2025-01-21
之前去開D2 行街見到呢間餐廳裝修環境好decent,好吸引,已經想去試吓。呢日扚起心肝早啲放工約honey 去試吓, 之前見都幾多人,所以一早book定位。去到門口reception感覺已經好良好,是難得的有禮貌,跟住招呼嘅服務員亦都好親切、有禮,介紹我哋食啲乜嘢,甚至已經很難得見到有儀式感嘅斟水招待。主食order咗越式芝士咖喱牛柳配農夫包,同埋牛板腱火車頭雜錦湯河,個牛板腱一定要推介,牛板腱做到好腍、好有層次,完全無筋。牛肉、牛柏葉、牛丸様樣嘢都做得恰到好處,好味,連湯底都非常有牛味。農夫包本人真係食過好多個,由澳門食到香港,近年通常都會失望,因為出面個包通常都唔脆,但係呢一個包就做得好好,好脆,啲汁又唔會浸腍晒個包。 牛柳亦都好軟熟,厚薄度切法好適中,亦都唔會咬唔開。 通常出邊都係用牛柳粒,反而欣賞呢度用牛柳塊。甜品order咗越式芋圓椰汁凍,sooo cute, 賣相就好似一隻兔仔喺度浸緊泡泡浴,仲擺咗玫瑰花花瓣添,好浪漫💕喎,打卡一流!奶凍夠滑,仲有士多啤梨同脆片配襯,食落好有口感,有賣相好得黎又好味。 最後想分享吓其實呢間餐廳點解叫做Bar,係因為佢係有Cocktail飲
最後想分享吓其實呢間餐廳點解叫做Bar,係因為佢係有Cocktail飲的,我見餐牌啲Drinks都好靚,下次可以約朋友嚟happy hour。
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 😋😋😋😋😋
整體感覺都非常之滿意,下次一定要再同屋企人嚟食!
📍 荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓301號舖