身為標準吃貨港女就梗係想食炸雞又唔想肥啦!醒起荃灣荃新有goobnechicken甘近地點又方便!Goobne主打健康烤雞,唔用油炸外皮依然保持酥脆,雞肉嫩滑鎖住肉汁~十多年黎更引証係香港韓式炸雞皇者地位chicken & more $308 果味醬油蒜香烤雞 配選擇有骨烤雞更嫩滑,甜甜醬油味道好上癮鐵板海鮮薄餅圍邊部分好香脆,而且餡料勁多!啖啖都食到魷魚蝦肉等濟州柑橘香茅茶$55 飲到柑橘酸甜再帶回香茅清新,增添夏日味道!
身為標準吃貨港女就梗係想食炸雞又唔想肥啦!
醒起荃灣荃新有goobnechicken
甘近地點又方便!

chicken & more

果味醬油蒜香烤雞 配

選擇有骨烤雞更嫩滑,甜甜醬油味道好上癮

鐵板海鮮薄餅

圍邊部分好香脆,而且餡料勁多!啖啖都食到魷魚蝦肉等

濟州柑橘香茅茶
飲到柑橘酸甜再帶回香茅清新,增添夏日味道!
2024-08-08
  • 鐵板海鮮煎餅
  • 果香醬油烤雞
2024-08-14 379 浏览
📍Goobne Chicken味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️相信大家對呢間韓式烤雞店一啲都唔陌生📣烤雞嘅款式多籮籮 總有一款啱你心水😝Chicken & More Set $308❶凱撒沙律配羅馬生菜,香脆煙肉。 帕爾馬芝士,香脆包粒及凱撒沙律醬 ) 😆沙律超大份 主要用左羅馬生菜製作而成💚上枱前已經預先均勻加上凱撒沙拉醬🥰 食落酸酸甜甜🧂表而仲鋪滿左大量煙肉、芝士同麵包粒🐖食落微脆同時又帶點咸香🐽鮮甜脆嫰 層次豐富 仲好健康👍🏻❷甜辣烤雞呢度嘅雞係烤製而成🥇同平時食到嘅韓式炸雞好唔同🎭比較健康啲🧩而且味道嘅選擇都相當多😍無論係芝士烤雞、韓式辣醬烤雞抑或蜜糖烤雞都會喺呢度搵到😎而我哋今次就揀咗甜辣烤雞🐣食起上嚟不會很辣 仲帶點甜味 好惹味👻而且感覺一啲都唔熱氣👍🏻❸蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 $128個人超推介呢個蛋卷💩蛋卷夾住海量既蟹籽同芝士🧀呢個組合令到口感超豐富😽蛋卷仲烹調至金黃色👱🏻‍♀️睇落就好似金黃色嘅紫菜飯卷咁👒簡直係睇得又食得🙈🧑🏼‍🍳荃灣楊屋道1號荃新天地地下G29號舖🧑🏼‍🍳東涌達東路20號東薈城名店倉7樓701號舖🧑🏼‍🍳屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼L1樓45-46號舖🧑🏼‍🍳將軍澳
📍Goobne Chicken

❶凱撒沙律
沙律超大份 主要用左羅馬生菜製作而成💚
上枱前已經預先均勻加上凱撒沙拉醬🥰
食落酸酸甜甜🧂
表而仲鋪滿左大量煙肉、芝士同麵包粒🐖
食落微脆同時又帶點咸香🐽
鮮甜脆嫰 層次豐富 仲好健康👍🏻

❷甜辣烤雞
呢度嘅雞係烤製而成🥇
同平時食到嘅韓式炸雞好唔同🎭
比較健康啲🧩
而且味道嘅選擇都相當多😍
無論係芝士烤雞、韓式辣醬烤雞抑或蜜糖烤雞
都會喺呢度搵到😎

🧑🏼‍🍳荃灣楊屋道1號荃新天地地下G29號舖
🧑🏼‍🍳東涌達東路20號東薈城名店倉7樓701號舖
🧑🏼‍🍳屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼L1樓45-46號舖
🧑🏼‍🍳將軍澳唐賢街19號天晉匯2 1樓119A號舖
🧑🏼‍🍳九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L510號舖
🧑🏼‍🍳銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓
🧑🏼‍🍳旺角彌敦道628號瓊華中心15樓
🧑🏼‍🍳尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓
2024-08-05 323 浏览
🦈鲨鱼之泪特饮見到呢款特飲咁要試下,藍色沙冰🍧有好重檸檬味,岩夏天。可以揀無酒精同有酒精唔同版本,仲有一隻鯊鯊點綴,幾得意哦。🐓果味酱油蒜香烤鸡Goobne chicken主打烤雞,相比炸雞,更加健康同樣唔會太油膩。雞肉無骨,好方便食,雞肉好juicy好嫩滑,蒜香味道好足,另外有淡淡果香,好味🤤🇰🇷炸酱炒年糕黎食韓食點可以唔嗌年糕😌見到呢款炸醬年糕好吸引🤩年糕炒到岩岩好,軟軟糯糯入口即化,另外配有粗身拉麵,好chewy好好食🤤
🦈鲨鱼之泪特饮

🐓果味酱油蒜香烤鸡

🇰🇷炸酱炒年糕
2024-08-05 418 浏览
多年來一直都會經過這間韓式烤雞連鎖店,卻又一次又一次的錯過,想不到就這樣十年都從未光顧過,然後當日又陰差陽錯的因為食客的一句好抵食,太太就拉著我走了進去🥳✏️位置(9/10):商場地下近廁所位置,人來人往✏️環境(8/10):裝修簡約,店面整潔明亮✏️服務(8/10):掃碼下單,侍應有禮亦算主動✏️食物(9/10):擺碟有心思,食物亦比想像中出色🌟Chicken & More套餐 - $308點了一份套餐,選了甜辣烤雞及鐵板海鮮煎餅,平了$40,性價比很高🤣甜辣烤雞外皮香脆,口感不錯;味道甜而不膩,帶點韓式辣醬的香,卻不會太辣;份量不少,啖啖肉很滿足😍鐵板海鮮煎餅煎得很香,口感爽脆,海鮮多,配合特色魚露醬汁食,能帶出本身鮮味😉🌟鐵板辣炒豬肉 - $158用鐵板的油香去炒,味道比想像中出色,配菜有大量洋蔥、大蔥及香蔥,混合香滑而入味豬肉,十分惹味😋🏠Goobne Chicken(荃灣) 📬荃灣楊屋道1號荃新天地地下G29號舖

✏️位置(9/10):商場地下近廁所位置,人來人往
✏️環境(8/10):裝修簡約,店面整潔明亮
✏️服務(8/10):掃碼下單,侍應有禮亦算主動
✏️食物(9/10):擺碟有心思,食物亦比想像中出色

🌟Chicken & More套餐 - $308

🌟鐵板辣炒豬肉 - $158

🏠Goobne Chicken(荃灣)
📬荃灣楊屋道1號荃新天地地下G29號舖
2024-08-01
2024-07-30 341 浏览
🧆甜辣烤雞+蜜糖蒜香烤雞(Half+Half) 好少食韓式烤雞🐥但係今次呢一個韓式烤雞🍗,真係相當出色😋。🌶️甜辣烤雞醬料非常之惹味,而且烤雞本身醃得好入味,烤雞本身已經勁香口,配埋甜甜辣辣嘅醬汁之後,食到停唔到口😋另一款蜜糖蒜香🧄烤雞,上枱嘅時候已經聞到蒜香嘅味道,而入口就係蜜糖🍯嘅味道就比較突出,醬汁真係非常出色,配合埋烤雞入口又Juicy🤤。而且烤雞始終冇炸雞咁熱氣,所以就算小編幾怕熱氣都可以好好Enjoy ☺️🧀🫕芝士海鮮炒飯成個鐵板都係芝士,炒飯有好多料喺入面,而且夠晒熱,每一啖炒飯都食到拉絲芝士🧀,勁邪惡但係超滿足,芝士控表示好滿意🤗
🧆甜辣烤雞+蜜糖蒜香烤雞(Half+Half)
好少食韓式烤雞🐥但係今次呢一個韓式烤雞🍗,真係相當出色😋。

🧀🫕芝士海鮮炒飯
  • 蜜糖咖哩烤雞
  • 甜辣烤雞
2024-07-13 428 浏览
今日約左班friend 係荃灣食飯,揀左食韓國野 ,住開荃灣既應該都知佢出名食炸雞 。今次叫左個UFO 芝士火鍋🫕仲可以揀2款烤雞,我地分別揀左三重芝士烤雞同蜜糖香滑烤雞 。食之前店員會幫你整溶d 芝士,等你食既時候可以直接沾上芝士 。烤雞唔沾芝士都已經好夠味,表皮香脆又好嫩滑 。沾左芝士🧀就更香濃 ,有唔同風味 。韓國雞蛋卷一上枱其實見到雞蛋卷已經幾厚,食落都好有蛋味,蛋卷入面包左既餡,就同韓國kimbap差唔多,另外佢仲有芝士醬,芥末醬同茄汁 ,食落會有唔同風味 。蜜糖BBQ芝加哥薄餅🍕呢個pizza 首先係厚批,而且個皮都有少少酥脆 。成個pizza 都好濃厚既芝士味,仲配左薯角同豬肉粒,仲有甜甜蜜糖味🍯,成個批甜甜地,而且厚實同真係好飽肚 。今次又遇上Cass 啤酒買一送一,即刻叫左啤啤佢🍺飲落好light 好Fresh 。
韓國雞蛋卷
蜜糖BBQ芝加哥薄餅🍕

2024-07-12
2024-05-26 506 浏览
👽UFO 芝士火鍋 $288每次去呢間食,都會見到好多枱會食呢個,呢個ufo係呢間既招牌,必點💖💖 有專人幫您炒芝士🧀 六款口味揀兩款,我地揀左蜜糖蒜香烤雞同三重芝士烤雞,呢個烤雞都係無骨~~啖啖肉卷住啲芝士一齊食🤤🤤極度邪惡‼️‼️唔夠芝士仲可以額外加錢添❣️💖三重芝士烤雞落左勁多芝士粉已經好好食 再加埋熱熔芝士簡直係極濃味芝士,好邪惡😆🤣不過我覺得蜜糖蒜香味同熱熔芝士比較夾啲,肉質都係好滑唔鞋😋😋兩個人食呢個都好飽😂⚠️🌹韓式玫瑰醬炒年糕$165充滿創意感既年糕,除左呢個口味仲有其他都有創意,真係令人唔知揀邊個好😂😂真係希望佢會出半半年糕 甘就唔洗甘難揀🤣🤣最特別係呢度年糕仲混合埋意粉🍝幾得意!✨呢款配料仲有魚糕、煙肉、蕃茄,味道好食 ,不過就完全食唔出玫瑰味 真係有啲失望 但整體都係好食~食食下仲懷疑佢係咪比錯添🤔
👽UFO 芝士火鍋 $288

🌹韓式玫瑰醬炒年糕$165
  • UFO芝士火鍋
2024-05-23 598 浏览
Pizza x 炸雞🍗最佳組合🥳.Goobne就有呢個Chi Pi Chi Pi組合啦🩷🍕Honey BBQ Chicago Pizza 勁拉絲一上枱香噴噴 有薯仔同叉燒粒邊位仲有甜既軟心芝士🧀餅皮有啲似芝士撻邪惡又美味😋五重芝士真係唔同啲.炸雞揀左甜酸醬 無骨雞肉啖啖肉🍗外皮脆脆的 甜酸醬好入味 入面既雞肉嫩滑 非常惹味份量都好多 大食人士一定夠飽!.配埋芒果沙冰🥭 食炸嘢緊係要飲凍飲先夾!加上依家天氣咁熱 飲沙冰最一流🥳不會太甜仲有椰果粒粒🩵
Pizza x 炸雞🍗
邊位仲有甜既軟心芝士🧀餅皮有啲似芝士撻
邪惡又美味😋五重芝士真係唔同啲

炸雞揀左甜酸醬 無骨雞肉啖啖肉🍗
外皮脆脆的 甜酸醬好入味 入面既雞肉嫩滑 非常惹味
份量都好多 大食人士一定夠飽!

配埋芒果沙冰🥭 食炸嘢緊係要飲凍飲先夾!
加上依家天氣咁熱 飲沙冰最一流🥳不會太甜
仲有椰果粒粒🩵
2024-05-16
2024-05-15 351 浏览
今日荃灣行完街,想食吓烤雞,就搵到嚟呢間韓式餐廳✨CHI PI CHI PI 套餐 $388🌶️🍗辣椒脆烤雞-辣椒脆烤雞表皮烤到金黃酥脆 撲鼻而來的濃郁辣椒香氣令唾液不斷分泌 一口咬下 多汁嫩滑的雞肉配個脆口薄皮 青陽辣椒的辣味恰到好處地刺激味蕾 另有千島沙律醬及蜜糖燒汁增加不同的味道層次 醃蘿蔔酸甜開胃 更有解膩的作用🍕蜜糖BBQ芝加哥薄餅-薄餅底脆邊厚 烤豬肉及薯塊盛放在五重芝士池當中 蜜糖與五重芝士的味道甜鹹交替 鬆軟而溫熱的口感 相當「芝」味 烤豬肉感覺與叉燒相近總括嚟講,味道唔錯,值得一試
今日荃灣行完街,想食吓烤雞,就搵到嚟呢間韓式餐廳

✨CHI PI CHI PI 套餐 $388
🌶️🍗辣椒脆烤雞

🍕蜜糖BBQ芝加哥薄餅

總括嚟講,味道唔錯,值得一試
2024-05-11 271 浏览
1. UFO芝士火鍋(無骨):這道菜以無骨炸雞為基礎,搭配濃郁的芝士火鍋醬汁。有專人為你服務,在你面前製作芝士醬,芝士拉絲情況超級奪目,令人食慾大增。這道菜絕對是芝士愛好者的天堂。2. 蜜糖香滑烤雞(無骨):外皮酥脆,內部滑嫩。蜜糖賦予了烤雞香甜的味道,並帶來了微微的焦糖風味,給予了令人難以忘懷的美味享受。3. 三重芝士烤雞(無骨):烤至金黃色,然後撒上三種芝士粉:切達、藍紋和莫札雷拉。芝士的豐富奶香味與炸雞的鮮嫩口感完美結合,創造出濃郁的芝士風味。這道菜品絕對是芝士愛好者的絕佳選擇。4. Hoegaarden:其清爽的口感和微微的柑橘風味而聞名,口感甜美,送炸雞一流。5. Sapporo:具有淡淡的苦味和豐富的麥香。它與炸雞的搭配非常出色,啤酒的苦味能夠平衡炸雞的油膩感,帶來清爽的口感。Goobne Chicken (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地地下G29號舖

Goobne Chicken (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地地下G29號舖
2024-05-10 215 浏览
夜晚系荃灣行完街,搵間餐廳食啲野,見好耐無食goobne chicken既烤雞就入去,記得之前食過其他分店,佢既烤雞好好食,同埋只有單點食物,今次去見有set。2個人點左1個set,有3款烤雞同2款pizza,各揀一款,$388。果味醬油蒜香有骨烤雞一次過有齊3款我喜歡既味道,果醬用左蘋果檸檬醬汁,味道甘甜帶咸香味,雞肉同上次食既一樣嫩滑,皮微微脆,配有韓國必備既醃蘿蔔,可以解膩。蜜糖BBQ 芝加哥Pizza 呢個絕對吾系「薄」餅,個人覺得似個pie多d。澎湃濃郁既芝士,配薯蓉、薯角、豬肉粒,再系上面淋上蜜糖,非常飽肚。個餅底睇落好厚,但其實幾酥脆,而且主要系餡料好多,餅底本身吾系好厚。鐘意食甜味pizza既人可以試下。

果味醬油蒜香有骨烤雞

蜜糖BBQ 芝加哥Pizza

2024-04-22 265 浏览
聽人講荃新天地有間炸雞幾好味...所以今日就去會一會佢~幾個人叫左一份半半炸雞同三重芝士炸雞同炒粉絲,食炸雞當然仲有啤酒啦一開始就黎左一半半炸雞 (叫左甜辣味同香蒜蜜糖味)個甜辣炸雞個味夠甜但唔夠辣,肉都幾滑 好味 ; 如果辣D會野味D之後食香蒜蜜糖味,個味其實同甜辣都幾似 都好野味~最後就上埋剩返既三重芝士炸雞同炒粉絲炒粉絲就太濕同一PAT PAT ,味夠 但食真係咪搞 ...好糊口 三重芝士就一樣 雞滑味夠,芝士粉仲要好多 但食完三隻炸雞,會發現佢地都係偏甜 個味都唔係話差好遠所以可能就咁叫返1隻自己鍾意就夠,價錢唔算平,但有做9折同啤酒買一送一所以都可接受, 另外主食方面就無太多選擇 所以我認為食依間鋪可以先食炸雞,食完再轉場
聽人講荃新天地有間炸雞幾好味...所以今日就去會一會佢~

一開始就黎左一半半炸雞 (叫左甜辣味同香蒜蜜糖味)

之後食香蒜蜜糖味,個味其實同甜辣都幾似 都好野味~

最後就上埋剩返既三重芝士炸雞同炒粉絲

三重芝士就一樣 雞滑味夠,芝士粉仲要好多

但食完三隻炸雞,會發現佢地都係偏甜 個味都唔係話差好遠

所以可能就咁叫返1隻自己鍾意就夠,

價錢唔算平,但有做9折同啤酒買一送一
所以都可接受, 另外主食方面就無太多選擇
所以我認為食依間鋪可以先食炸雞,食完再轉場
2024-02-02 524 浏览
今次去咗Goobne Chicken試咗幾款菜式,包括鐵板芝士炒年糕🌶️🌶️、芝加哥薄餅🍕同蜜糖蒜香烤雞(有骨)。每一樣都令人難以忘懷,真係好食到停唔到口。首先,講下鐵板芝士炒年糕。年糕嘅質感鬆軟又彈牙,搭配上濃郁嘅芝士醬汁同辣汁,真係令人一試難忘。而且,融化咗嘅芝士令每一口都充滿咗濃郁嘅奶香,加上中間夾雜嘅公仔麵質地恰到好處,唔會太硬或太軟,每條麵都均勻咁掛滿辣汁,食落去真係非常過癮。接著係芝加哥薄餅🍕。佢嘅餅皮薄而酥脆,上面嘅芝士層豐富濃郁,每一口都係滿滿嘅芝士同奶香,絕對係芝士控嘅天堂。而且,咬落去嗰種口感豐富,層次分明,令人一次又一次嘅回味。最後講下蜜糖蒜香烤雞(有骨)。雞肉經過悉心烤製,外皮香脆,肉質嫩滑又多汁,每一啖都係超級香。而且,香濃嘅醬油加上香甜嘅蜂蜜,以及配合炸蒜片,整體味道層次豐富,夠味夠香,絕對係晚餐嘅不二之選。總結,Goobne Chicken嘅呢幾款菜式都非常值得一試。無論係對芝士、辣味或者係烤雞有愛嘅朋友,都一定要去試吓。每一款菜式都有佢獨特嘅風味同吸引點,保證令你食完之後仲想再食。

2023-12-22 482 浏览
見lunch都多配菜,叫左甜辣炸雞set 有韓式魚糕湯,味道算濃郁,但魚糕得2塊沙律就普通冇乜特別薯角唔算太脆粟米燒得唔香,似烚完之後,再拎去燒一燒甜辣炸雞,有驚喜,香脆,味道濃郁,有6塊雞比起dinner,lunch算係抵啲!
見lunch都多配菜,叫左甜辣炸雞set
有韓式魚糕湯,味道算濃郁,但魚糕得2塊
沙律就普通冇乜特別
薯角唔算太脆
粟米燒得唔香,似烚完之後,再拎去燒一燒
甜辣炸雞,有驚喜,香脆,味道濃郁,有6塊雞
比起dinner,lunch算係抵啲!
2023-12-12 419 浏览
烤雞午市套餐 ($128)今次揀咗蜜糖蒜香烤雞🍯🧄🐔因為係烤雞 所以唔會有一層厚厚嘅炸粉😶‍🌫️😶‍🌫️烤得啱啱好啊 皮脆肉嫩 唔會好韌 而且仲好入味添啊😆幫大家形容吓個醬🙋🏻‍♂️覺得有Aftertaste 似係卡樂B薯片嘅味🍟🙋🏻‍♀️覺得個汁有啲似吉野家燒雞醬當然 呢個醬好食好多 蜜糖味同蒜味好夾啊 而且蒜味唔會停留係口腔到啊😬🦷薯條份量少 而且唔係炸 個口感好奇怪🤨套餐會再配合碗飯 🙋🏻‍♂️覺得份量偏少🙁泡菜炒飯🇰🇷🍚 ($88)除咗泡菜 仲有太陽蛋🍳 同午餐肉🐷辣度唔會太辣 食唔到辣嘅朋友都可以試啊⚖️🌶️味道普普通通 正常發揮由於係餐嚟 所以都會有配菜🥗配菜有凱撒沙律 魚片湯 韓式蘿蔔 泡菜 俾大家開胃😋😋但係魚片湯好鹹🧂 飲咗幾啖都唔飲啦☹️其他配菜都不過不失啊😋😋
烤雞午市套餐 ($128)
今次揀咗蜜糖蒜香烤雞🍯🧄🐔
因為係烤雞 所以唔會有一層厚厚嘅炸粉😶‍🌫️😶‍🌫️
烤得啱啱好啊 皮脆肉嫩 唔會好韌 而且仲好入味添啊😆
幫大家形容吓個醬
🙋🏻‍♂️覺得有Aftertaste 似係卡樂B薯片嘅味🍟
🙋🏻‍♀️覺得個汁有啲似吉野家燒雞醬
薯條份量少 而且唔係炸 個口感好奇怪🤨
套餐會再配合碗飯 🙋🏻‍♂️覺得份量偏少🙁

泡菜炒飯🇰🇷🍚 ($88)
除咗泡菜 仲有太陽蛋🍳 同午餐肉🐷
辣度唔會太辣 食唔到辣嘅朋友都可以試啊⚖️🌶️