2020-12-19
📍ᴄʜɪʙᴀ ᴇʟᴇᴍᴇɴᴛs位於尖沙咀圓方戲院旁邊嘅一間餐廳🥰原本係可以拎啲嘢食入戲院食 但係因為疫情嘅關係所以冇得嘆😩 只可以喺餐廳或者拎返屋企食😞-軟殼蟹蟹子牛油果忌廉菠菜手工闊條麵 $158呢個闊條麵有隻大大隻嘅軟殼蟹喺上面做裝飾🤩軟殼蟹食落去酥脆香口🤤 再配埋彈牙嘅菠菜手工闊條麵 口感一流😎 蟹子份量都唔少 差唔多每一啖都可以食到😙原本小編平時唔鍾意食牛油果 但係呢個配搭出奇地好食😋 小編好快清晒😜蝦沙律薄餅 $138呢個Pizza係薄底 嗰邊食落去好鬆脆🤩薄餅上面鋪滿了滿滿嘅芝士同適量嘅蝦🥰 再配埋醬料食 正🥰蕃茄肉丸 $48佢係用一個杯裝住俾你~但係你唔好睇佢用杯裝份量會少! 倒開發現入邊有八粒左右嘅肉丸架🙈個人好鍾意佢嘅base❤️ 啲蕃茄汁酸酸甜甜好開胃‼️ 肉丸食落去彈牙🥰 鍾意食肉丸嘅你可以一試✨青蘋果青檸梳打 $68飲落去酸酸地 都幾多氣🤧仲有一啲蘋果粒係杯嘢飲入邊👅 蘋果粒食落去爽口清甜👻水蜜桃荔枝茶 $58杯茶飲落去水蜜桃味都幾岀🙈但係荔枝味可以再重少少🤏🏻 呢杯嘢飲落去甜甜地~ 本身叫咗少甜🤭我仲覺得甜咗啲🙈下次可以試吓無糖😈總括來講我覺得呢間戲院餐廳嘅食物質
位於尖沙咀圓方戲院旁邊嘅一間餐廳🥰
軟殼蟹蟹子牛油果忌廉菠菜手工闊條麵 $158
呢個闊條麵有隻大大隻嘅軟殼蟹喺上面做裝飾🤩
蟹子份量都唔少 差唔多每一啖都可以食到😙
蝦沙律薄餅 $138
呢個Pizza係薄底 嗰邊食落去好鬆脆🤩
薄餅上面鋪滿了滿滿嘅芝士同適量嘅蝦🥰 再配埋醬料食 正🥰
蕃茄肉丸 $48
佢係用一個杯裝住俾你~
個人好鍾意佢嘅base❤️ 啲蕃茄汁酸酸甜甜好開胃‼️
水蜜桃荔枝茶 $58
杯茶飲落去水蜜桃味都幾岀🙈
下次可以試吓無糖😈
總括來講我覺得呢間戲院餐廳嘅食物質素真係唔錯😽
尤其係佢嘅菠菜麵好好食😋 肉丸都係!
大家遲吓等疫情緩和咗 去圓方戲院睇戲嗰陣時候可以叫黎試吓👻 或者外賣拎返屋企食都得
大家睇完我哋嘅食評之後 想試嘅話可以參考下面嘅地址😚👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
外觀:★ ★ ★ ★ ★