2020-08-23
真係好耐太出過街食飯。 每日唔係自己煮就外賣, 食到好悶。難得朋友生日, 人少少出黎興祝食下飯。今日約到食lunch, 朋友提意試下旺角新開這間DPD。 現在堂食lunch都唔會好多人, 但這間目測都9成滿。朋友點左冬蔭功米線, 我就點左海南雞飯, 仲有個炭燒豬頸肉share。份量意外地多, 可能真係好耐冇堂食過😅味道好唔錯, 雞好滑, 有埋雞髀雞翼, 唔錯wor. 油飯剛剛好不太油, 而且仲有d花生味,幾特別。而朋友既米線都唔錯, 夠彈牙, 冬蔭功湯少少辣,好野味。不過豬頸肉就麻麻, 等左半個鐘先黎,但落單時冇講要咁耐, 黎到個賣相ok, 但食落原來未熟透。 冇辦法唯有退左佢。生日飯當然要有蛋糕,餐廳既蛋糕幾靚,就點左: 伯爵茶蛋糕, 柚子檸檬, 雙層芝士。 3款都各有特色, 味道好好。 一點都不輸比cafe. 有機會黎食tea都得呀。今日大家都食得好開心😆
難得朋友生日, 人少少出黎興祝食下飯。
今日約到食lunch, 朋友提意試下旺角新開這間DPD。
現在堂食lunch都唔會好多人, 但這間目測都9成滿。
份量意外地多, 可能真係好耐冇堂食過😅
而朋友既米線都唔錯, 夠彈牙, 冬蔭功湯少少辣,好野味。
今日大家都食得好開心😆