2023-10-19
「Crusta」是一家主打Pizza 和Crusta(薯蓉批) 的快餐店,創辦人來自西班牙,標榜相對健康的概念,看重食物安全及營養價值,就算吃邪惡pizza和薯蓉批都要吃得健康,由餡料到餅底都不加牛油或起酥油,取而代之,以天然大米酵素及麥芽酵母發酵,只會加入少量橄欖油代替牛油,把脂肪含量减低,入口更健康,薯條和沙律也是採用新鮮蔬菜,令大家食用時可以減少負擔👍🏻👍🏻⭐️Combo Combo這個套餐超抵食,可以選擇Crusta or Crusti Pizza 、蔬菜薯條、沙律、雞翼和一杯飲品,就算一個人食都可以有多種唔同嘅食物,夠飽肚又健康,食得開心🤣⭐️Crusta (Set)🌮▪️Juicy beef mince Crusta由香脆餅底、薯蓉、蔬菜和半融芝士組成,我點咗招牌免治牛肉餡批,批的底層是滿滿的免治牛肉肉醬、上層是薯蓉、西蘭花及紅蘿蔔粒,再加上芝士,入口完全被芝士肉醬薯蓉包圍,好味到呢😋🍟▪️Fries (Set)薯條換上炸蔬菜餅特別又好味,由洋蔥絲、薯仔絲及紅蘿蔔絲組成,無太多炸粉,好香脆又唔油,雖是炸物但感覺健康,好鍾意!🍗▪️BBQ Chicken Wing (Set)套餐又可以
⭐️Combo Combo
⭐️Crusta (Set)
🌮▪️Juicy beef mince
🍟▪️Fries (Set)
薯條換上炸蔬菜餅特別又好味,由洋蔥絲、薯仔
🍗▪️BBQ Chicken Wing (Set)
套餐又可以試到佢哋嘅雞翼,超級香濃蜜汁BBQ味,肉質多汁又嫩滑,唔夠喉,仲可以逐隻追加👍🏻
🥗▪️Salad (Set)
少少一杯沙律已經有齊椰菜、紅椰菜、蕃茄和菠蘿,簡單得來新鮮又好食!
🍋▪️Ice Lemon Tea (Set)
檸檬茶雖然汽水機出品,但一啲都唔甜,而且仲加咗兩片檸檬,夠誠意👍🏻
🍕▪️ Crusti Pizza ~Bombay Chicken
Pizza 餅底薄而香脆,帶有麥香,鋪上蕃茄、洋蔥、芝士、青椒,味道天然充滿芝士香,我選擇這個口味是印度香料雞肉,少少辣好惹味,配合pizza餅底超好食😋😋一人份量真係啱啱好!