2025-06-22
今次前排老公生日週我地去咗啟德零售館嘅「GoNuts 🍕」,位於 2 地下 016 號舖,停車場一出就見到,泊車方便。今次我地仲坐咗喺一幅好多個網球佈置嘅牆身隔離嘅枱,打卡一流,氣氛好正!我哋食咗:🍴 韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩 $176 🍕• 熔岩火山芝士 $42 (升級優惠)
推廣重點「火山熔岩芝士比薩」拉絲力十足,芝士熔化到似熔岩咁,煙豬腩肉同甜麵醬嘅韓風味道濃郁又特別,咬落香濃惹味。升級加 $40 嘅熔岩芝士多功能,點 pizza 食得,拎來配薯條食亦都抵玩!(惠顧任何一款羅馬白比薩可加 $40 升級火山熔岩芝士)🍝 番茄牛肉醬意大利飯 $98 (正常-有咬口) 🍝芝士夠邪惡濃郁,番茄醬香濃,牛肉粒嫩滑,飯粒有咬口,食落開胃又滿足。🥩 鑊煎慢煮牛柳 $198 🥩牛柳煎得外脆內嫩,慢煮嘅肉質軟滑多汁,配上黑椒醬嘅香氣,食落層次豐富同有滿足感。🥤 士多啤梨奶昔 $60 🥤用新鮮士多啤梨製成,濃厚滑溜,冰涼解渴,甜度啱啱好,份量足料。🥤 柚子烏龍茶 $42 🍵柚子嘅清香同烏龍茶嘅淡雅混在一起,飲落清新又有少少酸甜,係一個唔錯嘅飲品選擇。🍰 紫薯麻糬窩夫配香草雪糕 $74 (後上) 🍨窩
我哋食咗:
🍴 韓風甜麵醬煙豬腩肉比薩 $176 🍕
• 熔岩火山芝士 $42 (升級優惠) 推廣重點「火山熔岩芝士比薩」拉絲力十足,芝士熔化到似熔岩咁,煙豬腩肉同甜麵醬嘅韓風味道濃郁又特別,咬落香濃惹味。升級加 $40 嘅熔岩芝士多功能,點 pizza 食得,拎來配薯條食亦都抵玩!(惠顧任何一款羅馬白比薩可加 $40 升級火山熔岩芝士)
🍝 番茄牛肉醬意大利飯 $98 (正常-有咬口) 🍝
🥩 鑊煎慢煮牛柳 $198 🥩
🥤 士多啤梨奶昔 $60 🥤
🥤 柚子烏龍茶 $42 🍵
🍰 紫薯麻糬窩夫配香草雪糕 $74 (後上) 🍨
窩夫外脆內軟,紫薯麻糬帶天然甜味,配上香草雪糕滑溜溫暖。
🎂 HBD (生日甜品畫碟) $20 🎂
生日有甜品畫碟 [Happy Birthday],畫得精緻,甜品份量適中,食落幸福感滿滿!(生日有甜品畫碟優惠)
總結
「GoNuts 🍕」嘅菜式真係好有心思,推廣重點「火山熔岩芝士比薩」 🍕 同「番茄牛肉醬意大利飯」 🍝 質素高得驚喜,店內仲會播放滑板比賽、跳舞比賽同埋足球比賽,非常有趣。餐廳位置泊車方便,服務員好有禮。有啟德園區員工證有 9 折優惠添。
10分滿分
• 味道 8.5/10:火山熔岩芝士比薩 🍕 同番茄牛肉醬意大利飯 🍝 好出色,甜品 🍨 亦都加分。
• 環境 8.5/10:一千個網球牆身同泊車方便,用餐氣氛一流。
• 價格 8/10:總共 $735(兩人,連 10% 服務費)。
📍 GoNuts 🍕
啟德零售館2地下016號鋪