2022-07-07
📍Green at Hotel ICON一年內第二次再到訪Green食afternoon tea😛因為睇咗Menu覺得同平時食嘅tea好唔同,所以決定再去🫶🏻首先望到張相係咪覺得好奇怪呢?剩係得甜點and scone🤣因為佢嘅特別之處就係依個teaset 鹹點唔係平時嘅三文治,酥餅等等。而係有湯,頭盤,主菜👍🏻首先龍蝦湯已經好有驚喜,夠濃味,好多龍蝦肉。然後龍蝦沙律都係好滿意😋大家都睇到有幾足料,配埋芒果蓉,酸酸甜甜好開胃。主菜我就揀咗牛,略嫌老咗啲,但食落去都唔會乾,調味亦不錯。值得一讚係佢哋嘅size,控制得幾好,食完頭盤main,仲有第二個胃食甜點🤣甜品之中最鍾意係檸檬造型嘅蛋糕,中間係lime yogurt mousse,好fresh,另外macaroon都不錯,第一次食火龍果味🤪唔會死甜,幾特別。最後想讚搽scone果醬,兩款口味同其他嘅Hotel好唔同,分別有紅桑莓荔枝玫瑰果醬,藍莓檸檬馬鞭草果醬。好食到想帶走😎整體來講係一次幾新嘅體驗,平時如果食三文治食到悶悶地嘅話,嚟依度一試無妨😃雖然Green冇好華麗嘅裝修,但係勝在夠開陽啲燈光好充足,影相打卡都會好靚😏連埋加一大概$
整體來講係一次幾新嘅體驗,平時如果食三文治食到悶悶地嘅話,嚟依度一試無妨😃雖然Green冇好華麗嘅裝修,但係勝在夠開陽啲燈光好充足,影相打卡都會好靚😏連埋加一大概$400一個人。我都覺得係值得,所以推薦比大家試吓🫶🏻