2021-10-27 135 浏览
喺現實中經常俾人當奴隸,時常俾人使,只想有返人類應有嘅尊重,但就無處可尋,反正大胃都未去過女僕cafe,話一次事,嚟個主人初體驗都好呀上到去即刻好二次元,門面係花花世界好pink,入到去就有女僕恭恭敬敬咁招呼你,作為食物鏈最低層嘅大胃,係有啲唔太慣裡面除咗女僕,仲有貓貓,好嗲人吓呢度嘅廚師會稱為廚娘,果然稱號都咁入型入格廚娘煮嘢食都幾快手,好快就有得食,唔會餓親主人見菜名咁動漫,其實係大蝦煙肉磨菇意粉嚟嘅菠菜咁嘅顏色,食落味道唔錯,都幾足料飲品都好快沖到,menu上亦有唔少選擇,除咗朱古力,都有茶、咖啡同奶類飲品呢度大部分客人都係男主人,好似得大胃呢一檯係女主人,不過唔緊要,冇人覺得奇怪嘅!雖然食客係主人,但嚟女僕cafe都有啲嘢要注意㗎,最重要係尊重返啲女僕,以禮相待啫

裡面除咗女僕,仲有貓貓,好嗲人吓

可食用屎萊姆

呢度嘅廚師會稱為廚娘,果然稱號都咁入型入格

廚娘煮嘢食都幾快手,好快就有得食,唔會餓親主人

哥布林汁液意粉

見菜名咁動漫,其實係大蝦煙肉磨菇意粉嚟嘅

菠菜咁嘅顏色,食落味道唔錯,都幾足料

抹茶可可朱古力

芋香可可朱古力

2021-10-26
可食用屎萊姆
哥布林汁液意粉
抹茶可可朱古力
2021-10-15 122 浏览
..旺角一間幾隱世嘅cafe,男士們應該好鍾意去,去到就會明😈一岀lift已經見到好多打卡位,有花牆有成,入去食嘢之前已經可以打一輪卡😊最重要係裏面有兩隻貓貓,超得意🥰.🍝蛋包飯 $175有”專人”幫你係個蛋包飯上面畫裝飾(用番茄醬),應該係因為有”專人”服務,所以價錢會特別貴🤣.🍝卡幫尼意粉其實唔知幾多錢因為餐牌上都見唔到有呢個選擇,但個晚餐廳話得返蛋包飯同呢個意粉😂味道正正常常啦🙏🏻. 📍Comma Cafe 旺角登打士街36號恆威工業中心14樓
[Comma Cafe 🌹🍝]
🍝蛋包飯 $175
🍝卡幫尼意粉
📍Comma Cafe
旺角登打士街36號恆威工業中心14樓
2021-10-11 101 浏览
街坊系列 – Comma Café💚唔知大家有冇想養寵物既想法😏但又好多條件限制又養唔到😫小編就係咁😭因為屋企人唔鐘意自己無得養,一於出去貓CAFÉ玩下啦🤪------------------------------環境: 簡約純白色主調設計😍餐廳內由牆身到枱椅都係純白色🥰整體感覺舒服乾淨☺️可以放鬆一下外面會有好靚既花花牆可以打卡📸最開心係可以同2隻勁靚既貓咪玩😸有提供玩具可供食客同貓咪😼一齊玩主子亦隨時跳上黎枱到寵幸奴才們😽------------------------------食物: 花茶 - 金盞花 ($68)🫖花香味好芬芳😊味道幾清新有回甘呢個價錢係包一壺🤗但為左保護主子飲完一杯先會再添茶👏🏻以防淥到主子日式大阪風厚蛋燒 ($52)🍳味道正常🔥生熟程度合格唔過火------------------------------服務: 店員服務親切有禮貌💁🏻‍♀️食客要守規矩😆唔可以亂影響相亦有保留日本傳統🥳為食物施加魔法唔同魔法有唔同收費💰要注意唷亦有大量BoardGame 免費任玩🥰------------------------------環境: 7 /10食物: 6 /1
街坊系列 – Comma Café💚
唔知大家有冇想養寵物既想法😏
但又好多條件限制又養唔到😫
小編就係咁😭因為屋企人唔鐘意
自己無得養,一於出去貓CAFÉ玩下啦🤪

環境: 簡約純白色主調設計😍

服務: 6.5 /10

地址: 旺角登打士街36號恆威工業中心14樓
人均消費: $ 100 - $ 150
2021-10-11 84 浏览
說實話小弟太乖乖仔從未去過女僕cafe,好奇心驅使我上去參觀一吓,總體來說是一個很有趣的經驗。大廈入口不是十分當眼,大家要小心找找看;上到 Cafe 地方細細,但都可見佢地都用心佈置。但這些都不是主菜,不是食環境,而是食女僕....唔係, 係體驗女僕 Cafe。一入門口靚靚女僕小白熱情招待,簡介女僕 Cafe 的 rules,可以同女僕玩,但,原來不可以有身體接觸........不要心邪,我只想握個手,或搭個博頭影張相,原來影相要另收小費的,大家留意哦。不過客人係可以同女僕玩玩的,cafe 有好多 board games,唱 K 等等。初時上來得我同老婆,以為女僕 cafe 文化打不入香港,再多坐半小時,小小的 cafe 就坐滿了很多單身男。講咁耐要寫返食評,唔係編輯唔批,不過目的係體驗女僕,Cafe,都係簡簡單單叫少少小細。雞翼脆卜卜又唔燶,幾好食。蜜糖多士配 Venilla 雪糕,多士熱騰騰脆卜卜凍朱古力下次真係要搵多個佬兩支公過黎再試試先得。

雞翼脆卜卜又唔燶,幾好食。

蜜糖多士配 Venilla 雪糕,多士熱騰騰脆卜卜

凍朱古力

下次真係要搵多個佬兩支公過黎再試試先得。
2021-10-07
🐝comma cafe🐝…早幾日同朋友去左旺角油麻地個頭,揾左間主題幾特別嘅餐廳食飯,咁啱嗰日餐廳有event,所以餐單上所有餐點都係學校主題嘅~~🤪🤪…滑蛋蝦仁飯+可樂 $188呢個就係滑蛋,蝦,同飯嘅combination,有啲似中學飯商會賣嘅野,個滑蛋明顯食得出落左牛奶,幾滑,唔會太老。而啲蝦感覺上係雪藏蝦,都可以接受嘅。最後加左啲黑椒粉,令蝶野嘅味道又多左一層。🤩…撈麵加燒賣+可樂 $128呢個就完全係中學小食部會賣嘅野,食完之後真係覺得中學嘅回憶番曬嚟啊!撈麵同小食部嗰啲一樣咁辣,燒賣就感覺係用氣炸鍋炸出嚟嘅~🤩…我覺得呢間餐廳價錢上可能偏貴,但因為都幾多board game玩,所以可能因為服務比較多嘅原因而收呢個價錢啦~🤔…整體評分食物:🤍🤍🤍服務:🤍🤍🤍🤍🤍環境:🤍🤍🤍🤍價錢:🤍🤍🤍…📍旺角登打士街36號恆威工業中心14樓
🐝comma cafe🐝

服務:🤍🤍🤍🤍🤍
環境:🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍

📍旺角登打士街36號恆威工業中心14樓
前陣子和女友在旺角逛街,因為天氣太熱,所以決定找個地方早一點食飯加hea下,最後就選了一間樓上cafe👍🏻-這間cafe佔了全層,甫開lift門,已見到走廊牆身鋪滿白色和粉紅色的玫瑰花,而來到門口迎接的是一位穿着公主服的店員,她帶我們入內就座,才發現其他店員的穿着也是一模一樣,名副其實是一間女僕cafe🤩Cafe內有2隻可愛的貓貓,很多客人會和牠們玩耍,而女僕侍應在不用招呼客人時,會和客人們玩下card game和傾吓計,不會讓客人感到孤獨,令人有賓至如歸的感覺,難怪女僕的文化會如此盛行👍🏻Cafe供應西餐主食、小食、花茶和特色飲品,雖然款式不多,但是味道都幾唔錯的👍🏻😋-1️⃣蒜香奶醬蜆肉大蝦意粉 $125這個意粉的材料有洋蔥粒、蒜粒、蜆肉、菇和大蝦,食落每啖意粉都充滿白汁,又濃又香,非常美味👍🏻😋-2️⃣小食拼盤 $88小食包括德國腸、炸雞塊、炸魚柳、炸蜜糖雞翼和炸著條,全部都炸得熱辣辣和香口,即使當時我有熱氣都食左幾件😂🙈-3️⃣血橙果粒茶 $68茶的顏色如茶名一樣是血紅色,味道偏酸,加一點蜜糖中和會較易入口,食完炸物後飲番杯會有下火的作用👍🏻
1️⃣蒜香奶醬蜆肉大蝦意粉 $125

2️⃣小食拼盤 $88

3️⃣血橙果粒茶 $68
2021-09-13 83 浏览
趁琴日星期日休息 去左旺角一間女僕咖啡店一睹女僕們既風采點知去到見到個個將套女僕裝轉為校服😮原來會因應唔同嘅主題/日子去轉換佢哋嘅服裝因應9月開學嘅日子 期間限定都係校服主題為主 入面仲有🐱🐱兩隻貓店長 時不時都會走來hi下你隻腳仲會想偷你啲嘢食😂去得呢啲咁有主題性嘅Cafe 嘢食方面都唔會追求100分今次叫咗個小息套餐 $128餐蛋治拼魚手指 可樂 即影即有1張第一次去呢啲Cafe朝聖 原來每一個餐都包一張即影即有客人可以向心儀既女僕要求一齊影一張即影即有 長知識了😅至於我揀咗邊個?就係開門比我嘅嗰一位 千銀女學生🤩清純嘅外表 甜美嘅笑容☺️加埋套校服直情好似時光倒流咁 帶咗我返中學😂😂😂

趁琴日星期日休息 去左旺角一間女僕咖啡店一睹女僕們既風采

至於我揀咗邊個?就係開門比我嘅嗰一位 千銀女學生🤩
清純嘅外表 甜美嘅笑容☺️加埋套校服
直情好似時光倒流咁 帶咗我返中學😂😂😂

2021-09-13 54 浏览
這幢大廈有點難找,要到巷仔先見到入口。餐廳門口有一幅好靚的花海牆,同樓下極大對比,因為餐廳入面有貓,所以唔可以着鞋入去,女僕會提供膠套俾你。我覺得這間餐廳幾有趣的是女僕並不完全是女僕,除了和主人做一些平時女僕Cafe會做的事情外,例如拍照、跳舞等(需要另外收費),女僕會與客人有大量傾談的時間,你會感受到他們是真正關心的,所以頗有人情味。二食物可說是餐廳比較令人喜出望外的地方,一般女僕Cafe當然不會有大量的食物種類選擇,但是這間餐廳雖然食物選擇不多,但卻有很好的質素,我order的抄意粉好入味,亦都唔會太咸,不過飲品就較普通。

2021-09-02 51 浏览
日本去過女僕cafe,香港去女僕cafe都係第一次。9月1日開學日,今日係第一日以中學做主題,女僕都著上校服,食物都以中學經典食物去set。老闆娘同其他女僕都nice,一開始介紹主題/食物。會同客人有講有笑,又邀請客人一齊玩遊戲,店內有兩隻貓🥰,一隻叫comma,一隻叫cafe。有時會跳上枱撩下你咁,唔介意摸摸。環境裝修以白色簡潔為主,設有五枱。大部分去女僕cafe既客對食物冇乜大要求,而係期待服務質素。✨味道60分,服務77分,環境70分。.小息套餐($128)撈麵配炸燒賣+紙包飲品+即影即有。
日本去過女僕cafe,香港去女僕cafe都係第一次。
9月1日開學日,今日係第一日以中學做主題,
女僕都著上校服,食物都以中學經典食物去set。
老闆娘同其他女僕都nice,一開始介紹主題/食物。
會同客人有講有笑,又邀請客人一齊玩遊戲,
店內有兩隻貓🥰,一隻叫comma,一隻叫cafe。
有時會跳上枱撩下你咁,唔介意摸摸。

環境裝修以白色簡潔為主,設有五枱。

✨味道60分,服務77分,環境70分。
小息套餐($128)
撈麵配炸燒賣+紙包飲品+即影即有。
撈麵配炸燒賣

2021-09-01
2021-08-24 61 浏览
女僕cafe自小就聽過,但一次都未去過。今日就要破戒去探索下,原來除左啲女僕質素好高之外,佢啲野食都十分好食!!佢門口重有個仿胡桃夾子拍攝區,好靚嫁。雪糕班戟鐘意食班戟嘅朋友要留意啦,就咁睇個賣相好吸引,佢同其他班戟唔同佢中間係夾住個煎蛋,另外重有球雲呢拿雪糕比你。多士盒呢個係我既必食推介!除左塊多士之外,佢重有oreo有雪糕,雪糕又甜又滑好好味!塊多士焗得卜卜脆,同女朋友仔黎食就啱啱啦!雲呢拿蘋果粒茶一睇就知港女自愛啦,鐘意飲茶嘅朋友仔都要試一試,杯茶有幾粒嘅蘋果粒吊味,唔會淨飲茶咁齋,夠哂特別。
食!!佢門口重有個仿胡桃夾子拍攝區,好靚嫁。

雪糕班戟
雲呢拿雪糕比你。

多士盒

雲呢拿蘋果粒茶
2021-08-08
  • 多士盒 雪糕班戟
2021-08-21 37 浏览
因為疫情關係, 好少約朋友出街食飯, 多數都係去朋友屋企或者邀請朋友上自己屋企食飯。今次朋友話好想搵間貓貓CAFÉ 坐下, 傾耐啲。於是我地就上OPENRICE 搵到呢間有女僕亦有貓仔做gimmick 嘅樓上café。我地打電話book咗晚上7點, 女僕打扮得好靚好可愛, 佢提醒我地如果要同貓仔玩, 一定要去洗手間用梘液洗好雙手, 做足衛生保護貓仔。女僕們向我地簡單介紹餐牌及餐廳環境, 撞啱今晚係特別女僕之夜, 係special event, 所以餐廳只會提供一個特別餐牌, 選擇比較少, 我隨心地揀咗肉醬意粉($118) & 荔枝乳酸梳打($58)之後我同朋友就去洗乾淨手, 同貓仔玩, 兩隻貓都好可愛, 雖然貓仔樣子比較高竇, 但係都好親人, 亦主動行去我地枱底俾我地摸摸, 同佢地玩得幾開心。個人認為肉醬意粉有啲太貴, 同埋太寡, 如果加返啲鴨胸/雞肉會更加好。荔枝乳酸梳打就無乜特別, 乳酸味唔突出。

2021-08-20 56 浏览
朋友喜歡貓貓,但家裏 環境不許可, 所以總是喜歡尋找有趣的貓貓cafe, 今次認他邀請一同來到 旺角的 貓貓cafe。 充滿少女風的玫瑰花裝飾, 原來 這是女僕咖啡室, 是個全新的體驗啊。女僕們都是精心打扮, 甜美的聲線 可愛的樣子。而我們的主菜,當然是兩隻可愛的布偶貓, 軟綿綿 純情的樣子令人喜愛。 靈活的身影穿梭在cafe的每一處角落。 貓咪熱情 又黏人, 不會抗拒每位客人的擁抱。我們點了期間限定的飲品和鬆餅, 餐廳 這段時間以日本動漫,女僕咖啡室 為主題, 特定的餐牌, 提供了番茄蛋包飯、 夏日芭菲杯、 鬆餅、 夏日特飲。玫瑰乳酸特飲, 鮮豔奪目的粉紅色, 漂浮著 糖漬玫瑰花瓣, 充滿少女感覺的特飲。雪糕蜜瓜梳打, 夏日解渴清爽之選, 甜美的梳打配雲呢拿雪糕。蜜糖牛油鬆餅, 還有即叫即製的蜜糖味鬆餅, 製作需時要耐心等候。

2021-08-19 55 浏览
噚晚好友話想同我慶祝生日, 俾一個驚喜我, 約我去潮流特區門口等,然後佢就話要帶我去一間特色CAFÉ, 其實呢個好友平時都鬼計多多, 今次唔知佢咩葫蘆賣咩藥啦....唯有跟住佢行啦。行過隔離大馬路, 然後走咗入一條小巷, 見到呢幢出名有好多間CAFÉ嘅大廈, 上到 14樓, 見到餐廳門口有一幅好多粉紅玫瑰嘅牆身, 非常少女風。按門鐘後, 見到有女僕出來招呼我地, 因為CAFÉ內有兩隻貓, 所以提供鞋套俾我地穿上。一入到去餐廳, 見到有五張枱, 客人坐滿一半。我和好友從來未去過女僕CAFÉ, 所以覺得好新奇。我地點咗茄汁蛋包飯&肉醬意粉, 椰果粒哈蜜瓜梳打配雪糕。當有食物或飲品送到時, 每次女僕都會請我們一起施魔法, 非常特別嘅體驗。食物質素有待改善, 喜歡新意嘅朋友可以試下
今次唔知佢咩葫蘆賣咩藥啦....唯有跟住佢行啦。

我地點咗茄汁蛋包飯&肉醬意粉, 椰果粒哈蜜瓜梳打配雪糕。

食物質素有待改善, 喜歡新意嘅朋友可以試下
2021-08-18
2021-08-18 29 浏览
逗號咖啡廳最近因為香港某男團的關系迷上逗號頭連在openrice 找東西吃也不自覺搜尋了逗號見到這位位於登打士街的咖啡廳看介紹挺有趣而且價錢 吸引也有貓在店我這個好貓之人 當然要去去到店外覺得它門面裝置很有少女心入面真的有貓不是高竇的主人而是讓人 怎碰也可以的貓貓愛貓的 真的要來來食物飲品方面主要提供一些 cafe 的食物今天不太餓就只點了 甜品 及飲品hazelnut chocolate latte有濃濃的hazelnut 味不錯而甜品 黑糖多士配oreo 及雪糕也不錯黑糖多士 很脆 也很有黑糖味雪糕也有香香的vanilla 味溝在一起吃 是享受
逗號咖啡廳

黑糖多士 很脆 也很有黑糖味
雪糕也有香香的vanilla 味
溝在一起吃 是享受
2021-08-08 56 浏览
有左消費券,人人都出哂來消費,油尖旺要搵間可以慢慢坐,傾下計既cafe 真係好難🤯,經朋友介紹下,知道comma cafe 係一間女僕咖啡廳,又有貓貓🐱坐陣,最重要係可以慢慢嘆下,行街行到攰一於上去坐下Comma cafe係樓上cafe, 幢大廈入口在小巷內,真係搵唔到,打上去女僕都即時敎路,認住附近既餐廳,就好易搵到入口上到去見到個花花門牌,未入去已feel到陣少女風。入到去女僕好有禮貌咁介紹食物最後叫左杯葡萄🍇梳打同蜂蜜吐司吐司烤到全塊都好脆,揸滿蜂蜜既吐司啖啖都有淡淡的蜜糖甜味,再加埋上面球雪糕🍦,一冷一熱,一脆一軟,食完即刻無哂攰既感覺葡萄🍇梳打唔太甜,唔會覺得係飲葯水,不錯👍🏻

最後叫左杯葡萄🍇梳打同蜂蜜吐司

葡萄🍇梳打唔太甜,唔會覺得係飲葯水,不錯👍🏻