2019-04-27 189 浏览
同同事一行10人,網上book左呢間放工大家即刻準時走人到左之後嗌左好多野食,同埋啤酒🍻野食唔錯,中規中矩比較鐘意既係佢地既豬手😋好脆又多肉!正!佢地個場唔係好大但有得玩桌球,同埋酒game岩哂一大班人!
同同事一行10人,網上book左呢間
放工大家即刻準時走人
到左之後嗌左好多野食,同埋啤酒🍻
野食唔錯,中規中矩
比較鐘意既係佢地既豬手😋
好脆又多肉!正!
佢地個場唔係好大
但有得玩桌球,同埋酒game
岩哂一大班人!
2019-04-21 175 浏览
It’s so difficult to have fds gathering nowadays because fds are so so so difficult to gather, if u are the host of the gathering, u know what I mean lol.As most of my friends wanted a chill, “yau feel”, relax place to have dinner, I recommended this bar and restaurant for them — DK BAR AND RESTAURANT! There are plenty of foods there, and it’s impossible for us to try them all at one meal, so we ordered a pizza, beef, chicken wings, french fries and squid! Squid tasted best among all the food we

Squid tasted best among all the food we had order! It’s a Korean style cooking way that grilled the squid by carbon fire. I highly recommended if you are a squid lover like me! ( my friends love it too btw).

Beef tasted good as well with its fat distributed evenly among the whole steak, not too fat and oily, yet chewy and soft!

Chickens wings were in honey favour! I believe that chicken wings taste well no matter how you cooked it, chicken wings never fail anyone! Either fried or baked, chicken wings also taste good!

Pizza is another amazing food that no matter what ingredients you used, they are always perfectly matched!

And finally, french fries! The french fries here were just regular and may not worth trying if you only have limited quota (neither your stomach size nor budget had)!

Besides good foods and drinks, there are also live band there!! Most of the songs they sang were local HK pop songs, so if you are a local HK born ppl, u will be so familiar with those songs~
2019-03-16 387 浏览
Happy Friday又去咗DK Bar🍻可能因為星期五 今次去比上次多人熱鬧啲👯原來呢度嘅happy hour係去到9⃣點除咗cocktail平啲之外原來小食都有得平😍😍好抵玩呀仲要星期五六日都有🤓今次嗌咗幾款小食同Cocktail🙆🏻🙆🏻🍕Funghi di Parma with Arugula $108呢個Pizza有蘑菇🍄 Parma ham🥓 同埋黑松露 一放上枱已經覺得好香😋😋🍯🐥Grilled Chicken Wings with Honey $32雞翼控又忍唔住嗌咗雞翼 32蚊有五隻雞翼真係好抵食呀😚Nachos with Cheese and Guacamole $28墨西哥脆脆都好抵食 仲有三款唔同醬料呀🙆🏻🍹Zombie $78🥃Black Russian $6810% Service Charge💰
Happy Friday又去咗DK Bar🍻

🥃Black Russian $68

10% Service Charge💰
2019-02-22
2019-02-15 249 浏览
係尖沙咀見到間bar好有feel咁就同fd入去飲杯野🍸🍹🥂🍾🍺🍷D野飲都唔算貴 入面唔算嘈 又有得睇波⚽️⚽️我自己就覺得如果吹水嘅話比諾斯佛台果d好好多🥃起碼唔會咁嘈先 另外我我個人本身唔太鍾意諾士佛台嗰啲bar 太多人喺度食煙同埋食水煙所以dk bar嘅環境比較適合我講返啲嘢飲先 一共叫咗三杯嘢飲 每杯都係大概$100左右 我覺得佢哋杯杯都整得好靚 俾我哋嚟打卡係最正特別係杯noble紅色好靚呀 🌹 朦朧美咁而環境來講都唔差 個景望出去都好舒服唔會太嘈 平時想relax下吹下水喺呢度幾好我覺得夜晚都幾靚下 ———————————-Old fashion $9️⃣8️⃣Noble mistress $1️⃣0️⃣8️⃣Long Island iced tea $1️⃣1️⃣8️⃣
係尖沙咀見到間bar好有feel咁

———————————-
Old fashion $9️⃣8️⃣
Noble mistress $1️⃣0️⃣8️⃣
2019-02-03 218 浏览
在尖沙咀要找酒吧聊天,簡直多不勝數,但要找到一間感覺輕鬆悠閒,食物又具高質素的卻不易,在開飯網看到此店評價甚高,便趁放年假前去一試。此店為樓上鋪,一開門便看到裝修新穎,更有一張美式桌球枱可供客人玩樂,一邊飲酒,一邊打桌球,雙重享受。我們點了兩杯此店的招牌雞尾酒,慢慢品嚐。當然少不了小食,我們點了費倫天拿式菠菜焗生蠔,頂層鋪了一層蛋白,下面是菠菜及生蠔,一吃之下帶來驚喜,蠔味鮮甜,經過烤焗下竟然仍然鮮嫩,非常可口。再點香煎鴨肝醬多士配無花果醬,多士香脆再配上鴨肝醬軟滑口感,鹹味再加上清甜無花果醬簡直是絕配。再來一份鹽燒蒜香和風牛肉,當然充滿蒜香味道,每塊均是一口牛肉,軟腍中有少許咬勁,加上鹽花調味,更覺惹味。配酒必備蜜糖雞翼,皮脆帶蜜糖香味,再點了芝士燒美國蘆筍,鹹中帶點清甜味道,真是配搭得宜,頗有新意,賣相精緻。西班牙蒜香蝦更是不容錯過,蝦爽肉嫩,加上蒜香辣椒粒,異常惹味,真是停不了口。最後點了一個主菜就是香煎鱈魚柳配橘子沙律,魚肉外表香脆,肉身嫩滑,沙律又能帶出清新消膩效果,再呷一口啤酒,簡直猶如身處外地,充滿輕鬆悠閒的渡假感覺。

我們點了兩杯此店的招牌雞尾酒,慢慢品嚐。

2019-02-02
  • 西班牙蒜香蝦
  • 香煎鴨肝醬多士配無花果醬
  • 費倫天拿式菠菜焗生蠔
2019-01-03 174 浏览
酒吧嘅嘢食通常都唔太好食,因為啲人嘅主要目的都係去飲酒,食嘢係其次!但呢間喺尖沙咀金巴利道嘅DK Bar真心唔錯,黑松露露筍意粉好creamy好好味~蜜糖雞翼同燒烤醬炸雞翼都好啱我口味~~飲品就叫咗一杯mocktail,Mango paradise叫咗燒豬手,好啱送酒職員切好晒比我地,一件一口😋,豬皮好脆,連埋啲肉成隻比我地食晒 一塊不漏😏😜 另外配菜仲有啲酸蘿蔔絲,好開胃😛🤤呢到都幾多嘢玩,Beer pong 同督波都有或者同朋友傾下計都OK~
但呢間喺尖沙咀金巴利道嘅DK Bar真心唔錯,

黑松露露筍意粉好creamy好好味~

蜜糖雞翼同燒烤醬炸雞翼都好啱我口味~~

叫咗燒豬手,好啱送酒

職員切好晒比我地,一件一口😋,豬皮好脆,
連埋啲肉成隻比我地食晒 一塊不漏😏😜
另外配菜仲有啲酸蘿蔔絲,好開胃😛🤤

呢到都幾多嘢玩,Beer pong 同督波都有
或者同朋友傾下計都OK~
2018-12-16 113 浏览
聖誕快來臨了🎄開始同朋友去聚聚👭餐廳環境都頗大,有卡位又有普通的高枱,中間有張桌球枱🎱餐廳環境都幾昏暗,但每枱都有一個小蠟燭,浪漫非常。Happy Hour時間由16:00-21:00,餐牌上的食品及飲品都有折扣。大約是做緊正價既6-7折。House Wine做緊$48一杯,而另外重有幾款紅白酒及香檳做緊happy Hour。值得一讚,店員招呼有禮貌,很耐心介紹食物和飲料🥤我地都叫店員幫忙推薦一下白酒,他很細心推薦女生的大愛 - moscato
餐廳環境都幾昏暗,但每枱都有一個小蠟燭,浪漫非常。

2018-12-15
2018-12-04 118 浏览
係 Openrice 到見到評價都唔錯 , 所以就一早訂位。 尤其是唔鍾意排隊等位... 提前一個星期經 Openrice 訂位 , 前一日再收到 confirmation,. 但係就係我地應該到既一個鐘前收到個 9字頭既 missed call. 連留言都無 係我自己打電話返去。 電話另一邊既 首先就話今日佢地有 event 同埋係佢地既同事前一日睇漏左 所以我先book 到位。 我話佢知我明明係提前一個星期訂位 佢就話只不過係早兩日先收到。 不斷重复係嗰位同事既錯, 叫我第二日再book 過。。。我想問你打黎既電話又唔係你地餐廳既。 留言又無 咁如果我無打返比佢 我係唔係要上到黎先知你地包場 ??? 我都唔知可以點評分 但係安排就一定係差 !

連留言都無 係我自己打電話返去。

不斷重复係嗰位同事既錯, 叫我第二日再book 過。。。

我都唔知可以點評分 但係安排就一定係差 !
2018-11-16 159 浏览
同朋友想食個飯飲杯野又唔想去啲太嘈既地方,就係諾士佛台果邊落樓梯,去一棟新開既大廈度食下野。先叫咗四式芝士薄餅 ($98) 芝士同餡料唔算多,餅底勝在夠脆。蜜糖香燒雞翼 ($52) 見到蜜糖雞翼每次都忍唔住叫黎試下🤣 又真係幾甜幾好味🤤鹽燒蒜香和風牛肉 ($108) 和風牛肉味道不錯,好多肉汁,微咸,熱辣辣食好正👍🏻美國安格斯牛肉迷你漢堡 伴車打芝士及松露薯條 ($118) 呢個算係最抵食既一樣,burger都整得好用心,由烘咗既包,去到嫩滑有嚼勁既牛肉,成個burger 都算岀色。最開心係仲有埋薯條,食極都咁脆~ 黑松露,菠菜芝士意大利戒指雲呑 ($138) 呢個意粉係外面好好食,但呢度就差少少喇。個粉好厚,好易散開。入面蘑菇味道不錯,但整體偏乾。Purple diamond ($108) 呢杯莓味比較重,但酒味就得好少。Bueno perfecto ($108) 見到baileys 所以點咗呢杯。但飲落竟然有啲酸味,仲以為係啲奶變壞。問翻bartender,佢話加咗啲檸檬汁,我覺得味道麻麻,然後另外俾咗杯baileys 我~

2018-11-12 112 浏览
去完台灣旅行返香港,約左朋友派手信順便updated 下近況,約左係呢DK Bar & Restaurant因為朋友話放工路過見到新開而且重點係有優惠,真係有我心,知我洗多左入到去發覺好多部大電視,基本上坐係壬何一個位置都有電視睇仲有張好新好大既掉乒乓波枱我要左杯RUBY RED ,老友就一杯啤酒,我最鐘意食mini burger 用美國angus beef + Cheddar + tuffle Fried burger 細細個但都勁juicy ,薯條超香脆,送酒一流Scallops + Shrimp Spaghetti 帶子幾大粒,煎得好香,意粉多汁,2個人食岩岩好~
去完台灣旅行返香港,約左朋友派手信
入到去發覺好多部大電視,基本上坐係壬何一個位置都有電視睇

仲有張好新好大既掉乒乓波枱

我要左杯RUBY RED ,老友就一杯啤酒,

我最鐘意食mini burger

Scallops + Shrimp Spaghetti
帶子幾大粒,煎得好香,意粉多汁,2個人食岩岩好~
2018-11-07 110 浏览
禽晚跟朋友仔食飯傾吓計係openrice 搵吓d 有得訂位嘅店舖又想搵d 未去過食嘅地方試下一睇訂位有40% off 再入去睇吓啱唔啱食就係睇到佢全個menu 最貴竟然係ham😱要$298 🤔再仔細睇 👉🏻36個月其實唔多地方有36mths打折後覺得又可以試下喇個ham 👍🏻但係墊係入面有一粒好細粒餅仔硬到呢係咬唔開👉🏻似石頭😑咁嘅價錢比幾片蜜瓜都唔過太者D 酒精飲品ok 👉🏻酒嘅成分冇hea 嘅枱頭小食好大杯尼龍蝦片😬😋自動refill 👍🏻其他食品可以嘅環境ok 👉🏻仲有live 唱歌最值得一👍🏻係職員lucas本身已訂位👉🏻突然晏晝收到email 話缺度晚飯時間都未到可謂缺度呢🤷🏻‍♀️諗住重新訂過👉🏻又話我已訂位😑我直接打去問咁嘅情況會有折嗎?起初佢話嚟到先👉🏻雖然冇折但hh 時間都唔差好多但係我嚟係諗住試個ham 架嗎食野冇折就要諗諗先後來佢主動話問問老闆一陣覆我我話可以比d cap 圖佢地睇反訂位問題最後話可以計反折👍🏻其實佢打工嘅一句冇就算仲可以service 少枱客但佢冇咁做所以值得👍🏻
禽晚跟朋友仔食飯傾吓計
最值得一👍🏻係職員lucas
本身已訂位👉🏻突然晏晝收到email 話缺度
晚飯時間都未到可謂缺度呢🤷🏻‍♀️
諗住重新訂過👉🏻又話我已訂位😑
我直接打去問咁嘅情況會有折嗎?
起初佢話嚟到先👉🏻雖然冇折但hh 時間都唔差好多
其實佢打工嘅一句冇就算仲可以service 少枱客
但佢冇咁做所以值得👍🏻
2018-11-06
2018-11-03 107 浏览
同閨蜜本身諗住嚟諾士佛臺飲野鬆一鬆, 但係又見肚餓,經過金巴利街見到有張易拉架, 原來呢度開咗一棟新嘅 商業大廈, 都有唔同類型嘅餐廳, 不過見到呢間dklm酒吧 有得飲又有得食埋野,於是就上去試一試, 食野直接飲埋酒,入到去地方唔算大, 不過五臟俱全, 有beer pong枱 有snap cup枱 仲有張桌球檯, 又可以食嘢飲野又有得玩, 唔錯唔錯。 侍應安排咗我哋靠窗邊坐, 望到落下面街景,邊傾計邊摸下酒杯底,望下街景都幾 relax ...呢度仲有埋水煙食添, 真係唔使分幾個地方去, 值得介紹 我哋一坐落即刻嗌兩杯stella啤啤先蒜香和牛粒 ~~~牛味很香,肉質嫩滑,很冧,好食到停唔到口烤羊架 完全沒有騷味 配埋 芥末醬汁非常惹味黑松露露筍意粉~~黑松露味超香,意粉彈牙蜜糖烤雞翼@~~ 甜度適中,肉質都好嫩滑咁樣食下飲下我哋都喺度嘆咗四個鐘

我哋一坐落即刻嗌兩杯stella啤啤先

蒜香和牛粒 ~~~牛味很香,肉質嫩滑,很冧,好食到停唔到口

烤羊架 完全沒有騷味 配埋 芥末醬汁非常惹味

黑松露露筍意粉~~黑松露味超香,意粉彈牙

蜜糖烤雞翼@~~ 甜度適中,肉質都好嫩滑

咁樣食下飲下我哋都喺度嘆咗四個鐘
2018-11-03 119 浏览
食物質素好,價錢實恵,免費餐前小食仲可以refill, 又有訂位折扣優惠,一切一切都好好。。。只是場内吸食水煙,本人極討厭食煙及煙味,因此此餐廳亦只此一次光顧。**離開時全身連隨身物件都係煙味!

**離開時全身連隨身物件都係煙味!
2018-11-02 81 浏览
朋友今日揀左去tst酒吧傾下計食下飯...7點鐘唔多人, 靜靜地都幾舒服。間bar門口個標誌幾特別喎, 哈哈!入面有好多娛樂設施, 掉乒乓波啦、鏢機啦、桌球啦....另設有獨立房...坐低冇耐店員就拎左兜蝦片黎過口隱....咖哩味蝦片, 都幾好味, 我地食晒要refill鹽燒蒜香和風牛肉簡簡單單用鹽燒蒜香足以令菜式好突出, 牛肉甘香幼嫩!蜜糖香燒雞翼雞翼燒得幾香口, 肉質亦唔會太乾美國安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條細細的漢堡好cute, 牛肉好juicy松露薯條即炸夠晒新鮮好脆口黑松露露筍意大利粉呢個菜式適合鍾意清淡口味既朋友或者食左太多肉類想清清定中和下都ok...座位可望街景...呢道環境同食物質素都唔錯, 不過如果店員服務殷勤d會更好。
朋友今日揀左去tst酒吧傾下計食下飯...
7點鐘唔多人, 靜靜地都幾舒服。

間bar門口個標誌幾特別喎, 哈哈!
入面有好多娛樂設施, 掉乒乓波啦、鏢機啦、桌球啦....

另設有獨立房...
坐低冇耐店員就拎左兜蝦片黎過口隱....
咖哩味蝦片, 都幾好味, 我地食晒要refill

鹽燒蒜香和風牛肉
簡簡單單用鹽燒蒜香足以令菜式好突出, 牛肉甘香幼嫩!
蜜糖香燒雞翼
雞翼燒得幾香口, 肉質亦唔會太乾
美國安格斯牛肉迷你漢堡伴車打芝士及松露薯條
細細的漢堡好cute, 牛肉好juicy
松露薯條即炸夠晒新鮮好脆口
黑松露露筍意大利粉
呢個菜式適合鍾意清淡口味既朋友
或者食左太多肉類想清清定中和下都ok...

座位可望街景...

呢道環境同食物質素都唔錯, 不過如果店員服務殷勤d會更好。
2018-10-31 77 浏览
想當年讀書個陣,都會去參加Halloween party 🎈 扮鬼扮馬覺得好好玩,好有氣氛不過出黎做野之後,都冇再去lu 心態老了👵🏼 (P.S 外表依然👧🏻)依個月好朋友生日,大家又咁耐冇見尖沙咀搵間特別既酒吧傾下計吹吹水順便感受下萬聖節🎃氣氛-樓上酒吧頗大間,環境寬敞坐得舒服,落地玻璃可望著街景,當晚播著很rock 既音樂,氣氛有情調。有桌球🎱、又有多部大電視,遲下可以約埋三五知己黎睇波。-安排左座位之後,職員拎左menu 同蝦片俾我地。蝦片🦐正呀!! 微辣、脆卜卜勁香口,仲可以refill ,伴酒一流!-另外有驚喜的是,這間酒吧食物都幾有水準。 我地點左一款Set $148, 再散叫小食及意粉。套餐有多款,價錢比散叫更抵食!-🌟香脆墨西哥脆片 $46Nachos 係一道墨西哥非常受歡既開胃菜。之前去墨西哥旅行差唔多日日都食。熱辣辣墨西哥脆片大大碟幾抵食有三款醬料:牛油果、芝士、蕃茄salsa我比較喜歡香滑既牛油果蓉,伴酒一流的小食-🌟香煎帶子、乾貝、櫻花蝦日式意大利粉 $138真的很足料及惹味,值得一試帶子大大粒,微微煎香,但質感依然軟熟鮮甜;略帶咸香的乾貝及櫻花蝦作為調味之餘亦
不過出黎做野之後,都冇再去lu
心態老了👵🏼 (P.S 外表依然👧🏻)
依個月好朋友生日,大家又咁耐冇見
尖沙咀搵間特別既酒吧傾下計吹吹水
順便感受下萬聖節🎃氣氛

🌟香脆墨西哥脆片 $46

有三款醬料:牛油果、芝士、蕃茄salsa
我比較喜歡香滑既牛油果蓉,伴酒一流的小食
🌟香煎帶子、乾貝、櫻花蝦日式意大利粉 $138

真的很足料及惹味,值得一試
帶子大大粒,微微煎香,但質感依然軟熟鮮甜;略帶咸香的乾貝及櫻花蝦作為調味之餘亦可增加口感。意粉質感爽彈,是我喜歡的口感。
當晚套餐 $148
🌟燒烤風味薄餅

即叫即製的薄餅,餡多皮脆
燒烤風味味道會偏濃一些
餡料豐富有菠蘿🍍、豬肉粒、香腸火腿
🌟費倫天拿式菠菜焗生蠔

這份焗生蠔相當有驚喜
想不到賣相相當有心思!
輕盈的泡沫做裝飾, 泡沫下是濃郁的芝士
生蠔相當肥美肉厚
菠菜在生蠔的底部,可令生蠔在焗製的過程保持味甜多汁
飲品選擇都多
有多款特色cocktail / mocktail
但因為明早番工,所以選擇了mocktail
🌟Drink :
Ruby Red $68

酸酸甜甜都好好飲
成份有:Apple juice ,fresh strawberry
Fresh bloody orange 🍊 ginger lemon juice