2023-08-23 21 浏览
22/8/2023相約朋友食新店我地各叫一個餐share 食:Premium sausage pizza : 真係一人份??好大個喎。薄pizza , 有腸仔粒同埋翠玉瓜,勁香芝士味。Crusta 周打海鮮 :好似一個迷你pie , 睇落完全冇海鮮,但係食落真係有魷魚,好濃白汁(以上兩款主菜,我哋都覺得好好食)炸蕃薯條:呢個感覺上乾咗少少,同埋冇我想像中嘅甜番薯味Fritter: 類似係啲薯條、蘿蔔條、椰菜條炸埋一齊⋯⋯有啲天婦羅嘅感覺⋯⋯⋯都幾好食(雖然我本人極度抗拒食紅蘿蔔,但係咁樣整就唔覺反感)2款沙律各一:2款都俾咗朋友食,佢話幾好食每人雞亦各一:(原來影唔到呢個)BBQ 烤雞亦,正常操作,都好味嘅可樂、soda water 座位唔多,去收銀處買咗之後,會有職員送餐。order 完食物即叫即整,所以都要等一陣先有嘢食。送餐時候,職員好貼心咁樣話俾咗個手套,可以帶手套拎住食,同埋叫你小心熱。打卡post IG 送handmade cookie 🍪
22/8/2023

相約朋友食新店

我地各叫一個餐share 食:

(以上兩款主菜,我哋都覺得好好食)

炸蕃薯條:呢個感覺上乾咗少少,同埋冇我想像中嘅甜番薯味
2款沙律各一:2款都俾咗朋友食,佢話幾好食
可樂、soda water

打卡post IG 送handmade cookie 🍪
2023-08-22
  • Premium  sausage  pizza
2023-08-17 676 浏览
Crusta地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖朋友今日帶我去咗間超抵食又足料既美式快餐店,真心平靚正😍。Crusti Pizza Combo(Premium Sausage pizza+Sweet potato+lemon tea)🍕$74即叫即整,一出就有好大陣香味🤪,估唔到真係大大個pizza又豐富又抵食,Pizza同樣都係用咗無加牛油Crusta皮,但食落去就同一般薄Pizza無咩分別😏,一樣都無香脆煙韌口感,再加上肉質細嫩多汁嘅香腸; 翠玉瓜; 橄欖油和烤大蒜,口感豐富超Match超好食,正❤️。Potato Fritters 🍟Grilled Chicken🍕$52即叫即整,同板一出就有好大陣香味🤪,自家製CRUSTI PIZZA薄餅皮口感輕薄酥脆,再配上橄欖油; 洋蔥; 新鮮羅勒和烤雞肉,啖啖都食到烤雞肉有幾多汁🤩,超有層次感,正😎!Crusta Combo (Juicy Beef Mince+Potato fritters+ice milk tea)🥧$59呢個餐好抵食好足料。即叫即整牛肉Pie好特別,批底好脆😚,成舊餅都係熱辣辣,底層係超多免治牛肉,上邊係
Crusta
地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖

朋友今日帶我去咗間超抵食又足料既美式快餐店,真心平靚正😍。

Grilled Chicken🍕$52

呢個餐好抵食好足料。即叫即整牛肉Pie好特別,批底好脆😚,成舊餅都係熱辣辣,底層係超多免治牛肉,上邊係雜菜; 薯蓉和芝士😍。一啖咬落去,中間啲滿滿嘅免治牛肉洋蔥餡爆汁爆餡🥰,口感正到大滿足,而且Crusta仲完全無加牛油,食完都無咁罪惡,加上啲薯絲; 洋蔥和紅蘿蔔絲一齊炸既Potato fritters😎,外型超似天婦羅好特別又好有口感,正🤩。

Sweet Chili Thai Chicken🥧$37
即叫即整泰式雞肉Pie好特別,雞肉厚肉質鮮嫩多汁帶有啲辣辣甜甜味道😜,開胃到不得了,再加上crusta 皮😏,又係一個必食選擇,正。

#nicefoodie尖沙咀

—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover  #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀美食 #打卡  #尖沙咀#香港口味  #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食  #香港好去處 #美式快餐店 #西餐
2023-08-13 52 浏览
尖沙咀有間新開薄餅餐廳,原來食得健康之餘可以食得好食係可以同時出現的!用上健康材料有heart整成。新鮮烘焙的Crusta搭配自家製的,上面鋪滿軟綿的蔬菜。牛肉碎多汁,帶有豐富的肉香。口感豐富綿密的質感,蔬菜帶來清脆的口感,成件事好夾!Sweet Chili Thai Chicken這道菜使用甜辣泰式雞肉。雞肉肉質鮮嫩多汁,帶有辣椒和甜味的香氣。口感上,雞肉的嫩度與辣椒的微辣感好吸引,越食越想食。CRUSTI PIZZA薄餅皮自家製的橄欖油、洋蔥、新鮮羅勒和烤雞肉。薄餅的口感輕薄酥脆,搭配番茄的酸甜、洋蔥的甘甜和羅勒的清香,再加上多汁的烤雞肉,帶來一種美味的層次感。Premium Sausage pizza使用優質香腸,搭配橄欖油,烤大蒜、,以及新鮮的配料。優質香腸肉質細嫩多汁,搭配橄欖油烤過的大蒜、豐富的口感和美味的味道組合。這間pizza快餐店以健康飲食為主題,使用新鮮材料和橄欖油代替牛油,旨在提供美味又健康的餐點選擇。以上結合了各種口感和味道!值得支持。

2023-08-13 506 浏览
快餐唔一定冇益。今日呢間啲嘢食日日新鮮製造,由餡料到餅底都不加牛油或起酥油,取而代之,餅底以天然大米酵素及麥芽酵母發酵,只會加入少量橄欖油,脂肪含量減低更健康。除咗Pizza,仲有Crusta,crusta係一脆批,面層有芝士薯蓉。Juicy Beef Mice Crusta餐廳推介嘅crusta,免治牛肉加埋西蘭花,加埋脆脆地嘅餅皮,係肉醬意粉嘅味道,餡料好多好滿足。Sweet Chili Thai Chicken Crusta味道偏甜,食到一粒粒雞肉嘅質感。Premium Sausage 🍕咸味主要嚟自腸仔,蒜蓉汁底配上濕潤嘅翠玉瓜,加埋脆口嘅餅底,有兩種唔同嘅口感。Grill Chicken 🍕傳統蕃茄汁底,加上芝士、雞肉,食落餅皮更脆Potato Fritters 🍟薯仔洋蔥紅蘿蔔切條,一齊炸成天婦羅一樣嘅餅,沾埋佢哋特製蒜蓉蛋黃醬,好味到停唔到。Sweet Potato 🍟外脆內軟,完全食到番薯嘅質地,極之推介。

Juicy Beef Mice Crusta

味道偏甜,食到一粒粒雞肉嘅質感。

Premium Sausage 🍕

Grill Chicken 🍕
傳統蕃茄汁底,加上芝士、雞肉,食落餅皮更脆

Potato Fritters 🍟

Sweet Potato 🍟
外脆內軟,完全食到番薯嘅質地,極之推介。
  • Crusta
2023-08-09 44 浏览
Premium sausage🍕餅底用左橄欖油同蒜蓉,薄薄一片非常之脆口,餡料選用大量香腸同蘑菇,足夠一人份量。Grilled chicken🍕餅底用左蕃茄,有雞肉同洋蔥,好足料好好味😋Juicy beef mince🥧咬落口啖啖都係牛肉碎同薯仔,口感好豐富,必食推介。Sweet chili thai chicken🥧泰式雞肉好惹味,其實食一件已經好飽肚。Potato fritters樣樣切到一絲絲,炸完好香口。Sweet potato甜薯好好味,食唔停口。BBQ chicken wing雞翼真係食極都唔會厭。Lemon tea🥤茶係自家沖的,好好飲。
Premium sausage🍕

Grilled chicken🍕
餅底用左蕃茄,有雞肉同洋蔥,好足料好好味😋

Juicy beef mince🥧
咬落口啖啖都係牛肉碎同薯仔,口感好豐富,必食推介。

Sweet chili thai chicken🥧
泰式雞肉好惹味,其實食一件已經好飽肚。

Potato fritters
樣樣切到一絲絲,炸完好香口。

Sweet potato
甜薯好好味,食唔停口。

BBQ chicken wing
雞翼真係食極都唔會厭。

Lemon tea🥤
茶係自家沖的,好好飲。
2023-08-08 412 浏览
星期六上完堂,諗住食個早飯再去亞博睇姜濤演唱會,離開左超多人嘅K11去附近行下,見到有間新開嘅Pizza店,好抵食咁就入去試下🍕Crusti Pizza Combo $74Premium Sausage Pizza,雞翼,菜絲沙律,炸番薯條,可樂好豐富又抵食,估唔到pizza咁大個,欣賞佢用個網底去放住個Pizza,所以Pizza底就唔會因為熱氣淋咗,好細心,又唔會浪費咗個咁靚嘅Pizza底,呢度嘅Pizza底係唔用牛油整㗎,所以係冇唔健康嘅脂肪,但個餅底又幾好食喎,腸仔切粒,底層用意大利青瓜,清新唔會漏雞翼肉厚,BBQ醬好入味好好食,炸蕃薯條甜甜地,又唔油,唔錯🥧Crusta Combo $59Juicy Beef Mince Pizza Pie (我改嘅😆) ,雞翼沙律,Potato fritters,可樂呢個餐仲抵食,如果唔係唔係好肚餓嘅話,呢個餐都夠飽,PizzaPie好特別,批底又係冇用牛油嘅,但個底又好好食喎,底層係肉醬,上邊係雜菜加薯蓉Potato fritters係薯絲、洋蔥、紅蘿蔔絲一齊炸,好特別,唔會太油,好健康嘅感覺另外再encore左個Sweet Chilli

🍕Crusti Pizza Combo $74

🥧Crusta Combo $59

另外再encore左個Sweet Chilli Thai Chicken Crusta 同Grilled Chicken Pizza,Crusta 酸酸甜甜幾開胃,pizza有蕃茄同雞肉,好fresh好好食🤤
2023-07-30 230 浏览
🍕 Crusta (尖沙咀店) 📍之後喺IG啲廣告到見到,覺得好似幾吸引 — pizza 快餐😍,價錢又唔貴,一直save底咗個po 想搵日試,今次喺尖沙咀諗唔到食咩,就走咗去食佢。🍴Crusta Combo $59 +$2 6/10呢個set 包咗一個crusta、一份fries、 一個細細兜沙律、一隻雞翼同一杯汽水🥤。Juicy beef mince 爆汁免治牛肉+$2 5/10Crusta 揀咗 juicy beef mince ,嗰陣見meun寫住 Crusta’s special 好似好特別咁。成個餐等咗一陣就已經送到,個店員仲好細心咁提我哋小心熱,服務態度勁好👍🏻。而我拎上手第一吓嘅時候真係勁熱,hold唔到,係攤凍咗一陣先食。 我係第一次食Crusta,個人覺啊麻麻地,佢有啲類似港式嗰啲雞批,但由白汁餡變咗肉醬餡。不過M先生就覺得幾好食吓。不過值得一讚嘅真係勁熱㶧㶧🔥,個皮幾脆吓,但個人真係麻麻地個餡🙈。sweet potato 番薯條 6/10Fries 就揀咗番薯條配蛋黃醬,正正常常咁,冇乜特別,係幾脆同熱㶧㶧,食到中間會feel到番薯味,係成個番薯切幼條個款嚟,但有
🍕 Crusta (尖沙咀店) 📍

🍴Crusta Combo $59 +$2 6/10

sweet potato 番薯條 6/10
Fries 就揀咗番薯條配蛋黃醬,正正常常咁,冇乜特別,係幾脆同熱㶧㶧,食到中間會feel到番薯味,係成個番薯切幼條個款嚟,但有啲乾。The Cool Cousins個番薯條,有埋花生醬同楓糖漿好食勁多,下次有機會介紹呢一間餐廳。

涼拌沙律 6/10
沙律就揀咗蛋黃醬,都係正正常常咁,但係食快餐有個菜,感覺上好似健康啲,都幾好🥳。

BBQ雞翼 6/10

最後雞翼就冇其他味揀,得BBQ味。食落就係平時食Pizza Hut嗰啲嘅BBQ雞翼咁,都係冇乜特別😗。如果要加錢,就唔會要了。

🍴Crusti Pizza Combo $74 8/10
呢個set 包咗一個 Pizza,一份fries、 一個細細兜沙律、一隻雞翼同一杯汽水🥤。同啱啱嗰個一樣,只係將Crusta 變 Pizza🍕。

premium sausage 優質香腸風味 8/10
Pizza 就揀咗 premium sausage, 都係等咗一陣,遲Crusta combo 少少就上枱。上枱嘅時候都係勁熱㶧㶧🔥,個芝士係拉到絲。唔會話係快餐,個質素就差啲,我哋覺得呢個同Dough Bros有得揮⚔️,價錢平好多,質素唔差,仲要有得堂食,可以慢慢坐喺嘆住冷氣食。
不過值得留意嘅,就係佢呢個pizza係薄底pizza,如果鍾意食厚底嘅,咁就可能唔啱你啦。

potato fritters 薯仔餅 7/10
今次fries 就揀咗第二款,薯仔餅。我係第一次食,佢係薯仔加洋蔥加蘿蔔,然後拎去炸。感覺上好似好健康,因為有好多蔬菜🙈。M先生好鍾意食,我都覺得幾新奇有趣,佢仲會配埋茄汁俾你點。因為佢真係炸得好脆,脆到我有啲覺得硬就冇點食啦。

甜醋沙律 6/10
沙律就試埋第二款 — 甜醋,我覺得有啲酸,蛋黃醬嗰款沙律好食啲,不過依個感覺上再健康啲。

仲有一樣嘢就係佢好貼心,佢兩個餐都有提供手套㗎,唔使驚整污糟手。同埋雖然係快餐風格,但佢係類似MOS Burger嗰款,去counter點餐俾錢,然後拎個牌坐低,就有人送餐同埋唔使收嘢。

💰 翻兜指數: 8/10
整體來講呢,我覺得係勁抵吓,就pizza combo 嚟講,$74就可以食到一個Pizza,然後包薯條、雞翼、嘢飲、沙律,性價比相當之高🎖️,但Crusta Combo 我就應該未必會再試啦。 如果我自己一個無啦啦想食Pizza,又喺尖沙咀附近,我一定會走去食。
同埋第二樣值得讚嘅,係店員服務態度勁好,食完臨走時又問我覺得點啊,送餐個陣有會提醒我小心㶧親,見我影緊相,又會同我講而家做優惠,出ig post會送一塊 home make 曲奇餅🍪。
同埋環境都幾乾淨,企理,不過舖頭就有啲細。

Crusta (尖沙咀) 📍 @crustafoods
尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖

🍕🍟🥤健康抵食,新鮮製造Crusta▫️先下單付款,後有人送餐▫️ 呢間餐廳主打100%新鮮製造,無論喺麵包,沙律菜定係薯條,都係每日新鮮製造,冇用急凍薯條✨Crusta Combo -$59成個set有一個自選Crusta,,沙律,一隻雞翼,薯條/薯餅,及一杯汽水,都幾飽🤩口☑️Salad🥗沙律一小杯,可以選醋(Fresh vinaigrette salad)或者涼拌(coleslaw),我選咗涼拌沙律,有椰菜絲、紅蘿蔔絲同沙律醬撈埋一齊,爽口好味😋☑️Crusta🍕選左Beef Mince 爆汁免治牛肉,要+$2。店員同個紙盒都會提醒你要用手食,吾好用叉,有提供一對膠手套的。Crusta即叫即整,餅底好脆,成舊餅都熱辣辣,以為好細件,其實好足料好飽,有大量流心免治牛肉,上面仲有熱熔芝士、薯蓉同蔬菜(西蘭花&紅蘿蔔)。薯蓉好滑。☑️蜜糖雞翼🐔用紙袋裝住上,有一隻,應該係焗的,醃得幾好味,又吾熱氣,雞肉嫩滑。☑️Fries🍟可以選蕃薯條或者薯仔餅,我選左比較少見嘅薯仔餅,將薯仔切成絲,再連埋紅蘿蔔絲及洋蔥絲一齊炸,好脆口但係唔會油淋淋。味道都好豐富。☑️Drinks🥤汽水係免費,芬達、雪碧、忌廉都有
🍕🍟🥤
健康抵食,新鮮製造Crusta

▫️先下單付款,後有人送餐

✨Crusta Combo -$59
Crusta  combo

☑️Salad🥗
Coleslaw

☑️Crusta🍕
Beef  Mince Crusta

☑️蜜糖雞翼🐔
雞翼

☑️Fries🍟
Potato  Fritters

☑️Drinks🥤
汽水係免費,芬達、雪碧、忌廉都有,而凍檸茶同埋奶茶就要加錢,好大杯,我叫咗Soda Water,好足汽🤣
2023-07-28
Crusta  combo
Coleslaw
Beef  Mince Crusta
雞翼
Potato  Fritters
[ Crusta ]留意到尖沙咀呢間新開嘅薄餅🍕快餐店,標榜使用健康材料每日新鮮製作薄餅麵糰及炸物,望落咁健康要入去試吓!✿ Crusta Combo $59✿ Crusti Pizza Combo $74餐廳主打呢兩款套餐,有齊主食、炸物、沙律、雞翼及飲品。主食🍕Crusta係一種以餅皮包住薯蓉🥔、蔬菜🥦及芝士🧀嘅食物,而Crusti Pizza係8吋薄Pizza🍕,兩者都係以健康材料製作麵糰。麵糰材料使用100%橄欖油🫒,🚫無使用牛油、人造牛油、起酥油、豬油等唔健康嘅油,所以無反式脂肪。而麵糰使用天然材料發酵🚫取代酵母,食完易消化唔會胃脹。另外麵糰材料🚫無添加糖、代糖、防腐劑、化學物、味精,相當健康。👍👍👍Crusta有7款口味,泰式甜辣雞(sweet chilli Thai chicken)🇹🇭🐔甜甜辣辣,夾住自家製薯蓉、蔬菜及芝士食幾惹味。Pizza有3款口味。帕爾馬火腿(Parma ham)配料有自家製橄欖油浸番茄乾🫒🍅、慢炒洋蔥🧅、羅勒🌿及西班牙🇪🇸意式火腿,好充料,食落同平時薄pizza一樣香脆煙韌。炸物🍟有薯仔餅(potato fritters)及番薯條🍠(sweet
[ Crusta ]

✿ Crusta Combo $59
✿ Crusti Pizza Combo $74

餐廳主打呢兩款套餐,有齊主食、炸物、沙律、雞翼及飲品。

主食🍕

炸物🍟
有薯仔餅(potato fritters)及番薯條🍠(sweet potato)選擇,兩款炸物都係每日用新鮮蔬菜🥗製作。

薯仔餅以薯仔🥔、紅蘿蔔🥕及洋蔥🧅刨絲結合後油炸🔥,有薯條嘅香脆口感及洋蔥香味,好味道😋。

總結🫦
餐廳以健康材料製作食物,食完pizza無平時飽飽滯滯嘅感覺。套餐食物份量充足,性價比高,打破一貫思想,食pizza都可以食得健康🧏🏻🧏🏻‍♀️。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Crusta
地址:尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地
下1號舖
電話:2808 0880
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2023-06-25 300 浏览
餐廳係赫德道,一間接近轉角位既小店,美式裝修,成個感覺都好chill,好似去佐外國咁。我叫佐一個$74既crusta pizza combo set,上枱真係嚇一跳,份量好多,一個女仔自己食晒係真心會飽😳一個set有一細杯雜菜沙律,一份薯條,一隻雞翼,一個pizza,一杯飲品。沙律已經好好食,撈得好香,會有衝動再買多杯黎食🫣雞翼無諗過都有一隻,唔係焗到脆晒果啲雞翼,係蜜糖雞翼咁,有啲焦香,甜甜地,雞肉就好嫩,超正🤓薯條就有得簡蕃薯條或者炸薯餅,我就簡佐炸薯餅,其實都係整到一條條粗條,由薯仔絲,紅蘿蔔絲,洋蔥絲組成,完全唔油膩,口感好爽脆😚主角既pizza更加出色,有7-8塊左右,餅底好薄好脆,好似餅乾咁,餡料好豐富,我叫Parma ham既,除佐Parma ham仲有其他腸仔,蔬菜呢啲配料,勁香口🤤最後飲埋杯梳打水真係勁爽,超飽超滿足!

最後飲埋杯梳打水真係勁爽,超飽超滿足!
放工經過赫德道,留意到呢間新開的店, 見到 餐牌幾吸引 決定入去試下最初我以為係賣批, 但經店員介紹之下 原來佢哋唔係賣批,係賣Crusta, 店員解釋 係一種餅皮, 分別係在於佢哋唔用牛油 絕對係健康之選!Crusta combo $59有 sweet potato fries, Crusta 加汽水啲 款式 好特別, 有好多唔同味道, 有泰式,又有沙嗲, 好多款都想試,但因為我一個人食, 所以揀咗個 佢哋推介嘅 juicy beef mince, 好濃味, 好多汁, 好多餡料仲有 濃濃的 洋蔥味 上面仲有薯蓉, 同蔬菜, 感覺一啲都唔膩!上菜時 店員 推介 話要用手套食,唔用叉, 感覺好得意間舖好乾淨,整潔, 環境好舒服店員的服務態度好好,細心解釋唔同嘅食物無論環境,服務態度同食物都非常滿意極力推介呢間新開的小店!

Crusta combo $59

上菜時 店員 推介 話要用手套食,唔用叉, 感覺好得意

間舖好乾淨,整潔, 環境好舒服

店員的服務態度好好,細心解釋唔同嘅食物

無論環境,服務態度同食物都非常滿意
極力推介呢間新開的小店!
Crusta combo
Crusta Combo
Crusta combo
Crusta Combo
有冇人同小編一樣有時口痕都會有想食PIZZA的衝動呢☺️尖沙咀最近就開左間標榜無落牛油,使用健康橄欖油的薄餅小店👨🏻‍🍳100%每日新鮮整造餐廳主打Crusta同pizza✊🏻套餐有齊薄餅+番薯條+一隻雞翼+沙律同汽水都係$74😳呢個價錢非常抵食👍🏻_🍕Crusti pizza combo $74 暫時有3款口味既Pizza,今次揀左Parma ham👍🏻配料有番茄、芝士、炒過既洋蔥、蘑菇等,好足料😉薄餅係薄底批邊輕脆,下單後等咗5分鐘就有得食,趕時間都唔怕😗Combo set仲有隻雞翼,BBQ味香口惹味🍗必食佢地嘅potato fritters同sweet potato fries,番薯條外脆內香甜好好食😋另外加左紅蘿蔔同洋蔥既fritters配埋茄汁香口惹味🥕🥧Crusta combo $59 ▫️Beef Mince +$2▫️Classic seafood chowder今次試左兩款口味, Crusta口感煙韌,爆餡嘅Beef Mince🐮好香,面頭仲有薯蓉、芝士同西蘭花🥦海鮮果款食落更加Creamy😌餐廳有提供手套及匙羹,食落都好方便

_
🍕Crusti pizza combo $74

🥧Crusta combo $59
▫️Beef Mince +$2
▫️Classic seafood chowder

嗰日我同朋友約喺尖沙咀,仲諗緊食乜嘢嘅時候竟然響赫德道望見有間好唔起眼嘅快餐小店,因為佢隔離咁啱有人做緊裝修啲竹棚叉晒出嚟遮住咗佢哋嘅門面,好彩我眼利見到,就同朋友入去試吓,一試之下真係不得了,估唔超抵食又好食,性價比咁高竟然冇乜人講!所以要同佢出個post推薦下!睇返原來佢都係新開張冇幾耐,唔怪得知網上同埋OpenRice都唔係話好多資訊,咁我就做先頭部隊試吓佢啲嘢食啦!😋其實佢嘅嘢食選擇唔多主要有兩個餐一款叫做Crusta Combo,另一款叫Pizza Combo,咁我同朋友每人點一款餐再分享就啱啱好試哂啦😝可能我才疏學淺,我特登上網去睇吓咩叫Crusta😂原來係類似餅皮嘅食物,個老細超Nice向我哋解釋返呢個Crusta餅皮原來一啲都唔肥!佢話一個牛角包用咗34g牛油,但係佢哋用Crusta 皮整的批同Pizza係完全冇用牛油㗎!食完都冇咁罪惡,搞到我勁期待 😍佢啲嘢食上都幾快,首先嚟嘅係Crusta Combo,同埋呢個餐先至$59,入面已經包咗一個招牌牛肉Crusta(呢款要加多$2),炸薯條可以揀蕃薯條或者potato fritters, 因為唔知咩係potato fri

佢啲嘢食上都幾快,首先嚟嘅係Crusta Combo,同埋呢個餐先至$59,入面已經包咗一個招牌牛肉Crusta(呢款要加多$2),炸薯條可以揀蕃薯條或者potato fritters, 因為唔知咩係potato fritters,好奇下我就揀咗😋仲有一隻雞中翼同埋一杯嘢飲

講返個免治牛肉Crusta,其實外型有啲似牛肉批,個size都幾大,老闆話一定要用手食,拎上手熱辣辣感覺好實在🥰佢係用左crusta餅皮包住飽滿嘅免治牛肉, 用飽滿真係一啲都唔誇張,一啖咬落去,佢中間係滿滿嘅免治牛肉洋蔥餡!真係爆汁爆餡㗎!而且個批皮係好薄身,令每一啖都係牛肉餡😍
老闆雖然聲稱crusta皮冇落牛油,但係食落去又可以做到嗰種酥脆同埋鬆化,食落唔會覺得好油膩,反而好Fresh喎,唔知係咪個crusta皮吸左啲肉汁中和左呢?我真心覺得佢哋crusta批超好味😍大推!👍

我見到佢單售都係$37-$39一個,仲有唔同嘅口味,既然唔肥,所以我忍唔住再order多個周打海鮮批😝同樣係咁正呀!中間嘅海鮮非常足料,好似飲緊濃濃嘅周打海鮮湯咁🥰
Potato  fritters

另外跟餐個potato fritters同樣係我私心推薦!原來呢個炸物係將一啲薯仔紅蘿蔔同埋洋蔥刨絲再組合而成一齊去炸,超。級。好。食😍😍😍我再講多一次係:超級好食!🤩
我第一次食呢一款嘅類似炸薯條嘅咋嘛,佢加埋洋蔥同埋紅蘿蔔絲落去成件事生色不少,有啲似將洋蔥圈同炸薯條嘅混合體,有洋蔥嘅香味,又有薯條嘅香脆煙靭口感,佢新鮮炸起嘅時候即食簡直係人間美味,呢個potato fritters係第二樣我超推介俾大家㗎!🙌🏻

隻雞中翼我就覺得普普通通啦,有少少細隻😝不過成個餐來講都非常之抵,我諗一般人食完呢個Crusta Combo都應該幾飽, 係我先要叫多個批啫,哈哈🤣

另外朋友點嗰個Crusti Pizza Cambo 就$79, 超大份!個Pizza同樣都係用咗crusta 皮,但係食落去同一般嘅坊間薄Pizza冇乜分別,一樣係做到香脆同煙韌嘅口感,topping 我哋揀咗蕃茄烤雞❤️
炸薯條我哋揀番薯條,全部都好味,冇嘢失手!要俾啲掌聲👏

估唔到比我係尖沙咀街頭遇到小驚喜🤩相信大家睇到呢度都feel到我食到正嘢勁想推介俾大家果種興奮😝因為我覺得難得遇到一更用心製作食物,依家錢又唔貴性價比高嘅餐廳好想推介俾大家,重點係個老闆好有理念主要想大家食得健康,更加值得我推廣!💚不過我估佢新開張左冇耐,所以唔係好多人知,果日lunch time都唔算好多人幫襯,所以我先決定幫佢推一推,大家有機會經開尖沙咀,都可以過去食一個Crusta支持下佢哋吖💚

店名:Crusta💚
地址:尖沙咀赫德道1-3號利威商業大廈地下1號舖

2023-06-02
Potato  fritters
  • 牛肉crusta
2023-05-15 576 浏览
係尖沙咀做完facial想搵少少嘢醫肚,諗住去寶勒巷覓食,見到間新開嘅小店叫Crusta,係一間標榜用健康橄欖油的小店,即刻入去試吓佢咩料!有Crusta Combo同Pizza combo,但配埋薯條汽水就太飽,所以試吓單點,叫左個Grilled Chicken Pizza($52) 試試先~嘢食好快到,等咗只係3-5分鐘批皮好薄,所以好脆!我個人覺得佢最有心思係連啲洋蔥都炒製過,冇左陣腥味而且芝士、烤雞等等配料都好豐富!兩個字,滿足!店員好好招呼,問我覺得好唔好食,我話好食呀~佢哋推介我再嚟食一定要試下佢哋招牌Crusta~好啦一言為定

Grilled Chicken Pizza

嘢食好快到,等咗只係3-5分鐘
而且芝士、烤雞等等配料都好豐富!兩個字,滿足!

2023-05-15
Grilled Chicken Pizza