Green Orange

2025-06-27 210 浏览
約朋友食lunch,好彩朋友提早book定位,lunch time 坐滿客都唔覺有壓迫感,環境開揚,用餐氣氛悠閒寫意,地鐵站出口行1分鐘就到達,地點非常方便。 午市套餐一個價錢包,沙律,是日餐湯,餐包,主菜同埋冷熱飲品。 南瓜湯,口感綿滑,濃郁香甜有少少忌廉奶香。沙律,沙律菜新鮮爽脆。辛香蒜白酒大蜆肉意大利麵擺盤精緻如一朵花,意粉彈牙,大蜆肉鮮甜冇沙,醬汁帶微辣很開胃。 意大利拿玻里肉丸羅勒番茄長通粉肉丸多汁有嚼勁,蘿勒配蕃茄醬濃郁掛汁,甜甜酸酸增加食慾。

南瓜湯,口感綿滑,濃郁香甜有少少忌廉奶香。

沙律,沙律菜新鮮爽脆。

辛香蒜白酒大蜆肉意大利麵

意大利拿玻里肉丸羅勒番茄長通粉
肉丸多汁有嚼勁,蘿勒配蕃茄醬濃郁掛汁,甜甜酸酸增加食慾。

2025-06-26
午餐
2025-06-26 207 浏览
和港島區朋友聚餐,今次選擇了Green Orange鄰近上環西鐵站,地點方便就腳,這裏超過10年歷史,是一間老牌的樓上西餐店。這裏有各式各樣的酒精飲品,價格合理今次點二十四小時慢煮豬仔髀,慢煮方式可以保持食材原汁原味,豬仔髀入口溶化,豬味香濃,有五大件,可以多幾個朋友一齊share,配上雜菜和紅酒汁,份外惹味。香芒帆立貝蘋果沙律,份量十足,芒果非常甜,加上青蘋果天然酸味,非常開胃,帆立貝半熟狀態,口感一流。必點大蝦湯,手臂般斧頭蝦,半熟並帶點焦香,十分美味。最尾來一個提拉米蘇,少許冧酒味,畫上一個完美。人均消費約$500 ,價格合理。
和港島區朋友聚餐,今次選擇了Green Orange
這裏有各式各樣的酒精飲品,價格合理
必點大蝦湯,手臂般斧頭蝦,半熟並帶點焦香,十分美味。
最尾來一個提拉米蘇,少許冧酒味,畫上一個完美。
人均消費約$500 ,價格合理。
Book咗呢間懷舊餐牌豪食慶祝另一半轉工~店員推介Promotion,加購生蠔$1/隻,order咗10隻~大小適中,有海水味,但不太濃蠔味較易入口,啱新手食~二人Dinner Set,一共有6項菜式,2款前菜分別係黑松露蟹肉多士及青蘋果巴馬火腿沙律,多士嘅蟹肉多,亦幾濃黑松露味~海鮮湯香濃蝦味,整體味道不錯~日本蠔炸伴南瓜忌廉汁意大利飯,幾喜歡佢個醬汁,飯嘅口感都控制得幾好~摩洛哥燉羊膝味道有少少似紅酒燉牛肉,羊膝非常腍熟,無羊騷味~焙茶焦糖燉蛋好濃焙茶味,重點係畫碟細緻,開心餐廳都畫到我想要嘅元素!價錢參考:

海鮮湯香濃蝦味,整體味道不錯~

價錢參考:
2025-06-26 86 浏览
星期一晚上約了友人晚餐,想不到幾乎滿座,幸好能入座。這間西餐廳名字感覺很新,但原來已經屹立多年。❤️巴馬火腿沙律前菜來說,份量一點也不少。黑醋雖然不是太多,但係每一條菜都吃到黑醋酸,巴馬火腿不會過鹹,開胃一流。❤️西班牙黑毛豬鞍卡邦尼意粉雖然沒有臉般這麼大塊,但勝在夠厚,很像豬頸肉的粉嫩顏色,所以不會過乾,近骨位置油脂香味很令人難忘。❤️卡邦尼意粉芝士醬不會過多,濃湯與忌廉比例恰到好處,所以整體較輕盈,還有不少新鮮蘆筍,因此keep fit 人士都不會感覺過份邪惡。❤️焙茶焦糖燉蛋比較創新的味道組合,吸引了我去嘗試,比預期中好,夠膽說可以比一般西式甜品舖做得更好,奶油味香濃,培茶味很香,表面的焦糖還很脆薄。意大利提拉米蘇❤️蛋糕形狀,並不是慕絲的質感,味道偏甜適合不太好咖啡和酒味重的人。亦適合甜品寫字慶生等❤️

❤️巴馬火腿沙律

2025-06-16
  • 焙茶焦糖燉蛋
  • 卡邦尼意粉
2025-06-25 115 浏览
今日同閨蜜慶祝生日,專登book咗上環Green Orange食法國菜。環境非常舒適,食材高質最開心是可以自選卡通伴碟,閨蜜非常驚喜,我倆都非常滿意時令法國生蠔惠顧二人套餐,以$1優惠價換購10隻法國生蠔,生蠔既新鮮又肥美飽滿,相當高質Deluxe Dinner SetHouse Wine for two氣泡酒 清爽解渴Starter黑松露蟹肉多士黑松露蟹肉夠鮮甜,配上香脆多士青蘋果伴巴馬火腿沙律新鮮沙律菜,配上青蘋果巴馬火腿,口感清新,好醒胃Soup海鮮湯海鮮湯味道濃郁,入口鮮甜Main燒大蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵燒大蝦爽口彈牙,配上羽衣甘藍香草醬意大利麵,意大利麵非常掛汁,口感爽彈西班牙黑毛豬鞍黑毛豬鞍肉質幼嫩多汁,口感豐富Dessert 焙茶焦糖燉蛋陣陣的焦糖香,焙茶味突出,燉蛋蛋香味濃,入口順滑,甜而不膩

時令法國生蠔

Deluxe Dinner Set

House Wine for two
氣泡酒 清爽解渴

Starter
黑松露蟹肉多士
黑松露蟹肉夠鮮甜,配上香脆多士

青蘋果伴巴馬火腿沙律
新鮮沙律菜,配上青蘋果巴馬火腿,口感清新,好醒胃

Soup
海鮮湯
海鮮湯味道濃郁,入口鮮甜

Main
燒大蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵

西班牙黑毛豬鞍
黑毛豬鞍肉質幼嫩多汁,口感豐富

Dessert
焙茶焦糖燉蛋
陣陣的焦糖香,焙茶味突出,燉蛋蛋香味濃,入口順滑,甜而不膩

2025-06-23
2025-06-25 111 浏览
超靚嘅畫碟技術😍 話說朋友book枱時落咗想要Chiikawa 新bakery 系嘅Chii仔同兔哥,我見到嘅時候簡直覺得還原得神乎其技,仲好生動🤭 我拎住隻碟影咗10分鐘😗 如果你哋都想哄人開心記得提前兩日訂座同話俾師傅聽想要咩公仔同字名❤️ WhatsApp 92688025就得🤪今次嗌咗嗰二人套餐,每份套餐/ main course都可以用$1加購1隻生蠔,每人最多嗌5隻,超抵食❤️ 如果lunch time食可以經Openrice book枱有85折優惠🤗今次呢嗰set留到記憶點係佢嘅黑松露蟹肉多士,好香黑松露味,估唔到蟹肉同佢會夾🤗 口感都好好👍🏻 第二就係燒大蝦羽衣甘籃香草醬意大利麵,本人好似未食過香草醬sauce,有驚喜,佢啲麵條軟碟煮得啱啱好,嗰香草醬好creamy,唔洗加任何配料,就咁食都好正🙌最後就焙茶蕉糖燉蛋,其實食cream brûlée都好難好食得過原味,呢嗰係捉到cream brûlée嘅精髓再發揮得好好,本人好中意飲茶,但茶嘅甜品就麻麻,因為覺得有苦澀味唔match,但今次絕對扭轉咗我嘅諗法🤗

• 黑松露蟹肉多士
  • 焙茶焦糖燉蛋
  • 燒大蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵
2025-06-21 146 浏览
在上環嘅 Green Orange,又嚟搵我嘅心頭好啦!🤤 之前嚟過就對佢哋嘅一蚊一隻生蠔念念不忘!🦪 今次點咗個二人套餐,就可以加十隻,真係抵到震!🤩 雖然今次有啲作感冒無飲酒,但係兩杯鮮榨橙汁都夠晒清新醒胃!🍊🍊先嚟個「黑松露蟹肉多士」,香氣撲鼻,蟹肉鮮甜,多士烘得香脆,每一啖都充滿幸福感!🦀🍞跟住個「蜜糖烤梨配巴馬火腿沙律」,鹹甜交織,梨仔嘅清甜同火腿嘅鹹香好夾,加上沙律菜,清新又開胃!🍐🥓🥗「海鮮湯」都好足料,飲得出海鮮嘅鮮味,暖笠笠咁好舒服!🥣 之後主菜嘅「烤大蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵」,大蝦烤得彈牙,意大利麵creamy,仲有香草嘅清新,味道好有層次!🍤🌿🍚 另一份主菜就係「10安士美國頂級西冷牛扒」!🥩 牛扒煎得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,牛味濃郁,食落好滿足!😋甜品當然唔少得啦!「焙茶焦糖燉蛋」嘅焙茶味好香濃,面頭嘅焦糖脆卜卜,口感一流!🍮🍵 最後嘅「朱古力心太軟配雲呢拿雪糕」,心太軟嘅朱古力漿流心效果超正,配埋冰涼嘅雲呢拿雪糕,一冷一熱,簡直係完美嘅 ending!🍫🍦Green Orange 嘅嘢食質素真係唔錯,尤其係啲signature dishes,加上一蚊一隻生蠔嘅

「海鮮湯」都好足料,飲得出海鮮嘅鮮味,暖笠笠咁好舒服!🥣

Green Orange 嘅嘢食質素真係唔錯,尤其係啲signature dishes,加上一蚊一隻生蠔嘅優惠真係好吸引!環境都幾舒服,啱晒同朋友或者另一半嚟撐枱腳!下次嚟一定要再Encore啲生蠔同試埋其他主菜!🥰
2025-06-19 163 浏览
二人晚餐$1188 😋惠顧二人晚餐,每份套餐可以$1換購10隻生蠔,或惠顧主菜 main course,每枱以$1換購最多10隻生蠔。咁抵,緊係加購啦,一黎就品嚐10隻生蠔先,爽口鮮味係我最愛既品種之一,唔錯👍🏻😋黑松露蟹肉多士這道前菜以新鮮蟹肉為主角,搭配黑松露的香氣,口感豐富。多士的外脆內軟,完美承托蟹肉的鮮美👍🏻😋青蘋果巴馬火腿沙律青蘋果的清新與巴馬火腿的鹹香絕妙結合,帶來一種清新的口感。沙律的色彩繽紛,讓人食慾大增,特別適合配搭一杯清爽的白酒🥂😋海鮮湯湯底濃郁,海鮮的新鮮味道充分釋放,搭配香料的提味,青口都好鮮甜👍🏻😋燒大蝦羽衣甘藍香草醬意大利粉意大利粉的口感滑順,搭配燒烤的大蝦,鮮嫩多汁,羽衣甘藍的青香平衡了整道菜的味道。香草醬的清新讓人感到耳目一新,提升了整體的風味👍🏻😋美國頂級西冷牛扒牛扒煮得恰到好處,外焦內嫩,肉質多汁,口感極佳。搭配的調味料提升了肉的風味👍🏻😋焙茶焦糖燉蛋這道甜品最令人驚喜,因為訂座時店員已經問你想在蝶上畫什麼圖案及字,我最愛邪娃,一定要係佢啦。廚師畫得好似呀,所以令哩道甜品加添分數。焙茶的香氣與焦糖的甜味交融,口感滑順,讓人回味無窮。是一個完美的結尾

二人晚餐$1188

😋黑松露蟹肉多士

😋青蘋果巴馬火腿沙律

😋海鮮湯

😋燒大蝦羽衣甘藍香草醬意大利粉

😋美國頂級西冷牛扒

😋焙茶焦糖燉蛋
這道甜品最令人驚喜,因為訂座時店員已經問你想在蝶上畫什麼圖案及字,我最愛邪娃,一定要係佢啦。廚師畫得好似呀,所以令哩道甜品加添分數。焙茶的香氣與焦糖的甜味交融,口感滑順,讓人回味無窮。是一個完美的結尾👍🏻

😋晚餐包每人一杯餐酒,紅白酒的選擇恰到好處,紅酒的濃郁與白酒的清新相得益彰,與整個晚餐的風味形成完美的平衡👍🏻

二人晚餐黎講有生蠔,有牛扒,有酒飲。仲要有特別驚喜服務,都讓人感到滿足及幸福。午市時段套餐/單點餐品更有85折優惠
提提大家免費甜品畫碟寫字服務,需提前兩日預訂

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)
Green Orange (上環)
上環永樂街50號昌盛大廈2樓

*食評純粹個人口味意見
2025-06-18 109 浏览
🎉二人套餐每人包括 餐酒1杯、前菜2份、餐湯1份、主菜2份 及 甜品1份餐酒-每人可以自選一杯紅酒/白酒/氣泡酒我就揀咗氣泡酒飲落去都ok,唔係劣質🥂不過建議餐酒係飲湯前飲多啲,因為海鮮湯飲完之後口腔會變苦前菜-黑松露蟹肉多士睇落雖然平平無奇,但係食落去其實好夠味👍🏻蟹肉冇乜雪藏味麵包亦都唔會太硬-青蘋果拌巴馬火腿沙律青蘋果加生菜再加Parma Ham簡直係絕配!沙律裏面嘅黑醋令味蕾更升級!值得一讚就係Parma Ham唔騷,不過如果多幾塊會仲開心🙈湯-海鮮湯湯上面有一粒青口,但係飲落去飲得出係龍蝦湯,飲落去唔會水汪汪好淡質素都OK👍🏻主菜-日本蠔炸伴南瓜忌廉汁意大利飯🦪南瓜忌廉汁濃稠順滑,帶住南瓜嘅微微甜同奶香,唔會太膩,配意大利飯真是一個絕配!飯粒煮得啱好,略為al dente,有啲咬口,吸滿晒嗰份creamy醬汁,每啖都好滿足。蠔炸嘅鮮脆同南瓜汁嘅濃郁好夾-10安士美國頂級西冷牛扒🥩入口有濃郁嘅牛肉香,邊邊位比較多脂肪但係切一切就搞掂,咬落去juicy又唔會太油膩。佢哋用咗簡單嘅海鹽調味,完美突出咗牛肉本身嘅鮮味。旁邊仲有青醬同蒜蓉醬可以配搭配菜有烤薯仔同翠玉瓜甜品-焙茶焦糖燉蛋

餐酒
-每人可以自選一杯紅酒/白酒/氣泡酒
我就揀咗氣泡酒飲落去都ok,唔係劣質🥂
不過建議餐酒係飲湯前飲多啲,因為海鮮湯飲完之後口腔會變苦

前菜
-黑松露蟹肉多士
睇落雖然平平無奇,但係食落去其實好夠味👍🏻
蟹肉冇乜雪藏味麵包亦都唔會太硬

-10安士美國頂級西冷牛扒🥩
配菜有烤薯仔同翠玉瓜

甜品
-焙茶焦糖燉蛋🍮
匙羹輕輕敲開焦糖皮,啪一聲好滿足!
焦糖甜中帶微苦,脆口得來好香。
燉蛋本身滑到好似雲朵咁,焙茶嘅味道好突出,帶陣淡淡嘅炭燒香氣同茶嘅清香,完全唔會太甜!
* 佢哋嘅免費甜品畫碟寫字服務,需提前兩日預訂,建議大家打去或者wts餐廳訂枱同confirm*

除咗二人餐啱晒想慶祝嘅朋友仔之,佢哋仲有其他小食嘅Menu,啱晒收工同朋友過嚟吹水食嘢!
大家快啲嚟試吓啦💗
2025-06-17 154 浏览
今晚和朋友一齊去上環享受一頓浪漫晚餐。我哋點了一個DELUXE DINNER SET,適逢遇上餐廳11周年紀念推出$1 換購時令法國生蠔,每人可以最多order五隻,我哋係oyster lover,二話不說就嗌了10隻。時令法國生蠔非常新鮮、海水味重,沾上檸檬汁更帶出鮮味,配上白酒食出生蠔的層次感。DELUXE DINNER SET:House Wine for Two:可點紅/白或氣泡酒Starter黑松露蟹肉多士:蟹肉配上黑松露醬、沙律菜、食用花和脆多士,清爽開胃。青蘋果伴巴馬火腿沙律:巴馬火腿配上沙律菜、爽脆青蘋果、松子仁和沙律黑醋、整體十分清新。海鮮湯海鮮湯配上青口香滑濃郁。主菜燒大蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵:大蝦外皮微焦蝦肉嫩口,意大利麵吸收了混入羽衣甘藍的香草醬,濃郁又搭配。10oz美國頂級西冷牛扒: 配薯仔、蕃茄翠玉瓜。選擇五成熟,散發出濃郁的肉香與炭烤焦香,牛扒保留濃郁肉汁,朋友大讚。甜品焙茶焦糖燉蛋:焙茶馥郁,搭配燉蛋的嫩滑和焦糖的脆面,增添了整道甜品的層次感,令人回味。甜品畫碟寫字令我地再打卡影多幾張相😃餐廳環境雅致浪漫,適合好友相聚把酒談心。原來午市套餐/單點餐品更

DELUXE DINNER SET:
House Wine for Two:可點紅/白或氣泡酒

Starter

海鮮湯
海鮮湯配上青口香滑濃郁。

主菜

甜品

餐廳環境雅致浪漫,適合好友相聚把酒談心。原來午市套餐/單點餐品更有85折優惠,亦有免費甜品畫碟寫字服務,記得提前兩日預訂

2025-06-17 169 浏览
同朋友仔食lunch,試左呢間餐廳,Lunch 時間都多人 但好彩提早book位唔洗等。前菜係新鮮沙律 + 南瓜湯沙律菜爽脆,搭配輕盈沙律汁,清新開胃🤤南瓜湯濃郁香甜,有淡淡奶香,口感綿密。 蜆肉意粉蒜香炒蜆肉份量足,蜆肉鮮甜無沙,意粉彈牙,醬汁收得剛好,帶微辣很開胃! 慢煮豬仔髀(強推!)肉質極嫩,紅酒汁煮到好入味,慢煮肉質超級淋入口即化!配薯仔烤蔬菜,飽足感滿分。 環境舒適,上菜都算快, lunch 1小時都冇問題

前菜係新鮮沙律 + 南瓜湯
沙律菜爽脆,搭配輕盈沙律汁,清新開胃🤤
南瓜湯濃郁香甜,有淡淡奶香,口感綿密。

蜆肉意粉

慢煮豬仔髀(強推!)

環境舒適,上菜都算快, lunch 1小時都冇問題
2025-06-16 314 浏览
今日晚黑book左8:30去食,野食正常冇咩特別,偏貴,跟住!明明11點閂門,但9:15我地食完甜品傾緊計,個waiter走黎催我地埋單,仲要係直接打斷我地嘅conversation,撓曬頭,前面果d人嘅comment講咩浪漫啊,似茶餐廳wor。跟住我地卑完錢,個waiter就消失左去後廚,跟住就聞到勁濃嘅煙味,呼吸唔到,隔離個懷疑老闆嘅人喺度外放聲睇影片,真係完全冇理過我同我男朋友咩感受,600蚊食茶餐廳,最後d煙味太濃,計都冇傾幾句就走左。同浪漫氣氛、約會聖地0關係。唔推薦。啱啱走,太嬲,所以打呢篇負評。
2025-05-18
2025-06-15 233 浏览
今次去咗上環Green Orange試佢哋嘅招牌菜,味道真係有驚喜😋✨辛香蒜白酒大蜆意大利麵 $185 呢個意粉用咗新鮮大蜆,蒜香同辣椒味道夠晒突出,白酒汁帶啲微酸,令成碟意粉好開胃🍝 蜆肉鮮甜彈牙,辣度適中,食落層次豐富,啱晒鐘意辣味嘅朋友🔥 ✨24小時低溫慢煮西班牙豬仔脾配法國紅酒汁 $268 豬仔脾用低溫慢煮24小時,肉質超級嫩滑,輕輕一切就散開咗🥩 紅酒汁醬香濃郁,帶啲果香同酸味,完美提升豬肉嘅鮮甜,食落層次感十足,絕對係主菜嘅焦點👑 🎶🎶🎶 Green Orange offers a perfect blend of bold, spicy seafood pasta and tender, slow-cooked pork shank, delivering a sophisticated dining experience in Sheung Wan. Ideal for food lovers craving rich flavors and refined comfort dishes. 🍴Green Orange 📍2/F, CS Tower, 50

✨辛香蒜白酒大蜆意大利麵 $185

✨24小時低溫慢煮西班牙豬仔脾配法國紅酒汁 $268
豬仔脾用低溫慢煮24小時,肉質超級嫩滑,輕輕一切就散開咗🥩

🎶🎶🎶

🍴Green Orange
📍2/F, CS Tower, 50 Wing Lok Street, Sheung Wan, Hong Kong
📞2541 9090

#GreenOrange #comfy_上環 #上環美食 #上環好去處 #香港美食 #香港打卡 #香港餐廳 #好好吃
2025-06-14 236 浏览
Green Orange 📍 地址:上環永樂街50號昌盛大廈2樓 💥 震撼優惠(優惠不可同時使用): 1️⃣二人套餐85折 👫👭👬 2️⃣ ($1生蠔)🦪🦪🦪 ✔️ 惠顧 任何主菜,即可以 $1換購10隻新鮮生蠔(每枱上限10隻) ✔️ 或 點 二人套餐,都可加$1換10隻! 推介:🦪 生蠔今晚試咗餐廳嘅 生蠔,蠔身飽滿,海水味濃郁但唔會過鹹,入口creamy帶少少甜味,好新鮮!配埋檸檬汁或者餐廳特製嘅雞尾酒醬,更加提鮮。如果鍾意食蠔嘅朋友,絕對要食吓! 🥩 西冷牛扒叫咗 五成熟,廚師火候控制得啱啱好! - 外層:微微焦香,有炭燒風味 - 內裡:粉嫩多汁,肉質柔軟得嚟有咬口 - 配菜:烤蒜頭同蘆筍都好正,薯蓉香滑 - 醬汁:揀咗黑椒汁,微辣惹味,同牛扒好夾 如果鍾意濃味啲,可以蘸少少海鹽,牛肉嘅鮮味更加突出! 🍮 焦糖燉蛋甜品控必點! - 燉蛋:超滑溜,蛋香濃郁,甜度剛好 - 焦糖層:脆脆哋,焦糖味香濃,一啖撞落滑蛋度,口感好正
Green Orange
📍 地址:上環永樂街50號昌盛大廈2樓
💥 震撼優惠(優惠不可同時使用):
1️⃣二人套餐85折 👫👭👬
2️⃣ ($1生蠔)🦪🦪🦪
✔️ 或 點 二人套餐,都可加$1換10隻!
推介:
🦪 生蠔
🥩 西冷牛扒
叫咗 五成熟,廚師火候控制得啱啱好!
- 外層:微微焦香,有炭燒風味
- 內裡:粉嫩多汁,肉質柔軟得嚟有咬口
- 配菜:烤蒜頭同蘆筍都好正,薯蓉香滑
- 醬汁:揀咗黑椒汁,微辣惹味,同牛扒好夾
如果鍾意濃味啲,可以蘸少少海鹽,牛肉嘅鮮味更加突出!
🍮 焦糖燉蛋
甜品控必點!
- 燉蛋:超滑溜,蛋香濃郁,甜度剛好
- 焦糖層:脆脆哋,焦糖味香濃,一啖撞落滑蛋度,口感好正
2025-06-11 131 浏览
位於上環的Green Orange,環境真係唔錯,裝修現代而舒適,燈光柔和,令人感到放鬆。無論係約會定慶祝,呢度都係一個好地方。✨$1法國生蠔好抵!!!!每隻都好飽滿,絕對唔係細細隻敷𧗠大家!!而且新鮮鮮甜~入口充滿海水味,餘韻帶有甜味。✨Deluxe Dinner Set▫️黑松露蟹肉多士蟹肉鮮甜,加上黑松露嘅香氣,真係一流!▫️青蘋果伴巴馬火腿沙律清新可口,啖啖水果味,食落好開胃。▫️海鮮湯味道濃郁,海鮮味十足,有青口~▫️日本蠔炸伴南瓜忌廉汁意大利飯意大利飯硬度剛好,南瓜忌廉汁好滑。日本蠔三大隻,每隻都好鮮,一啲都唔腥。▫️10oz美國頂級西冷牛扒有驚喜!!!肉質嫩滑,有啲彈牙爽口,味道十足!!配上少少鹽,真係每一啖都係享受!▫️焙茶蕉糖燉蛋甜品甜而不膩,完美地為呢頓大餐畫上句號。可以滑碟,公仔都畫得好靚!!總括而言,Green Orange係一個好適合約會慶祝嘅地方,食物質素高,每樣都好食,氛圍又靚,絕對值得一試!

✨$1法國生蠔

✨Deluxe Dinner Set
▫️黑松露蟹肉多士
蟹肉鮮甜,加上黑松露嘅香氣,真係一流!
▫️青蘋果伴巴馬火腿沙律
清新可口,啖啖水果味,食落好開胃。

▫️海鮮湯
味道濃郁,海鮮味十足,有青口~

▫️日本蠔炸伴南瓜忌廉汁意大利飯
意大利飯硬度剛好,南瓜忌廉汁好滑。
日本蠔三大隻,每隻都好鮮,一啲都唔腥。

▫️10oz美國頂級西冷牛扒
有驚喜!!!肉質嫩滑,有啲彈牙爽口,
味道十足!!配上少少鹽,真係每一啖都係享受!

▫️焙茶蕉糖燉蛋
甜品甜而不膩,完美地為呢頓大餐畫上句號。
可以滑碟,公仔都畫得好靚!!