2018-11-08
琴晚黎左食dinner,黎之前預先訂左枱,好彩有訂位,黎到見佢都好full ,好多枱都擺左reserve 牌。哩間西餐廳樓高二層,柔黃既燈光幾舒服,就算多人但都唔會覺得嘈。我地被安排坐喺二樓靠邊,可以望到樓下既食客,感覺幾得意,得閒望下人地食咩😂主菜選擇多,價錢在百中之間,可以加$38轉set,有埋湯、沙律、餐飲。我地二人各選一碟主菜,兩個都加錢轉set。餐廳送左一客小食俾我地,意外既野往往係驚喜既,係炸得好脆既炸蠔黎嫁,雖然係蠔仔,但係都幾好味,開心。餐包配既醬係落左黑松露,有誠意,暖暖既餐包點落湯仲正。餐湯係南瓜湯,好好飲,南瓜打成蓉好滑個湯,好甜,中意飲。沙律落左d柚子同生果粒,甜甜地幾特別。炭燒安格斯牛肉眼扒 $198要7成熟,真係食到炭爐燒過既味,特別香,好食過出面既,肉眼新鮮,配簡單醬汁已經好食。香煎三文魚配蟹肉餅同有機粟米 $168哩碟配搭比較清新健康,三文魚煎得好香,但肉質仲係好嫩,配粟米蓉意外地夾,個蟹肉餅幾鮮,食到好多蟹肉,香口。仲有大啡菇,岩晒女士們,好食。跟餐咖啡埋單$500有找,總括食物都好好食,服務都好,keep 住收碟同feel 水,有機會再黎!