2019-01-19
我無辣不歡,最鐘意食重慶酸辣粉,仲記得多年前在大陸食過,永世難忘。因為真係辣d,而且正宗d!今日聽完朋友推介之後,話呢度嘅重慶麻辣鍋湯底非常正宗,而且配料好多,價錢又抵,所以我就要試一試啦。佢在旺角大街其中一座既五樓,位置都方便,識地址一定搵到,$138至$158加一,乜都包了。自助飲品類都有兩個大櫃任君選擇,有韓國飲品選擇,汽水仲要用玻璃樽嘅夠晒誠意。自助嘅食品選擇都係擺滿左兩個雪櫃,一串串擺好曬,非常方便,有肉類、丸類、菜類、麵食類等,正!因為呢度嘅麻辣湯底真係辣架,所以我會建議大家加錢要選擇鴛鴦湯底,可以過一過冷河咁,比較容易接受,哈!我哋揀嘅另外一款係花膠木瓜蟲草花雞湯,滋補養顏補充骨膠原!大家睇吓嗰個重慶麻辣湯嘅湯底、花椒、辣椒碎等,堅掂檔!你睇嗰啲牛肉串唔係普通牛肉,係包好嘅!特別推介有泡椒牛肉串,同埋牛肉皇帝菜串,好有心思,令食牛肉都不再平凡!水魷都好爽!食麻辣湯底喎嘅必有,梗係要響鈴、腐竹、金菇、木耳呢啲吸晒味道啦!除咗雪櫃入邊擺嘅配料,都有紙填可另外叫嘅,都係免費,例如肥牛、豚肉、羊肉、脆肉鯇、蝦等等。黃喉$29超正,好爽,係牛既喉嚨,可以試下!其實一串串嘅火鍋真係好
大家睇吓嗰個重慶麻辣湯嘅湯底、花椒、辣椒碎等,堅掂檔!
黃喉$29
超正,好爽,係牛既喉嚨,可以試下!
其實一串串嘅火鍋真係好方便,又有特式。呢一間鋪頭嘅店員亦都非常熱心加湯、收野等,態度又好!重點價錢咁抵卻咁用心同多選擇,真係可以一試再試啊!