2018-07-12
要黎荃灣西探朋友,順便黎搵野食原來工廠區都有好野食,就到不過就隱蔽d,係荃灣西站行過黎7分鐘到上到黎,原來餐廳咁大,仲劃左差唔多四分一黎做草地,俾食客休閒地睇下書,傾下偈,聽下音樂環境裝修簡約,木製餐桌和木地板營造舒適文青感覺,加上擺放左post card, 油畫,幾有心思星期六既menu 都幾多野食,不過唔記得影menu我地食左呢到既Carbonara, 最特別既地方係可以自己diy,芝士,意粉,肉類,都可以自己揀,我記得配料除左有煙肉,仲有鴨胸, 叉燒選擇,而芝士都有好多款,芝士我就俾老細話事,老細好nice出黎個Carbonara 賣相唔錯,都幾大份,應該係就返附近工廠返工既人Carbonara 我就配基本既煙肉,意粉al dente 掛汁,意粉幾有咬口,食完又唔會話好膩,性價比幾高我地仲食左蘋果汁雞扒意粉雞扒好夠味,係經油炸過再調味,一d 都唔馬虎,外脆內軟,雞肉好嫩滑個蘋果汁係用真蘋果調配,有兩塊蘋果肉,撈落個意粉到食又幾好味一間好有heart 既餐廳,食物又唔錯,下次星期六日可以再黎
星期六既menu 都幾多野食,不過唔記得影menu
我地仲食左蘋果汁雞扒意粉