2021-07-08 143 浏览
記得以前於VCITY返兼職的時候,已經有這間小店。地點非常便利,就正正位於新墟街市那邊,物價比商場便宜得多。黑松露蘑菇扁意粉 - $82頗濃郁的黑松露飄香,有很多肉厚的雜菇切片,底部有不少醬汁,還有不少多水的車厘茄增添爽口感。Combo小食拼盤 - $108兩隻炸雞翼塗滿酸甜的檸檬醬,還有一粒粒的黑白芝麻;南瓜薯餅炸得金黃香脆,裡面的軟糯的南瓜蓉好綿密;黑醋沙律有兩隻去殼去腸的鮮大蝦,肉厚又彈牙,還有數條鮮甜的芒果肉;幼滑細膩的薯蓉簡單配以淡雅的蘑菇好清新;簡單以鹽調味的粗薯條好脆香。鳳梨冰 - $22台灣鳳梨甜度特別高,酸度又適中,入口特別有夏日的清新感,還有兩三片脆口的鳳梨肉呢~

黑松露蘑菇扁意粉 - $82

Combo小食拼盤 - $108

鳳梨冰 - $22
2021-07-08
2021-07-05 45 浏览
因keto 關係,係屯門真係好少地方啱食。今日本應打算係vcity 幫襯其中一間店,但實在太多人,唔想等所以就check 吓mee,睇吓周邊仲有咩黃店可以啱食,見到呢間food combo 講真平時真係冇為意,望過食物種類應該都得,就試試佢。小店黎講坐嘅位置都算唔錯,店員有禮貌,我叫咗三文魚,因見到係薯菜,所以就要求唔要薯。店員好好,主動話幫我轉其他蔬菜。只係我自己問題,冇講清楚我係keto,換黎嘅係燒粟米,最終我都係冇食。食物中規中矩,沙律嘅汁我自己幾喜歡,魚嘅燒烤汁亦唔錯。下次再幫襯時,我會講明keto,無謂浪費人地食物。
食物中規中矩,沙律嘅汁我自己幾喜歡,魚嘅燒烤汁亦唔錯。
下次再幫襯時,我會講明keto,無謂浪費人地食物。
星期日同家姐vcity行完街,過一條馬路食野休息下。店內裝修簡潔乾淨,座位不多,坐下餐廳心貼奉上熱水供清洗餐具,小店來請服務都唔差,諗唔到食咩都會介紹番。特別推薦飲:🍍鳳梨冰 ~外表美觀,用新鮮菠蘿製作,夠甜夠凍夠大杯。Combo 小食拼盤 ~超級抵食,$108 勁大盤,細食者千祈唔好叫,有芒果大蝦沙律,勁多薯條,蘑菇薯蓉,炸薯餅,雞翼。芒果好甜,薯蓉個汁係kfc磨菇飯個汁,好味。蘋果玉桂焗西班牙豬鞍~唔食的牛嘅我,見到menu有豬鞍隔外興奮。淡淡肉,唔韌唔油膩,肥膏同豬肉分佈分明,唔理膽固醇食埋啲肥膏。飽滿嘅肉嘅口感,流出少少肥膏油脂,追加蘋果玉桂的酸甜,好清新,多重享受多重滿足。

星期日同家姐vcity行完街,過一條馬路食野休息下。

特別推薦飲:🍍鳳梨冰
~外表美觀,用新鮮菠蘿製作,夠甜夠凍夠大杯。

Combo 小食拼盤

蘋果玉桂焗西班牙豬鞍
2021-06-27 108 浏览
好耐之前食過一次都覺得幾好味,今次經過剛剛好有位就想再食下。.🍴蘋果玉桂燒烤醬豬肋骨一般都係食到BBQ 豬肋骨,但係多左蘋果玉桂會無咁膩,罪惡感都會少啲,豬肋骨嘅肉無雪味,幾彈牙,塾底嘅粗薯條,份量好足,脆卜卜,唔會乾。另外都有extra嘅醬另上,重口味嘅朋友就可以再沾醬。🍴蕃茄大蝦扁意粉有4隻大蝦,份量ok,咬落啖啖肉,肥A就最愛。扁意粉好Q彈,蕃茄味濃,汁都剛剛好,唔會太多。🍴菠蘿冰好有誠意嘅菠蘿冰,不單飲品充滿菠蘿肉,而且連枝飲管都印上小菠蘿,好可愛。.🍴桂圓紅棗杞子蜜超養生飲品,好適合女生,不會過甜。
🍴蘋果玉桂燒烤醬豬肋骨

🍴蕃茄大蝦扁意粉

🍴菠蘿冰
🍴桂圓紅棗杞子蜜
超養生飲品,好適合女生,不會過甜。
2021-06-25
  • 鳳梨冰
  • 蘋果玉桂燒烤醬焗豬肋骨
2021-06-27 78 浏览
昨晚同細妹去左屯門新墟的Food Combo食晚餐。點了🐱鳳梨冰 $22不會太甜,有大大粒鳳梨粒在飲品內,很特別!🐱香草焗西至牙豬鞍配薯菜 $162蘋果醬汁令豬鞍很清新。肉不會太肥,不過瘦肉部分有點靭。薯蓉很滑,粟米很香。🐱Combo 小食拼盤$108很豐富,大份而且味道不錯。薯餅外脆內軟,紫薯薯餅薯味很出。雞翼外脆內軟,芒果大大條很甜。蘑菇薯蓉味道也挺濃。薯條很多,不過唔夠熱和脆。整體來講,食物賣相很漂亮,份量挺大。價錢合理,舒服好坐,服務殷勤,適合朋友聚會聊天👍🏻
昨晚同細妹去左屯門新墟的Food Combo食晚餐。
點了
🐱鳳梨冰 $22
不會太甜,有大大粒鳳梨粒在飲品內,很特別!

🐱香草焗西至牙豬鞍配薯菜 $162

🐱Combo 小食拼盤$108
很豐富,大份而且味道不錯。薯餅外脆內軟,紫薯薯餅薯味很出。

2021-06-21 116 浏览
Combo小食拼盤有 芒果大蝦沙律、薯餅、雞翼、蘑菇薯蓉、薯條等,沙律清甜開胃,雞翼薯條香脆可口,薯餅是紫薯餡,外脆內軟。冰凍的菠蘿冰,除了甜甜的菠蘿汁還可吃到菠蘿果肉,非常適合夏天消暑卡邦尼長通粉配溫泉蛋 醬汁既creamy又惹味,配上溫泉蛋更滑溜,長通粉煙韌有咬口,戳破溫泉蛋令每條長通粉都沾滿蛋漿,口感豐富。滿分的卡邦尼長通粉😋西班牙龍蝦海鮮飯 賣相吸睛,除了半邊龍蝦以外還有墨魚、青口、大蝦,飯粒吸收了海鮮精華份外惹味。一人份量也很多,另設有兩人份量。

2021-06-11
2021-06-21 50 浏览
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓊𝑒𝓃 𝑀𝓊𝓃餐廳既裝修風格簡約、以淺色為主,有一種放鬆既感覺。中午時間黎食,一開頭成間舖頭都冇人🤣搞到好似包左場咁。到12:30開始慢慢多咗幾台客。餐廳係叫主食加$12 升級配湯/沙律加飲品。🌟卡邦尼長通粉配溫泉蛋 ($58)個温泉蛋上碟時仍然好流心👍🏻,sauce入面有磨茹同煙肉,份量都足夠,食起黎唔會太乾。不過卡邦尼汁個味唔太突出,冇果種濃厚既芝士香。長通粉就軟硬適中,整體感覺比較普通。今日餐湯係蕃茄湯,一飲落口就覺得:好酸!但味道係唔錯既,飲落仲有d蕃茄蓉🍅飲品方面叫左凍檸茶走冰,黎到時杯野係常温👍🏻茶底唔錯,唔會太甜而且檸檬🍋都有四大片🥰📍 𝗙𝗼𝗼𝗱 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼屯門鄉事會路88號𝘛𝘩𝘦 𝘗𝘢𝘳𝘬𝘷𝘪𝘭𝘭𝘦地下6號鋪

🌟卡邦尼長通粉配溫泉蛋 ($58)

📍 𝗙𝗼𝗼𝗱 𝗖𝗼𝗺𝗯𝗼
屯門鄉事會路88號𝘛𝘩𝘦 𝘗𝘢𝘳𝘬𝘷𝘪𝘭𝘭𝘦地下6號鋪
2021-06-19 116 浏览
今日經過屯門V-city附近,見到有間裝修好新既餐廳,入面好舒適,野食又唔貴,員工介紹食物好清楚,態度好好👍🏻👍🏻,於是入嚟食晚餐😋🌟 蘋果肉桂燒烤醬烤豬肋骨 ($168)豬肋骨即叫即整,上面搽左燒烤醬之外,仲放上蘋果玉桂醬響面,令到豬肋骨食落唔會太咸,仲有酸酸甜甜嘅味道😋😋豬肋骨肉質鮮嫩,份量多,薯條即叫即炸,香脆可口😋😋🌟 黑松露蘑菇扁意粉 ($82)意粉即叫即整,黑松露濃郁,香味撲鼻,蘑菇俾黑松露帶出香味,令蘑菇味更加濃郁,意粉爽口彈牙,調味岩岩好,必點😋😋🌟 鳳梨冰 ($22)用左台灣鳳梨,比起用菠蘿🍍更加香甜,仲有切粒鳳梨加上有薄荷葉,飲落好清新,亦都唔會太甜,而且價錢唔貴,必點😋😋

🌟 蘋果肉桂燒烤醬烤豬肋骨 ($168)

豬肋骨肉質鮮嫩,份量多,薯條即叫即炸,香脆可口😋😋
豬肋骨

🌟 黑松露蘑菇扁意粉 ($82)

黑松露蘑菇扁意粉

🌟 鳳梨冰 ($22)

2021-06-18
豬肋骨
  • 蘋果玉桂燒烤醬焗豬肋骨
2021-06-19 58 浏览
*是日晚餐好選擇*昨日同朋友食飯。兩個女仔食唔到好多野,所以叫左個蕃茄大蝦意粉開開胃,再叫埋小食拼盤滿足想食薯條既慾望🤤🤤蕃茄大蝦意粉🍝夏天食好開胃,蝦有啲脆脆地,配料有蕃茄洋蔥同埋炸蒜,炸蒜增添左口感, 我都幾鍾意❤️ 而且蝦都有3-4隻左右,絕對係足料!小食拼盤本身諗住細細碟咁,但點知個份量咁足既! 除左招牌薯條,仲有雞翼,芒果大蝦沙律,紫薯餅,薯蓉,好豐富!值得一提嘅係佢哋呢度嘅生果真係超甜,芒果啖啖肉,仲要超甜,好滿足。紫薯餅睇佢好似平平無奇咁,點知食落去好軟,紫薯味都好香。個薯蓉正面評價係好滑!!但係佢用嘅唔係平時我哋食開嘅蘑菇,而係猴頭菇,有少少中式搭西式嘅感覺,我自己唔係好食得慣,但係睇吓大家鍾唔鍾意食呢種菇🤣食完咁多嘢,黎番杯鳳梨冰就超完整。除左最上面既鳳梨之外,仲有幾粒鳳梨係野飲入面,飲落透心涼之餘仲可以當甜品咁食!埋單兩個人都係二百幾蚊,食到咁飽,性價比都幾高😆環境方面,店面唔算好大,我哋夜晚七至八點去,人流都算多,每一台都坐滿晒,但空間感係有嘅,就唔算好迫。
*是日晚餐好選擇*

蕃茄大蝦意粉🍝

小食拼盤
值得一提嘅係佢哋呢度嘅生果真係超甜,
芒果啖啖肉,仲要超甜,好滿足。

紫薯餅睇佢好似平平無奇咁,點知食落去好軟,紫薯味都好香。

食完咁多嘢,黎番杯鳳梨冰就超完整。

埋單兩個人都係二百幾蚊,食到咁飽,性價比都幾高😆

2021-06-19 89 浏览
之前Openrice search到有間西式野睇落ok就去試試先,雖然鋪面睇落細細間,但入面坐位都舒服嘅,整體食完覺得晚餐cp值都唔錯啦😙🔸蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨 (HK$168)焗豬肋骨都好大份,2-3人share食都可以呀。最特別嘅係豬肋骨上淋左蘋果肉桂醬,仲有一粒粒嘅蘋果果肉,襯埋燒汁味嘅豬肋骨意想不到地match呀。薯條都好熱辣辣,豬肋骨肉嘅份量都適中,唔會就咁得骨,肉質就略硬左少少,不過都好入味呢🍎🔸黑松露蘑菇扁意粉 (HK$82)較為湯狀嘅黑松露意粉,扁意粉軟硬適中,食落嘅黑松露味同蘑菇味都好平衡到,無話邊隻味蓋過左。不過如果係黑松露fans嘅話可能就會嫌唔夠濃郁黑松露味啦,另外仲有蘑菇同埋細番茄仔,食到後期都唔會覺得好膩呢🍝🔸鳳梨冰 (優惠價HK$22)飲品就揀左呢杯最新特飲,大大杯都幾清甜,連陰管都有菠蘿圖案好有夏日氣息呀。飲個陣都品嚐到啲果肉,好refreshing呢🍍
蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨

🔸蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨 (HK$168)
蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨

🔸黑松露蘑菇扁意粉 (HK$82)
黑松露蘑菇扁意粉

🔸鳳梨冰 (優惠價HK$22)
2021-06-18 51 浏览
同朋友食tea ,呢間野係屯門站附近,方便!好多枱都食緊combo拼盤!我地都叫左一個share兩份食,有🍄蘑菇薯蓉,🥭芒果蝦沙律,雞翼,薯條🍟同南瓜薯餅,份量ok,質素唔差。
同朋友食tea ,呢間野係屯門站附近,方便!

好多枱都食緊combo拼盤!

2021-06-17 63 浏览
之前經過見到呢間餐廳成日都想試下,但奈何都比較多人,今次終於可以入到去食野喇,店舖比較細,位置比較少,坐低之後睇完menu有個感覺就係貴精不貴多,咁質素一定有返咁上下👍🏻👍🏻👍🏻首先叫左個美國安格斯牛肋骨配蘑菇汁,估唔到佢咁大份,除咗有兩條勁大條嘅牛肋骨之外,仲有粟米,炸薯條,番茄仔做配菜,牛肋骨咁大條都烤到剛剛好,外脆內嫩,好熱辣辣,真係做到即叫即整,完全唔似其他有啲好懶嘅餐廳,一早整定左幾分熟,不得不讚就係佢連d配菜都好出色,由其係個蕃茄仔,入面勁juicy,之後叫左個蕃茄大蝦扁意粉,大蝦有三隻,超級彈牙,食得出係非常之咁新鮮,意粉好濃郁蕃茄味,雖然兩個餸少少哋,但係其實份量都好多,二人份量都已經可以食到好飽,值得推薦呢間餐廳,下次都會繼續再嚟👍🏻👍🏻👍🏻
2021-06-16
黑松露蘑菇扁意粉 • HKD$82黑松露味就唔算太突出,不過咁樣反而更食到菇嘅香味~而且好欣賞入面有起碼五種菇👍🏽扁意粉都煮得啱啱好,好彈牙😋Combo小食拼盤 • HKD$108呢個可以試晒4款食物~大蝦芒果沙律依舊好味😋芒果大大舊,甜得黎有果香👍🏽蘑菇薯蓉好滑,而且嗰汁超好食🤤雞翼、炸紫薯餅同薯條都正常發揮~兩個人食都幾飽,多到食唔晒😂鳳梨冰 • HKD$22原價HKD$35,而家做緊優惠價~飲落超解渴☺️鳳梨好甜,配上梳打就多左種好清爽嘅感覺👍🏽另外,餐廳都幾乾淨,而且服務都幾好👍🏽
黑松露蘑菇扁意粉 • HKD$82
黑松露味就唔算太突出,不過咁樣反而更食到菇嘅香味~
而且好欣賞入面有起碼五種菇👍🏽
扁意粉都煮得啱啱好,好彈牙😋
Combo小食拼盤 • HKD$108
呢個可以試晒4款食物~
大蝦芒果沙律依舊好味😋
芒果大大舊,甜得黎有果香👍🏽
Combo小食拼盤
蘑菇薯蓉好滑,而且嗰汁超好食🤤
Combo小食拼盤
雞翼、炸紫薯餅同薯條都正常發揮~
Combo小食拼盤
兩個人食都幾飽,多到食唔晒😂

鳳梨冰 • HKD$22
原價HKD$35,而家做緊優惠價~
飲落超解渴☺️
鳳梨好甜,配上梳打就多左種好清爽嘅感覺👍🏽
鳳梨冰

另外,餐廳都幾乾淨,而且服務都幾好👍🏽
2021-06-11
2021-06-12 65 浏览
🇭🇰屯門平價高質西餐成日經過新開嘅餐廳都未有機會去試吓,今晚終於可以有時間去屯門嘅「Food Combo」食好野喇!店面都算大地方,光線又夠充足,加上有啲歐美風嘅裝修令你坐都坐得舒服啲!A la carte🐟香煎挪威三文魚配燒烤醬🇳🇴 $178擺盤真係十分重要,上菜都令你食慾大增,三文魚一啲都唔腥,再加上煎香嘅脆皮配合燒烤醬,估唔到係咁夾,仲要係厚肉地又唔會啲肉散晒,每一口都肉汁豐富,真係唔錯!Lunch set🍝芝士白汁雞柳蘑菇扁意粉🧀🍗🍄 $68最有驚喜都係呢個扁意粉,佢嘅醬汁恰到好處,芝士味唔會太重又有拉絲嘅效果完全融合咗喺白汁入面,醬汁又唔會搶咗雞柳嘅味道,啖啖肉咁樣配合意粉令你口感更好,再加埋蘑菇配白汁真係最好嘅配搭。🥤鳳梨冰🍍 $22佢嘅特色飲品係鳳梨冰,佢用咗梳打水去配合,令你飲落去唔會好似飲糖水咁樣,再加上佢有好多嘅鳳梨肉,喺口入面係滿滿嘅鳳梨回甘,再加上小小嘅酸甜味令你一路食嘢一路開胃,大家都可以叫番杯試吓㗎!當然去過菜單仲有好多唔同的美食俾大家試吓,如果大家可以有多幾個人仲可以叫一啲套餐有唔同嘅嘢食可以樣樣都試吓!📍Food Combo (屯門)屯門鄉事會路88號T
🇭🇰屯門平價高質西餐

A la carte
🐟香煎挪威三文魚配燒烤醬🇳🇴 $178

Lunch set
🍝芝士白汁雞柳蘑菇扁意粉🧀🍗🍄 $68

🥤鳳梨冰🍍 $22

📍Food Combo (屯門)
屯門鄉事會路88號The Parkville地下6號鋪🇭🇰屯門平價高質西餐

A la carte
🐟香煎挪威三文魚配燒烤醬🇳🇴 $178

Lunch set
🍝芝士白汁雞柳蘑菇扁意粉🧀🍗🍄 $68

🥤鳳梨冰🍍 $22

📍Food Combo (屯門)
屯門鄉事會路88號The Parkville地下6號鋪
2021-06-08 69 浏览
Food Combo地址: 屯門鄉事會路88號The Parkville地下6號鋪電話: 25111255食良知,有時出街好易去錯店,因人地改曬名換湯不換藥,唔想食到一口藍,我就裝左幾個app 旁身,專揾同路人。意粉落左$66cherry tomato 個汁會甜唔太酸架,意粉彈牙,店家架食物只係賣六十幾蚊起,cafe 來講好抵食大份量架炸薯條,同埋勁長幾大條架ribs$118,bbq sauce 好惹味架!直頭薯條都用來點汁,仲附左幾個唔同個醬,食食下咁大盤薯條兩個人都食得曬。 咁大條ribs 都幾蟹似,唔會只係啜汁菠蘿冰炎炎夏日飲$22 成個人透心涼
Food Combo
電話: 25111255