2023-10-23 41 浏览
#20231020 📝📍 DAY22 STEAK @day22steak 荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🥢 #是日餐湯 +$38 🥢 #酥皮湯 +$58💭 呢度有兩個餐可以揀,基本個湯係一樣,都係忌廉蘑菇湯,差別在有無酥皮,個湯一飲就飲得出蘑菇味🍄加啲黑椒就仲正,其實差$20唔只差塊酥皮,杯野飲都差好遠😏.#美國牛柳 #鵝肝牛油 $148💭 平時食同類型既舖頭都未見過咁大塊牛柳🐮足足有3舊咁多,而且仲好厚身tim,鋪滿左塊鐵板,上枱既時候可以辣㷫完個面就夾落碟,切開食果陣先再放上鐵板燒返自己想要既熟度,因為咁厚要熟真係好難😅加上個鐵板下面有火㷫住唔使驚凍左燒唔到🔥鵝肝牛油令到塊牛好香好滑,呢個真係強烈推薦.#紐西蘭羊架 #蒜蓉牛油 $138💭 羊架相對地無咁多肉🐑但同樣地都係好易熟所以又係要好緊張咁夾起佢😂鐘意佢無用好多調味去那塊肉,連鹽同黑椒要落幾多都係自己話事🫙蒜蓉同牛油係分開,熟悉既香味夾埋啲羊味食好好味🧈. 🥢 #芝士醬薯條 🥢 #炒意粉💭 見到佢係茶餐廳果隻扭紋薯條即刻心心眼,🐽最鐘意就係呢隻薯條🍟個意粉用茄汁炒過,仲有少少菇係
#20231020 📝

#美國牛柳 #鵝肝牛油 $148

#紐西蘭羊架 #蒜蓉牛油 $138

🥢 #芝士醬薯條
🥢 #炒意粉
💭 見到佢係茶餐廳果隻扭紋薯條即刻心心眼,🐽最鐘意就係呢隻薯條🍟個意粉用茄汁炒過,仲有少少菇係入面,就咁食已經夠味🍝兩樣啲份量都唔少,其實夾埋肉食真係會好飽😮‍💨

🥢 #凍柚子蜜
🥢 #凍朱古力
💭 之前講過差$20除左個湯多塊酥皮外,杯野飲都差好遠,大家睇相就知分別🤪杯朱古力係大過平時去bar啲啤酒杯,勁誇張🍺一杯都夠兩個人飲,同埋好欣賞佢就算咁大杯啲味都唔會偷雞淡晒👍🏼

🥢 #甜品
💭 是日甜品係自家製既芒果布甸,一食就食得出因為好似屋企自己整咁,有誠意💗加左花奶完全係童年既回憶,開心過食啲貴價既杯裝雪糕🥳啲店員哥哥都細心,上鐵板前特登幫🐽搵紙鋪住個袋唔好彈到污糟晒,加分💯

#荃灣美食 #🐷在荃灣 #🐷_食
週末同朋友去荃灣行街🤩之前已經做定資料蒐集搵到呢間新開嘅石燒牛扒店好似唔錯又幾抵食🍽️雖然唔近西鐵站,不過穿過幾個商場行天橋就行到,唔算太難行👍🏻🥩紐西蘭羊架 配鵝肝牛油 $138有三件羊架,完全冇醃過,可以試到羊架原汁原味😋羊架味道平均唔會太酥,但油脂比例多咗少少。石燒嘅好處就係因應自己喜好選擇熟嘅程度🥹差唔多熟就放喺碟,如果覺得唔夠熟,又可以放返喺石板上再燒一燒👍🏻🥩美國牛柳 配蒜蓉牛油 $148牛柳大大件分量十足,亦都係冇醃過,保持到牛肉嘅質感😇肉質鮮嫩唔柴,而且牛味濃郁😌又唔會太肥👌🏻加上牛油慢慢溶化,令到牛柳更加惹味😋套餐加$58有酥皮湯、意粉或薯條、大杯飲品、甜品好耐冇飲過酥皮湯,回憶起細個嗰陣食連鎖西餐🤣🤣酥皮入口鬆脆,唔算太厚唔會食完好飽🥹餐湯係蘑菇忌廉湯,入口充滿淡淡蘑菇香味🥣意粉味道普通,大杯飲品分別叫咗朱古力同雜果賓治,味道屬於正常,但真係超級大杯,一隻手差啲拎唔晒🫣甜品係芒果布甸🍮

🥩紐西蘭羊架 配鵝肝牛油 $138

🥩美國牛柳 配蒜蓉牛油 $148

套餐加$58有酥皮湯、意粉或薯條、大杯飲品、甜品

今次試咗楊屋道一間新開嘅火山石燒牛扒店,幾特別!除咗有唔同肉類選擇,佢有4款唔同味道嘅牛油(原味/黑松露/蒜蓉/鵝肝牛油)。呢度冇醬汁,食肉嘅原味,用鹽、黑椒加上迷迭香一齊燒,已經好足夠。🙌期間限定 - Prime 西冷扒($228) 配鵝肝牛油西冷扒肉味香又有d口感,加上鵝肝牛油就更香。話說火山石板一直有火座住溫度好夠,好彩有🤵店員提醒同幫手燒,先至冇過熟啦。🔥美國牛柳配羊架 ($278) 配黑松露牛油叫咗店員推薦嘅牛柳,熟度啱啱好,牛味濃肉質又嫩,同黑松露牛油各有千秋。🐑羊架係另外上,熟度啱啱好,羊脂超香勁正,大推!套餐 ($58)本身加$38已經有套餐,但係見加多少少錢可以升級酥皮湯,飲品仲可以加大就試試。💠酥皮湯 - 是日係忌廉湯,天氣涼涼地飲碗熱湯再加埋酥皮😋 好幸福💠芝士醬薯條 - 車打芝士醬勁濃😋 點🍟好惹味💠青檸梳打 - 😳無諗到大杯飲品大到咁,加大嘅套餐勁抵。💠芒果布丁 - 已經勁飽,用細細杯嘅布丁作結真係啱啱好,芒果布丁加埋花奶係令人懷念嘅味道😋

🙌期間限定 - Prime 西冷扒($228) 配鵝肝牛油

🔥美國牛柳配羊架 ($278) 配黑松露牛油

套餐 ($58)

💠芝士醬薯條 - 車打芝士醬勁濃😋 點🍟好惹味

💠青檸梳打 - 😳無諗到大杯飲品大到咁,加大嘅套餐勁抵。

2023-10-20
今晚食嘅呢間小店「DAY22 STEAK」,餐廳裝修簡約,坐得舒服。員工服務好,細心,快手!我哋今晚試吓佢哋嘅火石燒套餐,每款扒都可配(原味牛油 、黑松露牛油 、蒜蓉牛油 、鵝肝牛油)四選一。追加 $38 有餐湯或追加$58有酥皮湯+大杯飲品,配埋意粉or芝士醬薯條 ,價錢算係好合理。Btw, 大杯飲品真係好大杯,老公都飲唔晒。😂🥩美國肉眼 $158肉眼扒放係火石山上配埋原味牛油燒幾分鍾,已經好香,肉眼扒冇特別醃過,只係簡單加上黑椒同玫瑰海鹽去點綴,已經好好味,肉質嫩滑,原汁原味😋😋🥩紐西蘭羊架 $138羊架配埋鵝肝牛油燒到差唔多,加上少少玫瑰海鹽點綴,口感豐富,而且一啲都唔羶,好好味呀!😋🍨今晚甜品係芒果布甸,正👍

🥩美國肉眼 $158

🥩紐西蘭羊架 $138

🍨今晚甜品係芒果布甸,正👍

荃灣新店 平民價巨人份量火山石燒牛扒(;゚Д゚)!一走入 @day22steak 門口已經聞到濃濃肉香因為唔同坊間咁靠鐵板/石板純保溫 佢直情用石板極速煎熟如果有需要幫手煎同調味 店員都可以代勞架~◦ US Tenderloin Steak + Black Truffle Butter唔係講笑 148蚊咁厚咁大份量真係良心價.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪肉既質素非常唔錯 食得出絕對絕對無落鬆肉粉食落有少少筋 但整體好軟稔而且肉味重我最欣賞係火山石夠熱 令牛扒表面焦香 入裏保持到僅僅3-5成熟既完美熟度再加埋牛油同rosemary香氣襯托 一秒到左高級扒房咁(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)◦ US Ribeye Steak + Foie Gras Butter另外仲試左肉眼 相比就薄身啲但都成塊火山石咁大架( ˃ ᵕ ˂ )肉眼比較多脂肪會較重油香 但口感就無咁嫩可以睇下你偏好食咩了 一係學我試唔同款share(˙𐃷˙)◦ Set Menu加錢跟套餐會包括忌廉湯 芝士醬薯條/意粉 飲品同甜品正常味道 但絕對令男士都可以滿足地捧住個肚走( ⋅֊⋅ ).ᐟ.ᐟ✿
荃灣新店 平民價巨人份量火山石燒牛扒(;゚Д゚)!
一走入 @day22steak 門口已經聞到濃濃肉香
因為唔同坊間咁靠鐵板/石板純保溫 佢直情用石板極速煎熟
如果有需要幫手煎同調味 店員都可以代勞架~

肉既質素非常唔錯 食得出絕對絕對無落鬆肉粉
食落有少少筋 但整體好軟稔而且肉味重

肉眼比較多脂肪會較重油香 但口感就無咁嫩
可以睇下你偏好食咩了 一係學我試唔同款share(˙𐃷˙)

◦ Set Menu
加錢跟套餐會包括忌廉湯 芝士醬薯條/意粉 飲品同甜品

2023-10-20 32 浏览
突然發現也有一段時間沒吃石燒牛扒, 住荃灣的朋友推介一家新開業, 是日決定試試!店面不大但坐位寬敞, 地面及坐位不會油膩! 店員還很貼心的用紙巾把我的手袋蓋住, 不然一定被油濺到! 有4款牛油選擇, 原味牛油、黑松露牛油、蒜蓉牛油及鵝肝牛油! 追加 $38 包括是日餐湯及飲品! 追加 $58 包括酥皮湯及大杯飲品 (看見旁邊那桌客人的…真的很大杯)另有炒意粉 / 芝士醬薯條 及 甜品! 花蜜雞翼 ~ 炸得香脆, 夠大隻, 肉頗厚, 搭配香甜花蜜, 味道層次豐富! 美國肉眼 $158 ~ 大理石油花分佈均勻, 肉質淡紅偏瘦, 肉味濃郁且口感鬆軟, 肉味香濃, 肉質鮮嫩! 美國牛柳 $148 ~ 牛柳是牛隻腰部的肉, 是牛排中最柔嫩的部位, 入口即融, 肉質細緻, 啖啖肉香! 芝士醬煙肉薯條 及 煙肉炒意粉! 跟餐的, 但也絶不欺場, 薯條即炸夠香脆, 意粉掛汁, 份量還真不少, 很讚!  是日餐湯 ~ 白湯, 很濃郁幼滑! 餐飲可選柚子蜜、青檸梳打等特飲! 自家制芒果布甸甜品 ~ 很幼滑香濃, 用心的製作! 旁邊食客離開後, 店員除清潔枱面還會清潔椅子, 確保沒有油脂, 超讚的!

另有炒意粉 / 芝士醬薯條 及 甜品

是日餐湯 ~ 白湯, 很濃郁幼滑!

餐飲可選柚子蜜、青檸梳打等特飲!

自家制芒果布甸甜品 ~ 很幼滑香濃, 用心的製作!

2023-10-19 22 浏览
學生時代(其實只係3個月前),無乜錢又想拍拖食好少少,特別係紀念日,今次介紹嘅餐廳就超適合小情侶約會💓最抵$98仲有專人幫手燒😍附近仲有保齡球場🎳今次叫咗安格斯牛$98同美國西冷配大蝦$228,兩個都加咗$38套餐😎無乜筋位,有店員幫手燒到啱啱好,外面焦脆入面充滿肉汁🤤有4款牛油可以選擇:原味、黑松露、蒜蓉、鵝肝🧈今次揀咗黑松露同蒜蓉,相比醬汁,牛油一齊燒唔會搶過肉味,反而更加香👍🏻大蝦燒好上枱,睇圖都見到好大隻😤開邊直接夾肉就得,勁方便😆原本好驚加咗薯條同意粉會食唔晒,但份量真係啱啱好😚雖然話係配菜,但係一啲都唔馬虎‼️薯條脹卜卜,好多薯蓉🍟 店員哥哥們嘅服務態度都值得一讚,好主動幫手斟水🫗同問我哋食物好唔好食🤣最後仲有布甸做甜品,超級滿足嘅一餐😋DAY22 STEAK 荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖#bei9sik荃灣 #情侶約會 #拍拖推介

DAY22 STEAK

#bei9sik荃灣 #情侶約會 #拍拖推介

2023-10-18 50 浏览
呢間荃灣新開專食牛嘅DaY22 steak小店, 主打石燒牛扒; 餐廳提供多種不同口味的牛油,讓顧客可以根據個人喜好來選擇, 包括: 黑松露味, 原味, 蒜蓉味以及鵝肝味; 一份牛扒包括了Rosemary同一份牛油, 亦可按需要加錢要套餐, 有$38 及 $58 嘅套餐同樣提供餐湯, 意粉/薯條, 飲品及甜品, $58 既餐湯會多加一層酥皮, 飲品亦會提供大杯裝! 店內裝修簡簡單單, 乾乾淨淨。美國牛柳 配黑松露牛油 - $148 + $58套餐牛柳分量十足, 我揀咗了配原味牛油, 牛柳位置會比較厚身一點; 店員好主動問使唔使幫手, 我地呢啲懶鬼, 有人幫手緊係最好啦。店員慢慢解釋做法, 講下用料, 全部都係上等牛; 幫我地燒左一面約30秒, 反轉再燒另一面, 生熟由自己控制, 燒到差不多, 再加埋Rosemary一齊翻燒, 提升味道! 加埋少少鹽, 黑椒就好好食了, 食完第一個感覺係覺得肉感好實在, 又好有牛肉味, 唔會好似比鬆肉粉整到淋哂嘅口感, 原塊牛扒上可以睇得到牛肉係鮮紅色, 非常新鮮! 加埋酥皮忌廉蘑菇湯餐湯, 煙肉炒意粉, 再上埋大大杯嘅青檸梳打飲品及香甜芒果布丁甜品,

美國牛柳 配黑松露牛油 - $148 + $58套餐
牛柳分量十足, 我揀咗了配原味牛油, 牛柳位置會比較厚身一點; 店員好主動問使唔使幫手, 我地呢啲懶鬼, 有人幫手緊係最好啦。店員慢慢解釋做法, 講下用料, 全部都係上等牛; 幫我地燒左一面約30秒, 反轉再燒另一面, 生熟由自己控制, 燒到差不多, 再加埋Rosemary一齊翻燒, 提升味道! 加埋少少鹽, 黑椒就好好食了, 食完第一個感覺係覺得肉感好實在, 又好有牛肉味, 唔會好似比鬆肉粉整到淋哂嘅口感, 原塊牛扒上可以睇得到牛肉係鮮紅色, 非常新鮮! 加埋酥皮忌廉蘑菇湯餐湯, 煙肉炒意粉, 再上埋大大杯嘅青檸梳打飲品及香甜芒果布丁甜品, 真係好滿足呀!

安格斯牛仔骨 - $98 + $58套餐
呢份我揀蒜蓉牛油配搭+$58要套餐, 我配芝士薯條, 大大杯柚子蜜飲品及香甜芒果布丁甜品。牛仔骨肉質嫩滑, 配上蒜蓉牛油, 味道更香。而且鐵板上自己燒, 可以按個人喜好調教熟度; 酥皮忌廉蘑菇湯餐湯都幾香蘑菇味, 酥皮夠鬆脆, 個湯夠哂熱辣辣; 芝士醬薯條, 薯條香脆, 芝士醬濃郁。

2023-10-18 29 浏览
今次去Day 22 steak🥩 真係性價比高,餐廳服務好,而且可以感受到喺小店嘅用心同專業。餐廳主打牛扒,有好多款選擇,價錢亦都唔貴,食物有質素。首先,我揀咗安格斯牛仔骨$98,可以自行揀牛油🧈我揀咗鵝肝牛油嘅配搭,+$38轉套餐,包括當日餐湯、意粉/芝士薯條、飲品及甜品。牛仔骨肉質嫩滑,配上豐富嘅牛油鵝肝牛油醬汁,味道更香。而且鐵板上自己燒,可以按個人喜好調教熟度。芝士醬薯條,薯條香脆,芝士醬濃郁。餐飲揀咗柚子蜜。接著,我點咗美國牛柳配大蝦$248,配上蒜蓉牛油。同樣有一個轉套餐+$68,包括酥皮湯同大杯裝飲品。美國牛柳牛肉嫩滑多汁,蒜蓉牛油增添了香脆的口感。酥皮湯好酥脆。最後跟餐甜品係芒果布甸,芒果味道濃郁,質感滑溜,食完好滿足。

首先,我揀咗安格斯牛仔骨$98,可以自行揀牛油🧈
牛仔骨肉質嫩滑,配上豐富嘅牛油鵝肝牛油醬汁,味道更香。

接著,我點咗美國牛柳配大蝦$248,配上蒜蓉牛油。

2023-10-18 32 浏览
早排見荃灣開咗間新餐廳🍴,主打石燒扒🥩。就同屋企人過嚟食晚餐。🥳我地每人叫咗一個套餐。😈加$38嘅套餐有主食扒🥩之餘,仲有炒意粉或芝士醬薯條 + 飲品 + 甜品。😎亦可以揀加+$58升級套餐➡️酥皮湯同大大杯飲品。🫕 香草蘑菇湯味道啱啱好,唔會太濃或過淡。😉🫕 酥皮湯係香草蘑菇湯上再加一層酥皮。🤩鬆軟可口。😋平時去到西餐廳,店員🤵🏻‍♂️🤵🏼🤵‍♀️都會問塊扒想要幾成熟。☺️嚟到呢間餐廳,落order時店員唔會問呢個問題。🤪因為塊扒跟石燒板一齊上,想整到幾熟😜由自己控制。而配汁方面,亦比較特別。有 ➡️ 原味牛油、黑松露牛油、蒜蓉牛油或者鵝肝牛油可以選擇。🥩 美國西冷 (蒜蓉牛油)西冷牛扒大塊,蒜蓉🧅味道突出。🥩 美國肉眼 (鵝肝牛油)肉質腍,鵝肝牛油🧈夠香。🥩 期間限定 - 西冷 (鵝肝牛油)每日限量供應嘅扒,比普通嘅更juicy。🤤🍟 芝士醬薯條芝士醬味道香濃,薯條唔會炸燶。🤗🍝 炒意粉加咗煙肉嘅炒意粉,口感味道豐富。🤭🍹 青檸梳打🍹 雜果賓治升級套餐嘅大大杯飲品真係好巨型,啱哂口渴嘅我地。🤠🧉 凍朱古力相比之下嘅套餐飲品,個size就有少少。😹但味道控制到,亦唔會過甜。🫶🏽
早排見荃灣開咗間新餐廳🍴,主打石燒扒🥩。
就同屋企人過嚟食晚餐。🥳

我地每人叫咗一個套餐。😈

加$38嘅套餐有主食扒🥩之餘,
仲有炒意粉或芝士醬薯條 + 飲品 + 甜品。😎

亦可以揀加+$58升級套餐➡️酥皮湯同大大杯飲品。

🫕 香草蘑菇湯
味道啱啱好,唔會太濃或過淡。😉

🫕 酥皮湯
係香草蘑菇湯上再加一層酥皮。🤩
鬆軟可口。😋

嚟到呢間餐廳,落order時店員唔會問呢個問題。🤪
因為塊扒跟石燒板一齊上,想整到幾熟😜由自己控制。

而配汁方面,亦比較特別。

🥩 美國西冷 (蒜蓉牛油)
西冷牛扒大塊,蒜蓉🧅味道突出。

🥩 美國肉眼 (鵝肝牛油)
肉質腍,鵝肝牛油🧈夠香。

🥩 期間限定 - 西冷 (鵝肝牛油)
每日限量供應嘅扒,比普通嘅更juicy。🤤

🍟 芝士醬薯條
芝士醬味道香濃,薯條唔會炸燶。🤗

🍝 炒意粉
加咗煙肉嘅炒意粉,口感味道豐富。🤭

🍹 青檸梳打
🍹 雜果賓治
升級套餐嘅大大杯飲品真係好巨型,啱哂口渴嘅我地。🤠

🧉 凍朱古力
相比之下嘅套餐飲品,個size就有少少。😹
但味道控制到,亦唔會過甜。🫶🏽

2023-10-14 113 浏览
今次自己衰 訂咗20:15 點知做Facial遲咗小小 打電話通知餐廳會遲到 點知職員好好禮貌 之後都即刻衝返去試試呢間新餐廳本身同朋友想一人食一份牛扒🥩但眼闊肚窄嘅我最後都係決定叫一份牛扒加啲小食咁 最後兩個人都食得好滿足😌**美國牛柳配蒜蓉牛油**上枱之後 職員會幫你輕輕一煎 然後叫你等兩分鐘 我仲誤會咗係兩分鐘食得 一下咬落去點知都仲係凍嘅🥶大家記得俾小小耐性去煎 牛油味好香 帶出牛味 加上牛柳本身都林林地 所以叫牛柳基本上無得輸 為咗飲酥皮湯 都追加咗58蚊 有一碗酥皮湯 意粉或薯條 仲有大大杯嘢飲 今次就揀咗意粉同柚子蜜 不過意粉就淡味咗小小 其他都唔錯**花蜜雞翼** & **芝士醬煙肉薯條**呢兩個小食我個人嚟講係非常滿意🤤🤤花蜜味甜甜地好香 薯條看似簡單嘅食物但永遠最吸引最後一個套餐有一份甜品 個日嘅甜品係布甸 職員好好人仲送多一個俾我地 兩三啖就俾我倒哂入口食哂啦😋😋😋

**美國牛柳配蒜蓉牛油**

花蜜雞翼
芝士醬煙肉薯條
凍柚子蜜
2023-10-13 33 浏览
今日收工唔知食咩好,經過附近發現有間新開既餐廳,專食石燒牛扒,裝修睇落幾舒服,好似唔錯!✨酥皮餐湯酥皮薄脆,烘焙得金黃色,佢嘅質感酥脆,內裡又鬆軟。而餐湯方面,係creamy既蘑菇湯,味道唔算特別。不過將酥皮會浸落湯一齊食。當熱湯流入酥皮內部,酥皮會漸漸軟化,吸收湯汁同時保持住酥脆嘅質感。✨Prime西冷牛扒+Prime肉眼扒每日限量5份咋,好好彩我地食到!呢到石燒方式係燒熱鐵板,再將西冷扒放喺上面燒烤,令扒肉保持肉汁同嚼勁。西冷扒燒至剛剛好嘅火候,表面金黃,內裡嘅肉質鮮嫩多汁,每一口都帶嚟濃郁嘅牛肉香味。而肉眼扒嘅肉質更加嫩滑,有啲肥美嘅油花,令扒肉更加多汁。石頭嘅高溫仲可以帶嚟一啲微微嘅焦糖化味道,增加扒肉嘅香氣同層次感。而呢到仲有幾款牛油可以,例如蒜香、黑松露、鵝肝等,令到塊扒既香氣更突出!✨意粉&薯條&甜品意粉同薯條既份量都幾大,值得讚既係雖然係配菜都冇hea做,意粉有鮮茄蓉,而薯條又夠脆。食完完仲有甜品添,今日既甜品係自家製既芒果布甸,都唔錯。

✨酥皮餐湯

✨Prime西冷牛扒+Prime肉眼扒

✨意粉&薯條&甜品
近日發現左荃灣有間CP 值好高嘅扒房🥩🍽️覺得要推薦比大家😽首先環境方面好闊落,好多卡位👍🏻坐得舒服👌🏻餐廳店員好nice,會好貼心咁介紹石板牛扒點樣處理,如果你唔識佢都會幫你煮埋🥩所以整體環境同服務都係舒適👍🏻入正題😂今次我地叫左2個set▫️美國牛柳配黑松露牛油 $186首先要讚嘅一定係個牛本身無用鬆肉粉喇過,完全係100%新鮮牛肉口感,一上枱就已經聞到好香濃嘅黑松露牛油味同埋牛香,個人建議可以用檯旁邊嘅黑胡椒同埋鹽,加少少已經非常可口 🤤而且因為係用石版燒,所以想食幾多成熟都可以自己慢慢烹調😉🫶🏻牛扒可以跟薯條🍟或者意粉🍝Lee個set就叫左芝士醬薯條🥰超正我哋本身亦加咗錢轉set,所以佢係跟埋是日餐湯-蘑菇湯,同埋飲品🤩話說杯飲品超級巨大,一定唔會口乾,而且好健康,唔會太甜👍🏻💕▫️美國西冷配鵝肝牛油另加配大蝦 $286個人比較喜歡食西冷😍感覺肉味較濃😋散發出淡淡嘅鵝肝牛油香氣🤤真係望返d相都想再食 💕大蝦超級大隻,係本身已經煮好先上菜 💕肉質非常爽口彈牙👍🏻Lee個set 我地跟左意粉🍝,唔錯,另外加左酥皮湯😋酥皮好脆好香,真係好耐無飲啦🤤最後估唔到仲有個巧克力雪糕做結尾💕整體來講

入正題😂今次我地叫左2個set

▫️美國牛柳配黑松露牛油 $186

▫️美國西冷配鵝肝牛油另加配大蝦 $286

最後估唔到仲有個巧克力雪糕做結尾💕

整體來講,晚市Lee個價錢食Lee個質素嘅牛扒真係好唔錯👍🏻推薦大家去試試💕💕💕
2023-10-12 55 浏览
餐廳可以自己燒牛肉🐄燒到自己鐘意嘅熟度有得食又有得玩😎每塊扒可以揀唔同味嘅牛油🧈有原味 黑松露 鵝肝 蒜蓉🧄仲可以加錢轉套餐 有埋湯 薯條/炒意粉 同甜品飲品超高性價比👏👏.🌟美國牛柳 $148牛柳好厚牛味好濃郁揀左鵝肝牛油🧈鵝肝味滲入牛柳更香油脂感剛好一入口牛脂味就散開😍肉質非常軟腍👏.🌟Prime 西冷 $228呢款係限定賣晒就冇😋西冷好大塊邊位嘅肥膏較多煎到好香🥰肉質都軟腍❣️呢款配黑松露牛油🧈黑松露味好重但都唔會蓋過牛味💘.🌟套餐 +$38/$58加$58同$38分別係有酥皮湯同飲品轉大杯酥皮湯好香牛油味🧈忌廉湯多蘑菇👍.🌟炒意粉意粉加左煙肉同茄汁炒幾香口👏炒得冇咁乾身就更好🙈.🌟芝士薯條🍟加左車打芝士醬唔會加得太多搞到薯條淋得濟薯條配牛扒係perfect match👏💕.🌟飲品揀左大杯青檸梳打真係超大杯 要兩隻手先攞得起🤣而且甜度唔算高👍.🌟是日甜品係兩球朱古力雪糕🍨.📍 DAY22 STEAK (荃灣)荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖
餐廳可以自己燒牛肉🐄

🌟飲品揀左大杯青檸梳打
真係超大杯 要兩隻手先攞得起🤣
而且甜度唔算高👍
🌟是日甜品係兩球朱古力雪糕🍨

📍 DAY22 STEAK (荃灣)
Prime  西冷
酥皮餐湯
青檸梳打
芝士薯條
  • Prime西冷
  • 美國牛柳
  • 酥皮湯
落雨天唔想去咁遠,近近地試下附近新䦒既西餐廳,店內裝修冇乜特別,簡單乾淨都算合格, 揀好想食嘅扒,西餐當然要加配埋套餐(酥皮忌廉湯、巨型飲品、薯條/意粉),酥皮湯做得唔錯,有驚喜,即炸粗薯條配埋芝士醬,好惹味,意粉就不過不失啦,但絕對有誠意,加左煙肉㗎,到主角出場,今次揀牛柳&肉眼,迷迭香配上牛油,香味即時提升,店員會幫忙處理,即時係塊石板煎,之後如果覺得唔夠熟,自己可以再放上去煎多陣,就可以去到自己喜歡嘅生熟度,始終每個人喜愛嘅生熟度唔同,自己控制到又幾好喎,唔會浪費咗靚嘅食材,配埋杯超巨型飲品,好滿足!店員會不時埋黎清走食完嘅嘢,又會問吓意見,傾吓計,原來係幾位做開西餐嘅年青人合作開店,開業都係兩星期,雖然個位置有啲吊腳,但遲下一定會再嚟試埋個羊架,仲有今次缺貨嘅西冷&黑松露牛油,支持小店!

2023-10-09