2018-04-13 629 浏览
係尖沙咀行左好耐好耐,乜都食過,又諗唔到食乜,唯有去一個比較多選揀既地方,一諗就諗起citysuper入面個food court,都行左2個圈先諗到食乜嫁!最後點左2個餐,湯烏冬既味道,就係冷麵既湯,不過就暖既,烏冬就一般,無乜特別,係飽肚,滑蛋吉列豬扒飯,不錯,就food court黎講,可以叫好食,八爪魚丸應該整左一陣,所以都凍左,不過味道不錯,朋友叫個炒烏冬,我無食過就不作評論了,但我飲左1啖個味噌湯,好鹹,好重手,真係飲唔到。。整體只能說OK,重點希望可以改善一下食物溫度問題,本人認為只要食物煮出黎夠新鮮夠熱,已經可以大大提升顧客既食慾。餐茶係凍左既茶。。。

餐茶係凍左既茶。。。
2018-04-12
2017-12-03 627 浏览
想平平地食個晚餐,而同時又想望下個海平伏下心情。呢度就兩樣都有晒。而且高晒都係food court,食物種類都有好多,中日韓泰都有。老婆叫左個鹽味豬骨湯拉麵套餐。叉燒得一塊,不過都幾淋。而溫泉蛋就有一隻(原本得半隻,套餐先有蛋半隻、另加少少栗米)。而拉麵嘅麵身就正常彈牙。湯底都算白身,有小小豬骨味而海南雞配油飯就有意外驚喜!雞肉都幾滑,帶小小南薑味。而油飯飯身都算有口感,唔會覺得用多了水去煮。而旁邊嘅酸瓜絲可以解油膱

2017-08-24 556 浏览
係海港城行到攰 要搵間餐廳平食 Cooked Deli會係首選 價錢始終大眾化 又多選擇 最後揀左個水煮牛湯河 其實碗野幾油 同埋幾飽肚 唔知係咪河粉吸左好多油 食左陣已經開始飽 辣度都ok 價錢係果區黎講算平?
2017-07-18
2017-06-26 448 浏览
I love to dine in at "food court" with friends because of the great variety of choicesNone of us have to compromise on what to eat/ what not to eat, you can just ordered as you like!I ordered the Thai dessert last time I went to citysuper foodcourt, after few hours of shopping I decided to give myself a break.Love the mango sticky rice, but it would be great if the sticky rice could be black & white!
2017-04-16 481 浏览
嗯,晚上跟朋友因爲這裡種類比較多所以來這裡食晚餐!我們一見到章魚燒就決定一定要食,而且覺得味道也不可能會差到哪裡!等了10多分鐘終於有得食!看圖也不錯,而且新鮮滾熱辣~心想一定好味!結果第一口我們就已經呆了......入面不單止沒有椰菜之類的,章魚也是小小小小的一粒,更過份的是整粒章魚燒中有90%是粉漿!我們第一口咬進去的全是粉漿,沒有配料!所以決定再試另粒,結果一樣!下圖中:上面全部都是粉漿喔⋯⋯我也是第一次嘗到如此失望的章魚燒呢!

等了10多分鐘終於有得食!
看圖也不錯,而且新鮮滾熱辣~
心想一定好味!
章魚燒
結果第一口我們就已經呆了......
我們第一口咬進去的全是粉漿,沒有配料!
所以決定再試另粒,結果一樣!
下圖中:上面全部都是粉漿喔⋯⋯
章魚燒
我也是第一次嘗到如此失望的章魚燒呢!

2017-03-23 513 浏览
午餐時分,由於想煲劇,所以買外賣回公司吃。我買的是烤雞凱撒沙律墨西哥卷,某次去野餐嘗過之後一直念念不忘。這是店裡墨西哥卷類的best seller,店員會幫忙翻熱墨西哥卷,暖暖的熱度剛剛好,不會燙口。用手拿著吃,十分方便。一口咬下,同時吃到雞肉、生菜和蕃茄。口感軟中帶爽脆,味道十分豐富。可惜我覺得整體上乾了一點,尤其是生菜和蕃茄吃光之後,只剩下雞胸肉和餅皮,實在太乾了,如果有一點醬汁讓人沾著吃會更好。

2017-03-23
2016-10-17 630 浏览
呢份章魚小丸子真心覺我好正 好不得了,香港好難搵好食份唔厚既8爪魚丸剛燒起來,熱騰騰的,裡面有粒手指頭咁大既八爪魚,粉有些菜混合著,最好咪係佢d汁,同埋d木魚鬆。8粒($38)
呢份章魚小丸子

• 八瓜魚球
2016-10-02 578 浏览
成曰做到無停手,總有食飯的時候。由於近日食得太多,所以去cook deli 買個salad食下減下肥。运运沙律中,有烤雞Caesar,smoke salmon Caesar 同Cobb salad 等。但由於卡路里的關係,最終挑這個較少有同低脂低卡的黑椒呑拿魚沙律。這個沙律用料不錯,是三件厚切火炙呑拿魚,一般呑拿魚都有少少腥味,而這個沙律味道一D都唔腥仲有黑椒吊下味道,幾香口,配上香草黑醋沙律汁伴以蕃茄,豆角同青瓜,而薯仔是迷你新薯,薯味濃而唔覺得粉,真是個美味又可減肥的午餐!推介!
2016-09-30
2016-09-23 399 浏览
An upmarket type of foodcourt in Harbour City. Tonight, we ordered from Udon by Tomikubo. The beef udon set came with 3 takoyaki and radish which was sweetish. Plus green tea. ($72)Onden Udon with tea, inari and a bowl of root vegetables in soup. Not bad. ($72)Quite satisfying and filling. More than sufficient for a starving troupe.Dessert was from Stickhouse. Watermelon with kiwifruit was a premium ($36).Custard oobanyaki ($14) was a good addition. It tasted rather doughy as in not fully cooked

Custard oobanyaki ($14) was a good addition. It tasted rather doughy as in not fully cooked. The custard was thick. Interesting flavour.

2016-09-23
2016-08-04 443 浏览
今日又是在海港城 cooked deli 食 lunch, 因爲天氣熱,想食辣,又想食得開胃d, 所以 我叫左個 N2 香辣泡菜年糕湯麵 (配泡菜+罐裝 pepsi) 套餐 $60.材料有泡菜,金菇,雜菜,牛肉,韓國年糕,拉麵(幼)。湯底系泡菜湯底,都幾辣但可以接受。d泡菜整得不錯,酸酸的辣辣的,味道都幾正宗,夠酸也不太酸,夠辣也不太辣,而且菜本身質地不淋,系爽口的,我幾中意。牛肉系肥牛片,又4-5片,沒有醃過,我覺得都不錯因爲肥牛連湯一齊食也很夠味。韓國年糕有8-10片,煙煙 un un, 幾飽肚。金菇同雜菜分量都算多,這個我覺得比較好因爲我不太喜歡食太多澱粉質和肉類. 麵系幼麵,有d似蝦子麵,面質一般,中規中矩。餐飲叫了罐裝百事,食韓國辣湯配可樂我一向都覺得系一個享受。如果大家覺得天氣熱又不想太多肉類或澱粉質的話,這個"香辣泡菜年糕湯麵"也算是一個不錯的選擇!

餐飲叫了罐裝百事,食韓國辣湯配可樂我一向都覺得系一個享受。

2016-08-04
2016-07-31 334 浏览
尖沙咀度度食晚飯都好多人,天氣熱唔想行,見到有個 food court 就入左去,同朋友叫左兩份‘越式火車頭湯河”跟汽水/凍檸茶餐(同價,$60/set).天氣熱食越南粉都幾好,覺得挺開胃。越式火車頭湯河裏有牛丸,生牛肉片,牛腩,蔬菜,炸蒜等。湯地系正宗越式湯底,味道香甜,醒胃,唔錯。牛丸只有兩粒,都算彈牙。生牛肉片分量比較多,滲住湯食好味。 牛腩都夠淋,都算入味。大熱天時,胃口麻麻地食e個湯河幾好,分量唔算都但都夠食,配埋可樂就最正 😋

2016-07-28
2016-06-29 274 浏览
今日同D朋友去左尖沙咀行街因為多人就去左呢個foodcourt 到食野雖然都多人但總算塭到位座,於是去左買左個 泰式菠蘿海鮮炒飯賣相雖然好普通 但係個味道才好足夠好香火喉好足夠 份量中非常多 可以足夠兩個人食。
菠蘿海鮮炒飯
菠蘿海鮮炒飯
2016-04-25 323 浏览
收工喺尖沙咀同女朋友行街睇嘢睇到唔知時間, 覺得肚餓時已經成8點幾.係海港城入面就去咗 Citysuper 嘅CookedDeli.搵咗間泰國嘢,諗住都無咩問題. 點知出事了.叫咗個泰式濕炒河(雞肉), 取餐時發現有頭髮在食物上面, 即時要求更換退回.取第二碟,時賣相一般,不太差的樣子. 雞肉好似都唔少.食入口, 河粉是正常的, 但雞肉就有一陣的雪味. 勉強吃了兩舊, 雖知不應該浪費食物, 但真係食唔到.
搵咗間泰國嘢,諗住都無咩問題. 點知出事了.
泰式濕炒河(雞肉)
取第二碟,時賣相一般,不太差的樣子. 雞肉好似都唔少.
泰式濕炒河(雞肉)
题外话/补充资料: 一而再的出事, 不再是巧合.希望可以努力改善.
2016-04-19
2016-03-19 361 浏览
尖沙咀$65食個海南雞飯價錢OK呀,質素卻太低,不合符最低的性價比。論「色」,海南雞一望就似隔夜似的,而且瘦骨如柴,肉薄到即時見骨,而且雞件排列得不齊整,件件都好似縮了水,良莠不齊的。論「香」,完全沒有雞香味,反而碗飯都有黃油香味。論「味」,海南雞的雞肉有雞味,雖然無乜雞肉,但雞肉幸好鮮嫩,雞皮卻欠爽口。黃油飯夠熱,豐富油香,估不到黃油飯好味反成主角,而海南雞變成咖哩啡! $65變成幾乎齋食飯.... 無下次!
論「香」,完全沒有雞香味,反而碗飯都有黃油香味。

$65變成幾乎齋食飯.... 無下次!
海南雞飯
2016-03-19