2023-11-27
平日夜晚去咗銅鑼灣希慎13樓嘅Green Waffle食晚餐。我哋大約7點到達,唔洗等位就可以入座。餐廳經過重新裝修,空間開揚,座位寬落,整體感覺令人舒服。餐廳提供了不同種類的西餐,另外當然亦少不了他們主打的Waffle,除了餐廳固定的味道外,食客們都可以按自己口味去diy Waffle味道!🔻烤卡津雞肉薯粒鑊仔味道:7.5/10價錢:$98點了一份細size的薯粒鑊仔,上枱時熱辣辣,店員細心提醒我地唔好掂到隻鑊仔!薯粒綿滑,而雞肉肉質嫩口,份量都算多!配菜方面有蕃茄、紅椒、青椒等,再配上面頭嘅半熟蛋同熱融芝士,口感豐富!🔻燒烤豬肋骨伴蕃薯條及沙律味道:8/10價錢:$168朋友雖然叫了半份豬肋骨,但份量仍然多。豬肋骨烹調入味,面頭得bbq醬汁香口惹味。而且豬肋骨煮得幾淋,容易食用!配菜方面有香脆的蕃薯條和新鮮爽口的沙律菜!🔻火焰肉桂香蕉窩夫味道:8.5/10價錢:$98香蕉表面佈滿了肉桂粉,再用噴火槍咀高溫燒灼,味道甜而不膩。窩夫外脆內軟,配上movenpick的朱古力雪糕,味道不錯。
🔻烤卡津雞肉薯粒鑊仔
味道:7.5/10