2022-09-27
一年前已經留意到長沙灣間cafe嘅竹炭窩夫好吸引😍早幾日終於有機會去睇下🙈假日三點幾時間都要喺門口排半個鐘左右先入到去,可想而知幾出名啦🤣見其他客人都喺兩個人share 窩夫🧇同每人一杯咖啡☕️,但我哋兩個人叫左三款野食😅,真係食到好飽肚🤰🏻同埋呢間係少見嘅cafe唔洗加一👍🏻~夏日傾情糯米窩夫🧇🍊 $𝟙𝟘𝟚聽個名都知夠晒清爽🤣 一上枱真係好大碟呀😍 有4️⃣大塊窩夫 旁邊係超多嘅乳酪忌廉同平時個啲唔同架😋唔洗擔心會唔夠🤣有枝自家製嘅牛奶雪條,食落去都幾重奶味🥛唔似普通雪糕咁冰感窩夫外脆內軟,個人覺得蛋味唔夠出🙈旁邊仲有好多用百香果醬包圍嘅波羅,酸酸甜甜,撈埋啲窩夫食,冇咁容易漏👍🏻仲有蜂蜜可以點架🐝~牛肉漢堡🍔配番薯條🍠 $𝟙𝟘𝟚一上枱又係份量滿滿的🤤,牛肉漢堡勁厚身,牛肉扒唔夠多肉汁😬,竹炭包夠脆身👍🏻夾埋蕃茄同生菜🥬,食晒都唔滯,啲汁份量啱啱好🙈油醋汁沙律菜就正常發揮蕃薯條唔夠脆身,因為被啲沙律醬搞到淋晒,而且啲醬唔太夾😟~免治雞肉芝士肉醬扁意粉🍝$𝟟𝟠就係雞肉味嘅肉醬意粉🍝,冇乜特別🤣
~夏日傾情糯米窩夫🧇🍊 $𝟙𝟘𝟚
旁邊係超多嘅乳酪忌廉同平時個啲唔同架😋
唔洗擔心會唔夠🤣
有枝自家製嘅牛奶雪條,食落去都幾重奶味🥛唔似普通雪糕咁冰感
窩夫外脆內軟,個人覺得蛋味唔夠出🙈
仲有蜂蜜可以點架🐝
~牛肉漢堡🍔配番薯條🍠 $𝟙𝟘𝟚
油醋汁沙律菜就正常發揮
蕃薯條唔夠脆身,因為被啲沙律醬搞到淋晒,而且啲醬唔太夾😟
~免治雞肉芝士肉醬扁意粉🍝$𝟟𝟠
就係雞肉味嘅肉醬意粉🍝,冇乜特別🤣
夏日傾情糯米窩夫
牛肉漢堡配蕃薯條