-🦄CROSTINI @crostinihk -法式黑朱古力九層蛋糕 Hkd428Rating🌕🌕🌕🌕🌑-🥀 大人っぽいのチョコ🌙🇫🇷 ヴァローナケーキ🪐-召喚濃苦控的朋友 麻煩請過來這一邊看看喔-🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤-有沒有人跟我一樣 都喜歡吃一百巴仙黑巧呢我是超級愛吃苦的 完全不需額外加糖都可以-品嚐最醇的黑可可 加糖什麼的都只是個破壞濃稠苦澀的黑可可 是身經百戰的人才會愛上可能是年紀漸長大 才會開始懂得苦澀的美好-🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤-近日有好多連鎖店 都紛紛推出巧克力的蛋糕但其實我怕會中伏 特別是那些死甜的巧克力然後我就遇上了它 是法式黑朱古力九層蛋糕每一層都極度奢華 先來是巧克力鏡面跟忌廉最外層最為濃苦的 絲滑濃稠的鏡面令人陶醉配上果仁粒跟薄脆 令口感上變得豐富又多彩輕輕窺探蛋糕內部 會是層層相間的黑巧慕絲層次分明相映成趣 細膩的慕絲在口腔中溶化最重要的是其味道 巧克力味是極度澎湃濃郁全是舌尖上的享受 只有真可可迷才會愛上它-柔軟蓬鬆甜而不膩 富有層次變化卻不會單一-🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤🤍🖤-我還分了這個蛋糕 給我的家人跟親戚同享用-👩🏻: 慕絲細膩而綿滑 (是
🦄CROSTINI @crostinihk

👩🏻: 慕絲細膩而綿滑 (是太順滑了🤣
👨🏻: 有點過甜 (成熟的濃苦派🫦
🧓🏻: 好吃得停不了口 然後肚子脹脹的🤰🏼
👨🏻: 像苦瓜一樣 苦甘相隔 有層次變化💁🏼‍♂️
有時聽他們的食評 其實我都覺得有趣又好笑
他們其實都很專業 懂得用層次感去比劃評述
看來我要考慮收山 畢竟我放心傳位給他們了
🥀 蛋糕資料小補充 🙆🏻‍♀️
👉🏻 蛋糕是無麩質-gluten free的
👉🏻 含有堅果-敏感人士請注意⚠️
👉🏻 使用法國🇫🇷頂級朱古力品牌
👉🏻 @valrhonafrance Guanaja 100%
2022-09-05
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
生日
2022-09-07 115 浏览
沒有朱古力迷在呀😍!! 有的話千萬千萬不要錯過 •🇫🇷 • 的「 法式黑朱古力九層蛋糕🎂」啦~這個蛋糕是店家的招牌作之一,外層是100%黑朱古力🍫,而內層則是70%黑朱古力,朱古力到不得了呀😋~蛋糕用法國頂頂級朱古力品牌Valrhona的Guanaja朱古力製作😆,內層是層層相隔的70%濃度朱古力慕絲,濃香幼滑,濃濃的朱古力香在口中久久不散呀~••

2022-09-03
2022-07-23 255 浏览
太熱天時最好行商場,今日下午行經荃灣廣場,見攰攰地就去左間位於3樓既咖啡店。在門口見到很多款蛋糕,咁就吸引左我入去一試。坐下來看看餐牌,剛剛好到2時下午茶時間,一件蛋糕加上一杯熱咖啡成為68蚊,都尚算抵,而且環境都算不錯,我特別鍾意係人來人往既時候閒休咁觀察周圍既人,偷聽一下隔離講d咩。我點了一款士多啤梨乳酪芝士蛋糕,加上一杯熱既焦糖咖啡,蛋糕味道不錯芝士味突出,加上點點椰絲都非常配合,咖啡都還可以,我應該點個特濃咖啡或是美式咖啡,這樣我相信會更加試到啡既底蘊。最後都算是一個愉快既下午茶同埋店員都好有禮貌。
最後都算是一個愉快既下午茶同埋店員都好有禮貌。
焦糖咖啡
士多啤梨乳酪芝士蛋糕
士多啤梨乳酪芝士蛋糕
2022-03-13 425 浏览
雖然少了外出,但也是會買外賣回去慢慢享用的🙈。這家咖啡店我們很喜歡去的,所以有時間也會去飲杯咖啡吃件蛋糕🤤。這次去了荃灣廣場的分店,平日下午去人流不多,所以可選擇位置坐的😆。享用下午茶是個不錯的選擇,環境不會太嘈吵。-💥熱玫瑰鮮奶咖啡 HKD$40 | 蜜桃熱情果茶 HKD$39,飲品較喜歡飲熱的,因為味道較香濃🤩。熱玫瑰鮮奶咖啡味道清甜,咖啡味道濃郁不酸,可惜沒有拉花😢。蜜桃熱情果茶是用茶包沖製的,茶味濃郁口感清香。-💥熱情果椰子慕絲 HKD$46,這個吃過一次就喜歡了,而且是低糖版本,口感相對輕盈一點😆。椰子慕絲、血橙熱情果啫喱製成。濃郁的椰子味,配著酸酸甜甜的血橙熱情果啫喱,口感較清新味道不太甜。-💥幸福橘子 HKD$46,用雲呢拿慕絲、柑桔果凍、柚子忌廉及海綿蛋糕製成。這個造型是可愛的柑桔,味道酸酸甜甜的挺開胃🤩。雲呢拿慕絲及柚子忌廉口感幼滑,柑桔果凍味道清新,海綿蛋糕軟綿綿的🙈。-💥金蕉流行 HKD$52,用朱古力慕絲、香蕉朱古力奶油、以朱古力脆珠、香蕉餡及海綿蛋糕製成。這個賣相特別🤩,感覺像放大版的金莎。朱古力做到脆皮效果,味道甜而不膩。朱古力慕絲略為甜了一點,香蕉餡味道清

熱玫瑰鮮奶咖啡味道清甜,咖啡味道濃郁不酸,可惜沒有拉花😢。

蜜桃熱情果茶是用茶包沖製的,茶味濃郁口感清香。

💥金蕉流行 HKD$52,用朱古力慕絲、香蕉朱古力奶油、以朱古力脆珠、香蕉餡及海綿蛋糕製成。這個賣相特別🤩,感覺像放大版的金莎。朱古力做到脆皮效果,味道甜而不膩。朱古力慕絲略為甜了一點,香蕉餡味道清新,能中和到朱古力慕絲的甜。海綿蛋糕口感鬆軟,整體味道有點甜。
2022-02-18
等候时间
10 分钟 (堂食)
2021-08-18 744 浏览
同媽咪好耐冇一齊食下午茶,今日約埋去食呢間Crostini去飲杯咖啡傾下近況。Crostini既熟食原來都唔差嫁,我地叫左一個mushroom pizza,芝士同菇既味好突出,餅底脆脆地好好咪。咖啡都香濃,今次既下午茶傾得同食得都好開心👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Yeah(?!)開始放緊暑假😎😎成日經過見到呢間啲蛋糕好鬼精緻!!一於俾大囝細囡揀啲蛋糕番屋企開心吓啦❤️.法式芝士餅 $36晶瑩紅桑莓果外層x芝士蛋糕芯🍓酸甜滋味好鬼夾!!加埋餅乾碎餅底一齊食更多一重口感!. 紅橙特濃朱古力脆脆 $36外層鏡面幾吸引咁!!有好濃郁嘅🍫味!!內層除咗有慕絲&海綿蛋糕之外!仲有少見嘅血橙啫喱match番🍫味!鍾意朱古力又好甜嘅朋友會鍾意🤭.金蕉流行 $52好似一粒巨大化嘅金莎😍😍仲要有金箔喺面!!朱古力慕絲x香蕉🍫奶油x朱古力脆脆!口感味道層次都豐富!.夏日蜂芒 $45細囡睇中咗隻小蜜蜂🐝愛芒芒人仕必點🥭係芒果果凍x芒果芝士慕絲x芒果啫喱x芒果乳酪🥭時令清甜之選!.赤狐仙景 $52特別造型之最🌟幼滑嘅白朱古力慕絲加埋熱情果cream同清新芒果啫喱!食得又睇得!.咖啡芝士慕絲 $43淡淡咖啡x芝士味嘅幼滑慕絲!食落令人心情好relax!連埋兩片朱古力一齊食好滿足!
Yeah(?!)開始放緊暑假😎😎
成日經過見到呢間啲蛋糕好鬼精緻!!
一於俾大囝細囡揀啲蛋糕番屋企開心吓啦❤️
法式芝士餅 $36
紅橙特濃朱古力脆脆 $36
金蕉流行 $52
夏日蜂芒 $45
赤狐仙景 $52
咖啡芝士慕絲 $43
2021-05-28 339 浏览
去咖啡店當然要款吃甜品🙈,這次就去了一家很喜歡的吃蛋糕,下午茶時間還有套餐價,包一件蛋糕和一杯飲品😆。當天的蛋糕款式有不少選擇,店家的飲品也很喜歡飲😋。這分店位於荃灣廣場Open Area。-💥黑加侖子開心果慕絲 HKD$38,蛋糕面頭有紅桑子和白朱古力做裝飾🙈,以黑加侖慕斯/開心果海綿蛋糕/巧克力曲奇餅底製成。開心果味較重,慢慢散發著黑加侖子香味,味道不太甜😋。-💥赤狐仙境 HKD$42,蛋糕造型可以,還有小狐狸在蛋糕面上睡著🙈,以白巧克力慕斯/芒果果凍/百香果奶油/海綿蛋糕餅乾製成。芒果味道酸酸甜甜,與百香味的味道很配合,口感豐富🤤。-💥法式芝士餅 HKD$46,蛋糕面頭也是有紅桑子做裝飾,以紅桑子/芝士蛋糕/餅乾碎製成。這個芝士味道香濃,面頭被紅桑子包圍著,整體口感酸酸甜甜的😆。-💥熱玫瑰鮮奶咖啡 HKD$36 / 凍美式咖啡 HKD$38,熱飲咖啡有美美的拉花😆,還有玫瑰花花瓣做裝飾。玫瑰味道香甜,咖啡味道香濃奶滑,是喜歡飲的口味之一🐿💕☕。美式咖啡味道很濃郁,夏天飲這杯既醒腦又透心涼😆。-蛋糕和咖啡我們很喜歡,價錢不貴性價比高🙈,不定期還會推出優惠。很期待店家再推出新款蛋糕😛

蛋糕和咖啡我們很喜歡,價錢不貴性價比高🙈,不定期還會推出優惠。很期待店家再推出新款蛋糕😛。
2021-05-26
2021-05-17 103 浏览
逛街逛到累了,去咖啡店飲杯東西,再休息一會兒是個不錯的選擇🙈。這次在荃灣廣場去了一家挻喜歡的咖啡店,這家的蛋糕和飲品也很喜歡,而且還有位置可以坐🤩。-💥熱玫瑰鮮奶咖啡 HKD$36,飲品有心型拉花,面頭還有玫瑰花花瓣作為點綴。打開杯蓋已聞到很香的味道,味道甜甜的散發著玫瑰香味🤤,咖啡味濃郁而不酸。-💥士多啤梨梳打 HKD$42,飲品以漸變層賣相,還要是粉粉的顏色🤩。起初飲品是的士多啤梨味不重,請店幫忙加糖漿後,味道酸酸甜甜的,感覺好一點☺。-這次咖啡飲品味道不錯,梳打飲品一般,味道略為差了一點,希望下次再來飲品質素會有改善。

2021-04-16
等候时间
5 分钟 (堂食)
2021-05-11 390 浏览
早兩日母親節幫媽媽補足節日,特登買咗呢間嘅蛋糕🍰,同埋幾件西餅慶祝,整體來講尚算可以個蛋糕320幾蚊,係雪梨味同埋有少少忌廉慕絲,味道雖然特別同埋有說新鮮嘅雪梨肉喺入面,但係都算幾甜,食咗幾啖已經覺得好肥膩,呢個母親節限定版個人認為一般😶另外買咗幾件蛋糕仔,平均40幾蚊一件性價比OK,每件蛋糕嘅外型都好靚,打卡一流,我覺得橙色個柚子味最出色,唔太甜得來柚子嘅味道濃郁,仲有個脆卜卜夾餅底令整體嘅口感提升,其他幾件都係太甜及主要以mousse 為主,幾個人share食就OK

另外買咗幾件蛋糕仔,平均40幾蚊一件
2021-04-11 343 浏览
想買蛋糕慶祝朋友生日,係荃灣廣場見到Crostini既櫥窗放滿好精緻既蛋糕,而且職員話有優惠,做緊$100有3件cake,所以就買左六件試吓。我自己就食咗黑色圓形嗰舊朱古力榛子蛋糕,一入口朱古力味好濃,如果係朱古力愛好者一定要食佢,不過食完一舊有啲好heavy既感覺。之後食左啖橙色圓形既夏日峰芒,蛋糕十分鬆軟,而且芒果味十分濃郁,不錯不錯。😂 友人就食其他味道,佢地都話ok同幾好味。呢個價錢以性價比黎講可以一試。😂

2021-03-25 147 浏览
第一次食呢間蛋糕店,係因為同事請我食,佢哋嘅款式好多,同埋原來佢開咗好多間分店係唔同嘅地區。佢哋嘅蛋糕普遍都係貴,不過好值得,我食咗呢個朱古力蛋糕,味道偏濃同甜,朱古力味好濃郁好香。佢選擇好多,佢仲可以揀唔同嘅甜味。除咗朱古力,佢仲有好多唔同生果嘅蛋糕,我成個蛋糕嘅size都係比較細,不過好足料,食完真係好飽。除咗蛋糕佢仲有好多唔同款式嘅麵包買,成間舖頭見到英倫風格,入到去好似真係去咗外國嘅麵包舖一樣。
2021-03-15 142 浏览
見成個星期有同小朋友出過街,行開荃灣廣場見到Crostini啲蛋糕甘吸引 就買番幾款番屋企氹下佢地開心🎀🍰雲尼拿士多啤梨慕絲:士多啤梨系我既最愛 ,粉紅色造型真系比佢吸引住,滑滑既士多啤梨慕絲,裏面有一層🍓夾心海綿蛋糕酸酸甜甜甘;口感非常豐富🍰赤狐仙景:被可愛既狐狸仔吸引住,蛋糕包裹住芒果啫喱同熱情果,口感軟綿綿;底層有塊鬆化餅乾,兩個小朋友都食唔停口🥰🍰班蘭青檸慕絲:外型有點像小龍包,青檸mousse配香甜班蘭味海綿蛋糕,很清新fresh😋🍰紅橙特濃朱古力脆脆:特濃朱古力mousse,加埋朱古力海綿蛋糕連埋血橙啫喱一齊食,啖啖都有香濃朱古力味🍫😋😋🍰夏日蜂芒留番明天再品嘗🥄 ,食完甜品心情都好D下次再買埋其他款式蛋糕同曲奇試下先 #crostinihk #cake #moussecake#hkinfluencer #foodiehk #ig_food

見成個星期有同小朋友出過街,
行開荃灣廣場見到Crostini啲蛋糕甘吸引
就買番幾款番屋企氹下佢地開心🎀

🍰赤狐仙景:被可愛既狐狸仔吸引住,

🍰夏日蜂芒留番明天再品嘗🥄 ,食完甜品心情都好D

下次再買埋其他款式蛋糕同曲奇試下先
#crostinihk #cake #moussecake
外卖自取
聽日返學喇🎒今日係屋企一齊嘆番個High Tea🍵培養好心情💗迎接開心開學日😆之前老師一直都還未confirm星期一可以下學期開學🏫前日終於收到訊息確定可以返學🎒實在太好啦😍今日都冇乜時間自己整嘢食⏰因為實在太多功課要Double check🤣所以就近近地喺荃灣廣場Crostini買咗五件高質蛋糕🧁係屋企一齊嘆番個High Tea🍵公主揀左白桃洋甘菊慕絲🧁四四方方嘅外型💗外層係清新洋甘菊慕絲,內層係香甜既白桃,充滿清甜果香!口感幼滑,最吸引公主嘅就係嗰朵粉紅色嘅朱古力小花🌸😆哥哥揀左雲呢拿士多啤梨慕絲🍓外型係一個圓球體💗香甜士多啤梨果茶慕絲配搭雲呢拿奶油!夾心層係士多啤梨果醬同埋雲呢拿海綿蛋糕!口感香甜細滑😋我就揀咗外型好得意成個橙咁嘅幸福橘子🍊雲呢拿慕絲非常香甜!撘配清爽柑桔果凍同埋柚子忌廉,加埋鬆軟既海綿蛋糕🧁多重口感一定咬落去勁滿足😛爸爸就揀咗都係圓球體嘅金蕉流行💗香濃朱古力慕絲同香蕉朱古力奶油配朱古力脆珠同香蕉餡🍌裏面仲有鬆軟嘅海綿蛋糕🧁爸爸話淨係個賣相已經一百分💯姐姐就揀咗柚子慕絲🧁外型都係四四方方同公主揀嗰個白桃洋甘菊慕絲外型差唔多!上面嗰個朱古力小花就係紫色嘅💜細滑既柚子

姐姐就揀咗柚子慕絲🧁外型都係四四方方同公主揀嗰個白桃洋甘菊慕絲外型差唔多!上面嗰個朱古力小花就係紫色嘅💜細滑既柚子乳酪慕絲,配搭柚子同椰子奶油!裏面係杏仁海綿蛋糕夾心🧁口感清香細滑🥰

2021-02-28
  • 幸福橘子
2021-02-07 190 浏览
臨近農曆新年也忙著準備應節食品,購買禮盒去拜年送禮也很重要,但不想年年送同一款禮盒,選擇其他品牌是個不錯的選擇🙈。這次crostini也推出了新春禮盒,還有兩款選擇,包裝以典雅瑰麗的全新造型登場,用作送禮最好不過💕。💥至尊曲奇禮盒 HKD $238,曲奇禮盒有六款口味:玫瑰蝴蝶酥、紅莓榛子曲奇、牛油曲奇、咖啡杏仁曲奇、海鹽朱古力伯爵茶曲奇及南瓜籽熱情果茶曲奇。曲奇的口感鬆化,味道是甜而不膩,每一款口味各具特色。配茶/咖啡享用就更棒😍,用來與親友一同共享最好不過😎。而且是獨立包裝,更易儲存不用怕會腍身🙈。而靜靜最喜歡的口味是玫瑰蝴蝶酥😋,口感酥脆還散發著淡淡玫瑰香味。這去是個挻特別的口味,希望遲一點會有得發售吧❤。

2021-02-06
外卖自取
$238 (其他)
2021-02-06 123 浏览
行商場後揾地方抖-抖,飲杯咖啡食件餅。這cafe做緊買一送一,两杯熱咖啡32元,鮮奶咖啡味道濃郁,牛奶量適中。我再買件肉桂酥餅,店員可以幫你加熱,肉桂甜甜地,酥皮又鬆脆,-囗咖啡一囗酥,滋味可囗。
2021-02-06
用餐时段