西餐廳舒適空間感十足很多坐位都好快爆滿訂枱真係有需要🍚明太子醬軟殼蟹意大利粉意粉非常高質又軟又滑又有咬口彈牙醬汁份量包住每條意粉軟殼蟹好大隻勁多蟹肉外香脆內軟保留蟹肉味份量非常非常多口感味道非常有層次🍚黑松露薯條薯條香脆不油膩添加黑松露醬汁口感好滑 味道好濃即刻高級晒會一條一條追住食成碟滿滿份量勁多 呢個價錢其他店只有四分一好抵食🍚川味雞軟骨大大粒雞軟骨連到少少肉保留到肉汁微微麻辣咸香味不會刺激軟骨脆口味道口感很豐富🍚海鹽kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶淡黄色果茶配 白色芝士奶蓋 一開始以為係啤酒賣相好靚綿密濃郁的奶香泡沫咸甜奶香味配果茶味道分明又好夾獨立一杯飲還是伴餐一齊飲都好配🍚咸檸柚子沙冰沙冰清爽解渴幫助消化好適合邊食邊飲食炸物都不怕喉嚨痛🍚特濃開心果 忌廉麻薯梳乎厘好大碟特大梳乎厘鬆軟 Q彈 空氣感十足濃濃蛋味配薄薄一片煙韌麻痺口感更剌激勁多特濃開心果醬又濃又滑梳乎厘配開心果更香更濃 更高層次獨立食又得一齊食都得高質 好精彩
西餐廳

特濃開心果 忌廉麻薯梳乎厘
  • 海鹽Kiri芝士奶蓋桂花烏龍茶
  • 特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘
2025-07-08 2154 浏览
朋友約到觀塘嘅Four o Five Coffee & Eatery,入到嚟環境舒服,坐得又寬敞,啱晒慢慢chill住食lunch午餐有lunch set $98起包餐湯 或 沙律同飲品洋蔥忌廉湯口感幼滑,帶有細細粒洋蔥甜味沙律菜新鮮加上陳醋調味,好清新山政小山園【槙之白】宇治抹茶除左咖啡仲有好多飲品選擇,小山園宇治抹茶都幾好飲澳洲殼飼肉眼扒配薯蓉·日式鰹魚汁牛扒剛好juicy肉質不會硬,配個薯蓉沾上旁邊日式鰹魚汁,十分美味法式油封鴨腿配蜜桃莎莎鴨腿非常嫩滑,配上蜜桃莎莎入口清新,好啱夏天棒棒鷄鎚鷄鎚炸得酥脆香口,沾上醬汁好惹味吉士焦糖梳乎厘午市套餐可加$68-$88就食到梳乎厘班戟!兩層厚厚梳乎厘,厚而鬆軟,蛋香濃郁,入口即溶又唔會太甜,配埋焦糖爆谷,加上香脆焦糖層次感十足,影相打卡一流!總括食物水準高份量足,價錢合理,服務都唔錯

午餐有lunch set $98起包餐湯 或 沙律同飲品

洋蔥忌廉湯口感幼滑,帶有細細粒洋蔥甜味
沙律菜新鮮加上陳醋調味,好清新

山政小山園【槙之白】宇治抹茶
除左咖啡仲有好多飲品選擇,小山園宇治抹茶都幾好飲

澳洲殼飼肉眼扒配薯蓉·日式鰹魚汁

法式油封鴨腿配蜜桃莎莎
鴨腿非常嫩滑,配上蜜桃莎莎入口清新,好啱夏天

棒棒鷄鎚
鷄鎚炸得酥脆香口,沾上醬汁好惹味

吉士焦糖梳乎厘
午市套餐可加$68-$88就食到梳乎厘班戟!

總括食物水準高份量足,價錢合理,服務都唔錯
  • 吉士焦糖梳乎厘班戟
藏身喺成業工業大廈地下,環境清新舒適,乾淨光猛,坐位寬敞,超推介畀鍾意食梳乎厘班戟嘅朋友!推介黎呢度下午茶,超抵,又有梳乎厘班戟食架!不過返工夾唔到時間,黎食午餐都好開心。午餐有lunch set,主要係西餐,包餐湯/沙律同飲品。幾鐘意呢度既沙律同餐湯,洋蔥忌廉湯幾好味,口感幼滑,每啖帶有細細粒洋蔥既自然甜味。🧅🥣沙律都大碗,意式醋調味,沙律菜新鮮。🥩 澳洲穀飼肉眼扒配黑松露燒肉汁ribeye order medium,配上黑松露燒肉汁。個薯蓉好食!🥓 🍍BBQ汁慢煮豬腩肉配燒菠蘿慢煮豬腩肉係有少少肥膩,係好邪惡既美食,好彩配左燒菠蘿,可以平衡返個油膩感,解膩。🥞 原味梳乎厘配楓糖漿 午市套餐可加$68-$88就食到梳乎厘班戟!叫左最basic既原味,感覺無咁甜咁肥,個pancake真係好好食❣️厚而鬆軟,蛋香濃郁,配楓糖漿甜度適中,食完好滿足🥞🥰
藏身喺成業工業大廈地下,
環境清新舒適,
乾淨光猛,坐位寬敞,
超推介畀鍾意食梳乎厘班戟嘅朋友!

推介黎呢度下午茶,超抵,又有梳乎厘班戟食架!

不過返工夾唔到時間,
黎食午餐都好開心。
午餐有lunch set,
主要係西餐,
包餐湯/沙律同飲品。

幾鐘意呢度既沙律同餐湯,
沙律都大碗,意式醋調味,沙律菜新鮮。

🥩 澳洲穀飼肉眼扒配黑松露燒肉汁
ribeye order medium,
配上黑松露燒肉汁。
個薯蓉好食!

🥓 🍍BBQ汁慢煮豬腩肉配燒菠蘿
慢煮豬腩肉係有少少肥膩,
係好邪惡既美食,好彩配左燒菠蘿,
可以平衡返個油膩感,解膩。

🥞 原味梳乎厘配楓糖漿
午市套餐可加$68-$88就食到梳乎厘班戟!
叫左最basic既原味,
感覺無咁甜咁肥,
個pancake真係好好食❣️
厚而鬆軟,蛋香濃郁,配楓糖漿甜度適中,食完好滿足🥞🥰

一直很多人推介,但自己第一次來食!果然沒有令人失望!味道非常好,份量很足!性價比很高!難怪座無虛席👍🏾和牛漢堡,味道層次豐富!不會一切就散哂🧡薯條非常香脆!牛油果香草醬意大利粉極出色!是意想不到的味道份量很足!自己係忌廉汁意粉控,覺得很美味!但如果不太喜歡忌廉汁的朋友可能會覺得有點膩。自己點了一杯Rose Latte,略嫌有點甜老公點了Oreo沙冰,好喝!因為食完主菜都好飽了,已經吃不下梳乎厘,會再來的!😍平日下午茶時間有七五折啊!
一直很多人推介,但自己第一次來食!
果然沒有令人失望!

味道非常好,份量很足!性價比很高!
難怪座無虛席👍🏾

和牛漢堡,味道層次豐富!
不會一切就散哂🧡
薯條非常香脆!

牛油果香草醬意大利粉極出色!
是意想不到的味道

份量很足!

自己係忌廉汁意粉控,覺得很美味!
但如果不太喜歡忌廉汁的朋友可能會覺得有點膩。

自己點了一杯Rose Latte,略嫌有點甜

老公點了Oreo沙冰,好喝!

因為食完主菜都好飽了,已經吃不下梳乎厘,會再來的!😍
平日下午茶時間有七五折啊!
4天前 0 浏览
這家店特別受孩子歡迎,是親子聚餐的絕佳選擇!一進門就看到好多家庭帶著孩子來用餐,歡聲笑語不斷。🍫 香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟份量十足的超震撼甜品!整份班戟被濃郁的朱古力醬完美包裹,表面灑滿香脆的曲奇餅碎,形成豐富的層次口感。現點現做的梳乎厘蓬鬆誘人!輕觸即化的口感令人驚艷,濃郁的可可風味與海鹽的微鹹完美交融,每一口都像在品嚐雲朵般的輕盈浪漫!🧇 焦糖香蕉牛角窩夫窩夫外酥內軟,帶著牛角包的香濃奶油香氣,長香蕉——對半切開後淋上一層閃亮的焦糖,香蕉的軟糯與焦糖的香脆形成絕妙對比,每一口都讓人感受到甜蜜的幸福感!🦐 虎蝦帶子意粉新鮮肥美的虎蝦與帶子,海鮮的鮮甜完全融入橄欖油蒜香醬汁中。意粉煮得彈牙有嚼勁,每根麵條都裹滿了濃郁的海鮮精華,讓人忍不住一口接一口!🍋 法式檸檬撻酥脆的塔皮承載著絲滑細膩的檸檬凝乳,明亮清新,入口即化的口感令人難忘。🥭 芒果菠蘿沙冰選用新鮮芒果與菠蘿現打而成,果香濃郁自然,冰沙細緻綿密,甜中帶點微酸,既消暑又解渴!檬檬蜂蜜梳打清爽解膩,搭配天然蜂蜜的溫潤甜味!

🍫 香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟

🧇 焦糖香蕉牛角窩夫

🦐 虎蝦帶子意粉

🍋 法式檸檬撻

🥭 芒果菠蘿沙冰
檬檬蜂蜜梳打清爽解膩,搭配天然蜂蜜的溫潤甜味!

相識多年的舊同事從英國返港放暑假,這次久別重逢,剛好又是我8月生日,朋友特意挑選了一家隱世的餐廳來聚舊兼慶祝——位於觀塘成業街工業區內的 **Four of Five Coffee & Eatery**。這裡以招牌梳乎厘聞名,特別是甜品控們的心頭好。儘管隱身於工業區,這裡的人氣卻絲毫不減。朋友幸好提前訂了座位,否則很難在平日晚上找到空桌。一推門,迎面而來的是溫暖的木質調與濃郁的咖啡香,輕柔的爵士音樂在耳邊縈繞。餐廳的設計並不浮誇,光線明亮,座位寬敞舒適。侍應的服務敏銳貼心,卻不會讓人感到匆促,整體氛圍讓人倍感自在。這次我們點了兩道主食,分別是 「燒西班牙伊比利亞殼飼黑毛豬伴時令菜配蜜糖叉燒汁」和 「西班牙海鮮燴飯」。「燒西班牙伊比利亞黑毛豬」是當晚的亮點之一。豬肉的粉嫩色澤顯示了火候的完美掌控,邊緣焦化得剛剛好,咬下去先是輕脆,隨後肉汁在口中散發。搭配的蜜糖叉燒汁甜而不膩,還帶著麥芽的香氣,讓豬肉的堅果風味更加突出。「西班牙海鮮燴飯」則是另一種風味的體現。大蝦、青口、蛤蜊與魷魚的份量十足,海鮮的新鮮度讓人無可挑剔,尤其魷魚的口感,既不過韌也不粉,煮得恰到好處。「特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘

燒西班牙伊比利亞黑毛豬

西班牙海鮮燴飯

「特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘」是這晚的壓軸之作,朋友特意叫餐廳在碟上寫上滿滿的生日祝福,更添溫暖!梳乎厘如雲般輕盈,切開時熱氣混著濃濃的堅果奶香撲鼻而來。開心果忌廉的香氣濃郁卻不膩口,層次分明,甜度控制得恰到好處,與內層的麻糬搭配時,軟綿的蛋香與Q彈的糯韌在口中交織,宛如一場完美的味覺二重奏。如果你熱愛甜品,尤其是梳乎厘,這裡絕對值得一試。

2025-08-14
  • 粒粒芒果椰子忌廉梳乎厘
  • 特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘
  • 吉士焦糖疏乎厘班戟
  • 海鹽Kiri芝士奶桂花烏龍茶
🔹明太子薯條明太子薯條係新出架🍟明太子醬勁多,薯條炸得脆卜卜,撈勻醬汁食到停唔到口~🔹棒棒鷄鎚配蜜糖芥末汁雞鎚外皮炸到金黃香脆,肉質嫩滑🍗!蜜糖芥末汁甜甜地又帶少少辣,點嚟食簡直係超juicy👍🔹韓式辣醬慢煮黑毛豬黑毛豬慢煮到啱啱好,肉質軟腍得嚟有咬口,韓式辣醬甜辣,口感豐富👍🏻🔹開心果忌廉麻糬梳乎厘開心果控必試!😍 梳乎厘空氣感十足,蛋香味重,仲有勁多開心果cream,開心果味超濃💚
🔹明太子薯條

🔹棒棒鷄鎚配蜜糖芥末汁

🔹韓式辣醬慢煮黑毛豬

🔹開心果忌廉麻糬梳乎厘

6天前 0 浏览
觀塘工厦美食多,four o five梳乎厘堪稱官塘名物,餐廳人氣十足,裝修華麗!小食千手茄子,將茄子切成一條條再調味,炸完再點上茄汁,上菜之後就知道菜如其名,十分像真!肉丸意粉意粉份量都唔少,每條都掛上酸甜惹味蕃茄醬汁,有口感; 而好耐都無食嘅肉丸口感唔係死實,配呢個酸甜醬汁可中和肉丸嘅膩度,好夾呀。All day breakfast 份量驚人,有滑蛋,早餐腸, 煙三文魚,巴馬火腿,炒雜菇,炸薯餅,牛油果,雜沙律,營養滿分!原味楓糖梳乎厘班㦸鬆軟厚彈,入口富蛋香,配上招牌楓糖同幼滑忌廉,甜品控至愛!
$237.5
6天前 0 浏览
在觀塘一間小巧溫馨的Cafe享用午餐,原本只是想簡單醫肚,結果發現餐點不但創意十足,味道更是出乎意料地出色,性價比好高!🍮特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘這道甜品絕對是壓軸之選。疏乎厘入口即化,開心果忌廉香濃得來不膩,最驚喜的是那層薄薄的麻糬,煙韌得剛剛好,為整體口感加分不少。甜而不膩,層次分明,令人回味。🍝明太子醬軟殼蟹意大利粉明太子醬鹹香濃郁,完美包裹每條意粉,軟殼蟹外脆內嫩,肉質豐富!🥑牛油果香草醬野菌意大利粉香草醬味道濃郁,帶有清新的青草香,與牛油果的滑順口感互相襯托。🍵飲品三重奏由於太吸引,所以兩個人飲咗三杯飲品😅宇治抹茶茶味濃厚,微苦中帶甘,適合喜歡原味抹茶的茶控。檸檬蜂蜜梳打清爽解膩,酸甜平衡,配搭主菜非常合適。焙茶鮮奶焙茶香氣十分濃郁,成為我近期的至愛!整體而言,這間Cafe不但食物質素高,創意十足,而且價錢合理,環境舒適!

🍮特濃開心果忌廉麻糬疏乎厘

🍝明太子醬軟殼蟹意大利粉

🥑牛油果香草醬野菌意大利粉

🍵飲品三重奏
由於太吸引,所以兩個人飲咗三杯飲品😅

宇治抹茶
茶味濃厚,微苦中帶甘,適合喜歡原味抹茶的茶控。

檸檬蜂蜜梳打
清爽解膩,酸甜平衡,配搭主菜非常合適。

焙茶鮮奶
焙茶香氣十分濃郁,成為我近期的至愛!

2025-08-29 0 浏览
喺觀塘隱藏咗一間好適合成日去食飯嘅餐廳,價錢合理,份量十足,而且用餐環境乾淨舒服,重點係餐廳提供多款小食同特色疏乎厘,打卡一流,慶生都啱!.🌟四川辣味蜆肉意粉呢款意粉好啱鍾意食辣嘅朋友,辣椒醉咗喺每條意粉上面,意粉乾身,微辣感刺激味蕾,惹味好食,蜆肉俾得好多而且粒粒都肥美,增加口感,味道好夾!.🌟蒜香蟹肉意大利粉蟹肉份量十足,鋪滿成碟意粉。蟹味濃郁,每條意粉都沾滿蟹鮮同蒜香,口感豐富,而且仲加咗啲蔬菜切粒,藏喺意粉裏面,營養均衡又可以吸收蔬菜纖維。.🌟香濃泰式奶茶梳乎厘班戟茶味濃郁,口感鬆軟,疏乎厘挺身又帶空氣感。搭配嘅珍珠Q彈有嚼勁,再加埋餅乾碎,令整體口感更加豐富,甜而不膩。.🌟海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶奶蓋鹹香濃厚,口感綿密。白桃烏龍茶底清新味濃,果香明顯,兩者搭配順口唔膩,非常推薦。
🌟四川辣味蜆肉意粉
海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶
香濃泰式奶茶梳乎厘班戟
海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶
2025-08-29 0 浏览
特濃開心果梳乎厘pancake,顧名思義就係pancake再加梳乎厘然後再加上開心果醬然後上面審一啲開心果碎咁樣嘅甜品,不過佢個size真係大得好誇張,我覺得兩個人share係基本,如果細食少少真係三個人或者四個人share先至食得曬。用包tempo紙巾做一個size嘅比較就知道呢份梳乎厘pancake真係好大份。味道ok嘅,不過開心果嘅味唔係好出,pancake同埋梳乎厘個質地都唔錯,甜品控不容錯過。

用餐优惠
試食活動
2025-08-28 50 浏览
星期日下午2:00時間,餐廳仍坐滿至少8成,似乎是一間受歡迎的餐廳,用餐限時90分鐘。是日意粉有9款選擇,燴飯有2款選擇。我們點了:蒜香蟹肉意粉($138)+凍鮮奶咖啡(加$21 ): 意粉的軟硬度煮得剛好,蒜香味濃,每一啖意粉均伴隨有蟹肉,證明蟹肉不少,整碟的份量剛好適合一個普通成年人享用。至於餐飲凍鮮奶咖啡,沒有什麼驚喜,就是一杯普普通通的鮮奶咖啡。虎蝦帶子意粉( $138 ):虎蝦兩隻,帶子兩隻,意粉汁是蕃茄蒜香汁,賣相很不錯,睇見都想食,虎蝦和帶子不是頂級的質素,沒有特出的鮮甜味,但論size和肉質都是合格的,意粉掛汁,汁的酸甜度平衡得不錯,整體對得起價錢。黑松露燴飯伴巴馬火腿配黑醋汁( $149 ):燴飯要煮得好食並不容易,這餐廳的燴飯不論口感和調味都令人滿意,飯的熟度煮得剛好,有菇菌香,亦有淡淡的松露味(松露味重一點會更好),整體很不錯👍🏻香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟(要等至少20分鐘)($128):大大份2件梳乎厘班戟,配滿滿的朱古力醬和餅碎,還伴有1條有焦糖脆面的香蕉,好豐富,整份甜品不太甜,很合我心意,好睇又好食,只是不覺海鹽在這甜品的發揮點在那😅。這是一餐飯後用來畫上完
是日意粉有9款選擇,燴飯有2款選擇。我們點了:
蒜香蟹肉意粉($138)+凍鮮奶咖啡(加$21 ):
虎蝦帶子意粉( $138 ):
黑松露燴飯伴巴馬火腿配黑醋汁( $149 ):
香濃海鹽朱古力梳乎厘班戟(要等至少20分鐘)($128):
大大份2件梳乎厘班戟,配滿滿的朱古力醬和餅碎,還伴有1條有焦糖脆面的香蕉,好豐富,整份甜品不太甜,很合我心意,好睇又好食,只是不覺海鹽在這甜品的發揮點在那😅。這是一餐飯後用來畫上完美句號的好選擇,特別啱幾個女仔share食😄
埋單連加一共$608,不便宜,但可接受,味道整體都屬中上水平,有機會再幫襯。
成餐真金白銀自費,沒有享用任何優惠或邀請!

2025-08-28 0 浏览
餐牌以西式為主,餐點賣相精美好啱打卡最吸引莫過於午餐可以特價加配招牌梳乎厘班㦸🎈 黑松露芝士大啡菇長通粉醬汁相當creamy,先食到黑松露香再食到忌廉奶香幾有層次長通粉裡面藏住不少掛汁,每啖都食到濃郁黑松露香味🎈 韓式辣醬慢煮伊比利亞黑毛豬燴飯韓式辣醬嘅味道同米飯好融合,甜甜辣辣好開胃黑毛豬切成細細條好啱送飯鍾意撈汁食飯嘅朋友一定滿意🎈 原味梳乎厘配楓糖漿到店必點嘅名物跟餐加$68就食到Size超厚身,唔係行空氣感路線口感鬆軟有蛋香,配輕盈忌廉同楓糖漿,感覺輕盈無負擔🎈冧酒朱古力撻除咗梳乎厘,甜品仲有牛角包窩夫同朱古力撻、檸檬撻等選擇朱古力撻好有驚喜,質感超幼滑,朱古力味中帶冧酒酒香,會為咗個撻再返嚟😍🎈山政小山園【槙之白】宇治抹茶🎈山政小山園 【RICH】一番焙茶鮮奶
餐牌以西式為主,餐點賣相精美好啱打卡
最吸引莫過於午餐可以特價加配招牌梳乎厘班㦸

🎈 黑松露芝士大啡菇長通粉
醬汁相當creamy,先食到黑松露香
再食到忌廉奶香幾有層次
長通粉裡面藏住不少掛汁,每啖都食到濃郁黑松露香味

🎈 韓式辣醬慢煮伊比利亞黑毛豬燴飯
韓式辣醬嘅味道同米飯好融合,甜甜辣辣好開胃
黑毛豬切成細細條好啱送飯
鍾意撈汁食飯嘅朋友一定滿意

🎈 原味梳乎厘配楓糖漿
到店必點嘅名物跟餐加$68就食到
Size超厚身,唔係行空氣感路線
口感鬆軟有蛋香,配輕盈忌廉同楓糖漿,感覺輕盈無負擔

🎈冧酒朱古力撻
除咗梳乎厘,甜品仲有牛角包窩夫同朱古力撻、檸檬撻等選擇

🎈山政小山園【槙之白】宇治抹茶

🎈山政小山園 【RICH】一番焙茶鮮奶
觀塘好多隱世餐廳cafe,今次嚟到成業工廈覓食。餐廳位置比較隱蔽,但內裏環境及氣氛唔錯,星期六晚八點入座仍然滿座。🍽️墨西哥牛肉餡餅 $78餡餅入面包住墨西哥香料牛肉餡,口感軟腍,內有拉絲熱溶芝士,外有芝士醬,好邪惡!餅皮外圍脆卜卜,口感唔錯~🍽️自選沙律 $98沙律有唔同配料及醬汁可以選擇,我哋揀咗無花果同炒雜菇配意大利油醋汁。沙律比想像中大份,擺盤精美。炒雜菇香氣撲鼻,無花果亦好甜。除咗沙律菜亦有柑、蕃茄、青瓜等,又靚又健康!🍽️牛油果香草醬野菌意大利粉 $128意粉好掛汁,每一條都充滿住濃郁嘅香草味。醬汁內有粒粒牛油果肉及各種野菌,口感唔錯,份量亦相當大份。🍽️特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘 $158重量級梳乎厘出沒!兩大件巨型厚身嘅梳乎厘加上勁量特濃開心果忌廉同麻糬,呢個組合非常吸引!梳乎厘軟腍濕潤,有濃郁嘅蛋香。忌廉帶有超濃郁嘅開心果香氣加上超級綿密順滑嘅口感非常滿足!麻糬亦好煙靭軟糯,成個梳乎厘口感豐富~🍹芒果菠蘿沙冰 $48沙冰打得好滑,沒有任何碎冰,同時感受到芒果嘅甜同菠蘿嘅酸係口腔爆發,好適合夏天飲用。🍹海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍(凍) +$20奶蓋好滑好濃郁,茶味香醇,啱怕甜嘅
墨西哥牛肉餡餅

🍽️墨西哥牛肉餡餅 $78
自選沙律

🍽️自選沙律 $98

🍽️牛油果香草醬野菌意大利粉 $128

🍽️特濃開心果忌廉麻糬梳乎厘 $158
芒果菠蘿沙冰
🍹芒果菠蘿沙冰 $48
海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍(凍)
🍹海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍(凍) +$20
奶蓋好滑好濃郁,茶味香醇,啱怕甜嘅朋友,幾解渴。

工廈中唔錯嘅西餐~👍🏻
墨西哥牛肉餡餅
自選沙律
芒果菠蘿沙冰
海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍(凍)
2025-08-27 0 浏览
塘工廠小cafe 必食梳乎厘班戟,其次泡菜卡邦尼意粉🔶️伯爵茶珍珠梳乎厘班戟($118) 堪稱視覺與味覺的雙重盛宴!三片巨型的班戟如雲朵般層疊堆砌,那驚人的蓬鬆感。頂層都浸著濃郁伯爵茶醬,香味清新。用珍珠點作綴其間,Q彈。真的好好味!🔶️韓式泡菜卡邦尼意粉配溫泉蛋($133)韓西混血的驚喜,泡菜的酸辣爽脆碰撞卡邦尼的奶香濃郁, 戳破溫泉蛋液更添絲滑。🔶️虎蝦帶子意粉 ($158)🔶️海鹽Kiri起司奶蓋白桃/桂花烏龍
塘工廠小cafe
必食梳乎厘班戟,其次泡菜卡邦尼意粉

🔶️伯爵茶珍珠梳乎厘班戟($118)
堪稱視覺與味覺的雙重盛宴!
三片巨型的班戟如雲朵般層疊堆砌,
那驚人的蓬鬆感。
頂層都浸著濃郁伯爵茶醬,香味清新。
用珍珠點作綴其間,Q彈。
真的好好味!

🔶️韓式泡菜卡邦尼意粉配溫泉蛋($133)

🔶️虎蝦帶子意粉 ($158)

🔶️海鹽Kiri起司奶蓋白桃/桂花烏龍

用餐优惠