1K
2022-09-18 1182 浏览
Ellipsis Cafe 格局舒適優雅,高闊的樓底,以綠色植物作擺設,🌸感覺愜意。大玻璃使室內充滿陽光氣色,坐在藤椅,🌈😇欣賞美味的全日早餐,感覺慢活。Ellipsis Breakfast 128配料豐富,有牛油果、大啡菇、肉腸、煙肉、黑松露炒蛋及車厘茄沙律,色彩斑爛。酸種麵包入口煙韌,放上脆煙肉和熟透的牛油果,清爽口感,滋味提鮮。滑溜的炒蛋,🌸充滿黑松露幽香,油潤的烤肉腸,肉味香濃,配上沙律,十分清新。青口煲配蒜蓉包128青口沐浴在滑溜的忌廉之中,質感奶滑挺身,夾合煙肉碎享用,食指大動。把脆卜卜蒜蓉包沾上忌廉汁,😇啖啖奶油香氣,💋別有一番風味。梳乎厘跟配雲呢拿雪糕98蓬鬆的梳乎厘,傳來誘人蛋香,表面倒上朱古力醬,配上雜莓果肉,🥰香甜吸引。把梳乎厘沾上雲呢拿雪糕,更黏蜜柔滑,十分甜思思。香桃冰茶/ 芒果汁冰爽的水果茶,清甜怡人 😍馥郁的🥭芒果汁,倒入冰塊,入口濃甜蜜意,十分解渴。

Ellipsis Breakfast 128

青口煲配蒜蓉包128

梳乎厘跟配雲呢拿雪糕98
香桃冰茶/ 芒果汁
2022-09-17 71 浏览
星期六放假當然要輕輕鬆鬆,瞓到自然醒,就去靚靚cafe食個brunch 😄😋💞Ellipsis Cafe & Lounge環境好放鬆, 有落地玻璃可以見到窗外嘅美景😍🥤Dirty 漸層好靚,面頭熱既 espresso 香濃, 亦飲到底層凍牛奶嘅滑溜。☕桂花茶 一壺熱茶足夠兩個人分享,飲完cafe仲會幫你加熱水,可以慢慢歎。💮🌸桂花茶充滿桂花香氣, 清新解膩。 💞Ellipsis breakfast 材料豐富有牛油果,炒蛋,多士,沙律菜, 車厘茄,焗豆,香腸同煙肉。🦞龍蝦意粉 龍蝦焗得香口,肉質彈牙,意粉惹味。😍

🥤Dirty

☕桂花茶

💮🌸桂花茶充滿桂花香氣, 清新解膩。

💞Ellipsis breakfast

🦞龍蝦意粉

龍蝦焗得香口,肉質彈牙,意粉惹味。😍

2022-09-17
2022-09-16 57 浏览
上環嘅🌟Ellipsis Cafe & Lounge🌟,外望維港景色🎑,夜晚睇住個夜景嚟食飯,頗有情調!🥰🥗Veggie Breakfast $128素食嘅All Day Breakfast🌿,有軟綿嘅牛油果🥑,香滑嘅松露炒蛋🍳,香煎嘅大啡菇🍄同埋🍅番茄扒等,素食更健康更美味!😍🍔Wagyu Burger with Fried Potato $198🥩和肉漢堡扒極厚肉,配合脆煙肉🥓、煎蛋🍳、番茄🍅、生菜🥬等材料,啖啖肉得嚟又唔會膩!🥔伴碟嘅炒薯仔做得都幾出色!👍🏻🍹Exotic Fuzz $68🥭芒果mix🍍菠蘿再mix埋🍊橙,酸酸甜甜咁,充滿熱帶嘅氣息!✨🤍Yakult Soda $44同時包含乳酸嘅香甜同埋梳打嘅爽!☘️

🥗Veggie Breakfast $128

🍹Exotic Fuzz $68

🤍Yakult Soda $44

同時包含乳酸嘅香甜同埋梳打嘅爽!☘️
2022-09-15 826 浏览
👯朋友介紹話放工嚟過呢間上樓cafe飲嘢, 可以欣賞街景及夕陽景觀一流👍🏻至啱上班一族收工後, chill 住飲杯嘢, 傾下偈, 欣賞埋夕陽景緻之餘, 然後可再嘆埋個浪漫夜景嘅晚餐🍴🍹🍸✨cafe內, 簡潔清新嘅裝修, 幾乎落地嘅大玻璃窗, 超高樓底, 非常開揚😍雖然我夜咗嚟, 睇唔到夕陽景, 但係呢度每個角落都可以係打卡位👍📝Menu 內食品款式選擇頗多Osmanthus Tea $58🫖桂花紅茶慢慢斟出嚟, 已經聞到清香撲鼻嘅桂花味, 茶濃而不澀味, 非常順喉💕Salmon Caesar $88🥗三文魚凱撒沙律捲成花狀嘅三文魚,肥美肉厚沙律菜新鮮爽口擺盤精美, 分量十足😋Mussels with Garlic Bread $128🥘小熱鍋上枱, 已經聞到陣陣蒜蓉香味, 烤得好脆口嘅多士沾上忌廉汁再配鮮味嘅青口, 超有喜感🥰Chicken Pasta with Creamy Sauce $148🐔煎得好香嘅雞扒, 味道係蜜糖燒烤一樣, 有絲絲蜜糖嘅甜味.勁多菇菌配料及忌廉醬汁掛麵, 口感豐富🤩

📝Menu 內食品款式選擇頗多

Osmanthus Tea $58
🫖桂花紅茶

Salmon Caesar $88
🥗三文魚凱撒沙律
捲成花狀嘅三文魚,肥美肉厚
沙律菜新鮮爽口
擺盤精美, 分量十足😋

勁多菇菌配料及忌廉醬汁掛麵, 口感豐富🤩

2022-09-15
2022-09-15 44 浏览
😍令人眼前一亮的一間Café 😍環境優雅靚爆鏡坐位寛闊舒適坐打卡靚景大玻璃迷人窗外空間感悠然自得嘆咖啡賞心樂事嘆食物仲有大大露台吧室內室外都舒適輕鬆減壓在Ellipsis全部坐位窗外就可以望到早午晚的景色😍🌞🌟🌈🌙🌜☀️🌩🌏⭐️—————————🥣ELLIPSIS BREAKFAST:豐富的全日大早餐😍吃得健康的牛油果🥑⋯⋯有我愛吃的煙豬腩….又有最愛嘅豬腩肉,係我最愛嘅豬腩肉😂😂😂😂香腸,黑松露炒蛋,大磨菇🍄、多士,茄汁豆,沙律菜🥗,番茄仔🍅⋯⋯等等吃得豐富又健康🥰————————🐮NEW ZEALAND RIB EYE STEAK:紐西蘭肉眼扒,廚師👨‍🍳製作的牛扒控制的時間非常好,肉嫩有肉汁,咬落非常嫩滑又帶有肉的鮮味,配上蔬菜和蜜糖蕃薯🍠,好有滿足感⋯⋯😍🥰——————————☕️COFFEE:DIRTY:咖啡味香濃郁,滑溜溜的有fresh的感覺—————————-MARSHMALLOW CHOCO:朱古力🍫棉花糖的一杯人見人愛的飲品,好飲又好吃😋————————-對住靚景食得開心人都爽啲😍🥰😘其實開心🥳簡…單就在你身邊..食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…
😍令人眼前一亮的一間Café 😍

🐮NEW ZEALAND RIB EYE STEAK:

——————————
☕️COFFEE:
DIRTY:
咖啡味香濃郁,滑溜溜的有fresh的感覺

—————————-
MARSHMALLOW CHOCO:
朱古力🍫棉花糖的一杯人見人愛的飲品,
好飲又好吃😋

————————-
對住靚景食得開心人都爽啲😍🥰😘
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
—————————-
2022-09-12 33 浏览
呢日放假,就同朋友去左港島一日遊,去到上環,我地就搵左一間好靚既cafe食dinner。位於海旁既cafe,望出去可以見到好靚既風景。打開餐牌,見到呢度都有幾多選擇。我地點左Seafood spaghetti,呢個意粉入面有三款海鮮,包括大蝦、青口同埋帶子,海鮮都幾新鮮。意粉加入左蕃茄醬同埋香草調味,好好味!另外仲有Lobster Croissant,酥香嘅牛角包入邊有creamy既牛油果同埋蟹肉,口感豐富。一啖食落去,非常滿足。呢度既smoothie 都唔錯!
打開餐牌,見到呢度都有幾多選擇。

呢度既smoothie 都唔錯!
  • Lobster croissant
2022-09-12 741 浏览
近著上環站的干諾中心,整座也有多間食肆,其中二樓新開這間CAFE,店內外裝修以簡約日系為主,有多塊鏡子和懷舊吊燈,充滿著打卡感,適合一眾文青打卡之餘,又可同朋友舒適享受一個下午。Lobster Croissant - $168一層疊一層的牛角包好酥脆,充滿著鬆軟的牛油香,中間夾著近滿瀉的餡料,綿密細膩的牛油果蓉內藏很多鮮甜肉厚的龍蝦肉,更有意大利黑醋沙律和多汁車厘茄,更加健康和輕盈。Seafood Spaghetti - $168大大隻海蝦好鮮甜彈牙,好容易便能去殼,更有雪白厚肉的帶子和青口,肉質嫩滑又富海水味;意大利麵拌著濃厚的茄膏和蕃茄醬,酸甜開胃,還有蘆筍和紫洋蔥絲等等。Cheese Cake - $68每天有不同款式的蛋糕。這款芝士蛋糕鋪滿食用花瓣和香甜的士多啤梨,有著冰涼濕潤的奶油芝士味,餅底則酥脆。Yakult Soda  - $44有著益力多酸甜的乳酸味,更有梳打的碳酸爽口感。Iced Matcha - $44翠綠的京都抹茶風味好濃厚,拌著幼滑的鮮奶,有種清新高雅的茶香。
Lobster Croissant

Cheese Cake

Cheese Cake - $68
Yakult Soda

Yakult Soda  - $44
有著益力多酸甜的乳酸味,更有梳打的碳酸爽口感。
Iced Matcha

Iced Matcha - $44
2022-09-12
午餐
2022-09-08 40 浏览
近年中上環一帶開咗好多新 Café,各類風格應有盡有。最近就同朋友到訪了這間以省略號命名嘅人氣咖啡廳「Ellipsis Café & Lounge」。餐廳嘅地理位置十分優越,座落於干諾道西一幢精品辦公大樓內,既接連繁華嘅金融區,亦鄰近各個歷史文化景觀。餐廳面積超過 2000呎,樓底特高,店內嘅佈置亦好有特色,以落地大玻璃窗作設計,環境光猛開揚,可盡覽 270 度維港景色,配上水泥工業牆、香檳金吊燈和銅色木系檯凳,裝潢時尚又不失格調。餐廳主打咖啡及輕食類美食,有全日早餐、多士、意粉、牛角包及曲奇等供應。Ellipsis Breakfast ($148)  係餐廳嘅招牌作,一場嚟到,當然唔可以錯過。全日早餐用料好豐富,有沙律菜、車厘茄、牛油果、大啡菇丶茄汁豆、香腸、煙肉、酸種麵包同黑松露炒蛋,加上擺碟精緻,真係人見人愛。牛油果切成薄片,入口熟度剛好,軟綿 Creamy;而炒蛋亦炒得非常嫩滑,黑松露量下得毫不小器,配上帶果酸香氣嘅酸種包,飽肚又滿足,絕對值得一試!另外呢客 Mushroom Pasta with Garlic ($118)  亦煮得啱啱好,軟硬適中,送上時蒜香味撲鼻而來,Al
另外呢客 Mushroom Pasta with Garlic ($118)  亦煮得啱啱好,軟硬適中,送上時蒜香味撲鼻而來,Al dente 嘅意粉吸滿了蒜蓉同香菇嘅精華,啖啖滋味!
甜品有 Affogato、梳乎厘奄列,牛角包窩夫及是日蛋糕可供選擇,點咗客近期大熱嘅 Croffle with Ice-Cream ($128)。
窩夫以圓碟盛上,旁邊伴以雲呢拿雪糕、藍莓及士多啤梨,而面頭更淋上了甜絲絲嘅朱古力醬,賣相非常「IG-able」,入口夠酥脆又煙韌,富強烈牛油香!
飲品點咗杯Latte ($45) 同 可樂 ($28),咖啡味道好香濃,醇厚順喉,據說咖啡豆係以哥倫比亞豆、巴西豆及薩爾瓦多豆混成,唔怪得飲落帶陣陣果仁香。
2022-09-08 558 浏览
半落地玻璃超有空間感的樓上ᴄᴀꜰᴇ 🤍差不多每個位都可以做有格調的打卡背景假日12點左右到不太需要等位可以慢慢坐慢慢欣賞出門街景好夠ᴄʜɪʟʟ.🔘 ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴘᴀꜱᴛᴀ ᴡɪᴛʜ ᴄʀᴇᴀᴍʏ ꜱᴀᴜᴄᴇ $148嘩嘩嘩勁靚唔該本身諗住係雞塊咋嘛點知係雞扒仲要大大塊煎得勁金黃兩個人分岩岩好雞扒甜甜的好似ʙʙQ塗左蜜糖再燒香既感覺菇同意粉分量都好足料打卡之餘仲有得食飽飽好感動 .🔘 ᴇʟʟɪᴘꜱɪꜱ ʙʀᴇᴀᴋꜰᴀꜱᴛ $148值得打卡的~餐具✔️賣相色彩繽紛✔材料有切靚靚既牛油果、茄汁焗豆、煙肉、炒蛋仲有好香又多汁既大啡菇、德國腸、脆身麵包而沙律菜都不錯是新鮮的總之相當之豐富又精緻.🔘 ʙᴇʀʀʏ ʙʟᴏᴏᴍ ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ $68🔘 ꜱʜᴀᴋᴇʀᴀᴛᴏ $42黎cafe用餐的話我對飲品會有期望始終cafe要營造悠閒、聊偈既舒服氛圍當然要有特色飲品又或者高質咖啡飲了一款ɴᴏɴ-ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ、一款ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ的我更推薦ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ因為唔會死甜反而飲得出放左好多ʙᴇʀʀʏ飲得好清爽、打卡顏色又靚咖啡出品都不錯~見到佢地有部靚咖啡機係半開放式廚房入面😍
半落地玻璃超有空間感的樓上ᴄᴀꜰᴇ 🤍
菇同意粉分量都好足料
打卡之餘仲有得食飽飽好感動
🔘 ᴇʟʟɪᴘꜱɪꜱ ʙʀᴇᴀᴋꜰᴀꜱᴛ $148
值得打卡的~餐具✔️賣相色彩繽紛✔
材料有切靚靚既牛油果、茄汁焗豆、煙肉、炒蛋
仲有好香又多汁既大啡菇、德國腸、脆身麵包
而沙律菜都不錯是新鮮的
總之相當之豐富又精緻
🔘 ʙᴇʀʀʏ ʙʟᴏᴏᴍ ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ $68
🔘 ꜱʜᴀᴋᴇʀᴀᴛᴏ $42
黎cafe用餐的話我對飲品會有期望
始終cafe要營造悠閒、聊偈既舒服氛圍
當然要有特色飲品又或者高質咖啡
飲了一款ɴᴏɴ-ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ、一款ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ的
我更推薦ꜱᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ因為唔會死甜
反而飲得出放左好多ʙᴇʀʀʏ
飲得好清爽、打卡顏色又靚
咖啡出品都不錯~
見到佢地有部靚咖啡機係半開放式廚房入面😍
  • Ellipsis Breakfast
  • Chicken  pasta  with  creamy  sauce
一早已bookamrk ,這間cafe 來打於卡,被它水泥牆及大窗口注入陽光所吸引 。今日約朋友來食中午餐打卡影相。正好是中什午時間12:00 到達,幸好人流未算好多。坐下慢慢點餐黑松露蛋多士 $78 多士用酸種面包,特別有口感 ,雞蛋炒得好濕潤 非常香松露味。香辣雞翼六隻 $68 辣辣地雞翼唔會太乾,唔錯。凱撒沙律 $78 好大碟,蔬菜好新鮮 ,麵包碎都係用酸種麵包 ,灑上芝士碎 。蛋糕飲品套餐 $88 好抵,包一款芝士蛋糕 及一杯Bailey 朱古力抹茶奶 $48 茶味很濃,又不會苦澀。iced latte $48 所有我座位靠窗邊坐, 光猛,食物不錯。1:00 開始多附近辦公室返工嘅人嚟食午餐。我地慢慢坐慢慢食到三點,好舒服的地方。

正好是中什午時間12:00 到達,幸好人流未算好多。

坐下慢慢點餐
黑松露蛋多士 $78

香辣雞翼六隻 $68
辣辣地雞翼唔會太乾,唔錯。

凱撒沙律 $78

蛋糕飲品套餐 $88
好抵,包一款芝士蛋糕 及一杯Bailey 朱古力
抹茶奶 $48
茶味很濃,又不會苦澀。
iced latte $48

所有我座位靠窗邊坐, 光猛,食物不錯。
  • truffle egg toast
  • bailey chocolate
呢間咖啡室環境開陽🤩樓底夠高,陽光從落地玻璃灑進室內,採光度十足!平日少人啲應該會更舒服~ Ellipsis Breakfast ($148)當然要叫返個全日早餐打下卡😆早餐擺盤靚之餘仲相當豐富🥰有黑松露炒蛋、煙肉、牛油果、蒜蓉包、茄汁豆、香腸、沙律菜同大啡菇🤤 大啡菇誇張地juicy,表面鋪滿蒜蓉,食落相當驚喜😚其他就正常發揮!Mussels with garlic bread (&148)青口份量多😋肉質飽滿,白汁質感好creamy~ 牛油香好出~ 仲加左洋蔥、煙肉等令味道更加豐富~ 整體調味偏濃🤣 略嫌鹹左少少🤏沾上香脆嘅蒜蓉包食就啱曬!都中和返個味😋Affogato ($68)雲呢拿雪糕份量好足!保守估計起碼有三球😆 配合香濃嘅咖啡☕️冷熱交融、先苦後甜~ 最鍾意呢個反差😋 會唔會太夾🫶Espresso Tonic ($52)夏天必須要返杯Espresso Tonic,飲落好清新🤎 濃郁嘅咖啡配上湯力水,飲落酸酸帶點微苦,兩者平衡得恰到好處~ 小編大推!Jasmine Tea ($48)熱辣辣飲返啖冰涼嘅茶🧊 解渴解膩一流~ 樽身都幾靚🥰

Ellipsis Breakfast ($148)

Affogato ($68)

Espresso Tonic ($52)

Jasmine Tea ($48)
熱辣辣飲返啖冰涼嘅茶🧊 解渴解膩一流~ 樽身都幾靚🥰
2022-09-05 26 浏览
呢間餐廳樓底好高,落地大玻璃窗, 打卡真是一流!⭐️Mussels with garlic bread⭐️青口鮮甜多汁,入面啲忌廉汁非常香濃,有清香紫洋蔥、煙肉嘅鹹香, 仲有脆卜卜嘅蒜蓉包!⭐️Bacon & Cheese potato balls⭐️咬落去有芝士醬爆出黎,入面仲有煙肉粒!非常可口👍👍⭐️Ellipsis breakfast⭐️有齊哂傳統全日早餐嘅材料之外,仲有薄切牛油果😋😋😋健康得來又飽肚,當中最特別既係黑松露炒蛋同大頭菇,聞落去已經有好香既黑松露味,食落去好滑,大頭菇有好香嘅蒜味!⭐️Chicken pasta with creamy sauce ⭐️雞排嫩滑又入味,雞排鋪上滿滿嘅香草,加埋creamy 醬汁,意大利粉非常掛汁😋😋😋⭐️Affogato ⭐️呢個咖啡雪糕認真抵食,真心堆介😝,雪糕配上黑咖啡、食落口好香濃,有別一番享受。⭐️Chocolate Nana⭐️佢係沙冰同milkshake既混合板,有齊香味嘅朱古力同埋香蕉味,飲落又唔係太甜。⭐️Matcha latte:⭐️拉花好靚!抹茶泡沫味道唔會太重,牛奶加左少少糖,令到整體味道香滑得黎又唔會太過淡,好match😋
呢間餐廳樓底好高,落地大玻璃窗, 打卡真是一流!

⭐️Mussels with garlic bread⭐️

咬落去有芝士醬爆出黎,入面仲有煙肉粒!非常可口👍👍

⭐️Ellipsis breakfast⭐️

⭐️Affogato ⭐️

⭐️Chocolate Nana⭐️

⭐️Matcha latte:⭐️
2022-08-26
👉姊妹友聚,一間高格調又舒服的Café是必須的。.☝️《Ellipsis Cafe》在上環消防局斜對面的商業大廈,西港城步行約5⃣️分鐘,地點尚算便利。一來到便被窗外日落🌄晚霞吸引著。。。🥰📌All Day Breakfast $148 ~ 這裏的全日早餐🈶️:黑松露炒蛋、多士、豬肉腸、大啡菇🍄、煙肉、茄汁豆、牛油果🥑、沙律🥗菜⋯每次選《全日早餐》就是取其每款也🈶️些,方便、好味又🈶️營。👍📌Mushroom Pasta $118 ~ 蘑菇🍄意粉簡單地用上香蒜、黑椒、橄欖油⋯味道已非常突出。蘑菇跟意粉比例看似是差不多,每口意粉都會吃到很多蘑菇,不說還以為主要吃菇,配菜是意粉,非常誇張。。。😳📌Avocado Salmon Toast $88 ~ 多士烘🉐️脆脆的,灑上點點橄欖油,配上牛油果🥑、煙三文魚同吃,咸香好味。。。🥗大量新鮮沙律菜,健康又美味。😉📌Lemonade $44 ~ 酸酸甜甜夠清新,夏日之選。👏📌Iced Mocha $52 ~ 咖啡、朱古力比例洽到好處,誰也搶不到大家風頭。☺️
👉姊妹友聚,一間高格調又舒服的Café是必須的。

📌Avocado Salmon Toast

📌Lemonade、📌Iced Mocha
2022-08-29
2022-09-04 150 浏览
週末放假去咗屋企附近嘆咖啡☕️嚟到呢間之前好多人影相打卡的「Ellipsis Cafe & Lounge」,店內樓底極高,設有落地大玻璃,空間感及採光度十足,可以飽覽上環街景,感覺好chill呢Spicy Garlic Chicken Wings一客有六隻雞翼,每件都肥美又大隻,啖啖肉,充滿蒜蓉香,微微辣,好好食哦All Day Breakfast超豐富嘅ADB🍴有牛油果🥑大啡菇、茄汁焗豆、煙肉、德國腸、炒蛋、酸種包及雜錦沙律等等,色彩鮮艷,用料新鮮!沙律菜碧綠爽脆;大啡菇加咗蒜蓉烤焗,充滿蒜香🧄牛油果好軟滑👍🏻腸仔煙肉鹹香滋味Smoked Salmon with Pesto Sauce煙三文魚捲成花狀,肥美油潤,充滿魚油香!意粉比較幼身,軟硬適中,每條都掛滿香草青醬,正呀Cappuccino拉花好靚又有心思❤️入口順滑,咖啡味好香濃淳厚Jasmine Tea熱騰騰的一壺茉莉綠茶,濃而不澀,去脂解油膩

Spicy Garlic Chicken Wings

All Day Breakfast

Cappuccino

拉花好靚又有心思❤️入口順滑,咖啡味好香濃淳厚

Jasmine Tea

熱騰騰的一壺茉莉綠茶,濃而不澀,去脂解油膩
約咗朋友喺上環,佢喺上環返工,對呢區當然熟悉,我話想食簡單美味嘅西餐🍽,叫佢介紹,結果佢就帶咗我嚟呢間樓上西餐廳,咁我就當然開心開餐啦😆餐廳名字相當特別,叫Ellipsis・・・我問員工點解有咁特別嘅名字,有一個女生解釋俾我知:三點代表三樣嘢仲有未完嘅意思,明晒😆- $148 嘅「ELLIPSIS BREAKFAST」:裏邊有VEGGIES, CHERRY TOMATO, AVOCADO, PORTOBELLO, BAKED BEANS,SAUSAGES, BACON, SOURDOUGH, SCRAMBLED EGG WITH TRUFFLE 😆,基本上全部都幾好味,其中炒蛋有黑松露清香,大啡菇落咗蒜蓉🧄好惹味,嗰兩條係芝士香腸有啲溶咗嘅芝士喺裏面亦都好食😋- $168嘅「LOBSTER CROISSANT 🥐」:牛角包🥐輕身、鬆化,加埋有龍蝦肉🦞 同 香草🍀等 撈到超級厚身嘅 paste, 幾好味😋- $128 嘅「CROFFLE WITH ICE-CREAM🍦」:Croffle到底係乜?據說 最初係由一位愛爾蘭糕點廚師於 2017 年創造的,將普通嘅 Croissant doug

- $128 嘅「CROFFLE WITH ICE-CREAM🍦」:Croffle到底係乜?據說 最初係由一位愛爾蘭糕點廚師於 2017 年創造的,將普通嘅 Croissant dough 捲起來放入 Waffle 機中,製作出比傳統烤箱更脆的酥皮 Croffle 😆;呢度嘅 Croffle 熱辣辣 同埋 比較 filling 比較有質感,配埋凍冰冰雲呢拿雪糕🍦,幾好食😆;仲有,廚師係隻碟寫咗 Happy Friday,真係啱晒呢晚😆
- $30 嘅「ESPRESSO」:好香勁濃郁😆