治,這裡的三文治配搭新穎多變,三文治會切半用紙包好再入盒,提升食用的便捷度,亦方便了熱愛打卡的美食家。🦐🦀 蝦兵蟹將鐵板三文治 $ 65爆餡鐵板三文治內藏酥脆的軟殼蟹、小龍蝦沙律、甘藍菜沙律、青瓜、羅馬生菜,配以他他醬和俄式蛋黃醬,清新時尚的配搭令人一試難忘。🧆 歐陸監獄鐵板三文治$54 肉食愛好者推介這款由薯餅、蕃茄肉丸、甘藍菜沙律、荷包蛋和芝士通心粉,配以燒烤醬及俄式蛋黃醬作餡料的鐵板三文治。層次豐富,口感豐腴,吃後能量滿滿,衝勁十足。🐷 芝士焗蕃茄肉丸 $32熱辣辣的焗肉丸,滿怖芝士,謹記襯熱吃,有強烈的拉絲效果。蕃茄汁中和了肉丸的肥膩感,吃著滿是滋味。🥗 自選沙律 - 可任選3-4款 ($68)均衡飲食是必須的,所以點了一客沙律。這次選擇了粉紅羽衣甘藍藜麥沙律、🐔慢燒雞蘋果沙律和北海道男爵馬鈴薯沙律。🥗 粉紅羽衣甘藍藜麥沙律羽衣甘藍和藜麥都是超級食物,粉紅與綠色的配搭,充滿強烈的視覺效果,而且配搭豐富,有羽衣甘藍、蘋果、西瓜、紅火龍果、醃漬紫甘藍、蔓越莓乾、南瓜籽、鷹嘴豆、馬蘇里拉芝士、三
🥪 讓你意想不到得爆餡三文治

🦐🦀 蝦兵蟹將鐵板三文治 $ 65

🧆 歐陸監獄鐵板三文治$54

🐷 芝士焗蕃茄肉丸 $32

🥗 自選沙律 - 可任選3-4款 ($68)

🥗 粉紅羽衣甘藍藜麥沙律
羽衣甘藍和藜麥都是超級食物,粉紅與綠色的配搭,充滿強烈的視覺效果,而且配搭豐富,有羽衣甘藍、蘋果、西瓜、紅火龍果、醃漬紫甘藍、蔓越莓乾、南瓜籽、鷹嘴豆、馬蘇里拉芝士、三色藜麥、紅菜頭油醋汁,酸酸甜甜的味道,十分開胃。

🥔 北海道藍爵馬鈴薯沙律
一款飽肚的沙律,沙律包括藍爵馬鈴薯胡蘿蔔、洋蔥、青瓜、烤火腿、水煮雞蛋、忌廉芝士,芝士奶香味濃,吃著肚子不會空虛,充滿幸福感。

🐔 慢燒雞蘋果沙律
沙律中燒雞肉嫩滑美味,配搭西芹、蘋果、蔓越莓乾、青瓜、紅提子和烤核桃。整體清甜美味,是推薦款式!

☕️ 伯爵茶鮮奶咖啡 $45
伯爵茶和咖啡融合,調配出細緻輕盈的口感。配著三文治同吃,味道剛好。

🔸小總結:
餐廳環境光猛,舒適乾淨。食物包裝簡潔有時尚感,予人方便衛生的感覺。食物美味足料,平日午市提供套餐,價錢親民,值得回訪。

👅味道:4.8/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:4.9/5
🔰餐廳環境:5/5
🍽 餐廳:HAND3AG

🌐地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B226號舖
🐮 #cowing吃在尖沙咀

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #相機食先 #吃貨 #食好西 #HAND3AG
2022-05-03
午餐
  • 蝦兵蟹將鐵板三文治
  • 歐陸監獄鐵板三文治
2022-05-06 928 浏览
聞名不如見面,最近在網絡瘋狂洗版的爆餡三文治🥪 成功引左我去試吓!份量真係超驚人,我一個女仔食半份已經好飽好彩外賣盒包裝得好精緻,留返聽日做lunch😛唔好浪費! 將意外發現隱世美食,好少人評論的焗芝士通粉超好味!甚至會為咗個芝士通粉回頭不得不讚吓個造型,兩片烤得薄脆幾多士中間超有料,脹卜卜!包裝都好精緻,用牛油紙包得緊緊的,唔會食到東翻西倒。▪️蝦兵蟹將鐵板三文治 $65叫得蝦兵蟹將,係因為佢有軟殼蟹同埋小龍蝦沙律,餡料真係好豪華!軟殼蟹可以再脆d就好啦。我最鍾意係好多沙律-甘藍菜沙律、青瓜、羅馬生菜,令成件事好清新!他他醬亦落得恰到好處,唔會因為太多醬整到個包淋晒▪️歐陸監獄鐵板三文治 $54呢個係澱粉質控之選!兩片多士在加芝士通心粉同薯餅🤩最初驚好怪,但係又出奇地夾喎!軟軟又黏笠的芝士藕斷絲連~味道濃厚!好正!肉丸加煎蛋加埋少少蕃茄有點像食Pizza 嘅感覺!超有飽腹感!▪️芝士龍蝦汁通心粉 $78呢個正囉!簡直係隱藏料理! 我見網上好少人叫,芝士通心粉雖然係普通嘢,但係西餐動輒百幾蚊㗎!而家七十零蚊仲要份量幾大!芝士交足貨,一層厚芝士脆脆的,裏面係染得均勻的芝士汁,超濃郁超正!仲有彈

好彩外賣盒包裝得好精緻,留返聽日做lunch😛唔好浪費!

▪️蝦兵蟹將鐵板三文治 $65

▪️歐陸監獄鐵板三文治 $54

▪️芝士龍蝦汁通心粉 $78
呢個正囉!簡直係隱藏料理! 我見網上好少人叫,芝士通心粉雖然係普通嘢,但係西餐動輒百幾蚊㗎!而家七十零蚊仲要份量幾大!芝士交足貨,一層厚芝士脆脆的,裏面係染得均勻的芝士汁,超濃郁超正!仲有彈牙小龍蝦肉,質素好過大把西餐廳

▪️辣味脆雞粒 $32
炸得嘅香脆,帶點微辣口感過癮

▪️檸檬Croffle
近期超流行的Croffle 就係以牛角包做waffle 餅底! 餅底酥皮超脆口,加埋淋喺面嘅檸檬汁,清新唔甜!就連面上的忌廉都好鬆軟!

• 小龍蝦芝士通粉
2022-04-22 95 浏览
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$100-150+📍Address: HAND3AG, Tsim Sha Tsui @hand3ag This shop is famous for their oversized sandwich and great variety of snacks at reasonable price, so we gave it a try!😋First, we would recommend you to order their snacks like Grilled cheese meatball with tomatoes($32), fried squid with sriracha Mayo sauce($32). They just prepared it upon our order, so it was fresh and hot! I especially liked the chewy texture of the squid, which was not rubbery at all and the p
🇭🇰Hong Kong

This shop is famous for their oversized sandwich and great variety of snacks at reasonable price, so we gave it a try!😋First, we would recommend you to order their snacks like Grilled cheese meatball with tomatoes($32), fried squid with sriracha Mayo sauce($32). They just prepared it upon our order, so it was fresh and hot! I especially liked the chewy texture of the squid, which was not rubbery at all and the portion was very generous! Secondly, we also loved their dessert like the strawberry croffle($32), it was still flaky and warm inside while there was some cold cream outside(which is quite an interesting combination that we both liked)

Then for their famous sandwich, we tried their soft shell crab and shrimp salad sandwich($65). For seafood lovers who like crab and shrimp, this is the sandwich for you!
➸ 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥 𝐢𝐫𝐨𝐧 𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞 歐陸監獄鐵板三文治 ($54)這款三文治是這家店的王牌👑。 入面有很多款不常出現在三文治的食材😂,相當搞怪。一份三文治內竟然有芝士通心粉、蕃茄肉丸、薯餅!另亦有生菜和雞蛋在內。想不到味道還是不錯的😋,就看你能不能接受到這些創意配搭和三文治內有通心粉吧。➸ 𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐬𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐜𝐫𝐚𝐛 & 𝐬𝐡𝐫𝐢𝐦𝐩 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝 蝦兵蟹將鐵板三文治 ($65)另一王牌👑~ 相較上一款三文治,這款的食材比較正路,有酥脆軟殼蟹、小龍蝦沙律和一些蔬菜😎。我吃的版本有紫椰菜絲,感覺顏色更加特別,不過現在好像改版了看不到有紫色的元素呢😬。至於麵包的部份感覺吸收了很多牛油,拿上手會有點油。整體來說因為有蔬菜,所以都不會很油膩👌🏻。三文治看似爆餡,不過其實沒有期待般的大份~

三文治看似爆餡,不過其實沒有期待般的大份~