餐厅: Green Waffle Diner (希慎廣場)
资讯:

2023-11-14 172 浏览
位于希慎既铜锣湾分店终于装修完毕,人气依然好高,星期六下午已经座无虚席。最近餐厅推出咗全新Keto餐单,健康又抵食。不过我地今次叫返啲signature食物😎- 烤卡津鸡肉薯粒镬仔每次到Green Waffle Diner都一定会叫薯粒镬仔系列,真系食极唔厌。薯仔切成粒状,外皮香脆,半溶芝士包住所有薯粒,非常惹味。鸡肉份量多而且调味啱啱好唔会过咸。中间放左两只水波蛋,令口感更加滋润。另外仲有其他配菜包括青椒、红椒、西斤等,细份量已经好饱🤣- 香脆鸡翼味道可以三选一,包括水牛酱、BBQ酱同蜜糖芥末酱。我地拣左自家发酵既蜜糖芥末酱,酱汁非常香浓,鸡翼外皮好香脆,而且好大只啖啖内😋- 自制棉花糖石板街窝夫餐厅窝夫用荞麦和全麦制成,口感与众不同,外皮非常香脆,配上朱古力酱同棉花糖非常惹味。- 咖啡果皮梳打同expresso tonic 相比咖啡味无咁强烈,饮落清新,味道酸酸甜几开胃。今餐消费超过$680,我地顺便申请左做VIP,之后每次光顾都有九折优惠,仲可以储分换奖品👍🏻

烤卡津鸡肉薯粒镬仔

- 烤卡津鸡肉薯粒镬仔