終於有機會試到這家主打青森蘋果批的餅店😍🍏店家堅持從日本直送甜點,絕對能吃到日本的味道,思鄉一下🥺🇯🇵外賣盒和袋的圖畫設計也十分可愛,絕對要私藏😎//✨青森蘋果批當然一定要吃主打的青森蘋果批!! 外層酥皮非常酥脆,但又不會油膩☺️內裡包裹著滿滿由青森縣產的蘋果粒粒和吉士醬,味道好香甜😚新鮮出爐熱辣辣,口感完美展現外脆內軟😆✨日本甜薯批除了主打的蘋果批,還有其他批類選擇🥧這款也是選取日本直送的甜薯🍠外層酥皮一樣酥脆,內裡的甜薯也很香甜,好吃程度是絕對想獨吃一件呀🤤✨香橙鮮芝士蛋糕✨草莓鮮芝士蛋糕店家還提供不少蛋糕切餅和蛋糕杯,而這兩款芝士蛋糕都很受歡迎👏🏼香橙和草莓的味道鮮甜,芝士味道又夠突出,入口creamy順滑,是餡批外的好選擇😙
✨青森蘋果批

✨日本甜薯批

✨香橙鮮芝士蛋糕
✨草莓鮮芝士蛋糕
日本甜薯批
香橙鮮芝士蛋糕、草莓鮮芝士蛋糕
2021-09-12 24 浏览
這天星期日一家大細閒逛朗豪坊,行得有點累和餓,正想找件蛋糕吃,發現了一家門外標註日本直送的蛋糕店。走近細看有着各款各類的蛋糕和焗得香香的脆批。原來這蛋糕店還設有堂食,如果行得累了,可以在這裡休息一下,這裡並設有充電器,可以給電話义义電呢!原本是想堂食的,但阿仔們又嚷着要回家,最後衹好外賣帶走好了,但原來它的包装是這麽的美輪美奐。我們買了的焦糖堅果奶油蛋糕,非常鬆軟可口,奶味純滑,亦不太甜。另一件Tiramisu蛋糕則層次分明,口感一流。看見這間店也主打脆批類,當然也要一試,我們叫了一個檸檬忌廉芝士批,材料十足之餘,最重要是那個批皮做得十分鬆化甘香。最後是這店人氣No.1 之選,青森蘋果批,大力標傍日本直送,好味得當然有道理,確實No.1之選

走近細看有着各款各類的蛋糕和焗得香香的脆批。

另一件Tiramisu蛋糕則層次分明,口感一流。

2021-09-11 19 浏览
聽講呢間店好出店食青森蘋果批,但我見佢仲有幾款批,好奇蕃薯批係點,就試左呢款批。蕃薯甜甜地,餡料都好多,批就仲係好熱同脆,冇諗過會咁夾。蛋糕就有好幾款,我叫左三角形既切件蛋糕,係tiramisu味。有好香濃既咖啡味,d cream好好食。欣賞呢度有得堂食加charge電,同埋d包裝紙都好靚,好有活力咁。呢度仲有好多款汽水,都係其他地方少見既日本汽水,好正呀!門口仲有d食物display,好像真呀!
2021-09-03
2021-09-09 29 浏览
返工太辛苦,放工需要d comfort food所以去左食飯前甜品。平時行開朗豪坊經過依間日本甜品店都見到佢哋啲批好吸引。佢哋有4款批,今次我哋就揀左寫住人氣no.1嘅青森蘋果批🍎店內有幾張日式🇯🇵和風木檯,可以坐喺度慢慢食。最細心係每張檯都有充電線俾客人叉電,櫈下面又有個籃俾你放隨身物品,佢做到的俾你想要的更多。👍🏻講返食物方面,呢個蘋果批🍎真係世一咁好食!店員送上黎個陣,仲係暖暖地,咬開入面見到粒粒甜甜嘅蘋果肉,酥皮鬆脆得黎又唔會好油膩。咁好食嘅日本蘋果批都只係收$33,簡直係佛心價,CP值爆燈!👍🏻另外我地仲叫左1件焦糖堅果奶油蛋糕。細細件,好岩飯前食~ 三層奶油蛋糕,蛋糕層口感好似海綿咁鬆軟,焦糖同奶油好夾,奶油好CREAMY,又香又滑,蛋糕面層仲有些堅果,感覺健康~ 整體來講,呢件CAKE食落驚艷到我!
返工太辛苦,放工需要d comfort food
所以去左食飯前甜品

平時行開朗豪坊經過依間日本甜品店都見到佢哋啲批好吸引。

講返食物方面,呢個蘋果批🍎真係世一咁好食!

焦糖堅果奶油蛋糕
2021-09-07
焦糖堅果奶油蛋糕
嚟朗豪坊與朋友一同逛商場,用些消費券啦!行行從行行,行左有幾層商場,大家開始感覺有點兒疲倦。於是,朋友建議我們先到地庫2層,找間食店,先坐下來,休息一下,然後再回去血併過。我覺得呢個主意不錯💡。。。說時遲那時快,不知不覺,原來我們好快已經行到落地庫2層了。從店門出面,我們見到玻璃櫃擺放了不同嘅批撻,已經夠吸引了,再行入鋪頭,望住一件件蛋糕,真係流晒口水。😋😋😋多款甜點選擇,真係眼花撩亂。最後,我們決定點一件檸檬忌廉芝士批🥧和一件Tiramisu🍰,然後兩個就在店子右邊的一排小座位坐下,慢慢享用。🥰檸檬忌廉芝士批~多層騷皮都尚算鬆脆,配合中間的忌廉芝士,以這個價錢,性價比高。但如果檸檬及芝士味再濃一點,那就更好了。😍Tiramisu~上面有些芝士Cream, 再配下面Cafe味蛋糕,味道很夾。😋😋😋休息了一會,吃飽後,我們儲夠能量。朋友又叫我回上面再次血併。💪💪💪

好耐冇出過朗豪坊行街,好多舖頭都改頭換面,以前食過好好味嘅舖頭都唔再喺到LU☹️不過今次試到呢間Cocolo Tokyo Cake Factory,佢哋嘅批真係好好食,真係不妨一試!😍佢哋出面放咗一盒四件好靚嘅蒙布朗蛋糕,我就喺比佢哋吸引咗過黎✨雖然最後我都喺冇試到佢哋嘅蒙布朗蛋糕,只喺揀咗一件檸檬忌廉芝士批+焦糖堅果奶油蛋糕超級推薦佢哋嘅批!!👍🏻個批非常之酥脆,好似食緊紙咁薄咁鬆化🙀,而且真喺有勁多層,勁好味~而入面個檸檬忌廉芝士餡,酸酸哋帶D芝士味,幾清新開胃😋而焦糖堅果奶油蛋糕,蛋糕濕潤度剛好又軟綿,甜甜地,味道做得不錯,奶油唔會好膩,帶點堅果粒粒有咬口,喜歡食堅果奶油嘅都可以試下~總之嚟講,佢哋嘅脆批真係非常掂!😲👍🏻可能會吸引我下次試下我一直麻麻哋嘅蘋果批,應該都好好食!😌

喺旺角朗豪坊新開左一間分店,梗係要試吓佢嘅王牌青森蘋果批青森蘋果批 $33外皮酥脆,熱辣辣,裏邊有粒粒蘋果果肉,酸酸甜甜,不過略嫌較甜,如果有少甜配方就好啦特濃雙層朱古力蛋糕($35)係店長推介,好濃嘅朱古力蛋糕,不過都係甜咗少少,雪櫃仲有好多款未試另外外賣左杯焦糖布甸咖啡同抹茶慕絲蛋糕杯($25)返屋企,抹茶味都幾香,甜度啱啱好
喺旺角朗豪坊新開左一間分店,梗係要試吓佢嘅王牌青森蘋果批

青森蘋果批 $33

2021-08-25 88 浏览
經過朗豪坊..見到新店開張了1. 青森蘋果批 $33店裡的必推產品,千層酥皮口感,內裡熱得燙口 (小心哦~🤪食到蘋果香,啖啖果肉,酸酸甜甜,與平日食的蘋果批不同,沒有濃郁的肉桂味,所以感覺恰到好處2. 焦糖堅果奶油蛋糕 $25蛋糕軟熟,充滿咖啡味,鋪滿各種果仁及杏仁片,整體不過不失,但論外觀上,性價比略低🥲🥲p.s. 分店配有手機充電服務⚡️如果行街行到攰,想1小時內停低抖抖,食件餅都okay!🤣🤣
經過朗豪坊..見到新店開張了

1. 青森蘋果批 $33
2. 焦糖堅果奶油蛋糕 $25

2021-08-21
2021-07-25 349 浏览
好耐之前喺西貢食過一次蘋果批已經覺得好好味,今次再食都一樣咁好食。我買4個蘋果批有優惠送1支飲品。店內有一排長凳所以就坐低食1個,其餘三個帶返屋企俾小朋友食,原來返屋企再用焗爐焗返熱都一樣咁好食,小朋友食到停唔到口😋今次發現原來除咗蘋果批之外原來仲有好多唔同味道嘅批同埋蛋糕。今次一心想買蘋果批,想要留返下次再試。真心推介!仲有…雖然我只買蘋果批但店員好有善又唔hard sell 介紹佢哋嘅產品,原來全部都係日本直送。坐低堂食仲有電話叉電線,咁啱我個電話就嚟冇電👍🏻
真心推介!

2021-07-14