2025-06-06
話說呢期呢間chicken egg boy爆爆爆紅,雞蛋仔要排個幾鐘,應該只係係澳門澤賢記聽過,香港就算幾紅都唔會排到咁癲。週末如果你想食雞蛋仔,你可能要排接近一個鐘,而且下午四點就會售罄,呢個熱潮都的確係一個記錄。至少平日下午放假過嚟買一底雞蛋仔都要用咗唔少時間,想食都真係要有心機plan。不過當我知道呢間雞蛋仔將所有收益都做善事嘅時候,我又覺得排吓隊都幾值得。當日來到,既然排得隊就一定要試晒佢全部嘅雞蛋仔,最出名嘅當然係佢嘅Q版菠蘿雞蛋仔,排隊都係因為呢底雞蛋仔最用心機同時間,製成品真係好精美,打卡最好,食落去又真係幾好食,真係好似食緊一個菠蘿包咁,不過如果你同我一樣未必好喜歡食甜嘢,可能食5至10粒就已經好飽,平時我嘅能力食一底雞蛋仔都絕對冇問題,但呢底唔得,因為真係非常足料。另外,雞蛋仔可以自選配料,自選蛋、腿、咸牛肉同腸仔,既然等咗咁耐,當然乜料都加,雞蛋仔當然非常飽滿,而且每粒嘅味道都非常有層次,同Q版菠蘿雞蛋仔比較,一鹹一甜各有特色,如果你有機會過嚟,一定要試晒兩隻。我哋兩個一叫咗一杯凍latte同埋另一個凍檸賓,飲品價錢唔算貴,而且如果你有時間,值得舒舒服服坐喺入邊慢慢
我哋兩個一叫咗一杯凍latte同埋另一個凍檸賓,飲品價錢唔算貴,而且如果你有時間,值得舒舒服服坐喺入邊慢慢享受。