2022-12-27 1084 浏览
❄️平安夜快樂🥳聖誕節係我最喜歡嘅一個節日🎅🏼加埋呢排天氣又凍咗🧣全街瀰漫著聖誕節浪漫嘅氣氛🎄唔知今年嘅聖誕節大家安排好你哋嘅聖誕大餐未呢❓🎅🏼今次呢間係太子嘅餐廳裝修型格🪵加埋聖誕節嘅佈置🎄仲超有氣氛添🥳呢度唔單止又啱情侶們sweet sweet「撐枱腳」👫仲勁啱同一班friends或者屋企人一齊黎都好啱feel架🍺🦀美式蟹餅 $128🌈我哋點左呢個美式蟹餅做餐前小食🦀不得了呀😋呢個美式蟹肉餅充滿住鮮甜美味明天蟹肉💯裡面仲有豐富柔滑嘅蛋黃醬、喼汁、麵包糠同埋淡淡嘅芥末味道❤蟹肉餅真材實料👍香味超濃郁🥳 配啤酒一流呀🍺🍺🦀芝士蟹肉蟹膏焗通粉 $128🌈唔好比佢停😜比埋呢個芝士蟹肉蟹膏焗通粉🦀濃濃嘅芝士味配埋蟹肉同埋蟹膏💯諗起都又想食呀🥳而且份量都唔少架👍抵食之選喔😋🐂美國黑安格斯肉眼扒 $288🌈一入到餐廳🍴打開Menu已經比呢個「美國黑安格斯肉眼扒」幅相吸引住😍果然係signature dish💯牛扒我哋揀咗medium Rare🔥呢個熟度係我哋嘅Favorite😜牛扒煎得唔錯👍加埋靚靚嘅擺盤🥳我哋好滿意呢🥳🥳

🦀美式蟹餅 $128

🦀芝士蟹肉蟹膏焗通粉 $128

🐂美國黑安格斯肉眼扒 $288

• 美式蟹餅
  • 美國黑安格斯肉眼扒
2022-12-24 89 浏览
雖然過咗世界盃 但係呢類酒吧餐廳一向都係一班朋友gathering嘅好地方 呢晚就嚟咗呢間餐廳啦🍻番茄湯叫任何嘅主食加$25就可以有是日餐湯同飲品 呢日嘅是日餐湯係番茄湯🍅 番茄味都幾濃 仲有好細好細嘅果肉同洋蔥🧅 但係飲落唔會好酸紐倫堡香草蛇餅腸呢種腸鹹鹹地 配酒飲就啱晒啦 雖然今日冇叫酒 但係都唔駛驚太濃味 作為小食都適合😝芝士蟹肉蟹膏焗通粉呢個好有驚喜 芝士多到可以拉絲之餘 蟹肉同蟹膏嘅份量都唔少㗎🦀 撈勻咗之後 啖啖通粉都食到一絲絲嘅蟹肉同鮮味嘅蟹膏 令人覺得好滿足😋美國黑安格斯肉眼扒叫咗五成熟 所以切開好粉嫩同有肉汁 😎 只係簡單煎完加黑椒喺面 因為扒嘅肉質夠靚 所以食落都好香 好有牛味🐮凍檸茶呢個係套餐嘅餐飲 任何冷熱飲品都可以叫 我哋就飲咗個簡簡單單嘅凍檸茶☕️聽店員講餐廳有邀請live band表演㗎 不過我呢日就遇唔到啦 唯有希望下次嚟 除咗有味覺嘅享受 仲有埋聽覺上嘅享受啦😙

番茄湯
番茄湯

美國黑安格斯肉眼扒
美國黑安格斯肉眼扒

凍檸茶
凍檸茶

午餐
2022-12-23 81 浏览
.📍Chapter 3 Steak Bar & Restaurant 📍香港太子花園街232-234號地下J號舖美式蟹餅(128hkd)入面有滿滿嘅蟹肉,有兩大塊都幾扎實,配埋個甜甜嘅醬汁都幾開胃,作為starter好正😍芝士蟹肉蟹膏焗通粉(128hkd)啖啖芝士包裹住通粉,不過又出奇地唔係好heavy,兩個人share剛剛好,唔會太咸,份量都幾多,蟹膏起到畫龍點睛嘅作用,非常提鮮,中和左芝士嘅厚重感😍磨菇帕爾瑪火腿pizza(158hkd)入面有芝士、磨菇,仲有我最愛嘅Parma ham😍pizza底係蕃茄汁🥫係有茄蓉嗰種,食落好fresh,磨菇增加口感同pizza嘅濕潤度,外圍邊邊好crispy😍紐西蘭頂級牛柳拼鵝肝(258hkd)叫左5成熟,煎得稍為熟左少少,肉質不錯,牛柳厚身,仲有2塊鵝肝😍仲有一大坨薯泥,勁軟綿,點埋黑椒汁都幾夾🥰#foodiblum西式
📍香港太子花園街232-234號地下J號舖

美式蟹餅(128hkd)
美式蟹餅

芝士蟹肉蟹膏焗通粉(128hkd)
芝士蟹肉蟹膏焗通粉

磨菇帕爾瑪火腿pizza(158hkd)
磨菇帕爾瑪火腿pizza

紐西蘭頂級牛柳拼鵝肝(258hkd)

#foodiblum西式
2022-12-21
磨菇帕爾瑪火腿pizza
2022-12-22 59 浏览
美式拼盤$188紐西蘭頂級牛柳拼鵝肝$256四色芝士自家手打薄餅$138南瓜湯+飲品+$25好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌 環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:臨近聖誕節,周圍氣氛都好好,好得我不太想回家煮飯,想到餐廳🍴吃吃西餐,好好感受一下。有天去了太子選姊妹裙,選完後就到花園街覓食。經過一間西餐廳,見到門外的聖誕🧑‍🎄裝飾,感覺氣氛不錯,就去試試。點了3款食物美式拼盤有4款小食,包括水牛城雞翼、洋蔥圈、美式芝士手指、芝士辣肉醬焗薯皮。水牛城雞翼辣辣的,好醒胃。洋蔥圈及美式芝士手指炸得香脆可口,可以沾點醬如沙律醬、茄汁🥫、牛油果醬、水牛城醬,味道更佳。芝士辣肉醬焗薯皮好邪惡,撥開面頭的芝士,內裡就是熔岩般的肉醬。緊記要襯熱吃呀!紐西蘭頂級牛柳拼鵝肝的牛煎得好,沒有血水,能夠做到我們要求的5成熟。沾些香料及燒汁吃,更能帶出牛的味道。鵝肝好香,頗大片,夠2人分享。配菜有薯蓉、椰菜花、甘筍、西蘭花🥦、燈籠椒等。喜歡這些配菜堆砌成藝術品般,看得出廚師很用心。四色芝士自家手打薄餅有Parmesan cheese, mozzarella
南瓜湯+飲品
環境衛生:🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

紐西蘭頂級牛柳拼鵝肝

四色芝士自家手打薄餅有Parmesan cheese, mozzarella cheese 🧀, cheddar cheese 和cream cheese🫕 ,又是另一款邪惡食物。餅底不會太厚,所以餅邊頗脆口。整個pizza 不油膩,帶著濃濃的芝士香味。
四色芝士自家手打薄餅

點配主食可加$25會有一碗湯及一杯飲品。湯是有南瓜蓉的南瓜🎃湯,甜甜的,天氣凍,喝一口,暖在心頭。飲品可選檸茶、檸水、咖啡、奶茶。個人認為只需$25,就有湯和飲品,絕對值得加錢。

2022-11-21 62 浏览
酒吧餐廳平日夜晚都幾多人黎,食物好多元化唔係淨係得小食,好岩依家約埋fd一齊睇世界盃(餐前小食$40 入座就會比)♡ 香烤美式豬肋排 (12oz) $178平時出面食豬肋排都200up,呢度只需$178都幾抵食🤩 數過有成10枝骨,証明係足12oz架!BBQ醬醃製得好入味,肉質軟嫩 切一切都好容易骨肉分離👍🏻 保留左少少既脂肪,好鐘意食埋d筋部既肉🥰;薯條既份量都可以做一個小食,另外仲有不少蔬菜做伴菜🥗去酒吧都可以食得好健康㗎~♡ 美式香辣烤雞 (半隻) $108因為係即叫即烤所以會比較遲上,外皮痴滿辣粉同香草味😍 好惹味~ 兩個人食既話半隻岩岩好,仲有薯蓉十分飽肚✨ 如果多人都建議叫全隻!♡ 芝士辣肉醬焗薯皮配酸忌廉蕃茄莎莎 $118個人都幾鐘意食焗薯皮🥔 不過唔係好多餐廳都有;一共有3款醬可以點(酸忌廉、蕃茄莎莎、牛油果醬) 薯仔上面有芝士同辣肉醬,可能同芝士mix埋左所以肉醬唔覺得辣,個個都岩食🫶🏻♡ Edelweiss $88 pint黎到酒店點會唔飲下酒呢🍻 叫左2杯Edelweiss味道淡淡地唔苦好易入口 有d似1664 又多一個選擇👍🏻😚

(餐前小食$40 入座就會比)

♡ 香烤美式豬肋排 (12oz) $178

♡ 美式香辣烤雞 (半隻) $108

♡ 芝士辣肉醬焗薯皮配酸忌廉蕃茄莎莎 $118

♡ Edelweiss $88 pint
黎到酒店點會唔飲下酒呢🍻 叫左2杯Edelweiss
味道淡淡地唔苦好易入口 有d似1664 又多一個選擇👍🏻😚
2022-11-16 84 浏览
🌟港鐵太子站B1出口 5分鐘路程🌟#格調餐廳❣️黎到太子行花墟 一定要揾個地方食飽飽 打個底先開始行🤪❣️#有氣氛#有格調 #西餐廳#酒吧❣️淨係set lunch 已經有好多唔同選擇❣️花多眼亂😂😂 🌼傳統墨西哥餡餅-肉碎生菜 由紫洋蔥同蕃茄製成醬汁-有左洋蔥蕃茄 感覺好清新!-幾樣野 用墨西哥餅包埋一齊食 都幾好味🤩🌼香煎鯝魚柳配煙肉忌廉汁-鯛魚柳用左七味粉調配 先再煎熟 有金黃脆面😋❣️2個set lunch 都係跟餐湯 飲品-餐湯好 creamy-即磨咖啡好香❣️相信夜晚係呢度用膳會更有氣氛四台 可以試下cocktail#香港美食#kfood #太子美食#hkfoodie #foodiehk
🌟港鐵太子站B1出口 5分鐘路程
🌟#格調餐廳

❣️黎到太子行花墟 一定要揾個地方食飽飽 打個底先開始行🤪

❣️#有氣氛#有格調 #西餐廳#酒吧
❣️淨係set lunch 已經有好多唔同選擇
❣️花多眼亂😂😂

🌼傳統墨西哥餡餅
-肉碎生菜 由紫洋蔥同蕃茄製成醬汁
-有左洋蔥蕃茄 感覺好清新!
-幾樣野 用墨西哥餅包埋一齊食 都幾好味🤩

🌼香煎鯝魚柳配煙肉忌廉汁
-鯛魚柳用左七味粉調配 先再煎熟 有金黃脆面😋

❣️2個set lunch 都係跟餐湯 飲品
-餐湯好 creamy
-即磨咖啡好香

2022-11-08
2022-11-11 1202 浏览
行完花墟,去附近搵嘢食,呢間餐廳唔貴而且有氣氛。雖然係酒吧🍻,但有好多菜式選擇,而當然唔少得有好多cocktail揀添啦🍸!呢個美式拼盤有焗薯皮🥔,芝士手指🧀,洋葱圈🧅同水牛城雞翼🐔。我最鍾意個芝士手指,外脆入面煙韌,再點一啲sour cream就更加好味~佢哋嘅自家手打薄餅都幾脆🍕,加埋煙肉芝士辣肉醬勁豐富,啲肉醬真係多到瀉出嚟。本來以為辣肉醬會好辣🌶,但都可接受,加埋拉絲芝士實在夠晒邪惡😈去bar食嘢最煩就係無乜蔬菜,所以叫咗個忌廉芝士焗西蘭花嚟清清腸胃🥦。佢嘅西蘭花唔會煮得太過軟pat pat,而且個底有好多忌廉汁,每舊西蘭花都可以沾滿濃香嘅忌廉汁😋Happy hour飲cider或者啤酒都超抵🍻!想同朋友飲返杯嘅就唔好錯過了!佢哋仲有個啤酒set,成個機放喺檯面俾你斟,夠晒型🍺!我就想試下cocktail,見到呢款Phoenix Sunshine又有芒果🥭又有菠蘿🍍勁吸引。飲落去係冰沙咁,又有好香嘅熱帶水果味。之前試過唔少cocktail都有啲伏🤫,呢度嘅真係唔錯,見到隔離檯仲續杯添🍹~呢度有啲型格壁畫,無論係情侶嚟定一大班朋友嚟都好適合~
行完花墟,去附近搵嘢食,呢間餐廳唔貴而且有氣氛。

前菜

忌廉芝士焗西蘭花

Happy hour飲cider或者啤酒都超抵🍻!
想同朋友飲返杯嘅就唔好錯過了!
佢哋仲有個啤酒set,成個機放喺檯面俾你斟,夠晒型🍺!

飲落去係冰沙咁,又有好香嘅熱帶水果味。
Phoenix Sunshine

呢度有啲型格壁畫,無論係情侶嚟定一大班朋友嚟都好適合~
2022-11-08
前菜
忌廉芝士焗西蘭花
Phoenix Sunshine
2022-11-11 56 浏览
好有西式風情嘅西式Bar😎先黎到無限食嘅餐前小食!#Cinderella HK$62完全就係一杯走酒精嘅飲品,夾雜住好多隻味嘅mocktail!#香辣蒜片大蝦 HK$108大大粒蝦啖啖肉呀,炒得好香辣,辣度係小辣。#美式蟹餅 HK$1282大塊好多蟹肉,一點都唔粉感。#紐西蘭頂級牛柳扒拼鵝肝 HK$256肉質嫩滑,仲有3款調味料點,不過最中意都係點海鹽,食到最鮮嘅肉味!係酒吧食飯都幾特別,而且野食原來都好唔錯添!附上餐牌:

好有西式風情嘅西式Bar😎

先黎到無限食嘅餐前小食!

#Cinderella HK$62

#香辣蒜片大蝦 HK$108
大大粒蝦啖啖肉呀,炒得好香辣,辣度係小辣。

#美式蟹餅 HK$128
2大塊好多蟹肉,一點都唔粉感。

#紐西蘭頂級牛柳扒拼鵝肝 HK$256

係酒吧食飯都幾特別,而且野食原來都好唔錯添!

附上餐牌:
2022-11-10 60 浏览
太子一帶都有不少酒吧西餐廳,呢日收工就約咗朋友去呢邊食飯。這間酒吧餐廳氣氛都不錯,裝修都充滿特色,牆上還有一些壁畫,而且座位都幾舒適。.✨餐前小食墨西哥脆片配千島醬.🥔芝士辣肉醬焗薯皮配酸忌廉蕃茄莎莎 $118 焗薯皮係我至愛菜式之一,但唔係好多地方有得食。香脆薯皮、薯仔肉,加上惹味的辣肉醬和芝士,重有醒胃的酸忌廉、牛油果醬、蕃茄莎莎,真的很美味😋.🦀美式蟹餅 $128新鮮炸起,外皮金黃香脆,入面有勁多蟹肉,鮮味十足,配上醬汁,感覺即刻fresh左。.🥦白汁芝士焗西蘭花 $88想食返個菜,所以就叫咗這個西蘭花,加上白汁芝士一起食很不錯。.🍝拿破崙車厘茄扁意粉 $108扁意粉煮得剛剛好,食落彈牙。用經典美味的拿破崙醬汁煮成的意粉,開胃又好味。.🍋Honey Lemon $48檸檬夠健康,加上蜜糖,更加增添一份滋潤。.🍍Pineapple juice $52味道酸酸甜甜,果味濃郁。
✨餐前小食
墨西哥脆片配千島醬

🥔芝士辣肉醬焗薯皮配酸忌廉蕃茄莎莎 $118

🦀美式蟹餅 $128

🥦白汁芝士焗西蘭花 $88

🍝拿破崙車厘茄扁意粉 $108

🍋Honey Lemon $48
檸檬夠健康,加上蜜糖,更加增添一份滋潤。
🍍Pineapple juice $52
味道酸酸甜甜,果味濃郁。
2022-11-05 72 浏览
放假就緊係同老公去食好嘢,上網睇過呢間環境唔錯,都幾多人推介,就試吓先🙆🏻‍♀️💕紐西蘭頂級牛柳拼鵝肝牛柳肉質鮮嫩,咬落去口感一流,牛味好重,而且厚身,再加埋鵝肝喺上面,而鵝肝好creamy,一齊食真係好好食,十分推介💕四色芝士自家打薄餅 呢個Pizza好大份,成個pizza都充滿芝士味,好多芝士,但又唔會好膩😍係芝士控必點💕龍蝦汁大蝦意大利飯2️⃣隻蝦都好大隻,煎得好香,爽口彈牙🙆🏻‍♀️而入面仲有魷魚粒,蜆肉、翠玉瓜粒,同三色椒,飲唔會好爛,一齊食口感豐富,好惹味同鮮甜,推介推介❣️Chapter 3 Steak Bar & Restaurant太子花園街232-234號地下J號舖

💕紐西蘭頂級牛柳拼鵝肝

💕四色芝士自家打薄餅

💕龍蝦汁大蝦意大利飯

太子花園街232-234號地下J號舖
2022-11-01 110 浏览
牛扒冇牛味, 完全冇驚喜,食到一啲筋同韌嘅部分. 芝士牛肉熱狗冇芝士,淨係得芥辣汁同埋洋蔥. 薯條雖然熱,但係沒有調味非常淡.  沙律菜唔夠新鮮,有條黑邊 .  卡邦尼意粉同出面嗰啲冇分別. 意粉好多但相對香草及芝士唔夠多.   熱奶茶倒瀉曬完全冇道歉 . 下午茶餐冇得加小食, 但係門口嗰個侍應居然話有得加, 但係原來入咗去先知買正價飲品先有得加㗎叫兩個餐份量非常少, 完全唔夠飽, 一個人可以食到兩份.

熱奶茶倒瀉曬完全冇道歉 .

叫兩個餐份量非常少, 完全唔夠飽, 一個人可以食到兩份.
2022-10-09
2022-10-29 2039 浏览
老友工作上有啲新轉變,約小弟出嚟啤一啤,不過,好老實,小弟一向都唔多好酒,但家下啲酒吧餐廳嘅食物都做得好有水準,就算唔飲酒,三幾個嚟食吓飯都好唔錯。問咗食友嘅心水,就推介太子呢間「Chapter 3 Steak Bar & Restaurant」,話菜式多元化,定價算親民,加上地點都好就到我哋。 雖然喺酒吧,但裝修都睇得出花過心思,有啲巨型嘅壁畫,畫得好專業,而且,燈光唔會太過幽幽暗暗,氣氛亦都幾輕鬆,加上樓底好高,整體感覺幾唔錯。如遇上足球賽事夜,相信會更加熱鬧,因為呢度有得睇直播,此刻就正正重播緊啲英超賽事。 都講過依家啲酒吧餐廳唔再只喺賣酒,食物都做得有水準,而且,款式都多,翻一轉餐牌,就見到有沙律、餐湯、小食、漢堡、意大利麵、意大利飯、燒烤主菜……等等,好多樣嘢都想試,真喺搞到三心兩意。定價都唔貴喎,而且,份量好足。 咁既然喺酒吧,烈酒、餐酒、啤酒……各式其式嘅酒類當然唔少得,不過,亦有好些非酒精類飲品。順帶一提,甫坐低侍應就會送上一份粟米片小食,收$40,但可以唔要,同店員講聲就可以,呢樣真喺幾好,無鋸人嘅心態,真正俾選擇個客。Gold Apple Cinder $46、He
。定價都唔貴喎,而且,份量好足。
Gold Apple Cinder $46、Heinekin $48

高興事就梗喺啤吓佢啦,小弟揀咗支「金蘋果仙地」,都有成4.5%酒精度,不過,因為加入金蘋果汁,所以,易入口,口感清爽,襯晒啲蟹餅同豬肋骨呢類濃味食物。
美式蟹餅 $128

洋蔥圈、雞翼、焗薯皮……呢類都多機會食到,梗喺揀特別少少啦,再加上見好多食評都推介呢一道蟹餅,真喺搞到心郁郁唔想錯過。一客有兩大件蟹餅,食過你就知幾足料,啖啖都喺蟹肉,好有鮮味,無話勁溝粉,絕對貨真價實,而且,煎得外皮脆脆哋,仲伴有沙律菜、香橙肉,賣相都無馬虎,細心位喺就連淋落沙律菜嘅黑醋都處理過,醇厚唔嗆喉。
香烤美式豬肋排(12安士)$178

平常晌啲出名少少嘅連鎖美式餐廳點一客豬肋骨,都要成二百幾,仲要無咁大件添,所以,呢度只賣178真喺算好抵食。上到枱大大件豬肋骨,肯定足12安,全無欺場,燒得外觀又靚仔,更伴有大量薯菜,真喺夠3、4人共享。
香烤美式豬肋排
講到條骨,成條共9支骨,一人3支就啱啱好,啲肉烤得好鬆化,又易離骨,個燒烤醬惹味到不得了,食食吓都落埋手,一啖肉,一口仙地,爽到不得了
。而薯菜都有心思呀,除香脆嘅薯條,仲有甘筍仔、西蘭花、椰菜花,唯挑剔位喺啲菜只白烚,但佐以燒汁,補番數啦。
燒烤風味自家手打薄餅(12吋)$148

怕唔夠飽,搵個薄餅墊墊底就最穩陣,12吋嘅薄餅一睇就知交足貨啦,好大個,亦好足料!餐牌標示有芝士、雜肉腸、辣肉腸、煙肉、火腿、甜椒、洋葱,再配以燒烤醬,但嚟到批底塗咗層茄醬,面頭先再唧上燒烤醬,個人覺得燒烤醬味唔夠強,其實,可以連批底都塗上燒烤醬;另外,配料多,食味唔錯,不過,批底嘅厚度喺慣食開嘅薄批與厚批之間,口感比較乾,影響咗整體嘅觀感。
燒烤風味自家手打薄餅
眼見,有唔少人喺專登嚟食飯,飲酒都喺淺酌而已。此外,呢度啲招呼幾唔錯,啲店員都好醒目,主動收走食完啲碗碟,又幫忙添水,食物亦有水準,無怪乎越夜就見越多人嚟幫襯!
香烤美式豬肋排
我和朋友喜愛食西餐,今次打算來到太子酒吧覓食,享受美食佳餚的情趣,上網看見「Chapter 3 Steak Bar & Restaurant」,受顧客喜愛,一個談天說地的好地方。進入餐廳,高樓底令整間店寛敞,空間感很好,酒吧暗黑的光線,情調十足,環境乾淨整潔,氣氛自在輕鬆,歡聚閒談的聚腳地。美食當前無法抵擋,放縱一下自己,美味的菜色,我點選了幾款食品,食物質素良好,上菜速度頗快,享受美食的滿足滋味。黑松露雜菌意大利飯意大利飯軟硬度適中,濕潤的口感,十分開胃,入面有黑松露雜菌,口感細膩煙靱,仍然保留了誘人的味道,味覺和口感湧現出來。香烤美式豬肋排豬肋排看起來好大份,份量足,賣相相當吸引,看起來巳令人心動震撼,咬下去鮮味撲出來,豬味濃郁,肉質鮮嫰爽滑,嫰滑無比,加入燒烤汁,提升了味道,十分惹味,配上薯條及蔬菜,別有一番風味,口腔中的香味久久不散,恰到好處,正合我的口味。燒烤風味自家手打薄餅材料豐富,上面是雜肉腸、辣肉腸、煙肉、火腿、芝士及燒烤醬等,pizza鬆軟,非常香脆,彈牙爽口,入口美味,十分香滑,剛好恰到好處,饞嘴的我很想Encore。Chapter 3 Steak Bar & Re

黑松露雜菌意大利飯

燒烤風味自家手打薄餅

Chapter 3 Steak Bar & Restaurant(太子)
地址:太子花園街232-234號地下J號舖
2022-10-20
2022-10-26 43 浏览
太子花園街有好多餐廳,今日同朋友去Chapter 3 Steak Bar & Restaurant開餐,好有氣氛既酒吧西餐廳,裝修有特色,牆上既壁畫又夠曬特別,擺咗好多唔同酒類,好多食客都點啤酒,好適合同朋友吹水。入座後,職員會送上一份餐前小食,我地無打算飲酒,所以我地無要到,另外,要留意會收錢。美國黑安格斯肉眼扒$288+1叫左五成熟,上枱大大份,牛肉夠嫩滑,重牛味又多汁,重點個黑椒汁超惹味,有少少辣,牛肉配黑椒汁,真系絕配,另外,原來薯蓉真系幾好味,如小食有得散叫薯蓉,真系會叫多份。跟餐+$25有是日餐湯及飲品,南瓜湯有南瓜蓉,增加口感,味道唔錯。煙肉芝士辣肉醬自家手打薄餅 $158+1Pizza勁大個,絕對抵食,勁多芝士,好邪惡,但啱曬我地,辣肉醬及煙肉都唔錯,薄餅熱辣辣,外圈好脆,似食餅乾,又好啱我地,因唔中意食太厚餅底,但最後食唔曬,哈哈。紐倫堡香草蛇餅腸$88+1蛇餅腸幾得意,味道唔咸,清清地,唔點醬汁已好好食。
美國黑安格斯肉眼扒$288+1

煙肉芝士辣肉醬自家手打薄餅 $158+1

紐倫堡香草蛇餅腸$88+1
蛇餅腸幾得意,味道唔咸,清清地,唔點醬汁已好好食。
今日嚟到太子呢間西餐酒吧度食晚飯,今日唔係特別想飲酒,所以就冇漂到酒精嘅飲品,叫咗幾間主菜食!估唔到呢間酒吧係主菜都幾唔錯,特別推介豬助排同埋通心粉!價錢唔貴,份量超級足!識煮菜又得,飲酒都得啱晒同朋友聚一聚啦!🍕燒烤風味自家手打薄餅 12吋 $148 (7/10) 另收加一好大個!燒烤醬、芝士、雜肉腸、辣肉腸、煙肉、火腿、甜椒、洋葱。個餅底用咗蕃茄醬,唔係太食到燒烤醬汁,個pizza餅係好似麵包咁樣,比較鬆軟,Pizza每塊都有雞肉腸,雞肉腸好滑好有雞味,材料都算比較多肉類,真係食肉獸嘅最愛!🍴香烤美式豬肋排 12安士 $178 (8/10) 另收加一份量勁足,個烤排骨好大條,真係有前手臂咁長,個燒烤汁酸酸地好開胃,一啲都唔會辣,個肉係好軟淋有玉香夾埋個酸酸地嘅燒烤汁好惹味好惹味。薯條份量都好多即叫即炸,係自家製有薯仔味!有一半嘅蔬菜,蔬菜都有用蒜蓉炒都幾香!🍴水牛城雞翼 $88 (7.5/10) 另收加一有炸香過醬汁係偏酸,但有少少辣味都幾香口!唔太食得辣嘅朋友都食到!🍴芝士蟹肉蟹膏焗通粉 $128 (8/10) 另收加一通心粉都好淋,份量好多,未撈勻個蟹膏之前非常香濃芝士味,超級

🍴水牛城雞翼 $88 (7.5/10) 另收加一

🍴芝士蟹肉蟹膏焗通粉 $128 (8/10) 另收加一
通心粉都好淋,份量好多,未撈勻個蟹膏之前非常香濃芝士味,超級拉絲,有啲似好濃郁嘅港式芝士焗吞拿魚嗰種味!?撈勻左個蟹膏之後呢又蟹膏嘅鹹香啦有芝士嘅香濃,入邊有少少蟹肉,非常邪惡好好食!

推薦指數: 7.5/10
價錢嚟講都算幾高性價比,份量好足味道都好唔錯喎,嚟到太子嘅話都會推薦~下次同朋友嚟飲下酒,傾吓計都好唔錯!