2025-04-10 430 浏览
多謝呢間cafe逼我貢獻第一篇食評冇服務可言 等左好耐要親自行出去先落到單等廿分鐘要問先上嘢飲 等半個鐘淨係黎個小食見隔離枱遲過我地黎但上曬嘢飲野食上菜耐仲要漏單 隔離枱漏單staff答佢幾次話落左等到佢地嬲到要走 埋單嗰時先答人係漏單留意到好幾張枱都冇抹照serve客朋友一放隻手上去成個袖都係醬汁同野食碎屑因為同張枱一樣色冇特別留意瀨左嘢仔細望有汁有飯粒有甜品碎屑野食非常麻麻 完全唔值呢個價意粉完全冇汁好乾話係香辣只係得兩粒辣椒做裝飾 完全冇辣味睇相見唔到辣椒 撩開會有兩粒嘅all day breakfast盛惠$148 Menu寫到明有沙律菜 落單嘅時候問staff個沙律菜有冇sauce佢話會落醋同橄欖油麻煩佢走醋走茄汁豆staff話冇問題上到黎冇走到茄汁豆 沙律菜影都冇問另一個staff話all day breakfast不嬲都冇沙律菜唔知點解order嘅時候問佢同事又冇話冇沙律菜仲答到all day breakfast個沙律菜有醋有油以為自己睇錯望多次個Menu又真係寫有沙律菜呢個係其他食評 人地嘅all day breakfast有沙律菜 茄汁豆係有兜裝住呢個係我嘅 一開始冇
多謝呢間cafe逼我貢獻第一篇食評

換完返黎連舊番茄都唔比你
叫佢換嗰陣都怕佢比屎我食
不過真係食唔到唯有硬住頭皮叫佢換

條腸有怪怪的味道
煙肉好乾好硬(左下角嗰兩塊)
炒蛋好老

唔知點解咁多好評
朋友話唔係劣評 直頭要blacklist
我地比4舊幾水買左個教訓
花少少時間寫個真實食評感受比大家參考下

⭐【旺角】慢活.玩味十足咖啡店⭐約了朋友聚餐,在旺角鬧市找了一間特色咖啡cafe,以「窮」為主題的〔GRIND SIZE〕,餐廳門口有「窮」字作店鋪招牌,玩味十足。近門口有一個山洞開放式窗口打卡位,而沿著店內樓梯直上二樓,更是另一個大空間用餐環境,有梳化及榻榻米座位,帶點波希米亞風格,而且有大大隻「見字飲啡」字體在牆身作裝飾,整體很有慢活的感覺,跟朋友傾偈一流,上下兩層可以說是風格各有不同特色。餐廳除了有咖啡以外,亦有提供不少主食、甜品及飲品,店內亦有不少特色主食: 明太籽蟹肉西班牙蛋餅,花雕麻辣蜆肉意粉,慢煮牛面頰肉沙嗲汁煎腸粉,味噌甲羅燒蟹肉意大利飯及南瓜海鮮意大利雲吞,可惜有些已經賣完,下次有機會再去品嚐吧。【焦糖燉蛋】(HK$46)是一杯飲品,杯面奶泡上放了焦糖蜂巢脆粒,香脆可口,一層咖啡一層奶泡,入口有陣陣濃厚的咖啡香味,焦糖燉蛋不算特出,但這個組合味道很好。【抹茶鮮奶】(HK$52) 除了有一杯濃郁的抹茶外,更配上一瓶凍鮮奶及糖水,可自由沖調份量,鮮奶一支份量很多,配上茶刷亦可以將大顆泡沫消除掉,抹茶口感順滑味道濃郁。【不是飲品.凍奶茶】(HK$88)心太軟甜品亦很有驚喜,
⭐【旺角】慢活.玩味十足咖啡店⭐

【焦糖燉蛋】(HK$46)

焦糖燉蛋
【抹茶鮮奶】(HK$52)

抹茶鮮奶
【不是飲品.凍奶茶】(HK$88)

心太軟甜品亦很有驚喜,有奶茶味道的心太軟外層焗得香口,切開有暖暖的流心,茶香味道濃郁,配上伴碟的雲尼拿雪糕及餅乾碎,配搭很用心,好味道,推薦。
不是飲品.凍奶茶
【慢煮黑毛豬叉燒意大利飯】(HK$168)

黑毛豬叉燒外皮微脆有陣陣叉燒香味,肥瘦均勻肉質軟腍,叉燒的蜜糖味濃郁,加入了洋蔥粒很惹味,而意大利飯粒粒分明,咬感微硬有口感。
慢煮黑毛豬叉燒意大利飯
【三重蒜香香辣蟹肉意粉】(HK$148)

一上檯已經聞到很香的蒜蓉味道,入口除了蒜香味道濃郁,更有份量不少一梳梳蟹肉,濃郁的醬汁令到意粉口感濕潤而且很惹味。
三重蒜香香辣蟹肉意粉
2025-04-03
抹茶鮮奶
不是飲品.凍奶茶
雪白潔淨既環境令我地都好想留係度飲多杯野,吹多陣水咁一於就食埋野,休息下先再返屋企啦慢煮牛面頰肉•港式沙嗲汁煎腸粉 $148我轉左做意粉,就同市面上其他餐廳既牛面頰意粉差唔多佢地與別不同既就係同左大量既炸蒜炸花生,味道唔會太濃,有好好保留到牛肉味道牛肉味道仲好濃郁,而且唔會有太多濃汁既味道,咁先可以食到牛肉既原汁原味架嘛Grindsize breakfast! $148呢個breakfast既份量真心係大份,數得出既all day breakfast材料都應該齊啦仲有parma ham,真係不得了炒滑蛋又大又厚,到底係用左幾多隻蛋呢?手工松露肉丸 $88松露味道好香,外脆內軟又厚實既肉丸Apple americano $44蘋果味道清清地咁滲透出黎,同americano mix得幾好蜜柑奶昔 $56有種簡單既感覺就係,甜甜既香橙味牛奶應該唔會肚痛?不過淨係知好好飲,唔理啦😝
雪白潔淨既環境令我地都好想留係度飲多杯野,吹多陣水
咁一於就食埋野,休息下先再返屋企啦

慢煮牛面頰肉•港式沙嗲汁煎腸粉 $148
我轉左做意粉,就同市面上其他餐廳既牛面頰意粉差唔多

Grindsize breakfast! $148
仲有parma ham,真係不得了
炒滑蛋又大又厚,到底係用左幾多隻蛋呢?

手工松露肉丸 $88
松露味道好香,外脆內軟又厚實既肉丸

Apple americano $44

蜜柑奶昔 $56
有種簡單既感覺就係,甜甜既香橙味牛奶
應該唔會肚痛?
不過淨係知好好飲,唔理啦😝
2025-04-03 489 浏览
我身為一個窮人都要去飲「窮啡」☕️呢間手捲粉真係好好味😗📌手工松露肉丸新鮮熱辣炸起🔥松露已經與肉丸混為一體🤩所以一口咬下去散發陣陣松露香氣😋口感很結實👍🏻📌香煎帶子明太籽手捲粉明太子醬汁很濃郁而手卷粉煙靭彈牙😻每一條都掛滿醬汁超級Juicy惹味😋還有三粒香煎過的鮮甜帶子!大推薦🌟📌慢煮黑毛豬叉燒意大利飯半肥瘦叉燒肉味香濃,所以有很香豬油味,肉質又嫩滑😍配上濃稠的忌廉意大利飯真的是一絕呀😗📌玄米茶Latte淡淡的茶香味道很平均適中,而抹茶Latte則有香濃抹茶味🍵
我身為一個窮人都要去飲「窮啡」☕️呢間手捲粉真係好好味😗

📌手工松露肉丸

📌香煎帶子明太籽手捲粉

📌慢煮黑毛豬叉燒意大利飯

2025-04-03 369 浏览
朋友約我到旺角女人街旁Grind Size聚舊。白色主調的Cafe,配上木系傢俬,設計用心,給予一個溫暖嘅感覺,樓高兩層,二樓仲有榻榻米可供選擇,整個空間感十足主食香煎帶子明太子手捲粉第一次食手捲粉,口感有點似通粉,手捲粉非常掛汁,配上明太子醬,好Creamy,香煎帶子鮮味彈牙味噌甲羅燒蟹肉意大利飯味噌甲羅燒蟹肉鮮味濃郁,配上意大利飯,夠Creamy,口感豐富Dessert不是飲品·凍奶茶甜品名好鬼馬,叫左呢款其實係心太軟配上雪糕,心太軟內層紅茶醬非常流心順滑,茶味濃郁配上雪糕,好Match,好喜歡飲品:Mocha、焦糖燉蛋GrindSize咖啡款式多,有特包,今次試咗焦糖燉蛋,甜度適中,好啱我口味,朋友試Mocha朱古力同咖啡分量恰當,都相當不錯

主食
香煎帶子明太子手捲粉

Dessert
不是飲品·凍奶茶

飲品:
Mocha、

2025-04-02
2025-04-01 564 浏览
藏身旺角通菜街的「窮撚賣咖啡」,工業風水泥牆身,配舊式傢俬,刻意不修邊幅的裝修玩味十足。🐮慢煮牛陰柳酸種多士 酸種麵包烘得脆身,牛陰柳軟嫩肉味濃。配上兩隻流心蛋,將蛋黃醬同香滑薯蓉加埋一齊食,多重口感。🐷慢煮黑毛豬叉燒意大利飯 ($128)中西合璧的意外之選!意大利飯有口感,醬汁超濃郁creamy, 厚切黑毛豬叉燒脂香豐腴,肥瘦適中,創意與味道兼備。 🧁不是飲品.凍檸茶 裝成港式飲品的甜點, 其實係流心朱古力蛋糕加檸檬雪葩。蛋糕戳破後朱古力漿爆出,同檸檬雪葩形成冰火交織,雪葩酸度剛好中和甜膩👍🏻🍹青瓜梳打 自家製青瓜糖漿氣泡感足,清爽有層次。🍹鮮奶抹茶 DIY玩法加分!現磨抹茶粉超濃郁,隨鮮奶注入形成漸層,儀式感滿分。🌟餐廳的創意菜式超有心思,而且味道驚艷,加上環境舒適,打卡一流,好適合三五知己一齊黎放鬆下。

🐮慢煮牛陰柳酸種多士

🐷慢煮黑毛豬叉燒意大利飯 ($128)

🧁不是飲品.凍檸茶

🍹青瓜梳打
自家製青瓜糖漿氣泡感足,清爽有層次。

🍹鮮奶抹茶

2025-03-31
  • 不是飲品 凍奶茶
  • 慢煮牛陰柳酸種多士
  • 慢煮黑毛豬叉燒意大利飯
2025-03-27 500 浏览
旺角女人街一間以白色為主調嘅café,室內簡約高雅,設計以清新柔和為主,帶出一種舒適寧靜嘅氛圍慢煮黑毛豬叉燒意大利飯* 意大利飯米粒口感剛好。黑毛豬叉燒慢煮後極為嫩滑,帶有自然肉香,每一啖都令人滿足。三重蒜香香辣蟹肉意粉* 意粉煮至「al dente」彈牙有咬口,蒜香濃郁而不嗆鼻,蟹肉鮮嫩,微辣醬汁完美融合蒜香及鮮味,層次感豐富,十分惹味。蜜柑奶昔* 奶昔質地順滑,帶有蜜柑清新果香,甜度剛好,帶少許酸甜平衡,口感幼滑又醒胃香橙湯力咖啡* 咖啡香氣濃郁,與香橙湯力嘅果香碰撞出特別嘅味道組合,苦中帶甘,氣泡感十足AFFOGATO Wif COTTON CANDY* 傳統Affogato加入棉花糖驚喜十足,意式濃縮咖啡熱辣倒入時,棉花糖即時融化,混合香甜同濃郁咖啡香氣,形成冷熱交融嘅奇妙感受。

慢煮黑毛豬叉燒意大利飯*

三重蒜香香辣蟹肉意粉*

蜜柑奶昔*

香橙湯力咖啡*

AFFOGATO Wif COTTON CANDY*

2025-03-27 440 浏览
📍GRIND SIZE
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢間位於旺角通菜街嘅特色餐廳🍴主打創意同fusion菜式 🫶🏻無論係擺盤定味道都十分出色 絕對值得一試🥰❶ 明太籽蟹肉西班牙蛋餅 $108
呢道菜係餐廳嘅招牌之一蟹肉份量非常足🦀幾乎每一啖都可以品嚐到鮮甜嘅蟹肉味道🪼加上明太籽嘅鹹香 配合蛋餅嘅香滑口感~成個味道層次非常豐富 令人一試難忘🍳❷ 香煎帶子明太籽貓耳朵 $138
帶子煎到外層微微金黃 內裡保持嫩滑一擺入口散發濃郁嘅海鮮香氣🥹而貓耳朵麵條吸收咗明太籽醬嘅鹹香 令人回味無窮😺呢道菜既精緻又美味 係海鮮愛好者嘅選擇!✨❸ 慢煮黑毛豬叉燒意大利飯 $168
一道充滿創意嘅Fusion菜式 將港式叉燒同意大利飯完美結合🍚黑毛豬叉燒肉質嫩滑 帶有淡淡嘅蜜香🐽配合意大利飯嘅奶香同濃郁口感🐖 兩者味道交織 意外地和諧又出色 🍖❹ 香蕉朱古力奶昔 $56
奶昔上面擺咗半條糖香蕉 造型吸睛又特別🍌香蕉同朱古力嘅經典搭配 甜而不膩🥤仲有香濃嘅奶香 飲落真係幸福感爆棚!🍫❺ 抹茶鮮奶 $48 HOT
濃郁嘅抹茶味同鮮奶完美融合 熱飲更加突出抹茶嘅香氣入口帶有一絲微苦 隨即被鮮奶嘅奶香中和💚整體味道層次豐富 適
📍GRIND SIZE

❶ 明太籽蟹肉西班牙蛋餅 $108
呢道菜係餐廳嘅招牌之一
蟹肉份量非常足🦀
幾乎每一啖都可以品嚐到鮮甜嘅蟹肉味道🪼
加上明太籽嘅鹹香 配合蛋餅嘅香滑口感~
成個味道層次非常豐富 令人一試難忘🍳

❺ 抹茶鮮奶 $48 HOT
濃郁嘅抹茶味同鮮奶完美融合 熱飲更加突出抹茶嘅香氣
入口帶有一絲微苦 隨即被鮮奶嘅奶香中和💚
整體味道層次豐富 適合抹茶控🍵
原來上一次黎食已經係2022年既事! 估唔到都仲keep到個水準😆👍🏻平日夜晚黎都有唔少人黎食~✨慢煮牛面頰肉•港式沙嗲汁煎腸粉 $148本身想揀椒麻花雕奶油鮮蜆意粉 點知咁啱賣哂 上次黎都係食呢個煎腸粉 仲係熱辣辣 牛面頰大大舊好足料😋✨慢煮牛陰柳酸種多士 $138呢個最尾先上既多士份量大到🫢 平時我地2個都食得唔少 今次食完腸粉同蛋餅已經8成飽咁滯😐😂但個牛陰柳好腍 薯蓉又好香 加埋酸種多士好好味架🥲煙煙韌韌好好咬! 可惜淨係食到大半份😟✨明太籽蟹肉西班牙蛋餅 $108呢個係openrice見到好多人食 可惜轉左menu已經唔係做流心個款 不過口感都幾豐富 呢個配搭實好味😋老公都好鐘意😆✨抹茶鮮奶 $52夜晚唔敢飲咖啡所以就嗌左杯matcha latte 有得自己溝又可以打下卡~如果抹茶可以再多啲就更好了😝奶味相對重啲~✨濃爆72% real 朱古力鮮奶 $52見到個樣都覺得好邪惡😈飲落又冇想像中咁甜喎😋推薦比唔飲啡既人🫶🏻

✨慢煮牛面頰肉•港式沙嗲汁煎腸粉 $148

✨慢煮牛陰柳酸種多士 $138

✨明太籽蟹肉西班牙蛋餅 $108

✨抹茶鮮奶 $52

✨濃爆72% real 朱古力鮮奶 $52
2025-03-23 781 浏览
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗旺角調查呢間cafe,店舖有上下兩層,工業風裝修配上純白/木色餐桌椅,餐牌上見到唔少盞鬼嘅菜式名,仲有將甜品/飲品以另一種形式嚟呈現,充滿玩味元素🥩慢煮牛陰柳酸種多士 $138🙋🏻‍♂️表示個酸種多士口感鬆軟,配上厚切嘅牛陰柳,口感香嫩柔軟,食落牛味濃郁多汁,加上番茄,煎蛋,芝士等配料,口感好豐富,仲配埋沙律,食落清新開胃🦀味噌甲羅燒蟹肉意大利飯 $158🙋🏻‍♂️表示意大利飯飯粒分明,食落好有咬口,面頭放上甲羅燒,有勁多蟹籽同蟹肉,味道濃郁鮮甜,底層仲有甘香嘅蟹膏,將甲羅燒同意大利飯撈埋一齊食,口感好豐富🍋不是飲品•凍檸茶 $88🙋🏻‍♂️表示呢個甜品個名好有有趣,紅茶心太軟配上檸檬雪葩,將蛋糕切開,入面香濃嘅茶味流心好似岩漿咁湧出嚟,蛋糕有清香伯爵茶味,加上清新香滑嘅檸檬雪葩,完美地將飲品以甜品形式呈現,好特別🍮焦糖燉蛋 $46🙋🏻‍♂️表示杯咖啡面頭放有蜂巢狀嘅焦糖脆脆,奶泡同咖啡形成好靚嘅漸層,飲落咖啡味香濃,帶有香甜燉蛋味道,加上香脆嘅焦糖,頭先將凍檸茶以甜品嚟呈現,到呢杯焦糖燉蛋就以飲品嚟呈現,相當有趣🌹玫瑰拿鐵 $46🙋🏻‍♂️表示個玫瑰拿鐵奶同咖啡分開放喺木盤

🥩慢煮牛陰柳酸種多士 $138

🦀味噌甲羅燒蟹肉意大利飯 $158

🍋不是飲品•凍檸茶 $88

🍮焦糖燉蛋 $46
🌹玫瑰拿鐵 $46
🙋🏻‍♂️表示個玫瑰拿鐵奶同咖啡分開放喺木盤上,杯奶入面有玫瑰花瓣,慢慢將咖啡入奶中,就形成呢杯玫瑰拿鐵,飲落香滑,有清幽嘅玫瑰花香,咖啡味道濃郁,可以自己動沖咖啡,充滿趣味性

📈吃貨指數
😋好味度 9/10
🔙返啅度 9/10
2025-03-22 785 浏览
- 旺角|GRIND SIZE -▪️明太籽蟹肉西班牙蛋餅🦀🥚蛋餅好厚身,入面有好多明太籽同蟹肉,仲有洋蔥🧅,口感豐富,而且充滿蛋香▪️香煎帶子明太籽手捲粉🍝帶子微微煎香,中間保持軟嫩口感。手捲粉煙煙韌韌,中間捲滿明太籽醬,鹹鮮味十足▪️慢煮黑毛豬叉燒意大利飯🐷🍚黑毛豬叉燒肥瘦適中,經過慢煮,食落軟腍,而邊邊位就帶有焦香。意大利飯creamy,飯粒幾有咬口▪️香橙蜜柑梳打🍊酸酸甜甜,幾清新▪️抹茶菠蘿梳打🍵🍍抹茶嘅淳厚配菠蘿嘅清甜,又幾夾GRIND SIZE📍旺角通菜街10號地舖
- 旺角|GRIND SIZE -

▪️香橙蜜柑梳打🍊
酸酸甜甜,幾清新
香橙蜜柑梳打

▪️抹茶菠蘿梳打🍵🍍
抹茶嘅淳厚配菠蘿嘅清甜,又幾夾
抹茶菠蘿梳打

GRIND SIZE
📍旺角通菜街10號地舖
2025-03-20 497 浏览
旺角最有風味的當然係通菜街一系列的排檔,而附近就有不少臥虎藏龍的餐廳,GRIND SIZE便是其中一間了!他們先有一系列的咖啡外,現在更有多款創意美食,點可以錯過!玫瑰拿鐵焦糖燉蛋咖啡將奶泡炙燒至焦香,再灑上焦糖脆脆,讓咖啡多了一重口感。慢煮牛面頰肉·港式沙嗲汁煎腸粉是坊間少見的菜式,牛面頰非常軟腍,煎腸粉上鋪滿香辣濃郁的沙嗲汁,煎腸粉吸引了醬汁的精華,香口惹味,讓人念念不忘!慢煮牛陰柳酸種多士上層先有兩隻太陽燶邊蛋,再下一層更有嫩滑的慢煮牛陰柳,最後便是外脆內軟的酸種多士,入口便食到濃郁的肉香,且保留了酸種多士的濕潤口感,層次豐富,味道醇厚。焦糖布丁巴斯克巴斯克配上鹹甜的奶蓋和香甜的焦糖脆脆,帶來鹹甜滋味,層次豐富,口感迷人。

他們先有一系列的咖啡外,現在更有多款創意美食,點可以錯過!

焦糖燉蛋咖啡
將奶泡炙燒至焦香,再灑上焦糖脆脆,讓咖啡多了一重口感。

慢煮牛面頰肉·港式沙嗲汁煎腸粉

焦糖布丁巴斯克
2025-03-20 234 浏览
旺角通菜街呢間 GRIND SIZE COFFEE 門口寫住「窮撚賣咖啡」 非常引人入勝😆以純白色作主調嘅波希米亞復古風裝修 望落好舒服🤍餐廳有兩層 我地被安排坐上層上層空間感十足 鐘意嘅仲可以坐塌塌米/梳化🛋️~𖧧 香煎帶子明太籽手捲粉 $138手捲粉口感煙韌 明太子醬汁濃厚 仲有極多櫻花蝦.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪𖧧 慢煮黑松露叉燒意大利飯 $168叉燒加埋risotto嘅fusion菜式😆 有新意 飯粒口感硬中帶稔𖧧 手工松露肉丸 $88肉丸炸至表面金黃色 面頭松露醬 食落好香口 加埋火箭菜同蕃茄仔 賣相好靚 𖧧 紅棗蘋果茶 $46𖧧 士多啤梨soda $46
旺角通菜街呢間 GRIND SIZE COFFEE
門口寫住「窮撚賣咖啡」 非常引人入勝😆
以純白色作主調嘅波希米亞復古風裝修 望落好舒服🤍

餐廳有兩層 我地被安排坐上層
上層空間感十足
鐘意嘅仲可以坐塌塌米/梳化🛋️~

𖧧 香煎帶子明太籽手捲粉 $138

𖧧 慢煮黑松露叉燒意大利飯 $168

𖧧 手工松露肉丸 $88

𖧧 紅棗蘋果茶 $46
𖧧 士多啤梨soda $46
2025-03-20 583 浏览
餐廳玩味招牌”窮”字燈飾閃閃下✨以窮L 賣咖啡作招徠🩵我身為窮L既一份子🫣早幾日就約埋朋友仔一齊窮L飲咖啡☕️有人Share,最後仲有嗌埋主食🍴 • 甜品🍨~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪慢煮黑毛豬叉燒意大利飯 ($168)用得慢煮方法,仲係黑毛豬,一定唔會乾/鞋啦🐷意大利飯加左洋蔥粒🧅增加口感,汁既份量岩岩好包住每粒飯🥄.▪慢煮牛陰柳酸種多士 ($138)依份牛陰柳🥩好足份量,除左旁邊擺個幾件,揭開太陽蛋🍳下都仲有,脂肪含量少,但食落都幾淋😝中間仲加左蕃茄🍅 • SmoothSmooth薯蓉🥔酸種厚多士🍞,表面搽左牛油烘香🧈,外皮脆 • 包心煙韌。.▪ 不是飲品 凍奶茶 ($88)依個係甜品黎😂心太軟就成日食啦,不過呢,茶香味🫖真係唔係咁常見,而且次都真係超級流心🤤配左球雪糕🍨,再加上脆脆碎裝飾💖.▪Drinks ▫️Iced Matcha Latte ($52) 一盤上,茶🍵 • 奶🥛 • 冰杯🧊 • 糖分開上。可以跟自己調,慢慢加奶,試到唔同濃度💚.▫️Iced Cappuccino ($44)啡味偏Fruity🤎表面奶泡夠綿密🤍.~•~
餐廳玩味招牌”窮”字燈飾閃閃下✨
以窮L 賣咖啡作招徠🩵
我身為窮L既一份子🫣
早幾日就約埋朋友仔一齊窮L飲咖啡☕️
有人Share,最後仲有嗌埋主食🍴 • 甜品🍨

▪慢煮黑毛豬叉燒意大利飯 ($168)
用得慢煮方法,仲係黑毛豬,一定唔會乾/鞋啦🐷
意大利飯加左洋蔥粒🧅增加口感,汁既份量岩岩好包住每粒飯🥄
慢煮黑毛豬叉燒意大利飯

▪慢煮牛陰柳酸種多士 ($138)
中間仲加左蕃茄🍅 • SmoothSmooth薯蓉🥔
酸種厚多士🍞,表面搽左牛油烘香🧈,外皮脆 • 包心煙韌。

▪ 不是飲品 凍奶茶 ($88)
依個係甜品黎😂
配左球雪糕🍨,再加上脆脆碎裝飾💖

▪Drinks
▫️Iced Matcha Latte ($52)
一盤上,茶🍵 • 奶🥛 • 冰杯🧊 • 糖分開上。
可以跟自己調,慢慢加奶,試到唔同濃度💚

▫️Iced Cappuccino ($44)
啡味偏Fruity🤎表面奶泡夠綿密🤍

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
2025-03-18 483 浏览
好多男仔都會覺得cafe偏貴而且份量又唔夠飽肚不過呢間cafe就唔同價錢合理兼份量充足男仔食完都會滿足呀!-🔸三重蒜香香辣蟹肉意粉($148)未食都已經聞到勁濃郁嘅蒜蓉辣椒香仲要激多蟹肉睇見都流口水🤤入口辣味唔會太chur口蒜香味濃烈🧄每條意粉都掛滿蒜泥同蟹肉重口味人士必愛👍🏻🔸慢煮黑毛豬叉燒意大利飯($168)叉燒採用黑毛豬肉味香濃每塊都帶帶肥膏口感鬆化兼帶油脂香🤤意大利飯煮得啱啱好唔會太硬或太軟好有口感!🔸不是飲品·凍奶茶($88)切開心太軟入面奶茶漿爆晒出嚟超吸引🤩味道好似飲緊港式奶茶配搭雲呢拿雪糕🍦好味又夾🔸Iced Balleys mocha ($50)咖啡味香濃唔若面頭加咗可可粉賣相唔錯📸🔸Hojicha Milk($48)焙茶茶底香濃加上牛奶🥛口感更順滑兼且中和咗焙茶澀味🩷
好多男仔都會覺得cafe偏貴
而且份量又唔夠飽肚
不過呢間cafe就唔同
價錢合理兼份量充足
男仔食完都會滿足呀!

🔸三重蒜香香辣蟹肉意粉($148)
未食都已經聞到勁濃郁嘅蒜蓉辣椒香
仲要激多蟹肉
睇見都流口水🤤
入口辣味
唔會太chur口
蒜香味濃烈🧄
每條意粉都掛滿蒜泥同蟹肉
重口味人士必愛👍🏻

🔸慢煮黑毛豬叉燒意大利飯($168)
叉燒採用黑毛豬
肉味香濃
每塊都帶帶肥膏
口感鬆化兼帶油脂香🤤
意大利飯煮得啱啱好
唔會太硬或太軟
好有口感!

🔸不是飲品·凍奶茶($88)
切開心太軟入面奶茶漿爆晒出嚟
超吸引🤩
味道好似飲緊港式奶茶
配搭雲呢拿雪糕🍦
好味又夾

🔸Iced Balleys mocha ($50)
咖啡味香濃唔若
面頭加咗可可粉
賣相唔錯📸

🔸Hojicha Milk($48)
焙茶茶底香濃
加上牛奶🥛