2025-05-29
中環嘅Drool Froyo係一家主打健康美味嘅(Frozen Yogurt)店,位於香港中環Soho附近嘅斜路。店內提供多種低脂、高蛋白的優格,仲可以搭配多款新鮮水果、堅果、穀物同特色配料,我哋可以隨意配搭自己心水嘅口味!而店內亦都有配搭好嘅乳酪組合,我哋今日就揀咗兩款乳酪🍦+兩款窩夫🥞:🍯黃金寶 $58- 芒果肉新鮮多汁,麻糬煙韌有嚼勁,杏仁脆片增添香脆感,蜂蜜嘅甜味平衡乳酪的微酸,味道清新,好適合夏日消暑🍷醉冧Rum $50- 冧酒浸提子搭配焦糖杏仁太妃糖, 帶有酒香濃郁嘅酒香味,喜歡飲酒嘅人必試!🍌香蕉乳酪croffle $40- Croffle外脆內軟,牛油香濃郁,搭配冰涼嘅乳酪同香蕉,清甜嘅蜂蜜提升整體甜度,好味!🫐酸甜可口雙莓乳酪croffle $40- 紅莓醬、新鮮藍莓配乳酪雪糕,鋪係即製Croffle上,Croffle嘅焦糖化表面增添脆度,整體清新開胃,擺盤又夠精緻!呢度嘅環境勁舒服,悠閒又夠Chill,有室內室外座位,係咁熱☀️嘅天氣食住好味嘅乳酪🍦,真係消暑又健康餐嘅享受😋
🍯黃金寶 $58
🍷醉冧Rum $50