2005-03-13 32 浏览
Aqua無位,走o左過o黎~ sofa無晒位,就坐籬笆~ 之後sofa有位就過去坐,但發覺籬笆坐得仲舒服~ 兩個人飲o左兩杯酒,$12X~ 依度就完全無景睇而Aqua有,可能因為咁Aqua貴d~
Aqua無位,走o左過o黎~

(非会员)
星期六女友生日去o左半島28樓FELIX想享受下港島夜景浪漫下.一星期前已經BOOK定台, 個Reception話唔一定比到窗口位, 我已為好多人BOOKo左...無問題, 到時先算到果日早上佢打來Confirm booking, 我問佢係唔係有窗口位, 佢都話未知(到果日都未知?), 要安排...算夜晚去到, 要我坐D唔係窗口既走廊, 我問唔係BOOK o左窗口位? 佢先去check....坐底看看, FELIX 獨特在裝修, 早幾年都可以話靚既, 現今就普通(再夜D去o左LKF Hey Hey Club, 人地就真係靚啦)食物不過不失, 新鮮但烹煮粗劣, 較為好食既係Tiramisu.最正既係個廁所, 望住個窗口小便, 跟住係張豬肉台上面洗手.咁既SERVICE, 打死我都唔再去!

咁既SERVICE, 打死我都唔再去!
2005-02-23 25 浏览
因為工作關係同客去食晚飯,前後8人。雖然係星期一,但都九成滿。開左支紅酒,幾支evian水,叫左三四個前菜share,main course,幾兜蔬菜share,3個甜品。。。唔知幾錢埋單,我估大概$500-600 pp 吧。環境同service唔錯,食物都ok,但唔係特別出眾。我自己的主菜係grill beef fillet,叫8成熟,但比我心目中生,所以無食晒。甜品要chocolate chilli sundae,辣辣地都幾得意既,賣相幾好。
2003-11-20 31 浏览
因有人未試過,話趁仲係七五折(至12月10日),所以嚟依度講真雖然呢度食物大部份都不如合理水準,但唔知點解都因為一啲好無嚟頭0既情況下,已經試過好幾次,a la carte, set, early bird同drinks都試過下,而甜品試過幾次,大都食得好開心,好掂下食物份量不多,但不至於少到"核突"今次簡直差到不得了...頭盤,主菜,甜品都差到唔多再想講,份量少到"核突",某程度可能係因個市好番下,而又仲做緊特價今?由頭差到落尾,真"難得"今晚畀平時更多鬼佬客,仲係啲純旅遊性,casual wear到不得了,有人仲著涼鞋添服務一如以往,整體一般環境真係完全變咗唯一可取
因有人未試過,話趁仲係七五折(至12月10日),所以嚟依度
食物份量不多,但不至於少到"核突"
今次簡直差到不得了...
今?由頭差到落尾,真"難得"
服務一如以往,整體一般
環境真係完全變咗唯一可取
2003-06-09 146 浏览
as 25% off, tried $340 early bird dinnerstarter: risotto, w/ gonzola(forget spelling), parma ham, artichoke...very strong, tastefulmain: pan-fried salmon w/ salmon egg roe in fusion miso + soya saucefish texture quite rough, roes a bit stale, sauce sour, overall quite poordessert: banana crumble w/ vanilla ice-cream on topvery good (although the ice-cream not top class)a glass of Australian white winequite goodcoffeeoktaste mark = 3 (as good starter & dessert + quite good wine)pice mark = 3 (as
very strong, tasteful
quite good
coffee
ok
pice mark = 3 (as early set & discount)
2002-09-15 35 浏览
dinnerordermain course: pan-fried medium tunaOK$230dessert: choco & orange tart with XXX sabayon saucepoor, normal, no feeling, ordinary cheap choco taste with raspberry surround$95cocktail: lavender vodkalike drinking "soAp" (pink-red in color). Don't try$95servicequite OKenvironment & decorationvery goodbut quite noisePLUS6:00:7:00offer early dinner set for 3 courses (starter, main course, dessert) + coffee + glass wine For $340maybe worth to try this
dinner
but quite noise
6:00:7:00
maybe worth to try this
2002-08-22 28 浏览
去過Felix 之後,才體會到甚麼叫食裝修。一流的Interior Design,餐具。最突出的要算是男廁,從男友口中得知,如廁時正對著向海落地玻璃中的一個尿dull,極有一射出海的意態;女廁卻也不怎樣特別,只有厚厚重重的廁所門和石做的洗手盆。<br>食物方面,一個字:貴!但又不怎樣突出。要便宜些,可以選擇Felix 的bar section,但地方比較窄,煙也比較多。
2002-02-15 31 浏览
如果要數自己去過而又覺得最正既餐廳,我會揀呢度。不過純粹係個view 靚咋,個view 實在太正喇! 成座會展好似o係自己腳底咁滯,望住個海一路食,真係唔捨得走。上次去係朋友請既,我叫左份Lamb ribs之類既野,好正。o的肉好容易砌開,'稔'得o黎口感依然豐富,羊肉既羶味恰到好處,絕對能令怕食羊既人對羊肉改觀,甚至愛上。不過除左羊肉值得讚之外,其他就麻麻喇。<br>每次試新既餐廳,我都例必會去餐廳既洗手間睇睇,因為我覺得一間完美既餐廳,就連洗手間都會為客人細心設計既;Felix 既洗手間就好似之前JingJing 所講,一定要入去睇睇呀! 真係大開眼戒呀! 去toilet 都對住個會展,我就未試過喇,成個人都當堂upgrade 左呀!
2001-11-27 35 浏览
Romantic, artistic environmentSuperb view and great foodGood serviceAnd a must visit to the washroom
Superb view and great food
Good service
2001-06-24 24 浏览
0黎呢度最主要唔係為美食,而係為個由世界級設計師0既靚環境.真係好正,搞到好"COLD"0既我都覺得有D"霖"
2001-01-09 14 浏览
環境一流, 就算洗手間都有大海景, 正!
環境一流, 就算洗手間都有大海景, 正!
2000-11-16 25 浏览
咁樣就更加預埋小弟啦~~ 好耐無食番餐好o既!!!
咁樣就更加預埋小弟啦~~ 好耐無食番餐好o既!!!
2000-11-16 14 浏览
我又去,有咁o既節目記得預埋我!
我又去,有咁o既節目記得預埋我!
2000-11-15 13 浏览
妳就梗係試得過啦,有人請喎,妳試下請下我o丫,我實去試呀!!=P不過話時話,除o左呢個,近排有無正o野推介﹖一定要試果隻喎,當然要平啦,妳知啦,我D咁o既職員仔……
2000-11-15 17 浏览
無敵靚裝修,再加無敵靚view ﹝不過今次只睇到Kowloon view﹞~我同個老友叫o左三個appetizer 、三個main courses 、兩個dessert 加四杯drinks~ Crazy~~~~~~~~~~~~ Hhahahahha)))))))))))))))))Appetizer: Felix House Salad (i dislike olive oil as dressing ~__~), Goose liver (Tasty!!!!!! ^O^), Lobster soup (for my friend only)Main course: 5-spiced Lamb Chops (rare!! Fantastic!!!!!), Fillet Beef with King Prawn (rare!! Fillet!!!! Great!!!!!!), Boston's Lobster (Quite good!)Dessert: Tiramisu (Quite good wor!), Mango Tart (for my friend only)埋單$1680~

埋單$1680~ 多謝晒我o個位老友!!!!!!! ^____^

總結: 一定要試! ^_^