2021-05-12 487 浏览
灣仔都開咗ethos,表示興奮☺️之前去過西環嘅ethos~鍾意食Affogato❣️突然間覺得係灣仔返工好幸福😚可以同朋友嘆返過jeng lunch😆唔好意思淨係影咗drink menu🤪事關太肚餓啦⋯⋯🤣Affogato 有三款~我就食classic😜係有兩球雲呢拿雪糕呀😍主食未到~就食住甜品先😍咁熱嘅天氣~食返雪糕好正~🌞雲呢拿雪糕香濃,配上espresso,正正子😍冰火二重奏😆我會留返少少espresso,直接飲~咁就又食到Affogato又飲到咖啡☺️之前都寫過review啦~咁就唔再講咁多啦想食下意粉,有花花~好靚呀😍勁適合打卡🤪鍾意大啡菇,好juicy😋仲有我鍾意嘅白菇😍好多菇Pasta就唔算好creamy~black truffle味就正正常常~意粉硬度唔會過林,都okay~但係食完之後都幾口渴~要飲返多啲水或者black coffee😬我比較鍾意冬陰功意粉🍝朋友仔就叫咗wasabi egg Benny ($138) 另外加咗牛油果 🥑($25) 份量都幾多😮都有花花🤩望到靚嘅食物心情都開心🥳沙律幾fresh~至於蛋就唔算好流心~中規中矩啦食完都無敵飽!配返杯american
灣仔都開咗ethos,表示興奮☺️
之前去過西環嘅ethos~鍾意食Affogato❣️

Affogato 有三款~我就食classic😜

係有兩球雲呢拿雪糕呀😍

主食未到~就食住甜品先😍

咁熱嘅天氣~食返雪糕好正~🌞
雲呢拿雪糕香濃,配上espresso,正正子😍
冰火二重奏😆
我會留返少少espresso,直接飲~
咁就又食到Affogato又飲到咖啡☺️
之前都寫過review啦~咁就唔再講咁多啦
Black  Truffle  Mushroom  Pasta

想食下意粉,有花花~好靚呀😍
勁適合打卡🤪

鍾意大啡菇,好juicy😋
仲有我鍾意嘅白菇😍好多菇
我比較鍾意冬陰功意粉🍝
Wasabi  egg  envy  with  extra  half  avocado

朋友仔就叫咗wasabi egg Benny ($138)
另外加咗牛油果 🥑($25)
份量都幾多😮都有花花🤩
望到靚嘅食物心情都開心🥳
Wasabi  egg  Benny  with  extra  half  avocado

沙律幾fresh~至於蛋就唔算好流心~中規中矩啦
食完都無敵飽!配返杯americano先得~😙

🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤

幾鍾意Cafe嘅環境~係型格黑色設計🖤
不過地點都真係幾隱蔽下~可以係secret cafe~
仲要行好長嘅樓梯~不過係值得㗎!仲可以book位添😚

去到一幻拉麵之後繼續向前行,會見到chicken peas,旁邊有條巷仔,然後就會見到好長嘅樓梯!冇睇錯就係要行上去😂

然後見到右手邊適安街

然後穿過呢條巷仔~轉右就到啦!

行完咁多路!都消耗咗呢餐啦🤣
快啲去book位啦!😚