2023-03-04
重新裝修過嘅Delifrance 再次營業,見佢人頭湧湧咁,走埋去八下先,午餐都幾多野揀,仲多左唔少特式飲品,今日就食佢啦。店內都幾多人食,但發現好多都係單身一人,仲好優雅咁食完正餐又加下甜品,環境真係唔錯,食好西之餘又唔使有壓力。🥪招牌至尊公司三文治同朋友決定share食,三文治就係好選擇,點左份公司治,幾豐富喎,件件足料厚身。夾左雞腿肉、火腿、蛋、芝士、青菜等,好好味😋🍳牛角酥窩夫配炸雞脾煎蛋另一份要左炸脾🍗炸得香脆肉嫩,牛角窩夫配上牛油同蜜糖,又香又甜,仲附上沙律菜添。🧇法國牛角酥窩夫配雪糕•迷你朱古力蛋糕•焦糖爆谷食完主餐想加份甜品,發覺得無散點,咁叫多份下午茶餐先。牛角窩夫很香脆,加上雪糕、焦糖、朱古力醬等,甜甜地好好味😘🥨雪糕特濃咖啡配蝴蝶酥特濃咖啡沖落雪糕度飲,有啡香又有奶香,又香又滑勁好飲,仲有塊脆脆蝴蝶餅🥰🍫凍法式焦糖爆谷朱古力朋友叫左凍朱古力,上面有一層奶泡,放左少量爆谷,好睇得黎又可以增加口感,朱古力甜而不膩,好飲喎。🍵熱有機蘋果茶叫多左份餐就多左杯野飲,揀左要杯熱茶,諗住食完甜品飲番杯熱茶去膩,估唔到用公平點茶包,蘋果茶好香啊,正😍兩點幾黎食,傾下偈坐到成五點😆
🥪招牌至尊公司三文治
🍳牛角酥窩夫配炸雞脾煎蛋
🧇法國牛角酥窩夫配雪糕•迷你朱古力蛋糕•焦糖爆谷
🥨雪糕特濃咖啡配蝴蝶酥
🍫凍法式焦糖爆谷朱古力
🍵熱有機蘋果茶
兩點幾黎食,傾下偈坐到成五點😆見外邊無人排隊可以安心hea下,食物有質素價錢又唔貴,仲可以慢慢坐,抵讚~