正啊🤩屋企石門附近開咗間高質文青小店開Lunch同嘆杯咖啡一樣掂👍🏻不過石門得大約10個位 觀塘會唔會大啲🤔.#原條鰻魚滑蛋配日本飯 $75正啊‼️原條鰻魚上 未食都覺得吸引😻鰻魚放係炒蛋上面 鰻魚炒蛋已經係最佳配合👯‍♀️鰻魚大條 肉質唔錯 但皮較厚 做唔到入口即溶既感覺 🤔但炒蛋夠滑😋 成隻碟都有鰻魚汁 每啖都沾到👍🏻超鐘意食木魚絲同紫菜🥰好香.#Alldaybreakfast $66All day breakfast 有3款揀 呢隻係份量最少既但都夠哂飽😋 呢到食all day breakfast 真係超抵‼️ 香煎雞扒 超好食👍🏻 煎得好香 食落好juicy🤤 非一般既煎雞扒炒蛋夠哂滑😋 仲有沙律🥗同牛油多士.餐飲加$7-15 就可以升級🤩呢到係coffee shop #玫瑰鮮奶咖啡 梗係好飲 堅有玫瑰🌹味#野莓西柚特飲 好fresh 超多果肉最特別係配既 #咖啡豆糕‼️😳形狀整到成粒咖啡豆咁 你以為係雞蛋仔啦唔係啊🤭 外脆內軟 入面係咖啡海棉蛋糕 濕濕地咁 超濃咖啡☕️味👍🏻
正啊🤩屋企石門附近開咗間高質文青小店

#野莓西柚特飲 好fresh 超多果肉

最特別係配既 #咖啡豆糕‼️😳

形狀整到成粒咖啡豆咁 你以為係雞蛋仔啦
2019-03-30 84 浏览
其實我老公有時都幾浪漫,每當可以飛甩個女嘅時候,佢就會諗盡辦法帶我去relax一下!太耐冇嘆個靚早餐嘅關係,今朝早送咗個女去學畫畫就響石門搵嗰個好地方!間鋪嘅門面已經吸引左佢兩公婆。食物嘅價錢亦都唔算貴!好鍾意食早餐嘅我叫咗個 All Day Breakfast ,比起平時食開嘅 All day 平左一半,係唔係份量冇因為咁樣而細咗👍🏻 所有食材都好新鮮,味道亦都好好!老公就叫咗個雞扒流心蛋三文治🥪,因為即叫即整,所以新鮮好味,雞扒仲係脆嘅添好喇,咖啡方面,老公就好悶咁又係Flat White, 佢就叫咗Rose Latte俾我呢度嘅blending係用咗巴西,哥倫比亞同雲南嘅咖啡豆,甜度同苦味適中,body都算full我個Rose Latte仲好味過H字頭果間連鎖店添!
間鋪嘅門面已經吸引左佢兩公婆。食物嘅價錢亦都唔算貴!
我個Rose Latte仲好味過H字頭果間連鎖店添!
今天同媽媽去石門,因為我知道有間文青 feel 的 咖啡店,好想帶媽媽去吃。餐廳名好特別,Coti = Coffee Time。 咖啡店位於京瑞廣場2期,半開放式的設計,有1張高枱,2張矮的長枱,大約共15人左右,應該是小本經營的咖啡店。還有可以包場,學拉花🥰。我叫了一份 All Day Breakfast 同一份原條鰻魚滑蛋配日本飯,一杯野莓西柚特飲,一杯招牌玫瑰咖啡。餐廳是屬於自助式付款同取餐,所以客人自己找位置坐,看餐牌,再到收銀位付款,再回位坐坐,之後等職員出食物和飲品。我覺得呢個方式非常之好,等餐時,又可以取餐廳提供的日本雜誌看看,一路看雜誌,一路等。All Day Breakfast, 其實有香煎雞扒,炒滑蛋,田園沙律,還有吐司。看到食物後,你都會嘩一聲,因為食物很大,份量非常足夠。👍🏽 廚師又好有心機去煮每一碟的食物,所以好好吃。滑蛋又煮得很滑,又香。雞扒煎得很香,又不會太油膩,又香又滑。😄原條鰻魚滑蛋配日本飯,原條鰻魚很大條,又煎得香,原汁原味👍🏽。滑蛋大大份,又滑又香,日本飯都唔算少,份量超級夠。😄野莓西柚特飲,用了新鮮的野莓去製作,非常用心。😋非常好飲玫瑰咖啡,非常

All  day  breakfast

原條鰻魚滑蛋配日本飯

野莓西柚特飲,用了新鮮的野莓去製作,非常用心。😋非常好飲

野莓西柚特飲

玫瑰咖啡,非常香,玫瑰花味濃郁,咖啡又醇,拉花好靚。👍🏽又有咖啡蛋糕

招牌玫瑰咖啡

野莓西柚特飲
招牌玫瑰咖啡
  • All day breakfast
2019-03-24 292 浏览
餐廳:Coti (沙田)地址:沙田石門安群街1號京瑞廣場2期2樓228A號舖平時去石門京瑞廣場嗰邊多數都係飲宴,去開京瑞廣場2期3樓嘅煌宴,今次都係去2期,不過就係去2樓嘅Coti-Coffee Time食Tea🤓呢間小餐廳唔算大,得兩張長枱同一張Bar枱,不過客人都密密咁黎,有啲仲要等位添,如果我同朋友黎遲5分鐘應該就無位架喇🤣(去到果陣播緊Stephanie同方力申嘅歌,係唱K必唱嘅好好戀愛❤️)我點咗一個All Day Breakfast,入面有雞扒、炒滑蛋、田園沙律同吐司,另外點咗一杯野莓西柚特飲;而朋友就叫咗一個原條鰻魚滑蛋配日本飯同一杯招牌玫瑰咖啡。先講All Day Breakfast,雞扒有兩塊,岩岩煎起塊皮仲係脆架😍好好食!亦都唔會痴牙,不過就有少少咸。炒滑蛋係勁!大!份!😂仲要有好香嘅牛奶味,最鍾意牛乳炒蛋,炒完出黎嘅顏色都好靚👍🏾吐司都好鬆脆☺️配埋牛油香真係啖啖滋味🤤野莓西柚特飲好鮮甜,用左藍莓、西柚同梳打造成,每飲一啖都會有好多藍莓同西柚沖入口,個感覺好爽🤣顏色配搭好靚,加埋薄荷葉,真係睇得又飲得😙原條鰻魚滑蛋配日本飯,成條鰻魚真係好誇張😂鰻魚同蛋嘅份量都好多,朋
餐廳:Coti (沙田)
地址:沙田石門安群街1號京瑞廣場2期2樓228A號舖

原條鰻魚滑蛋配日本飯,成條鰻魚真係好誇張😂鰻魚同蛋嘅份量都好多,朋友食唔哂所以分左啲比我食,鰻魚醬汁同紫菜鋪滿係碟嘅四周,每食一啖都有好濃郁嘅鰻魚醬汁,真係引唔住食完一啖又一啖,而且燒鰻魚嘅溫度同時間都掌握得好好,鰻魚唔會燒到乾哂,有入口融化嘅感覺☺️仲有用上日本米,少少濕身亦好有米香😆配上鰻魚蛋真係一流😌
玫瑰咖啡感覺似Espresso,但係又無咁甜同多奶,好明顯飲得出係black coffee加左少少淡奶嘅,拉花細緻,係一朵玫瑰🌹仲加左少少碎花係面,好靚😆
一個休閒嘅下午,一個餐廳就可以滿足哂聽慾食慾,好滿足,下次一定會再返黎幫襯😎👍🏾抵食抵食
2019-03-24
下午茶
  • 原條鰻魚滑蛋配日本飯
今日有啲事要到石門附近處理,😴一大清早去到,又未夠時間就週圍行搵野食,行下行下發現,原來石門開左好多好多食店,就同老公去食番個早餐坐底嘆一嘆,點個行行下比🤩我地發現呢間的的式式既cafe ,地方雖小,但很整潔,就坐低叫嘢食!本來早餐都無話太講究,😋我地點左個 all day breakfast 🍽同🥑Avocado toast share 另外一杯Lime & mint coffee 同招牌既rose latte ,開動後發覺,呢間cafe食物真心不錯,個全日早餐入面有個煎雞扒味道非常好👍🏻👍🏻,一般我係外面啲餐廳,啲雞扒唔係無醃過就係醃得唔夠耐未入味,呢度真有用心醃制過,另外toast 超香口,雞蛋尚算滑漏,蔬菜又新鮮!另外個🥑🥑牛油果多士都係新鮮既,見佢加左啲黑胡椒同香草,味道非常fresh!但重點原來係杯咖啡🌹☕️度,如果喜歡清爽既朋友,可以試個lime & mint coffee ,味道特別!但我最愛係嗰杯Rose latte 🌹 ,入口香滑既咖啡味,配搭埋玫瑰香,味道一絕,推介大家一定要試呢杯咖啡,無得頂
All  day  breakfast  😋
🌹  Rose  latte
  • All  day  breakfast  👍🏻
  • Rose  latte
2019-02-06 435 浏览
石門近呢兩年開多咗好多餐廳。 今次發現Coti 喺開咗間分店嚟沙田,都幾開心。 因為佢哋嘅咖啡非常唔錯。全間coffee shop 店好細, 得3張枱。 我諗佢主要都係做外賣咖啡生意為主。 點左All day breakfast 即叫即煮, 等嘅時間係耐啲,但係非常新鮮, 而且份量都好大, 性價比高! 哈哈食到一半先醒起要影相(所以相片只供參考), 炒蘑菇、煙肉、多士、三文魚、雞扒、炒蛋 都有大份, 我同朋友2人分都飽。 咖啡旁邊都伴迷你蛋糕, 甜甜地同咖啡好夾。 鍾意飲咖啡嘅你, 如果喺附近都值得過嚟試試。
石門近呢兩年開多咗好多餐廳。

點左All day breakfast
Cappuccino

咖啡旁邊都伴迷你蛋糕, 甜甜地同咖啡好夾。

鍾意飲咖啡嘅你, 如果喺附近都值得過嚟試試。
2018-12-25 756 浏览
之前見到呢間cafe一直想試,今日終於去左試。位於石門京瑞廣場2樓,開放式cafe,一共得三張枱,加加埋埋大約20個位,應該都係小本創業。二個人食,叫左一份三文治同埋一個番茄蜆肉意粉,一杯mocha一杯cappuccino,total先$130(~$70 per person),性價比算高。-首先黎左份三文治,蛋熟左小小,冇乜流心既效果,但勝在份三文治係岩岩整起,夠熱同埋烘左,所以食落去都幾好食。三文治連野飲$5x。意粉portion大,番茄味夠,蜆肉都幾多下,但本身意粉個麻麻地,失左分。整體都ok,畢竟意粉連coffee先$78。mocha我覺得可以加重啲chocolate味,個人覺得瘋淡,味道唔苦。整體:性價比高,三文治好食連杯咖啡$60有找,加埋坐得舒服,環境唔嘈,值得一去

雞肉流心蛋三文治

番茄蜆肉意份

Mocha

2018-12-25
雞肉流心蛋三文治
番茄蜆肉意份
Mocha
2018-12-03 815 浏览
石門最近開了不少有水準的小店,還吸引了這家本店在觀塘的咖啡室來開第一家分店,所以特意過來試試看。舖面很少,只有三張檯,但門面很開揚,裝潢有點和洋風,簡潔而光猛,很welcoming的~餐牌分咖啡、茶、三文治、意粉/飯/沙律、all day breakfast五類,每份主食均送飲品一杯。all day breakfast 在餐牌的賣相非常吸引,上面卻寫著「until 12noon」,所以我們點了其他菜式,怎料後來有另一顧客點了!而且這家觀塘店著名的鰻魚滑蛋飯這裡都不供應(餐牌上這項給遮住了)下次可能還是要去本店了😥我們點了雞扒煎流心炒蛋三文治配Rose Latte、Carbonara 配Flat White,都是咖啡室的常菜。最有驚喜的是三文治,雞扒煎得很香,炒蛋真的是流心蛋黃,流在烘過的麵包上,十分香口美味。卡邦尼意粉上的蛋黃也是特別香,蛋黃汁也不錯,有卡邦尼汁應有的質感。不過意粉則略帶軟身,感覺不太能掛起厚質的麵汁。咖啡是中規中矩,特別是每一杯咖啡會配上一件咖啡蛋糕,略見心思。服務基本是自助,點完餐自行拿餐具,菜好了自己由櫃臺端回桌。侍應態度略嫌冷淡,都沒有笑容似的😥不過食物水準搭夠

服務基本是自助,點完餐自行拿餐具,菜好了自己由櫃臺端回桌。侍應態度略嫌冷淡,都沒有笑容似的😥不過食物水準搭夠,整體尚算合格吧~

雞扒煎流心蛋三文㳎
卡邦尼意粉