🦐 渾身是海膽虎蝦比蕯 $240都幾重料,芝士都好多好過癮,海膽都幾甜唔會腥臭,虎蝦爽口彈牙。佢啲pizza底唔係平時啲厚底,佢係薄薄地一層脆脆地嘅,岩哂女士們,如果唔係兩個人真係淨係嗌一個Pizza都飽左就冇得留肚食其他🪿 鵝肝槓上肝菌飯講十次 $188鵝肝熟咗少少,不過都仲有啲油會咇出黎,都幾肥美,個醬汁汁好香濃,奶香極重極creamy極飽,粒粒分明,佢係偏硬身嘅意大利飯,同埋佢好多菇,食極都仲有🐥 蜜糖芥末雞翼 $68Juicy!佢係脆雞翼,外面好脆,入面都仲保持到嫩滑,唔會覺得外層粉感好重好漏,係幾好食嘅炸雞皮,再配埋個醬甜甜地咁都幾解膩☕️ 豆腐豆腐豆腐咖啡 $56
豆腐撞咖啡都幾新配搭,比我嘅感覺似latte,佢濃縮咖啡味道都幾出,幾重nutty味,清新帶甜嘅豆腐雪糕中和返,拎返個平衡感🥥 好熱好熱降溫椰子沙冰 $56
打得幾碎幾綿,唔會有碎冰,椰子味道都好濃,唔會淡,上邊係岩鹽雪糕,一甜一咸新配搭唔會搶味亦唔會過甜,幾好🍰 芝士蛋糕set兩件 $128▪️熱情果呢個唔知係咪魚膠粉落多咗相對膠啲,硬淨啲▪️荔枝芒果呢個口感會鬆軟啲,綿啲
🦐 渾身是海膽虎蝦比蕯 $240

🪿 鵝肝槓上肝菌飯講十次 $188

🐥 蜜糖芥末雞翼 $68

☕️ 豆腐豆腐豆腐咖啡 $56

🥥 好熱好熱降溫椰子沙冰 $56

🍰 芝士蛋糕set兩件 $128
▪️熱情果
呢個唔知係咪魚膠粉落多咗相對膠啲,硬淨啲
▪️荔枝芒果
呢個口感會鬆軟啲,綿啲
  • 渾身是海膽虎蝦比薩
  • 夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰
  • 夏日熱辣辣好熱好熱降溫椰子沙冰
2023-06-03 27 浏览
👭今日朋友帶我嚟到呢間門口唔起眼嘅餐廳,而佢每個角落都充滿藝術色彩🤖,環境相當唔錯,連咖啡食物具亦創意🍽️鹹蛋牛油果蟹肉pizza🍕來一個中🇭🇰 ·意🇮🇹Crossover,皮薄唔太鹹芝士味濃,有幾好食Woo🍽️地中海奶油海鮮-隻龍蝦大隻又有糕,個汁特別🍋酸酸地好特別🧊炎炎夏日點返兩杯☕️豆腐咖啡、Tiramisu latte打下卡,勝在唔係度度有,味道仲好夾👍🏻🍰飯後甜品🥄🥭茫茫人望遇見你-用咗一啲檸檬cream圍住用芒果蓉做嘅口感雪糕,酸酸甜甜

🍰飯後甜品🥄

2023-05-29
午餐
  • 地中海奶油海鮮
  • 豆腐豆腐豆腐咖啡
  • 茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜
  • 有蟹Go又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵
2023-06-03 19 浏览
想食呢間餐廳好耐!睇介紹見到擺設同菜名都玩味勁濃勁過癮,呢一晚同朋友慕名而來黎打卡一去到餐廳門口已經好搞笑,要透過鏡面反射先見到餐廳名仲有大量好Funny既字眼同擺設,成個氣氛好歡樂 !餐牌都好有心意,連菜式名都改得好有趣。地中海奶油海鮮 ($268)上枱果陣真係嚇親,因為賣相真係超吸晴!原隻龍蝦仲大隻過隻大碟,龍蝦個鉗仲大個塊多士 食落龍蝦肉質爽口又夠鮮甜,加上有爆多膏,超滿足!另外仲有帶子同青口等海鮮,同又微酸微甜又香滑既汁真係好夾,啖啖海鮮,好味又啱打卡!。瑞士名物芝士火鍋($298)見到餐牌有期間限定既芝士火鍋,勁興奮即刻Order! 材料好豐富,有賣相勁吸引既牛肉(牛肉表面焦香,肉質仲係粉紅鮮嫩)、爽口彈牙既大蝦、焗薯、蔬菜、麵包粒等!芝士醬好香又唔膩,雖然份量好足,但身為芝士控既我地食到一滴不剩 食材夠掛汁又同芝士味好夾!火鍋最正係愈滾愈濃稠,非常「芝」味。擺烏龍嘅 lychee ($48)係荔枝烏龍茶黎,好欣賞呢間餐廳連名都好有心機改 整體味道唔會太甜,清甜既荔枝果香配合清爽烏龍茶香,又清新又好飲!總結:食物質素高,而且成個氣氛都玩味濃好歡樂,超適合打卡,令人心情好愉快既

一去到餐廳門口已經好搞笑,要透過鏡面反射先見到餐廳名
仲有大量好Funny既字眼同擺設,成個氣氛好歡樂 !

餐牌都好有心意,連菜式名都改得好有趣

。地中海奶油海鮮 ($268)
食落龍蝦肉質爽口又夠鮮甜,加上有爆多膏,超滿足!

。瑞士名物芝士火鍋($298)

。擺烏龍嘅 lychee ($48)
係荔枝烏龍茶黎,好欣賞呢間餐廳連名都好有心機改

總結:食物質素高,而且成個氣氛都玩味濃好歡樂,超適合打卡,令人心情好愉快既一餐,會再黎

2023-06-03 17 浏览
尖沙咀呢間gooddaybadday啲菜式名好特別,野食大大碟又唔太貴,岩晒一大班人聚餐食。。🥢吉列你隻牛 $258估唔到佢嘅吉列牛都算係幾大份 ,大約有10片左右 ,旁邊有個網燒爐俾你煎 ,自己調教牛肉嘅熟度 。本身牛肉既肉質都好鮮嫩。。🥢地中海奶油海鮮 $268有原隻波士頓龍蝦 ,青口、帶子同埋香脆嘅法包片,欣賞佢有勁多汁。波士頓龍蝦肉厚,青口又大隻 ,法包片配上啲海鮮🦞,好滋味。。🥢古法烤黑毛豬 (西班牙豪華版) $268呢個古法烤黑毛豬非常特別,黑毛豬肉質非常鮮美,烤得有些少微焦令外皮酥脆,內部則非常嫩滑,配合特製醬料非常惹味,而且仲有埋沙律同大大塊蝦片😋。🥢你今日飲左益力多柚子沙冰未呀? $56改個名唔同啲好似好飲啲咁😂唔會太甜既益力多柚子沙冰🍧。🥢夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰 $56呢個真係好岩夏天飲!好fresh又唔太甜。

🥢吉列你隻牛 $258

🥢地中海奶油海鮮 $268

🥢古法烤黑毛豬 (西班牙豪華版) $268

🥢你今日飲左益力多柚子沙冰未呀? $56
改個名唔同啲好似好飲啲咁😂唔會太甜既益力多柚子沙冰🍧

🥢夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰 $56
呢個真係好岩夏天飲!好fresh又唔太甜。
2023-06-03 17 浏览
由餐廳主題到裝修到餐牌到餐具都別出心裁的一間fusion餐廳,終於和男朋友來這間口袋名單好認真睇呢度嘅menu ,有趣有意思😆😆😆你今日飲咗益力多柚子沙冰未呀?沙冰十分濃郁,落足料,大量柚子肉和益力多酸酸甜甜適合夏天,既解暑又開胃豆腐豆腐豆腐咖啡豆腐味十分香濃全因這杯咖啡不單加入豆奶,還配上豆腐雪糕和小豆腐塊唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯嫩滑的炒蛋上鋪滿日式木魚;飯有預先用鰻魚汁炒拌過,而且採用珍珠米粒粒分明;鰻魚又肥又大條,肉質軟腍,表皮有輕輕燒烤的焦香古法烤黑毛豬 (西班牙豪華豚)黑毛豬外皮烤得香脆微焦,但肉汁仍然保存得很好,十分juicy配上超大蝦片和蔬菜水果沙律WINGS 燒雞翼我鍾意食記住,期望愈大,失望愈大 咁又無失望喎😆即叫即炸熱辣辣單骨雞翼炸得十分香脆,配蜜糖芥末醬薯薯····條有多款醬可選,黑松露同薯條perfect match
好認真睇呢度嘅menu ,有趣有意思😆😆😆

你今日飲咗益力多柚子沙冰未呀?
沙冰十分濃郁,落足料,大量柚子肉和益力多
酸酸甜甜適合夏天,既解暑又開胃

豆腐豆腐豆腐咖啡

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯

古法烤黑毛豬 (西班牙豪華豚)

WINGS 燒雞翼我鍾意食
記住,期望愈大,失望愈大

咁又無失望喎😆即叫即炸熱辣辣
單骨雞翼炸得十分香脆,配蜜糖芥末醬

薯薯····條
有多款醬可選,黑松露同薯條perfect match

2023-05-15
餐廳裝修充滿住「玩味」原素,每一個位置都好識合打卡,menu分左唔同心情黎分類,而且d野食名,每讀一次都會令我會心微笑一下🫶🏻🔸求其是但乜都炸D啦小食拼盆,今日有炸蠔、炸魚柳、雞翼同薯條,炸物相當出色,全部都炸得好好,好脆口,想讚下炸蠔,蠔味好濃。🔸直豎拇指牛小排pizza芝士好豐厚,每一件都可以拉絲,好鍾意用火槍燒過既牛肉香氣,牛肉薄薄地但都食到牛味👍🏻🔸鵝肝槓上肝菌飯講十次肝菌份量十足,仲有香濃既芝士味,上面個2舊鵝肝有黑松露既點綴🔸非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰即係檸茶沙冰,但宜家個天氣,真係好岩飲,飲完每一啖都有淡淡既果皮味🔸無得你簡呀嗱即係廚師特調,今日我地E杯係水蜜桃荔枝沙冰,唔會過甜🔸茫茫人海遇見你既途中夾集住又酸又甜(檸檬雪芭)好少見雪芭係用切餅形式上枱,酸酸甜甜,加上餅底反而可以中和到喎😊
餐廳裝修充滿住「玩味」原素,每一個位置都好識合打卡,

🔸求其是但乜都炸D啦

🔸直豎拇指牛小排pizza

🔸鵝肝槓上肝菌飯講十次

🔸非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰

🔸無得你簡呀嗱
即係廚師特調,今日我地E杯係水蜜桃荔枝沙冰,唔會過甜

🔸茫茫人海遇見你既途中夾集住又酸又甜(檸檬雪芭)
  • 求其是但乜都炸啲啦
2023-06-02 399 浏览
見到個餐牌啲名咁得意決定要嚟試吓好日梗係芝士龍蝦意大利扁麵 - $280龍蝦大大隻咁上睇見都流口水龍蝦肉結實彈牙咬開仲好鮮甜Pasta中間仲有細細粒嘅龍蝦肉係度都一樣係咁鮮甜彈牙中間加有大量芝士大家一定要襯熱將啲芝士同意大利麵撈匀口感更佳意粉軟硬程度適中有咁多芝士包圍住口感仲好豐富添呢個價錢有咁多龍蝦好抵食美利堅合眾國草飼牛扒 - $168初頭以為淨得塊牛點知原來仲有Salad嘅沙律菜嘅種類都多而且幾Fresh草飼牛扒就叫咗Medium rare比預期中生咗少少朋友唔係好食到我自己就都幾鍾意食雖然唔係Juicy type但肉質好嫩滑仲有側邊兩塊蝦片唔算好脆但就有種魔力吸引我繼續食🤣點解個個都叫軟殼蟹比蕯架?(仲要有菠蘿) - $138軟殼蟹原隻咁舖係面焗真係好開心咬開唔會有油淋淋嘅感覺Pizza面又舖咗好多芝士係度拎起同咬開絕對做到拉絲效果啱晒芝士愛好者呢個係薄底Pizza夠晒脆食完又唔會太過飽滯WINGS,燒雞翼我鍾意食記住,期望愈大,失望愈大…雞翼 - $68(Honey Mustard Wasabi)想讚一讚個Sauce個Wasabi味都幾岀但又唔會令人好難接受雞翼係單骨雞翼進食
見到個餐牌啲名咁得意

但肉質好嫩滑
仲有側邊兩塊蝦片
唔算好脆
但就有種魔力吸引我繼續食🤣
點解個個都叫軟殼蟹比蕯架?(仲要有菠蘿)

點解個個都叫軟殼蟹比蕯架?(仲要有菠蘿) - $138
啱晒芝士愛好者
呢個係薄底Pizza
夠晒脆
食完又唔會太過飽滯
WINGS,燒雞翼我鍾意食.記住,期望愈大,失望愈大…雞翼

WINGS,燒雞翼我鍾意食
記住,期望愈大,失望愈大…雞翼 - $68
(Honey Mustard Wasabi)
想讚一讚個Sauce

2023-05-25
用餐优惠
試食活動
美利堅合眾國草飼牛扒
點解個個都叫軟殼蟹比蕯架?(仲要有菠蘿)
  • 甜甜酸酸的洛神花柚子茶
2023-06-02 22 浏览
🚩 GoodDay BadDay MamaDay 今日出嚟尖沙咀呢邊終於換電話,咁大件事梗係要食餐好,賀一賀佢‼️今次帶埋家中兩大長老出嚟一齊食,餐廳嘅設計好吸引到佢哋🤭貓王嘅碟,有愛恩斯坦同埋戇豆先生嘅牆,周圍都係打卡位〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈直豎拇指牛小排比薩 $220名不虛傳果然直豎拇指👍🏻 pizza用類似餅乾咁嘅薄批,好香脆牛小排切成薄片,牛油充分焗晒出嚟而且鋪滿左口口一層嘅芝士,啲口感即刻返晒嚟🌈 鵝肝槓上肝菌飯講十次$188鵝肝比我想像中大件厚身鵝肝煎至半溶狀態,入口即化,鵝油香氣佈滿口腔Risotto份量好多,口感creamy裏面嘅茹茹增加左成個飯嘅口感✨🌈可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面 $118明太子意粉實冇得輸‼️是日MVP佢出色嘅地方在於佢超多蟹籽+超多汁所以入口好順滑,又有口感🌈求其是但乜都炸啲啦 $98就係好似個名咁咩都有啲🤤炸薯條係粗嗰款好有薯仔嘅質感炸蠔火候控制得好好,保持鮮嫩多汁🌈焙茶芝士蛋糕 $68呢度嘅芝士蛋糕有超多味俾大家選擇不過我同屋企人都深深陷入焙茶嘅漩渦之中蛋糕口感綿密,不過略嫌焙茶味可以再濃郁少少🌈 Tiramisu coffee $
🚩 GoodDay BadDay MamaDay

🌈直豎拇指牛小排比薩 $220
牛小排切成薄片,牛油充分焗晒出嚟
而且鋪滿左口口一層嘅芝士,啲口感即刻返晒嚟

🌈 鵝肝槓上肝菌飯講十次$188
鵝肝比我想像中大件厚身
鵝肝煎至半溶狀態,入口即化,鵝油香氣佈滿口腔
Risotto份量好多,口感creamy
裏面嘅茹茹增加左成個飯嘅口感✨

🌈可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁面 $118
明太子意粉實冇得輸‼️是日MVP
佢出色嘅地方在於佢超多蟹籽+超多汁
所以入口好順滑,又有口感

🌈求其是但乜都炸啲啦 $98
就係好似個名咁咩都有啲🤤
炸薯條係粗嗰款好有薯仔嘅質感
炸蠔火候控制得好好,保持鮮嫩多汁

🌈焙茶芝士蛋糕 $68
呢度嘅芝士蛋糕有超多味俾大家選擇
不過我同屋企人都深深陷入焙茶嘅漩渦之中
蛋糕口感綿密,不過略嫌焙茶味可以再濃郁少少

🌈 Tiramisu coffee $48
完完全全就是可以喝的Tiramisu
味道很可以‼️不過可以再大杯啲
2023-06-02 25 浏览
黑洞我都唔係第一次黎開餐🍴兩層樓座位比較多 容易搵位😉今次試咗幾款未食過嘅菜式-🔹明太子薯條( $45/細)細份都咁多😳夠幾個人分享黑洞揀咗明太子口味 另上一碟醬俾你 吾擔心會吾夠明太子☺️-🔹蜜糖芥末雞翼( $68 )炸雞翼外皮脆口 本身都辣辣哋🤔加埋蜜糖芥末醬甜甜地幾惹味😋-🔹蜜汁香茅豬頸肉( $136)冇諗過咁大份😅豬頸肉冧滑點酸甜醬好開胃💕伴碟有水果沙律 木魚絲烏冬同蝦片-🔹渾身是海膽虎蝦比薩( $240)霸氣之選😬配料有真·海膽同虎蝦薄批底新鮮熱辣🔥脆卜卜海膽鮮甜💯虎啖啖蝦肉非常值得一戰‼️-🔹鵝肝槓上肝菌飯講十次 ($188)鵝肝油脂豐富部份鵝肝油下浸落d飯🤩好邪惡肝菌飯有芝士拉絲🤤勁香口但好膩胃⚠️2-3人分享比較好-🔹擺烏龍嘅lychee( $48)淡淡荔枝香嘅烏龍茶🥰味道清新唔會好甜 啱夏天飲
黑洞我都唔係第一次黎開餐🍴
兩層樓座位比較多 容易搵位😉
今次試咗幾款未食過嘅菜式
🔹明太子薯條( $45/細)

細份都咁多😳夠幾個人分享
黑洞揀咗明太子口味
另上一碟醬俾你 吾擔心會吾夠明太子☺️
🔹蜜糖芥末雞翼( $68 )

炸雞翼外皮脆口 本身都辣辣哋🤔
加埋蜜糖芥末醬甜甜地幾惹味😋
🔹蜜汁香茅豬頸肉( $136)

冇諗過咁大份😅豬頸肉冧滑
點酸甜醬好開胃💕
伴碟有水果沙律 木魚絲烏冬同蝦片
🔹渾身是海膽虎蝦比薩( $240)

霸氣之選😬配料有真·海膽同虎蝦

薄批底新鮮熱辣🔥脆卜卜
海膽鮮甜💯虎啖啖蝦肉
非常值得一戰‼️
🔹鵝肝槓上肝菌飯講十次 ($188)

鵝肝油脂豐富
部份鵝肝油下浸落d飯🤩好邪惡
肝菌飯有芝士拉絲🤤勁香口但好膩胃
⚠️2-3人分享比較好
🔹擺烏龍嘅lychee( $48)
淡淡荔枝香嘅烏龍茶🥰
味道清新唔會好甜 啱夏天飲
2023-06-02 23 浏览
好耐冇食過一間咁高質既cafe❤️初初佢地嘅玩味對我黎講只係𝗚𝗶𝗺𝗺𝗶𝗰𝗸,但估唔到食物質素都有返咁上下🤭*有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀🍝 $138又有蟹鉗、蟹柳、蟹籽、蟹肉,份量幾足料😲不過味道偏清淡,主要都係靠辛辣同海水鮮味帶出*好日梗係芝士龍蝦意大利扁麵🦞🍝 $280龍蝦肉質紮實彈牙👍🏾芝士忌廉汁超杰身creamy如果一個人成整碟食曬真係有啲膩*渾身是海膽虎蝦比薩🍕 $240海膽份量比想像中多表面有微微火灸過,入口甘甜鮮味比薩餅底薄脆,邊位脆卜卜中間鋪左薯蓉、芝士、蕃茄等配料值得一試👍🏾*普通到無得再普通嘅炸魷魚圈 $68面頭鋪滿曬芝士粉,外皮都炸得夠酥脆,魷魚仲keep 到軟熟,唔會又乾又韌😋
好耐冇食過一間咁高質既cafe❤️

*有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵🦀🍝 $138
又有蟹鉗、蟹柳、蟹籽、蟹肉,份量幾足料😲
不過味道偏清淡,主要都係靠辛辣同海水鮮味帶出

*好日梗係芝士龍蝦意大利扁麵🦞🍝 $280
龍蝦肉質紮實彈牙👍🏾
芝士忌廉汁超杰身creamy
如果一個人成整碟食曬真係有啲膩

*渾身是海膽虎蝦比薩🍕 $240
海膽份量比想像中多
表面有微微火灸過,入口甘甜鮮味
比薩餅底薄脆,邊位脆卜卜
中間鋪左薯蓉、芝士、蕃茄等配料
值得一試👍🏾

*普通到無得再普通嘅炸魷魚圈 $68
2023-06-01 20 浏览
話說前排咪去左mamaday 度食野嘅,上次發現原來佢隔離有間姊妹店Good Day Bad Day ,餐牌有D吾同,有更多選擇,所以又去左試下😍地中海奶油海鮮🦞非常豐富啊🤤有原隻大大隻龍蝦,青口,同埋其他海鮮!D cream 配上海鮮,吾會好膩,如果系海鮮fans 嘅你一定不能錯過👍🏻吉烈你隻牛🐮本身啲牛肉就半生熟,自己可以繼續燒到啱自己喜愛嘅熟成,仲配埋個大蝦沙律同埋飯!黑松露意粉🍝一擺上枱就有濃濃嘅黑松露味撲鼻😍D汁10分多,條條意粉都掛汁,好味😋講到飲品,系最有驚喜嘅😙有Rose Latte🌹隻杯仲用左梵高嘅星空黎到襯托,靚到呢😍唔知以為自己去咗藝術館!另外最嗌咗幾杯消暑飲品,柚子益力多沙冰&荔枝茶,清清地甜甜地好岩夏天飲☀️

2023-06-01 11 浏览
尖沙咀打卡多國菜餐廳~~~~~~~~~~~~~~~~~~~GoodDay BadDay MamaDay 位於尖沙咀,裝飾以玩味色彩繽紛為主,每一個餐點都有好特別嘅名❤️❤️今次小編同朋友order了, 直豎拇指牛小扒Pizza($220), 濕。西炒飯($125),到是基本野:肉食者沙律($122),73.5%朱古力最好味($48),你今日飲咗益力多柚子沙冰未啊($56)。
尖沙咀打卡多國菜餐廳
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2023-06-01 15 浏览
GoodDay BadDay MamaDay 餐廳是一家充滿活力和創意的餐廳,提供了一系列美味的菜式。首先是招牌菜,芝士龍蝦意大利扁麵。這道菜色彩鮮艷,龍蝦肉鮮嫩,搭配芝士醬汁,味道非常豐富。麵條煮得恰到好處,口感彈牙,非常美味。其次是蜜糖芥末味雞翼,這道小吃是我最喜愛的菜品之一。雞翼被烤得香脆,並且蜜糖和芥末的味道混合在一起,非常鮮美。地中海奶油海鮮是一道豐盛的主菜,搭配多種海鮮,包括蝦和 貝類。搭配上奶油醬汁,味道更加豐富。但是 太多紅椒黃椒 個人不太喜歡 而且帆立貝比較細粒最後是甜點,益力附柚子沙冰和熱情果芝士蛋糕、芝麻芝士蛋糕。益力附柚子沙冰是個清爽的甜點,柚子的酸味和益力多的甜味搭配得非常好。熱情果芝士蛋糕和芝麻芝士蛋糕則是口感豐富的甜品,味道濃郁。質地偏硬,大概是放了過多的魚膠粉總而言之,GoodDay BadDay MamaDay 餐廳的菜品豐富多彩,味道鮮美,服務也非常出色。

最後是甜點,益力附柚子沙冰和熱情果芝士蛋糕、芝麻芝士蛋糕。

2023-06-01 617 浏览
呢間係人氣玩味cafe MAMADAY開嘅兄妹店🙌🏻延續搞鬼風格 食物同樣咁有水準😆.📌WINGS•燒雞翼我鍾意食 記住,期望愈大,失望愈大•••雞翼 $68雞翼唔係燒而係炸嘅 外皮炸得好脆好乾身 味道帶微辣 係高質版嘅脆香雞翼🍗佢有原味同蜜糖芥末 蜜糖芥末醬酸酸甜甜 點嚟食 開胃清新好多🍯.📌好日梗係芝士龍蝦意大利扁麵 $280原隻起肉龍蝦 見到都流晒口水🤤勁厚肉 肉質爽彈鮮嫩 但唔算話好鮮甜 輕輕燒過表面 食落帶陣陣炙燒香🦞扁意粉即使掛滿晒汁 都冇變到淋晒 仲好彈牙有咬口😚個芝士醬不得了 好creamy 每條麵都沾滿晒🧀️佢唔係好鹹好濃味嘅芝士醬 而係重忌廉奶香🥛除咗面頭嘅龍蝦肉 麵底都加左啲 仲有洋蔥同蘑菇碎🧅🍄食落係有啲溜 但真係好好食 同人share就冇問題😌.📌好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩•••咩叫減肥 $138鹹蛋黃係好邪惡 但真係超惹味🥹批底係厚厚一層鹹香十足嘅鹹蛋黃醬🥚沙沙地 加埋雙色芝士嘅軟綿🧀️味道口感都一流💛🧡on top係蟹鉗, 蟹肉, 牛油果粒, 蕃茄仔, 洋蔥🦀🥑🍅🧅成個pizza食落唔會好油膩好濃味 反而個洋蔥味幾清爽 仲好香炙燒味🍕加上佢係薄脆批 兩個人都可

📌好日梗係芝士龍蝦意大利扁麵 $280
原隻起肉龍蝦 見到都流晒口水🤤

📌好邪惡嘅咸蛋牛油果蟹肉比薩•••咩叫減肥 $138
鹹蛋黃係好邪惡 但真係超惹味🥹批底係厚厚一層鹹香十足嘅鹹蛋黃醬🥚沙沙地 加埋雙色芝士嘅軟綿🧀️味道口感都一流💛🧡on top係蟹鉗, 蟹肉, 牛油果粒, 蕃茄仔, 洋蔥🦀🥑🍅🧅成個pizza食落唔會好油膩好濃味 反而個洋蔥味幾清爽 仲好香炙燒味🍕加上佢係薄脆批 兩個人都可以輕鬆K.O‼️

📌唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $125
冇期望食落就好驚喜🙌🏻+$28 升級原條鰻魚 真係好厚肉好大條🤩肉質好嫩滑 冇乜骨 啖啖肉🐟甜甜地嘅蒲燒汁配鰻魚嘅魚油香 好夾💯用左日本進口雞蛋 蛋包皮好滑溜又香🥚內裏唔係白飯 而係索滿蒲燒汁嘅飯 好香甜 飯粒飽滿又有咬口🍚鰻魚+滑蛋+飯+木魚絲 一啖食 大滿足🥰

📌茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜 $68
呢個甜品賣相夠晒精緻😍芒果青檸雪芭味道酸酸甜甜 仲有啲柚子皮嘅苦澀味🥭🍋雖然寫係雪葩 但佢冇沙沙嘅感覺 似係加左忌廉整成嘅芒果凍餅咁 入口融融地 好creamy軟滑🍨底下係瑞士曲奇 不過同平時消化餅底嘅味一樣 質地幾厚實 再帶啲砂糖粒粒嘅口感🍪on top仲有兩條脆脆餅, 芒果同青檸 味道唔差 嗌嚟打卡唔錯👅
茫茫人海遇見你嘅途中夾雜住又酸又甜

📌熱情果芝士蛋糕 $68
因為我偏好紐約芝士蛋糕嘅實在軟滑 多過mousse嘅軟淋口感 問左店員話係NY cheesecake先嗌 點知失望了🙍🏻佢係mousse嚟 仲加左魚膠粉 所以軟得嚟帶點彈性👀熱情果香同芝士味都唔濃 而且偏甜🧀餅底冇乜牛油香 好麵粉味 仲要淋晒🧈全餐飯敗筆位😪
熱情果芝士蛋糕
  • WINGS•燒雞翼我鍾意食 記住
  • 期望愈大
  • 失望愈大•••雞翼
2023-06-01 22 浏览
星期五晚同朋友去放鬆下叫左個龍蝦意粉、是但求其乜都炸、咸蛋牛油果🥑蟹薄批、豬頸肉、檸茶沙冰、椰子沙冰龍蝦意粉隻龍蝦好大隻,好打卡able👍🏻👍🏻意粉仲有幾粒蝦肉,好creamy,唔算好有龍蝦味,但啖啖肉,好爽脆彈牙。Pizza有蟹鉗,岩岩熱辣辣果陣食唔太到咸蛋味,反而放凍左就好香咸蛋香。本身好鍾意食牛油果,牛油果大舊啲會開心啲😆😆乜都炸,有薯條、炸蠔、雞翼、炸魚,正常水準,可以邊傾計邊咬😋😋豬頸肉醬汁好好味,燒完好香口,仲有蝦片、沙律同埋細細個木魚碎烏冬,好抵食。豬頸肉夾埋蝦片意外地夾!呢個一定要叫!仲有兩杯野飲,夏天飲沙冰真係好涼爽,尤其檸茶沙冰好好飲,不過融左冰就好似飲緊檸茶😂😂
星期五晚同朋友去放鬆下

豬頸肉