2023-12-22
住左係西區咁耐 由Covid已經成日講要試呢間串燒店 講到依家終於都去左試佢既lunch🤣 以為個頭無咩人去食lunch 但佢地weekday都滿座!廚師發辦雞串燒定食 (5雞1素) $238定食包左白飯 味噌湯 沙律 前菜 好日式既味道~🥰我地坐係bar table 雖然有塊黑色玻璃但都可以隱約見到師傅係入面燒緊d雞串🤣 有雞翼 雞皮 雞軟骨 自家製免治雞肉棒 雞腎同埋青椒 擺盤好靚 ! 全部都係即叫即燒 影左陣相都仲keep住熱 個人覺得最好食係雞翼! 燒到個皮勁脆 但入面d肉仲係好juicy 🤤好少食串燒配飯 但原來又幾夾 😂西京銀鱈魚定食 ($238)每次menu出現西京銀鱈魚都係必叫😂 銀鱈魚個面燒到金黃色 塊皮勁焦脆🤤🤤 肉質好嫩滑 勁多油脂勁多汁 勁香🤤 可以點mayonnaise ! 就咁食/點少少都已經好夠味好好食! 同白飯簡直係絕配 D油脂真係要食飯去balance返 唔係都會幾漏但好好味!最後仲有柚子sorbet做甜品😋 好refreshing!
廚師發辦雞串燒定食 (5雞1素) $238
定食包左白飯 味噌湯 沙律 前菜 好日式既味道~🥰
好少食串燒配飯 但原來又幾夾 😂
西京銀鱈魚定食 ($238)
最後仲有柚子sorbet做甜品😋 好refreshing!