4
5
0
等级3
33
0
2020-09-01 345 浏览
这次在荃湾广场做完点事情,想找个位置坐坐休息,看到这家不太多人所以去买杯咖啡吧。店舖位於商场中央位置,可以看到电梯😂,人多的时候还会有点嘈吵。咖啡选择挻多,还有面包/蛋糕等等供应。💥玫瑰鲜奶咖啡 HKD$36,这个是普通版咖啡,用外卖杯装着但仍然看到有心型拉花☺。打开盖时闻到阵阵玫瑰香味,咖啡味道挻香浓,但糖浆放得太多所以有点甜的。店舖在商场中间此终差了一点,虽然环境挻凉快但是很嘈吵,而且行人路过时会望着😂😂。
更多
这次在荃湾广场做完点事情,想找个位置坐坐休息,看到这家不太多人所以去买杯咖啡吧。店舖位於商场中央位置,可以看到电梯😂,人多的时候还会有点嘈吵。咖啡选择挻多,还有面包/蛋糕等等供应。

9 浏览
0 赞好
0 留言

10 浏览
0 赞好
0 留言

7 浏览
0 赞好
0 留言

8 浏览
0 赞好
0 留言

💥玫瑰鲜奶咖啡 HKD$36,这个是普通版咖啡,用外卖杯装着但仍然看到有心型拉花☺。打开盖时闻到阵阵玫瑰香味,咖啡味道挻香浓,但糖浆放得太多所以有点甜的。

店舖在商场中间此终差了一点,虽然环境挻凉快但是很嘈吵,而且行人路过时会望着😂😂。
8 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-08-31
等候时间
10 分钟 (堂食)
人均消费
$36 (下午茶)
等级3
71
0
Crostini 喺香港近年积极扩张,仅次传统连锁咖啡店。今次经过留意到佢嘅买二送一蛋糕面包优惠,决定坐低休息食个包,继续上路。牛角包,小蛋糕牛角包味道一般,虽然都算系佢嘅特色之一,但实在无法俾到太高嘅评价,只能讲一般连锁Cafe嘅质素亦不过於此。而小蛋糕虽然卖相非常吸引,翻热後香味扑鼻,但食起上嚟亦无原本想像好味,可以算系不过不失,亦都无太大评价。不过指定时间买二送一嘅优惠的确为佢带嚟唔少生意,试唔试就交俾食客自行决定!味道 ⭐️⭐️服务 ⭐️⭐️⭐️环境 ⭐️⭐️⭐️性价比 ⭐️⭐️⭐️
更多
Crostini 喺香港近年积极扩张,仅次传统连锁咖啡店。今次经过留意到佢嘅买二送一蛋糕面包优惠,决定坐低休息食个包,继续上路。

牛角包,小蛋糕

16 浏览
1 赞好
0 留言
9 浏览
1 赞好
0 留言


牛角包味道一般,虽然都算系佢嘅特色之一,但实在无法俾到太高嘅评价,只能讲一般连锁Cafe嘅质素亦不过於此。而小蛋糕虽然卖相非常吸引,翻热後香味扑鼻,但食起上嚟亦无原本想像好味,可以算系不过不失,亦都无太大评价。不过指定时间买二送一嘅优惠的确为佢带嚟唔少生意,试唔试就交俾食客自行决定!

味道 ⭐️⭐️
服务 ⭐️⭐️⭐️
环境 ⭐️⭐️⭐️
性价比 ⭐️⭐️⭐️
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
57
0
2019-08-11 1336 浏览
呢间咖啡店系香港唔同地方都分店 佢既咖啡个人嚟讲觉得好饮过Starbucks and PCC!佢既咖啡味浓过个两间分店 而价钱就差唔多 佢地既cake 都几好食! 都系四五十蚊一件 依家每个月头一个星期仲有买一送一优惠! 都系四十几蚊 就可以两杯咖啡 不过就系佢set左既几只咖啡。但好失望既系呢间cafe D staff态度唔多好 同佢讲有特别要求既时候 佢地个样好差 大佬 杯嘢都四十几蚊 俾少少礼貌都好啊 有个肥肥地既女仔 仲好串话 :「我无听错系少甜少冰啊? 我想试下自己听力姐」态度差到⋯⋯
更多
呢间咖啡店系香港唔同地方都分店 佢既咖啡个人嚟讲觉得好饮过Starbucks and PCC!佢既咖啡味浓过个两间分店 而价钱就差唔多 佢地既cake 都几好食! 都系四五十蚊一件 依家每个月头一个星期仲有买一送一优惠! 都系四十几蚊 就可以两杯咖啡 不过就系佢set左既几只咖啡。但好失望既系呢间cafe D staff态度唔多好 同佢讲有特别要求既时候 佢地个样好差 大佬 杯嘢都四十几蚊 俾少少礼貌都好啊 有个肥肥地既女仔 仲好串话 :「我无听错系少甜少冰啊? 我想试下自己听力姐」态度差到⋯⋯
67 浏览
0 赞好
0 留言
167 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
6
0
2019-07-07 750 浏览
买左三个蛋糕仔每款都唔错👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻金莎-入面好浓朱古力,仲有香蕉酱,超邪恶😈蝴蝶-贪佢几靓,估唔到入面个桃味都几香狐狸-造型可爱,入面系橘子,酸酸甜甜,略嫌饼底软身,唔够脆😋环境唔错,不过职员对斋坐唔帮衬既人唔理,搞到我地真正既客人要搵位坐!如果可以改善下就好😾😾😾😾😾😾😾价钱都不平叫多三杯野饮成两旧几水我个杯冻簿荷朱古力奶唔错,薄荷味重,饮完凉凉地
更多
买左三个蛋糕仔

每款都唔错👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

金莎-入面好浓朱古力,仲有香蕉酱,超邪恶😈

蝴蝶-贪佢几靓,估唔到入面个桃味都几香

狐狸-造型可爱,入面系橘子,酸酸甜甜,略嫌饼底软身,唔够脆😋

环境唔错,不过职员对斋坐唔帮衬既人唔理,搞到我地真正既客人要搵位坐!如果可以改善下就好😾😾😾😾😾😾😾

价钱都不平

叫多三杯野饮成两旧几水

我个杯冻簿荷朱古力奶唔错,薄荷味重,饮完凉凉地



73 浏览
0 赞好
0 留言
66 浏览
0 赞好
0 留言
96 浏览
0 赞好
0 留言
106 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
70
0
2019-06-23 512 浏览
经常喺Openrice见Crostini蛋糕嘅正评, 但从来未有机会试。趁住朋友生日,特登去订蛋糕试一试!本身蛋糕款式选择已经好多, 仲要口味好特别, 无论系鲜果、茶味、cheese cake定拿破仑, 梗有一款啱你口味, 而今次我就选择咗比较清新嘅「白桃洋甘菊慕丝」蛋糕食落去好有惊喜用洋甘菊制成嘅慕丝好幼滑好清香!蛋糕入面嘅白桃啫喱都好rich!订生日蛋糕免费送朱古力牌同蜡烛系基本。估唔到Crostini系细心到喺蛋糕盒入面放乾冰, 仲送一套6件嘅餐具连碟俾客人, 值得加分
更多
经常喺Openrice见Crostini蛋糕嘅正评, 但从来未有机会试。趁住朋友生日,特登去订蛋糕试一试!本身蛋糕款式选择已经好多, 仲要口味好特别, 无论系鲜果、茶味、cheese cake定拿破仑, 梗有一款啱你口味, 而今次我就选择咗比较清新嘅「白桃洋甘菊慕丝」



蛋糕食落去好有惊喜
用洋甘菊制成嘅慕丝好幼滑好清香!蛋糕入面嘅白桃啫喱都好rich!


订生日蛋糕免费送朱古力牌同蜡烛系基本。估唔到Crostini系细心到喺蛋糕盒入面放乾冰, 仲送一套6件嘅餐具连碟俾客人, 值得加分
白桃洋甘菊慕丝
$278
65 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
外卖自取
人均消费
$100
庆祝纪念
生日
推介美食
白桃洋甘菊慕丝
$ 278
等级4
238
0
2019-05-11 439 浏览
#薄荷朱古力鲜奶 $42今次嚟到依间coffee shop唔系试佢啲咖啡 而系朱古力🤣店员首先会倒啲薄荷喺底 先再倒朱古力所以大家记得搞匀啲先饮依到每个月第一个星期五至日都有指定饮品买一送一今次咁啱依杯野饮有🥰朱古力味好浓 但唔知系小编搞得唔匀定点薄荷味就唔系几够 如果店员可以帮手搞埋就好🤣不过总括嚟讲都唔错嘅 小编下次再试下佢嘅咖啡先👍🏻评分:7/10
更多
#薄荷朱古力鲜奶 $42
今次嚟到依间coffee shop唔系试佢啲咖啡 而系朱古力🤣
店员首先会倒啲薄荷喺底 先再倒朱古力
所以大家记得搞匀啲先饮
依到每个月第一个星期五至日都有指定饮品买一送一
今次咁啱依杯野饮有🥰
朱古力味好浓 但唔知系小编搞得唔匀定点
薄荷味就唔系几够 如果店员可以帮手搞埋就好🤣
不过总括嚟讲都唔错嘅 小编下次再试下佢嘅咖啡先👍🏻
评分:7/10
25 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
22
0
祝各位网友在猪年大吉大利!越食越fit !这两个大桔系咪好Kawaii呢?为了迎接新春佳节,我特意买来两个「大吉大利」蛋糕,为一家猫人奖奖励,打打气!这个云呢拿慕丝蛋糕 (mousse cake)以大桔样子为造型,吸睛力十足!size如若典型的cupcake,大约直径6cm,恰到好处。砌开弹弹下的「桔」皮,里面是柑桔啫喱及柚子忌廉,啖啖果香甜而不腻,配合祝福牌子及Q版树叶两小块朱古力,口感健怡清新,甜甜蜜蜜贺新年!Crostini Bakery & CafeHK$46 / 个(供应期至2月11日,朱古力祝福牌子的款式是随机抽样,由店员编配)
更多
大吉大利慕丝蛋糕
$46
35 浏览
0 赞好
0 留言

祝各位网友在猪年大吉大利!越食越fit !

这两个大桔系咪好Kawaii呢?
为了迎接新春佳节,我特意买来两个「大吉大利」蛋糕,为一家猫人奖奖励,打打气!

40 浏览
0 赞好
0 留言

这个云呢拿慕丝蛋糕 (mousse cake)以大桔样子为造型,吸睛力十足!size如若典型的cupcake,大约直径6cm,恰到好处。砌开弹弹下的「桔」皮,里面是柑桔啫喱及柚子忌廉,啖啖果香甜而不腻,配合祝福牌子及Q版树叶两小块朱古力,口感健怡清新,甜甜蜜蜜贺新年!


Crostini Bakery & Cafe
HK$46 / 个
(供应期至2月11日,朱古力祝福牌子的款式是随机抽样,由店员编配)
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-02-04
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
人均消费
$46
推介美食
大吉大利慕丝蛋糕
$ 46
  • 新春版慕丝蛋糕
等级3
56
0
2018-12-26 333 浏览
这间新开的连锁咖啡专门店,每次帮衬都要等排队落单,等排队攞嘢饮。最大问题是并不多人。今次等了七八分钟,店员才完成一个女士的order。前面的女士只是叫了两杯嘢饮和两件蛋糕。店员落单的速度真快哦……我点了鲜奶咖啡,鲜奶绿茶,一样要等了十分钟才有饮品。其他店员只顾倾偈,我杯冻鲜奶咖啡,亦忘记了落糖浆。但这杯饮品,是几好味的,咖啡和鲜奶味都有突出之处。但是鲜奶绿茶,无绿茶味,亦都冇奶香味。感觉只是绿茶奶水。如要与Staxx...Pacixx....Ha....竞争,真是要加油啊!因为香港是汰弱留强的地方,不进则退。
更多
这间新开的连锁咖啡专门店,每次帮衬都要等排队落单,等排队攞嘢饮。最大问题是并不多人。
今次等了七八分钟,店员才完成一个女士的order。前面的女士只是叫了两杯嘢饮和两件蛋糕。店员落单的速度真快哦……
我点了鲜奶咖啡,鲜奶绿茶,一样要等了十分钟才有饮品。其他店员只顾倾偈,我杯冻鲜奶咖啡,亦忘记了落糖浆。但这杯饮品,是几好味的,咖啡和鲜奶味都有突出之处。
但是鲜奶绿茶,无绿茶味,亦都冇奶香味。感觉只是绿茶奶水。
如要与Staxx...Pacixx....Ha....竞争,真是要加油啊!因为香港是汰弱留强的地方,不进则退。
15 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2018-12-26
等候时间
20 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
等级4
145
0
2018-10-12 452 浏览
好耐冇去荃湾啦~唔系约咗fd都好少过嚟~边饮咖啡边吹水~爽呀1人1杯咖啡唔过份呀~如果早就整件cake可惜都成5㸃就快食饭~所以决定下次先试Cappuccino绝对唔洗谂~咖啡上面有个心型哈哈笑~唔通我头先落单冇笑~个员工叫我笑多D~咖啡豆香~奶温度刚好又够滑~上面层泡适中唔过份Caffe Mocha系佢嘅选择~绝对系朱古力fans必选~平常拉花冇咩特别~上面再加朱古力粉~对D锺意饮唔系咁浓味咖啡嘅人最佳选择
更多
好耐冇去荃湾啦~唔系约咗fd都好少过嚟~边饮咖啡边吹水~爽呀

1人1杯咖啡唔过份呀~如果早就整件cake可惜都成5㸃就快食饭~所以决定下次先试
38 浏览
0 赞好
0 留言
Cappuccino绝对唔洗谂~咖啡上面有个心型哈哈笑~唔通我头先落单冇笑~个员工叫我笑多D~咖啡豆香~奶温度刚好又够滑~上面层泡适中唔过份
Cappuccino
$29
22 浏览
1 赞好
0 留言
Caffe Mocha系佢嘅选择~绝对系朱古力fans必选~平常拉花冇咩特别~上面再加朱古力粉~对D锺意饮唔系咁浓味咖啡嘅人最佳选择
Caffe  Mocha
$32
19 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$31
等级3
67
0
ice
2018-09-30 335 浏览
行街行到攰地。想坐底饮杯咖啡。见到有crostini 同另一大品牌 星Xx最後决定入左crostini因为无乜人。同埋坐得舒服啲!以前成日返工前饮。但都系饮hot latte。因为平啲。我无记错的话hot latte系28HKD但今日实在太想饮冻野,所以叫杯iced latte。系贵少少既。39HKD。但佢既奶系超浓!又浓又香。之前饮过既都。水准都keep到。啲包同饼就未食过啦。下次有机会可以试下!推荐推荐!
更多
行街行到攰地。想坐底饮杯咖啡。
见到有crostini 同另一大品牌 星Xx
最後决定入左crostini因为无乜人。
同埋坐得舒服啲!
iced  Latte
$39
18 浏览
0 赞好
0 留言

以前成日返工前饮。但都系饮hot latte。
因为平啲。我无记错的话hot latte系28HKD
但今日实在太想饮冻野,所以叫杯iced latte。
系贵少少既。39HKD。但佢既奶系超浓!
又浓又香。之前饮过既都。水准都keep到。
啲包同饼就未食过啦。下次有机会可以试下!推荐推荐!
24 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$38 (下午茶)
推介美食
iced  Latte
$ 39
等级1
2
0
2018-08-23 310 浏览
在店购买了一个生日蛋糕,店员细心询问要否加happy birthday牌,还问是否需要乾冰,还教导芝士蛋糕在雪柜拿出来後需要放十分钟後才好食,十分细心有礼!服务周到!
更多
在店购买了一个生日蛋糕,店员细心询问要否加happy birthday牌,还问是否需要乾冰,还教导芝士蛋糕在雪柜拿出来後需要放十分钟後才好食,十分细心有礼!服务周到!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
外卖自取