Cookingnana (長春大廈)

Cookingnana (長春大廈) (已結業)

Cookingnana (長春大廈) (已結業)
1K
zanvsfood
灣仔親民高質burger小店🍔
zanvsfood
2022-02-15
关注
呢個weekend去咗staycation🥰到咗夜晚外賣自取時間,係附近搵到呢間burger小店~呢個set包2款burgers、1款意粉、1份小食同飲品🙌🏻🍔千島菠蘿手打雞肉漢堡 Thousand Island Handmade Chicken Burger with Pineapple兩款burgers都好大個!睇到就已經覺得飽😂配料有生菜同蕃茄等🙌🏻 好足料!雞肉扒厚度適中,口感嫩滑,而且好juicy🤤配上千島醬同清甜嘅菠蘿,味道更加正~🍔芝士手打豚肉漢堡 Handmade Pork Burger with Cheese呢個burger份量都同樣足料🤤豚肉好大件,肉汁豐富,口感彈牙厚實細緻~溶化咗嘅芝士令味道更加香濃🤤🍝卡邦尼意粉 Spaghetti Alla Carbonara食完個burger其實都已經飽咗😂但係個意粉好香好吸引~ 點都要試吓啦!意粉有煙肉、芝士同蘑菇等,忌廉味香濃🙌🏻🍟蕃薯條 Sweet Potato Sticks (大 Large)有冇人同我一樣中意食蕃薯條🙌🏻呢個薯條雖然唔粗唔算厚,但仍然好crispy🤤如果跟小食可以配埋茄汁就好喇~查看更多
威哥有冇去過❤️🌛呢?元朗某按摩邪店
CarmenWong2615
2021-09-28
1K 浏览
关注
雖然漢堡包價錢平過附近d漢堡包,但係味道都好普通,只係塊牛肉厚d。嗌左個黑松露芝士手打牛肉漢堡,$60一個,性價比唔高。呢個價錢可以食一個好飽又好味嘅午餐。但係我食完呢個漢堡好似一陣風咁。可能之前食過香港仔間cafe whale,用左佢套標準黎衡量。麵包唔脆無牛油香,牛肉無味又有d散,黑松露醬食唔到黑松露味。差又未至於,但唔係一個好味嘅漢堡包。下次都係食翻隔離街d小食舖,又平又夠飽,仲唔洗等20分鐘咁耐添。查看更多
應該係負評呀!
2022-08-14
邊個夠膽去呢,有偉哥咁dirty 嘅員工,返工時間叫🐔,比我免費都唔敢食🍄
2022-08-26
food_pooh_pooh
超好食😋
food_pooh_pooh
2021-08-21
关注
唔知係咪因為肚餓得滯,今次叫咗雙鵝肝芝士手打牛肉漢堡覺得好好食,我用網上外賣平台叫過嚟,雖然由叫到拎要55分鐘,但都值得叫,未計運費個包$144,價錢同門市應該有少少唔同🤏 但當你食落去,食到嗰舊手打牛肉你就會明我講咩😛仲有鵝肝食落去好夾🤪同埋相對平時其他舖頭算平,我食過有舖頭要加鵝肝要加成$60😂 另外佢個包裝都幾有心思,覺得啲公仔幾可愛😂同埋送到黎仲係好熱嘅☺️一定會再叫☺️但真係要預早少少叫查看更多
羅賓推薦
食物和服務質素都不錯
羅賓推薦
2021-08-17
关注
平時正餐時間行過店內頗多人,今次傍晚走過較小人便試試。一入門口店員已主動交流,有建議,有笑容,有服務。這點得加分的。因為7分功夫,3分招呼。當中有些食物食不到,例如洋葱圈,但店員反應頗快,有建議其他食物。最重要是想另加點醬,原本要加錢,最後都不加。服務語氣頗佳。食物方面,吃黑松露手打牛肉漢堡。果然有招牌感覺,是有咬口和牛肉味,加上麵包皮不散,芝麻增加了香味,採購材料不錯和處理都不錯。再有炸雞薯條,都可以,合格,只是很突出又不是,做到炸雞的外脆內軟的基本。我都會推薦炸雞的。整體$91,這種質素和服務,十分滿意。唯一不適合約人店內食。因為有點熱和窄。查看更多
honbo
好味小店Burger
SweetYoghurt
2021-07-01
关注
Cooking Nana Burger 位於灣仔嘅小店~喺我上堂嘅地點附近,食個快飯之選👍🏻芝士手打牛肉漢堡 $43麵包烘過好鬆脆,上面有黑白芝麻👍🏻牛肉漢堡扒好Juicy ~蕃茄生菜都好新鮮好Fresh 👍🏻👍🏻調味岩岩好,唯一略嫌茄醬多咗啲,以呢個價錢,呢個質素,性價比都算唔錯餐廳提供手套,可以拎住個包放心食👍🏻食得特別爽,特別滋味其實,除咗burger仲有熱狗、意粉同埋其他小食,下次等我試埋其他嘢先查看更多
芝士手打牛肉漢堡
yt.t
好味漢堡包
yt.t
2021-06-16
关注
午飯時間去灣仔路過呢間漢堡包店,都好耐冇食過漢堡包,一於入去試下。店內既漢堡包款式非常多,由$4x既芝士漢堡到$1xx既鵝肝、龍蝦漢堡都有,另外仲有各款熱狗同意粉,可以話豐儉由人,唔夠飽既仲可以試下套餐,包飲品一罐同2個小食。今次試左牛魔王漢堡,除左漢堡扒之外,仲加左好大份燒汁炒肥牛,肥牛炒到燶燶地非常香口,但個汁個人就覺得就甜左d,另外漢堡扒都有d過熟,肉汁較少,咬落仲散散地,但整體加埋一齊味道都幾好。小食我就叫左炸薯條同炸魚柳,2樣都係新鮮炸起,魚柳都有肉汁整體都唔錯。查看更多
littlewhitemouse
灣仔最高質的漢堡包店
littlewhitemouse
2021-05-28
关注
灣仔嘅一間新嘅漢堡包店!漢堡單價有40幾蚊至到$100不等🙈如果平平哋想食個餐$80幾有兩樣小食🍟一個漢堡包🍔加嘢飲🧃🥤不過我哋因為見到鵝肝手打牛肉($90)呢個組合就即刻勁興奮!因為從來未試過🤣—————————————-1️⃣ 包:首先呢隻包係最傳統果隻漢堡包🤩我好鍾意呀咁先係漢堡包!😍入口唔會太過硬身,可惜我外賣拎到返屋企坐已經滲曬水🤣不過個味道都係十分之好👌2️⃣配料:鵝肝+手打牛肉+生菜蕃茄芝士首先我真係十分之surprised by 呢個combination🤯!但係我剛同手打肉係異常地夾!兩樣都係超香嘅配料🤯味道唔會互相排斥😄鵝肝在漢堡扒上面薄薄一層!其實都好夠味👅而且冇!乜腥味!漢堡扒更加正,大約八成熟👐🏻唔鍾意食牛肉我都覺得冇偷工減料,食落去仲有啲牛筋,最重要漢堡扒厚3-4 cm!💋食一個包都好飽!👍大滿足我宣佈Cooking nana係我在灣仔區最喜歡的漢堡包店啦!🥇查看更多
+ 1
認真?最高質素?係咪尼度啲女呀!聽講露波
waterkw
焦香有口感的手打牛肉
waterkw
2021-05-07
关注
星期六下午來吃,叫了一份下午茶A($39),迷你牛漢堡配雜錦薯條,送罐裝汽水或紙包飲品,我們要了菊花茶;另外單點了一個黑松露芝士手打牛肉漢堡($60),升級了法國牛油芝麻包,加$16-22可轉套餐配小食及飲品,但不太餓所以沒有跟餐。店員送了小食優惠卷,惠顧滿$50送洋蔥圈四件或地瓜球三粒,我們要了洋蔥圈。下午茶的迷你牛漢堡真的很迷你,的的骰骰,但煎香的手打牛肉配上半溶芝士、生菜、蕃茄比想像中好吃,不過餓的時候就會覺得唔夠喉。雜錦薯條是粗薯條和番薯條,我自己很喜歡吃番薯條,這個下午茶有兩種薯條性價比不錯。黑松露芝士手打牛肉漢堡的手打牛肉就分量十足,雖然沒有升級至安格斯牛肉,但是很喜歡他們把牛肉的外層煎得焦香,也有粒粒牛肉的口感,但如果喜歡吃充滿油香的漢堡可能會略嫌乾身。本來以為黑松露芝士醬會比較creamy和濃味,但原來幾清爽,類似沙律醬,黑松露和芝士味不算突出。牛油芝麻包幾香,可以一試的。洋蔥圈是贈送的,炸得幾香脆,但裏面是洋蔥蓉沒甚麼口感,下次會試地瓜球。查看更多
+ 4
灣仔漢堡小店 平價選擇靈活度高
eggiepiggy
2021-04-25
关注
🥚🥚🐷灣仔漢堡小店 平價選擇靈活度高✨性價比:8.5/10🍳食物: 6/10🌏環境:6/10🕺🏻服務:8/10💰是次消費:三人分享食,人均$42#蛋蛋豬🏝地點分類: #蛋蛋豬在灣仔
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃漢堡————————常常經過這條路,發現了這家新的小店,開業幾個月,原本是登打士街「掃街」店的一員,最近在灣仔開了分店,入去和朋友輕鬆食個下午茶試試。🍔黑松露醬大啡菇手打牛漢堡 ($79)手打牛肉厚身有牛味,較鬆散,可能因為是手打牛所以會較軟身。大啡菇多汁,很大隻,夾住半融芝士和生菜,整體與醬汁幾配合。🍔芝士手打豚肉漢堡 ($40)優惠期間買一個漢堡,送一個價值$40的漢堡。試試他們的豚肉,味道一般,當然覺得牛肉比較好味,對比下這個就不吸引。雖然平價點,但豚肉都幾大塊的。🍟蕃薯條 ($15 跟餐)欣賞小店有提供蕃薯條,不是周圍隨便吃到的。香脆又不油膩,甜度適中。🍗香草蜜糖雞中翼 ($33)雞中翼中規中矩,蜜糖味幾好味的。價錢親民,店員亦親民,食物質素在這個價錢來說是高質的,下午茶之選。但店舖座位很少,想食要早點來排隊,或者外賣自取了。Cookingnana @cookingnana18 🚦灣仔灣仔道181A-181G號長春大廈地下B號舖(灣仔站 A3 出口, 步行約7分鐘)🕰營業時間:11:30 - 21:30查看更多
唔好味
黑松露醬大啡菇手打牛漢堡
z71033
灣仔特色漢堡包小店
z71033
2021-04-06
关注
灣仔漢堡包店咁多間價錢優惠又要好味又想多選擇嘅真係好難搵:(入黎Cookingnana望下個菜單,真係應有盡有漢堡包,熱狗,意粉,炸雞同pizza乜都有整個選擇困難症犯曬最後試左個新出嘅安格斯包,A9招牌包升級,個廚師特別介紹左升級後嘅分別,包同肉同醬汁都升級!態度特別好冇諗到係升級法國麵包份量好足,絕對夠飽個肉排真係牛肉味好夠,單層牛肉包加$33就可以升級,超抵食個A9包升級後跟餐薯條送嘢飲仲要下午茶時段85折 總共消費$92各位路過不妨黎試下,真心幾推介,下次會再光顧查看更多
检举
查看之前的留言(4)
恭喜結業了!這家男女關係不單純,誰還敢請羅先生這大雞🐛呢?上班時間去叫🐔,歐陽小姐妳以為羅生對你專一嗎?他的人品,你不了解吧?不知道他有沒欠你錢,因為他就是向鼎記老闆借錢全拿去嫖了
2022-09-29
賤男羅偉X有一天不出軌的嗎?今日又下載微信找叫🐔客服,厲害了!小心愛滋病
2022-09-30
管好羅生喇,吾好比呀羅生出黎呃女,周圍傳染病菌!欠債又吾還,羅生人品甘差,仲有女比佢呃?又老又醜,欠債叫機打女人,極品
2022-10-14
A9NANA至尊手打牛肉漢堡升級安格斯牛
UnicomYkm
nice burger
UnicomYkm
2021-04-04
关注
正鵝肝牛肉漢堡,升級安格斯牛肉。即叫即做,新鮮好味。再加蕃薯條,好好味。located in wan chai centre, easy to find. many kinds of burger and pizza and pasta to choose.I recommmend goose liver beef burger, very juicy very good. there are a few seats, but the service is good. recommend to come, with promotion by writing comments in openrice 查看更多
蕃薯條
鵝肝牛肉漢堡
ching_ching_22
可以回頭ge burger
ching_ching_22
2021-04-04
关注
行到攰 😎😎決定食個下午茶😬😬😬2個人share左個1人餐 都好夠飽👍🏻👍🏻食左牛肉burger 同炸雞 都正😋😋😋大份又好味 仲要平👍🏻😁😁😁仲有好多款burger n pizza n hotdogs🤩🤩👍🏻👍🏻👍🏻要再返黎食 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻下次想試 hotdogs n four cheese pizza 😍😍😍同埋炸雞settt🤭🤭🤭😆😆😆查看更多
hoholly
我很醜但我很邪惡
hoholly
2021-02-19
关注
是晚又OT🙈🙈,梗係要搵啲唔同啲吸引啲嘅嘢食慰勞一下lol,係foodpanda見到呢間新開嘅cookingnana,有burger、熱狗、意粉同唔同小食,望落都幾邪惡😈就試下啦溶岩芝士番茄肉醬腸熱狗雖然打開啲芝士漏到痴住個盒,個樣唔係幾靚仔,不過都幾好證明佢係真係溶岩芝士🤣🤣個包甜甜哋,食落都算軟熟唔痴牙,不過可以再鬆軟啲,芝士份量都唔少,雖然凝固咗變咗一塊塊但都唔錯,肉醬鹹鹹香香咁,係好classic預期之內嘅肉醬味,我覺得如果再多少少就更正。鹽燒杏鮑菇套餐加幾蚊就可以升級個小食做杏鮑菇,另外仲有啲薯條、蕃薯條、炸雞、地瓜丸等選擇,呢個杏鮑菇份量都幾多,咬落好juicy💦,不過略嫌味道較淡,唔似係台灣食個種鹹香惹味,燒過嘅味道。人均消費:$60推介指數(10分為滿分):7.5分查看更多
检举
尼間仲未執笠?藍店黎,zoie 同羅生😚😚😚😚😚😚
2022-08-13
normal_man76
可以一戰
normal_man76
2021-02-05
关注
今日專登同朋友嚟試吓這間漢堡包店,由於疫情關係,我們大約下午三點半左右到,整間店舖得三張台,當時舖內沒有其他客人,我哋包場我們點了一個墨西哥勁辣手打牛肉漢堡,溶岩芝士蕃茄肉醬腸熱狗,溶岩芝士蜜糖芥末薯條,脆爆炸雞(辣味),兩罐可樂!首先個漢堡唔算好辣,但有辣味的,牛肉夠熱,$49一客,好食同抵食過大型連鎖店的,熱狗就一般正常,$49又不算大貴!薯條方面我就真係食唔出有芥末同蜜糖味,所以未達水平,失望!炸雞反而有驚喜,好夠熱,辣度剛剛,值得再試!查看更多
+ 2
Msdevilsiushan
Cooking nana? mama?
Msdevilsiushan
2021-02-02
2K 浏览
关注
細細個玩cooking mama就玩得多😂😂(暴露年齡🥲)日日收工撘車都會經過灣仔呢間cooking nana見佢個名幾得意 成日都會忍唔住會望多兩眼最終去咗openrice望佢地既menu今次仲特登落車去買來食添😌叫咗個二人餐 價錢唔算好貴 外賣自取仲有八折添兩個漢堡包 一個小食 一個意粉 兩罐汽水 埋單都唔洗$200.店入面嘅女職員身材好好🤪😛好nice好有禮貌仲經常會叫廚房入邊嘅廚師們 加油 努力好cheerful 感覺到佢哋好團結.講返條橫丫腸先 呢間舖頭主打系手打牛肉牛肉比較鬆散 不過都仲算有咬口 唔會太乾身.雙層芝士手打牛肉蛋漢堡好厚😂 係嗰種你唔會一啖咬得晒嘅厚度如果可以用另一款醬料代替茄汁 應該會更突出漢堡嘅味道用茄汁令到成個感覺變得普通左少少.芝士鵝肝手打牛肉漢堡唔係太食得出鵝肝嘅味道 鵝肝嘅油脂亦都唔香🙈整體感覺一般 似食緊一個普通既漢堡多啲 蕃茄食得出好新鮮😅.卡邦尼意粉拎到返屋企有少少凍咗 但係味道都算接受如果可以加上一粒溫泉蛋會更佳😍😍😍.鹽燒杏鮑菇雞髀菇唔會輸 只要調味粉夠就一定好食😋如果調味料可以再多番少少就perfect池啦💪🏻.查看更多
+ 4
检举
查看之前的留言(1)
廚師抽佢水,你覺得女職員靚女?
2022-05-22
女收銀日日返工露波,梗係身材好,唔係入邊啲廚房佬點會咁團結呀,為食女嘛!諗起都dirty 🤮😵‍💫😵‍💫😵‍💫樓主你比佢靚得多
2022-05-22
男女關係好混亂㗎!廚師摸完🐔女,女樓面再煮比你食,我就唔敢食喇!