2024-10-18
今日去觀塘,帶我朋友去食我平時去開嗰間Cafe食嘢。我哋叫咗黑松露意粉 🩷🩷🩷🩷 一嚟到已經聞到勁香嘅黑松露味,而且每條意粉都還滿晒醬汁,同埋啲香菇都炒到好香🤩不過佢啲奶油有啲多,所以食咗幾啖已經開始有少少漏。整體嚟講都好滿意。👍🏻朋友想食個乾身嘅意粉,我哋叫咗慢煮雞胸肉車厘茄香草醬扁意粉🩷🩷🩷🩷🩷呢個意粉夠乾身,佢啲香草醬都好香好夠味,配搭埋甜甜酸酸嘅車厘茄10分開胃。而且佢個慢煮雞胸整到唔會太乾身。次次嚟呢間一定必叫嘅黑松露薯條🩷🩷🩷🩷🩷呢個係我最愛,同埋黑松露味勁香配搭埋薯條我最鍾意食,次次嚟到都係即叫即炸熱辣辣好好食🤤香燒粟米巴馬火腿蔬菜沙律 🩷🩷🩷🩷🩷呢個沙律份量10分多👍🏻👍🏻👍🏻而且個粟米燒完之後真係好甜同埋又多汁,蔬菜配搭埋鹹香嘅風乾火腿片。完全唔使太多汁已經好好食,依家香港人好少食菜,所以出街必定會搭多一個沙律食比較健康。最後我哋叫咗個餐湯係類似羅宋湯嘅雜菜湯 🩷🩷🩷🩷🩷 佢碗湯嘅蔬菜都好足料,而且酸酸甜甜都好開胃份量啱啱好。整體嚟講行經過都會去試吓嘅一間Cafe,整得唔錯,同埋嗰一晚有live Band聽歌好有氣氛,而且啲嘢食又大份,真係好抵食。五個心心為最高分Fl
次次嚟呢間一定必叫嘅黑松露薯條🩷🩷🩷🩷🩷
香燒粟米巴馬火腿蔬菜沙律 🩷🩷🩷🩷🩷
五個心心為最高分
Flames (鴻圖道) (觀塘)
觀塘鴻圖道51號Two Sky Parc地下1號舖