2006-12-08 313 浏览
今朝有時間特登去試下,點左個8號餐,內容有:炒蛋、炒磨菇、迷你牛角包、雞扒(免治個隻)、炒薯絲、即磨咖啡,另外有杯橙汁送。炒蛋:味較淡,要加茄汁食。不過佢地又好似無茄汁供應咁樣,要成三、四分鐘先拎到俾我。炒磨菇:夠味,好食。迷你牛角包:唔新鮮,較韌,唔脆雞扒:唔熱唔凍,扣分了。炒薯絲:夠味但幾油膩。橙汁:果汁先生好飲d……咖啡:夠濃、夠熱,好。食物ok,環境非常好,夠寧靜,朝早無事幹嘆報紙、雜誌、打機既最佳選擇。

炒磨菇:夠味,好食。

迷你牛角包:唔新鮮,較韌,唔脆

雞扒:唔熱唔凍,扣分了。

炒薯絲:夠味但幾油膩。

橙汁:果汁先生好飲d……

咖啡:夠濃、夠熱,好。

2006-11-19 153 浏览
搬左去錦華商場,仲改左營業手法--bistro delifranced位係舒服左,大部份都有卡位,感覺上高級左。叫左個白菌帶子天使麵lunch set同個法式三文治tea set,因為有coupon,送多個什果沙津同加$10要多一個法式三文治tea set。之後唔多夠飽,仲叫多個海鮮焗飯,又送多個焗朱古力蛋糕加雪糕。法式三文治--有質素保證,同以前一樣,不錯。什果沙津--lunch set coupon送既。不過,好似唔係沙津,只係什果盤,都冇沙津醬,亦冇俾d醬自己撈,有d名不乎實,質素一般。白菌帶子天使麵--d麵硬左d,不過都ok。只係等左好耐好耐(成半個鐘有多先來到)。海鮮焗飯--係新推出既menu,不過都幾奇怪,又係等好耐。最大問題係,個海鮮焗飯個飯底竟然係白飯底,一d料都冇,又冇炒過,d海鮮白汁又唔夠,咁即係叫我食白飯@@? 都好耐冇食過d咁騎呢既焗飯了。焗朱古力蛋糕雪糕--成餐最好食既野,雖然係跟個海鮮焗飯送既,不過都唔行貨。送來時個蛋糕係熱既,入面軟外面因為焗過有少少脆。而d雪糕又岩岩出來凍既,真係正! 不過勸各位食咦個甜品時要趁熱食,因為個朱古力cake好快就成個硬曬,咁

d位係舒服左,大部份都有卡位,感覺上高級左。

法式三文治--有質素保證,同以前一樣,不錯。
焗朱古力蛋糕雪糕--成餐最好食既野,雖然係跟個海鮮焗飯送既,不過都唔行貨。送來時個蛋糕係熱既,入面軟外面因為焗過有少少脆。而d雪糕又岩岩出來凍既,真係正! 不過勸各位食咦個甜品時要趁熱食,因為個朱古力cake好快就成個硬曬,咁就唔好食了。

可能岩岩轉營,d manager仲係好唔慣。唉,梗唔慣,明明入來做時係manager,而家全部變曬senior waiter,都替佢地覺得慘。

佢地都好好禮貌,不過做起野時都好"呢hair"--人地食到一半,將d刀差收左去,攪到我地唔夠刀差用;想落order時,舉極手都冇人見到,唔係望下面就自顧自忙,否則就同時間2, 3 個人走曬埋來問我有咩野可以幫忙。連結帳收錢都好似唔識。不過岩岩轉營,可以原諒。只是要多d提醒,應該一個人負責一個area,唔好d人四維咁走。
2006-11-13 76 浏览
搬左過錦華花園~~仲轉埋做Bistro Delifrance!! 要加一了!!!! T^T裝修好左D, 似番間餐廳!! 服務ok!! 野食都唔錯, 係貴左D law!!!!
2006-10-09 80 浏览
一個人係屯門等男友..要自己食LUNCH..又假期..好多人..所以選擇左我幾愛的DELIFRANCE...呢間好大好舒服..例牌叫左白汁三文魚法包..沙律..熱檸水..呢個配搭食過十幾廿次...都仲係一D都唔嫌..三文魚好香好CREAM..但都係好溜....一個人食..LUNCH來講真係好鬼飽..但真係好好味...........呢間DELIFRANCE亦係我去過咁多間最舒服的..!!正!

例牌叫左白汁三文魚法包..沙律..熱檸水..

呢個配搭食過十幾廿次...都仲係一D都唔嫌..

三文魚好香好CREAM..但都係好溜....

一個人食..LUNCH來講真係好鬼飽..

2005-12-23 14 浏览
食物都ok... 不過真係太貴...
食物都ok... 不過真係太貴...
2005-04-14 39 浏览
其實味道又唔係怪,不過同意大利咖啡cheese杯一樣,中層夾有一浸過咖啡的蛋糕,成個杯同樣好重cream-cheese味,但與意大利咖啡cheese杯比較,就無咁苦,而且面頭既綠茶粉好濃味,好真材實料,值得一試架!今日飲左個cream蘆筍湯,真係超滑呀,但係無咩蘆筍味同一粒蘆筍都無,不過真係太creamy啦另外食左個蘑菇吞拿魚酥,唔好味既,料得好少,酥皮多過料,而且比較油~

2005-03-22 7 浏览
今日去食個4號早餐~芝士火腿炒蛋法包個法包唔係食開那種百吉包,係個白色包,夾著芝士火腿炒蛋,外層幾脆,所以幾like個包o既口感,overall 都唔差,建議在餡料上加d胡椒粉同勁多芝士粉,咁就very good啦!
今日去食個4號早餐~芝士火腿炒蛋法包
2005-02-07 7 浏览
一直都想try ga 喇, 但又未有機會, o個日終於o係有30% off 時買o左~其實我feel 2種都ok, 菠菜o個個smell起好香, 竟然係有green tea 味的!不過eat 落就唔太有菜味lor!番茄o個個就好大陣雜菜湯味, 食落都有淡淡的番茄香, 唔錯!不過呢, 唔好o既係, 塊飽好似幾鞋口o下。
不過呢, 唔好o既係, 塊飽好似幾鞋口o下。
2005-02-07 7 浏览
有好多士多啤梨d 粒粒, 不過都有d太sweet
有好多士多啤梨d 粒粒, 不過都有d太sweet
2004-09-10 9 浏览
超唔得!個酥就好大, d栗子蓉少得可憐!!!!
超唔得!
個酥就好大, d栗子蓉少得可憐!!!!
2004-07-25 6 浏览
覺得呢間個鋪真係好大好大仲大過旺區果d所以坐得好舒服我多數都係食一號餐即係碎蛋牛角包碎蛋係我既favourite所以次次叫包都會有一係就會食下午茶既三文治都好好食~佢d包都幾好食好香~同埋佢d咖啡好唔錯苦到死同勁甜既都有適合好多人既口味,好有咖啡味
覺得呢間個鋪真係好大好大

佢d包都幾好食
好香~

同埋佢d咖啡好唔錯
苦到死同勁甜既都有
適合好多人既口味,好有咖啡味
2004-04-11 4 浏览
多數都係食lunch,食過2次breakfastbreakfast~之前食左佢2個餐,一個係有磨蘑,egg,細細個o既包,多好味,另一個係有士多啤梨,格仔餅,豬柳,真係好味過(m記)hot cake多多聲lunch~如果你係學生會-$5,抵好多,仲好過食tea set,又夠飽woe家佢個龍蝦湯都幾得意,第一次飲o個時真係麻麻,又無龍蝦係一隻都無),但係第2次,3次就好多la,味道又好左好多,仲有露荀湯都ok,唔好成日飲雜菜湯and忌簾湯ma白汁三文魚包同之前o既芒果雞肉包都好味熱狗都唔錯ga,不過食得好狼狽,好多汁,條腸仔好大但係e家都無左好多款latea~之前有個咩都有o既tea set,有tart,包咁,樣樣細細件,有d薯片咁,好好味,推介係蜜桃tart,加$6就食到,好好味,又無cream,正!呢度夠大間,坐得好舒服,特別係早餐時間去,真係好relax,d staff好nice
多數都係食lunch,食過2次breakfast
白汁三文魚包同之前o既芒果雞肉包都好味
熱狗都唔錯ga,不過食得好狼狽,好多汁,條腸仔好大
但係e家都無左好多款la
2003-11-09 6 浏览
d服務同食物同其他分店一樣啦食物幾好,價錢合理(著校服平五蚊),staff都禮貌點都抵食過m記!環境又唔錯!成日有學生去個到溫書!Overall quite good!
d服務同食物同其他分店一樣啦
食物幾好,價錢合理(著校服平五蚊),staff都禮貌
點都抵食過m記!
環境又唔錯!
成日有學生去個到溫書!
Overall quite good!
2003-10-03 14 浏览
我最愛食cheese西蘭花焗薯!! 好好味o架!!
我最愛食cheese西蘭花焗薯!! 好好味o架!!
2002-06-28 17 浏览
其實佢都算偏貴,食一個LUNCH費費鐘要成50幾蚊,現在的時勢,真係要諗諗.但它的麵包又真係幾好食.係門口會聞到好香咖啡味,但飲落就一般啦!!我最喜歡吃它的鬆餅,好好味