2019-02-25
以前住在土瓜灣, 搬走後都沒有去那邊了, 琴日突然想去舊地重遊一下!發現多左好多餐廳, 呢個門面好高格調, 而且個 set 價錢都好抵, 好多野食, 但都只係 $298蚊.服務員很有禮, 為我地講解左個餐有咩食, 數極吾完甘, 我只係聽到好多野吃! 另外佢仲提到佢地有投資西班牙農場, 確保食材質數!先來頭盤西班牙黑毛豬火腿, 并沒有出面食到既甘咸, 份量仲好多片!除左呢個頭盤, 我地仲有帶子同蝦, 帶子有洋蔥+忌廉汁, 帶子又大隻, 配埋個汁好好味另外個蝦都煎得好香, 份量比一般餐廳多好多, 蝦入面有幾粒西班牙臘腸, 好煙 UN, 有趙口, 又係吾會好咸, 幾好味!再黎到餐湯, 呢個上菜方法先為正宗, 吾係一來先上湯, 龍蝦湯餐廳有攪攪新意思, 用隻蝦攪混來飲, 雖然吾太濃, 但飲到湯既鮮味!蘑菇湯非常杰身, 好香濃既蘑菇味之後沙律同薯條係無限添加, 沙律略為酸左少少, 薯條係黑松露, 但黑松露味道不夠.終於來到主菜了, 一鴨胸一牛肩排, 兩個都煎得好香, 鴨胸跟一個橙加糖既醬汁, 精心配制, 我好喜歡個醬汁, 甜甜地易入口牛肩排都布自己既醬, 係紅椒粉+牛油, 本身個牛都有點香料味,
蘑菇湯非常杰身, 好香濃既蘑菇味
牛肩排都布自己既醬, 係紅椒粉+牛油, 本身個牛都有點香料味, 點埋個汁, 多一分牛油香.
题外话/补充资料:
要贊一下侍應既服務, 夠親切, 講解又詳盡
另外餐廳份量係超巨份量, 好適合大胃王!