2021-10-02
因為附近多工廠大廈,所以荔枝角有好多茶餐廳feel嘅cafe。裝修未必好似cafe咁靚,但好多質素都唔錯😝而呢間就係我其中一間飯堂🤣~~~🐷德國黑椒蜜糖豬手🪄7/10佢星期一至五都有唔同嘅lunch set,而我差唔多次次都係等星期一食呢個餐🤣平時食外賣係大份到可以兩個女仔share食,不過唔知點解呢日堂食反而細份左🥶豬手唔算好乾,皮燒得香脆,不過部分位置有啲韌好難切跟餐有得揀配飯/意粉/螺絲粉/薯角,咁我通常就配後者🍟佢外賣有個位做得幾細心💕係膠盒度剪個角,薯角翻到去食都依然脆👍🏻好貼心.🐂咖喱牛肋條🪄6.9/10咖喱味幾香,食落唔辣牛嘅份量ok但唔算特別多,但都算大舊🤗食落啖啖肉同夠腍,唯一不足之處就係有啲肥膏配菜有幾舊茄子,feel到係煎過嘅所以好香口🍆~~~⭐️回頭指數🌕🌕🌕🌗🌑呢餐人均$50有呢個質素真係唔錯,特別係佢個豬手🤤食過幾次食唔同餐都見到keep到水準,冇伏過👍🏻其實呢間想介紹好耐,但係前面太多餐等住po📝到我寫之前一個禮拜先發現佢地最近執左🤧明明見到lunch time好多生意,好可惜😮💨
~~~
🐷德國黑椒蜜糖豬手🪄7/10
豬手唔算好乾,皮燒得香脆,不過部分位置有啲韌好難切
跟餐有得揀配飯/意粉/螺絲粉/薯角,咁我通常就配後者🍟
🐂咖喱牛肋條🪄6.9/10
咖喱味幾香,食落唔辣
牛嘅份量ok但唔算特別多,但都算大舊🤗
食落啖啖肉同夠腍,唯一不足之處就係有啲肥膏
配菜有幾舊茄子,feel到係煎過嘅所以好香口🍆
~~~
⭐️回頭指數🌕🌕🌕🌗🌑
呢餐人均$50有呢個質素真係唔錯,特別係佢個豬手🤤
食過幾次食唔同餐都見到keep到水準,冇伏過👍🏻
其實呢間想介紹好耐,但係前面太多餐等住po📝