2022-01-13 76 浏览
✨焦糖香蕉班戟焦糖香蕉 香甜 焦糖薄脆 帶甜甜焦香班戟 口感鬆軟 有淡淡香蕉味忌廉 香滑 厚身 奶香十足配埋清甜蜜糖 另有啲脆脆合桃作點綴整體唔錯 呢個組合好難唔好食✨雜果朱古力班戟賣相吸引 色彩繽紛滿滿新鮮水果鋪滿晒面 雜果都有好多種類 有士多啤梨 藍莓 橙 奇異果味道酸酸甜甜 幾清新班戟 鬆軟 帶淡淡鹹味再配上香滑忌廉 朱古力醬同煉奶整體都唔錯 唔會太甜食物唔錯 賣相吸引餐牌上班戟選擇有好多環境別緻 有少量特色座位服務唔錯 店員親切有禮 價錢可以
✨焦糖香蕉班戟

餐牌上班戟選擇有好多
環境別緻 有少量特色座位
服務唔錯 店員親切有禮 價錢可以
2022-01-12 130 浏览
來自日本大阪🇯🇵過江龍嘅Gram,嚟咗香港已經有好幾年聽就聽得多,試就第一次試果然咁出名有一定嘅原因😌食住好味軟綿綿嘅Pancake,飲杯茶🫖簡直人生一大樂事🥰.🍴焦糖香蕉班戟🍌💰$98一上枱已經有陣陣嘅焦糖香味😚賣相非常靚仔焦糖香蕉甜脆可口🤪Pancake鬆軟又帶奶香🥛配埋香滑奶油同蜜糖糖漿🍯呢個組合配搭非常好,甜而不膩😆.🍴雜果朱古力班戟🍫💰$108嘩,好多好多水果啊!😍Pancake上鋪滿多款水果🍓🍇🍊再加上朱古力醬、奶油七彩繽紛,打卡一流📸水果嘅酸甜,減低朱古力醬、奶油帶來嘅膩感配埋pancake一齊食,鮮甜清新😋.餐廳裝修主要日系Muji風格以木系色為主色🪵環境舒適,坐得舒服😌好適合過嚟坐低食個下午茶傾吓計好有鬧市中忙裏偷閑嘅感覺🤣下次有機會都想下Gram 最出名嘅Premium Pancake而家又飛唔到,過嚟感受下日式pancake嘅味道都不失為一個好選擇😎.————————————————————
來自日本大阪🇯🇵過江龍嘅Gram,嚟咗香港已經有好幾年
聽就聽得多,試就第一次試
果然咁出名有一定嘅原因😌
食住好味軟綿綿嘅Pancake,飲杯茶🫖
簡直人生一大樂事🥰
🍴焦糖香蕉班戟🍌
💰$98
一上枱已經有陣陣嘅焦糖香味😚
賣相非常靚仔
焦糖香蕉甜脆可口🤪
Pancake鬆軟又帶奶香🥛
配埋香滑奶油同蜜糖糖漿🍯
呢個組合配搭非常好,甜而不膩😆

🍴雜果朱古力班戟🍫
💰$108
嘩,好多好多水果啊!😍
Pancake上鋪滿多款水果🍓🍇🍊
再加上朱古力醬、奶油
七彩繽紛,打卡一流📸
水果嘅酸甜,減低朱古力醬、奶油帶來嘅膩感
配埋pancake一齊食,鮮甜清新😋
雜果朱古力班㦸

餐廳裝修主要日系Muji風格
以木系色為主色🪵
環境舒適,坐得舒服😌
好適合過嚟坐低食個下午茶傾吓計
好有鬧市中忙裏偷閑嘅感覺🤣
——————————
——————————
雜果朱古力班㦸
  • 雜果朱古力班戟
2022-01-10 47 浏览
《日式班戟名店🥞》———————————————#gram 🇯🇵-早排經過尖沙咀the one呢間人氣No.1嘅日式班戟店,難得唔使排隊,忍唔住拉埋閨蜜一齊食,懷念一下之前去日本旅行嘅感覺😚-班戟款式多元,全部都係即叫即製,我哋分別叫咗兩款,同樣打卡一流📸 尤其喺焦糖香蕉班戟上面淋上楓糖醬,非常igable 😍 雜果朱古力班戟就相當色彩繽紛, 十分搶眼~-對比其他甜品店,呢間嘅pancake質地相對比較實在,主打香濃蛋香味🍳雜果嘅味道清新,而焦糖香蕉就較為香甜,各有各好,兩者點埋忌廉醬一齊食都非常夾😙-⭐價錢參考:雜果朱古力班戟: $108焦糖香蕉班戟: $98🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$100
《日式班戟名店🥞》
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$100
2022-01-09
2022-01-10 52 浏览
食完飯想食少少甜品,通常梳乎厘pancake都係首選😎。而我就比較鐘情依間🤩。焦糖香蕉pancake機乎係我必點😝,pancake入口比較會有口感,內裡鬆軟表面有質感🤩,食既時候配的cream同蜜糖,食落分外香滑🤤,連埋的合桃食又係另一種感覺🤗,一客份量唔太多,一客有3件,自己一個都食得晒😎。仲有款係雜果朱古力pancake,以裝飾朱古力醬作為調味😬,整體入口相對唔會太甜,因為配既唔係蜜糖。pancake配生果食落會fresh的,又係另一個感覺🤗

2022-01-09 91 浏览
去咗這間鋪三、四次,冇一次可以成功坐低食到,一係太夜,一係過咗出爐時間,但我個人比較腌尖,真心好想去嗰度,食佢間舖嘅招牌pancakes ,因為每日限時製作pancake ,所以一定要夾啱時間,可惜失望而回,感覺一啲都唔值得等,我今日足足等咗半個鐘頭,食食到嘅感覺將鬆軟的蛋糕,沒有疏乎厘的口感,跟日本原店差天共地,忠告各位想去試食嘅朋友,可以考慮清楚,值唔值得自己決定,其他食物普普通通,如果大家上網尋找食譜,都可以煮到差唔多質地蛋糕。
招牌菜
2022-01-09 52 浏览
唔知道大家有無聽過呢間餐廳呢,係日本大阪過江龍班戟店黎架🇯🇵 今日小編為大家試既係佢地既招牌班戟,係限量供應架得幾個時段先有,每個時段得20份😆真係手快有手慢無🙈 客人比錢後,店員會比個牌你話你知你排第幾,之後就會跟次序派pancake😍 🎀超人氣招牌梳乎厘班戟 $138簡直係‘外厚內軟’啊,望落去好似好厚好實咁🍰但食落去好軟綿綿,入口即溶。如果將個班戟同雪糕🍦同cream撈埋一齊食,係3重既味覺享受啊😍 如果覺得唔夠甜既,仲可以加埋糖漿添🍯

🎀超人氣招牌梳乎厘班戟 $138
2022-01-06 51 浏览
尖沙咀呢間嚟自日本嘅梳乎厘pancake專門店Gram嚟到香港之後都幾受歡迎,梳乎厘pancake呢家嘢真係大人細路都受唔住誘惑😈嚟緊暫停晚市🙈呢度都有幾款mini pancake可以外賣返屋企慢慢嘆,今次我就試咗兩款口味,pancake即叫即整,等咗一陣就有個靚靚紙盒拎返屋企喇~Apple & Tea Cream Mini Pancake 分開幾層嘅pancake,三層pancake中間夾住蘋果粒🍎紅茶忌廉同普通忌廉,忌廉茶味濃郁,質地輕盈唔會好漏,蘋果粒酸酸甜甜減低膩感。Mixed Fruit Mini Pancake色彩繽紛嘅pancake,有好多雜果,仲有個心心奶凍做裝飾,賣相好吸引。人均消費:$100推介指數(10分為滿分):6分

Mixed Fruit Mini Pancake

人均消費:$100
推介指數(10分為滿分):6分
2022-01-04
2022-01-04 58 浏览
🌟焦糖香蕉班戟 $98🌟Caramelize banana 平時梳乎厘入口即溶嘅Pancake就食得多,今次就試吓呢個焦糖香蕉班戟先😋加咗焦糖既香蕉甜中略帶焦糖既苦澀味道,加埋鬆軟既班戟一齊食就剛剛好了,朋友一路食一路讚旁邊既cream好creamy!😂不停讚好味😋🌟雜果朱古力班戟 $108🌟Mixed Fruit & Chocolate 再揀咗個平時少揀既味道試吓,雜果朱古力班戟,味道幾特別,班戟食落係有少少咸咸哋既味道😅配埋朱古力醬又咸又甜,咁樣既配搭都幾得意😎下次放假要中午既時間嚟多次,加埋杯咖啡先係perfect match😌

🌟焦糖香蕉班戟 $98🌟
Caramelize banana

🌟雜果朱古力班戟 $108🌟
Mixed Fruit & Chocolate

• 焦糖香蕉班戟
  • 雜果朱古力班戟
2022-01-04 65 浏览
日本過江龍pancake之香港分店✨比預期失望☹️《Premium Smile Pancake》$138有三層的厚底pancake,最頂放了水果,中間pancake夾住硬朱古力,最底pancake中央有生雞蛋。Pancake 口感很鬆散🤔味道和造型外貌都較遜色。實在太太太太⋯普通了。😥《熱朱古力》$38總結:食一次便夠了。
日本過江龍pancake之香港分店✨

比預期失望☹️

《Premium Smile Pancake》$138
Pancake 口感很鬆散🤔味道和造型外貌都較遜色。
實在太太太太⋯普通了。😥

《熱朱古力》$38

總結:食一次便夠了。
2022-01-02 51 浏览
好耐之前已聽朋友說這裡的pancake很有名很好食,呢日終於都有時間來潮聖一下!咁就一於甜品當飯食,黃昏時間來,正值晚飯時間,所以來到都不用等候說有座位 🍽 Caramelize Banana 🥞見到賣相已令人涶涎三尺,香蕉明顯地用焦糖燒至金黃,食的時候淋上隨附的蜂蜜,未食已聞到好清香的蜜糖味,香蕉入口口感外脆內軟,甜度岩岩好。班戟新鮮熱辣又夠軟,點釀蜜糖一起吃,令味蕾變得更豐富👅 另外不得不題的是灑在碟上的合桃,雖然不太起眼,亦都只是配角,但它那微甜帶脆的口感一點也不失禮!Mixed fruit & chocolate 🥞雜果配朱古力醬,七彩繽紛的雜果好有夏天的氣息(雖夏天已過😅)望到都令人心情變得心花怒放 🥰

Caramelize Banana 🥞

Mixed fruit & chocolate 🥞

2021-11-17
2022-01-02 36 浏览
Gram Pancakes不會陌生, 因為此店是日本超人氣Pancake店🥞, 店內所用斑戟粉漿全在日本製作, 所用的低筋麵粉、雞蛋、也是日本貨, 經冷凍送到香港店, 確保味道得到最大的保留今日Order了石板街班戟Chocolate Rocky Road法式多士Flain French Toast賣相很精緻, 從材料到過程都用心製作, 石板街Pancake, 很濃郁朱古力香味, 加上脆香堅果, 口感很豐富, 甜度適中法式多士雖然賣相相對普通, 外脆內軟配上糖漿, 味道不錯

今日Order了
石板街班戟
Chocolate Rocky Road
法式多士
Flain French Toast

法式多士雖然賣相相對普通, 外脆內軟配上糖漿, 味道不錯
  • 石板街班戟
2021-12-30 103 浏览
Gram🥞🥞🥞 幾年前來到香港開店,當時天天排長龍。但友人們都話唔掂,唔好食,跟日本的比簡直差天共地🤦🏻‍♀️ 所以一直都無去食。 今晚因為早早去了食火鍋,夜晚食唔落正餐了,所以打算食甜品算。係尖沙咀行了行,行到去gram. 之後抱住個挑戰的心決定入去試吓有幾差🤣 見到有個時日限定的 清酒士多啤梨火山流漿班戟。但諗起清酒🍶?士多啤梨🍓?身為草莓控的我都怕怕了,唔敢去到咁盡🙈 怕伏到胃痛。最後揀咗兩個穏陣的:石板街 🍫🥜 & 烤蘋果🍎配紅茶忌廉。一般食pancake 都預咗等三個字左右。但呢度厲害了,好似三分鐘左右就送到了😨有史以來咁快的一間班戟店👍🏻已經心知不妙🙈🙈 即係pancake唔係即整,放哂係度,凍冰冰的啦😵‍💫 賣相其實都算整得靚的,但望到幾塊班戟都乾噌噌的🙈 食落係點相信大家都估到了。我只能說麥當當熱香餅都好食過佢🤦🏻‍♀️至於杯抹茶沙冰,本身係無諗住叫的。但對面個抹茶控話日本過江龍,試吓啦。結果,當然都係😖 哈哈哈哈哈 飲家話覺得個抹茶粉用得唔啱,我飲咗一啖之後頭痛總結👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻 未去過的真係唔好去了,除非你同我一樣都想挑戰吓,又唔怕嘥錢🙈🙈🙈

總結👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

唔係就建議大家留返百幾蚊去其他pancake店食好過😄😄😄
2021-12-29 81 浏览
放假食完個lunch心血來潮想試下好耐都想試既”Gram Cafe & Pancakes”,當然要食到招牌既「梳乎厘班戟」就要等指定既出爐時間,今次純粹試咗平時menu其中一款班戟同埋野飲 。「石班街班戟」($118):😉賣相雖然睇落係唔錯,但係食落個口感同味道同個賣相係兩回事😓口感方面,以為係日本過江龍質素應該有保證,但口感完全係”乾爭爭”,同埋感覺好多粉,一啲都唔軟熟,一種完全無expect過既口感。另外朱古力味都唔夠香甜,棉花糖都似係放左一段時間,都係有種乾既感覺。如果中意食班戟既朋友仔我個人覺得去完會有種失望既感覺。個人評分(滿分為5)味道:😉環境:😉😉😉😉員工友善度:😉😉😉CP值:😉
「石班街班戟」($118):😉

個人評分(滿分為5)
味道:😉
環境:😉😉😉😉
員工友善度:😉😉😉
CP值:😉
2021-12-29 49 浏览
必食高質pancake!去尖沙咀逛街,有D餓但又未到晚飯階段,就去THE ONE睇下有咩食,上到4樓見呢間pancake店好多人食,好在排左陣就有位啦!😙入到去深深被佢既裝潢吸引,好有現代氣息!我地揀左係棵人工樹下面既檯度坐,打卡一流!😛呢度最出名既係三層梳乎厘,但因為我地太遲啦,所以一早已賣晒,不過其他pancake都好食既!😆首先叫左個焦糖香蕉pancake,成碟賣相好靚!😍香蕉上面烤咗一層厚厚嘅焦糖,香蕉熟度啱啱好,唔會好淋。😋pancake面頭有薄薄嘅糖霜,配上楓糖漿和鮮忌廉,口感軟滑,有種想食完一件再想一件嘅感覺,加左蜂蜜更甜美!🤩另一個就係雜果朱古力pancake,呢款都係另一款人氣pancake菜式,配有忌廉同新鮮既水果,酸酸甜甜好開胃,因為雜果嘅爽口解咗本身pancake、鮮忌廉、朱古力醬嘅甜膩,pancake又有牛油香,幾鬆軟!🤤😋
必食高質pancake!

2021-12-29 27 浏览
講起日本鬆餅的話,其中一間不可以不提的必定是gram pancake。未有疫情前,還可以去旅行的時候去了東京,試過gram pancake後一試難忘。見gram來香港開分店,等熱潮散去冇咁多人排隊的時候,即刻來找回旅行的回憶。我們特意選了晚上7:30左右,正正是大家正在食正餐的時候到達,即刻有得入。我們揀了入面有一棵樹的打卡位旁邊。因為聖誕節將至,所以上面都加了聖誕裝飾。下面有一列小火車。焦糖香蕉班戟 $98香蕉上面是一層燒焦了的焦糖,層次感滿滿。旁邊有楓糖漿,可以因應自己的口味加減落。值得一讚的是旁邊的cream唔會太甜和太膩。雜果朱古力班戟 $108水果的分量和種類都很多,配上朱古力醬和煉奶一流。

我們揀了入面有一棵樹的打卡位旁邊。
因為聖誕節將至,所以上面都加了聖誕裝飾。

下面有一列小火車。

焦糖香蕉班戟 $98
香蕉上面是一層燒焦了的焦糖,層次感滿滿。
旁邊有楓糖漿,可以因應自己的口味加減落。
值得一讚的是旁邊的cream唔會太甜和太膩。

雜果朱古力班戟 $108
水果的分量和種類都很多,配上朱古力醬和煉奶一流。