2021-11-23
印象中香港以韓星作主題嘅cafe並唔多,今日朋友拉咗我嚟呢間以韓國男團主題嘅cafe,聽聞係香港第一間喔🤫 身為韓迷嘅你又點可以錯過!Cafe空間好大,店內播放KPOP Music,亦有電視播住男團MV,完全感受到店主想以cafe形式分享好音樂俾大家🎶 可以讓食客邊食邊聽韓國音樂。另外店內亦有專櫃賣韓星產品同周邊。嗰日去到客人唔多,可以好relax好chill咁食餐飯😙 餐廳食物同飲品都係走西日韓fusion路線, 主打創意菜式💁🏻♀️ 幾欣賞佢哋堅持全部醬料都係自家醃製,用料係選用日韓進口新鮮食材👏🏻 ❤️ 韓式炒粉絲 $69去親韓國餐廳必叫炒粉絲😏 呢個係偏甜版本嘅韓式炒粉絲😛 入面有好多配料,有雞蛋絲、午餐肉、椰菜絲、冬菇等,好豐富!粉絲煙韌,唔算好油,分量多好飽肚!🤰🏻 健康又好味😆❤️ 紅燒牛肉麵 $98呢度除咗有西日韓fusion菜式,原來仲有台灣菜式😮 即刻叫咗碗嚟食! 牛肋條有3條,每條都炆到好腍。湯底好濃味,麵款係用咗粗麵,幾有咬口🍜❤️ 台式蒜香炒香腸 $58小食嚟講分量都算多👀 香腸面頭有滿滿嘅炸蒜,見到都知蒜味好重🧄 啱哂我!香腸炒得超香口,食落甜甜哋!❤️ 芒果奶昔
❤️ 韓式炒粉絲 $69
❤️ 紅燒牛肉麵 $98
❤️ 台式蒜香炒香腸 $58
❤️ 芒果奶昔 $52 & 士多啤梨藍莓奶昔 $52
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
睇得出店主對KPOP音樂嘅熱誠,提供咗一個地方俾KPOP fans去交流同分享食物。場內有好多韓星產品,可見店主係用心經營,唔係淨係想開一間普通平凡嘅cafe。
補返Menu先~