2020-05-23 397 浏览
星期三返工時間過了一半,最好吃一頓又輕鬆晚餐預演週末來臨見到屋企附近餐間餐廳食評贊好超過300於是即興去試一試我哋點左一個set dinner另外再加左一個appetizer 再加左一款意粉首先係Parma ham其實個Parma ham係幾好食嘅但可惜個密瓜太生,完全唔甜同埋切得太大舊啦..呢度有少少扣左分之後輪到個set dinner ~我哋叫嘅係密汁葡萄牙烤豬面肉燒得啱啱好同埋份量好多!完全足夠兩個人食之後蒜香大蝦意粉,意粉本身係幾好食嘅!幼身似手功意粉~但係可惜個味道就麻麻我淨係食蒜蓉味同偏鹹, 同埋等左好耐先到總括嚟講呢間餐廳都有70分勝在夠平同大份
星期三返工時間過了一半,最好吃一頓又輕鬆晚餐預演週末來臨

見到屋企附近餐間餐廳食評贊好超過300
於是即興去試一試

燒得啱啱好同埋份量好多!完全足夠兩個人食

總括嚟講呢間餐廳都有70分勝在夠平同大份
2020-05-18 311 浏览
📍cantee (荃灣).今日嚟到位於荃灣西同荃灣站之間嘅餐廳,整體氣氛幾有情調,燈光較暗。食物選擇多,牛扒、鵝肝、帶子、豬手、意粉等等,仲有駐場調酒師,全場爆滿,好好生意。.有好多個套餐揀,定期會有廚師推介,建議試試啲推介餐牌。挑選左🍝海膽煙肉忌廉汁扁意粉 $218(必食)有餐包、湯、飲品同甜品。好好食,未食過有海膽嘅意粉,有3大嚿海膽,配埋個忌廉汁意粉好豐富嘅口感好香濃🤤🤤🤤🤤都算大碟🤤足料仲叫咗個忌廉朱古力好濃郁足料🙈.再order左個德國脆皮豬手$188🍖個豬手皮好脆,肉質比較硬身,配埋酸菜味道係好,如果焗小5至10分鐘同大份少少較理想,因為中意食軟身小小。.仲order左個巴馬火腿蜜瓜同埋黑松露薯條,下次要試試帶子同埋鵝肝🤤,聽朋友講好好食,整體而言性價比同環境也不錯。.人均消費:$200-300地址:Catee (荃灣)荃灣楊屋道73號地下.
📍cantee (荃灣)
有好多個套餐揀,定期會有廚師推介,
建議試試啲推介餐牌。
挑選左
🍝海膽煙肉忌廉汁扁意粉 $218(必食)
有餐包、湯、飲品同甜品

仲叫咗個忌廉朱古力好濃郁足料🙈

再order左個德國脆皮豬手$188🍖
個豬手皮好脆,肉質比較硬身,配埋酸菜味道係好,
如果焗小5至10分鐘同大份少少較理想,因為中意食軟身小小。

人均消費:$200-300
地址:Catee (荃灣)
荃灣楊屋道73號地下
2020-05-04 303 浏览
餐廳感覺好神秘,門口比較暗又望唔到入面係點,可能係因疫情問題加左隔板吧,但比到我一種神秘既感覺。海膽卡邦尼意粉係todays special餐牌上既菜式,成兩大舊海膽係面,而意粉汁都有海膽味又好rich好creamy,感覺到都係重本製作,好食。蒜香蜜汁煎豬面肉同樣係todays special,但我覺得就遜色啲了,比較普通甜甜地既豬肉,有幾舊但特別un同難咬。脆皮豬手皮脆肉嫩,相當好食,不過覺得份量細啲同有少少肥,但整體覺得十分不錯。當日隨餐附送既係伯爵茶蛋糕,都ok的。

海膽卡邦尼意粉

蒜香蜜汁煎豬面肉

脆皮豬手

當日隨餐附送既係伯爵茶蛋糕,都ok的。
2020-04-12 393 浏览
疫情期間真係出去食飯嘅機會都好少,難得要食飯都係食好d。呢間係住荃灣嘅朋友推薦,真係抵食又高質美國安格斯牛板胛 呢個係晚餐set 連埋沙津、餐湯、飲品同甜品。牛板胛牛味濃郁,叫左五成熟岩岩好唔會過熟。沙津 正常有麻醬嘅沙津,食咁多肉,食返d菜都幾好朱古力 估唔到呢杯咁歡樂嘅朱古力都唔駛另加錢,朱古力味幾重,重點係層邪惡嘅cream 😛烤美國黑豬鞍 豬鞍非常厚,應該有多過2cm 嘅厚度。切開略微粉紅,充滿肉汁。配菜都唔馬虎,番茄、茄子等等都較為煎過,香味更突出香辣單骨雞翼 happy hour 時段可以半價享用小食,枱枱差不多都有叫雞翼,搞到我地都忍唔住叫😂雞翼炸得超香脆,勁岩送酒。酒類有買一送一嘅優惠😎 真心抵我叫左杯Apple Martini,佢火龍果味好突出,一飲落去似好fresh 嘅火龍果汁,後段先慢慢飲到酒味 Dragon ball 呢杯我試左一啖,酒味比apple martini 濃少少,果味同樣重。

沙津 正常有麻醬嘅沙津,食咁多肉,食返d菜都幾好

酒類有買一送一嘅優惠😎 真心抵

新界人搵食搵到落荃灣男朋友住荃灣 每個weekend 一定係佢附近搵食我地連續2個星期都去左呢到lunch 今日我起身 又想起它 忍唔住 一丁友都走去食😹😹個menu 佢定期會轉 上2星期黎 都係同一個menu今日黎 竟然轉左 又係我轉新款既時候🤣🤣我叫左個蟹肉煙肉忌廉汁意粉可以揀湯/沙律 再跟包同飲品每日嘅湯同沙律都唔同 店員會話你知今日既選擇我當然揀湯啦😋😋香港人食餐包好多都會點落個湯到(我都會)但係呢到 我會改變我咁多年既習慣店員會將橄欖油同醋溝埋落個碟度俾你然後你再用超軟熟嘅香草包點落去 真係好夾我黎呢到 就係為左個包同佢個醋😂😂😂每日都對佢念念不忘我每次食完個包同個湯 都飽左五成😹😹主菜終於岀場嘩 一見到 勁多蟹籽呀撈勻左之後 每條意粉都有滿滿既忌廉汁同蟹籽 勁足料有會員卡係有9折 但張卡係男朋友到😭😭店員今次俾多左張我 下次又可以掉低男朋友 一個人獨樂樂😋😋😋
新界人搵食搵到落荃灣

超軟熟既包
蟹肉煙肉忌廉汁意粉
  • 餐包
2020-04-06 311 浏览
#cassiegotsuenwan-瘦編今日要為大家推介一間令人俾人感覺好舒服嘅西餐廳,叫「Catee」。話明Catee,餐廳嘅裝飾好多同貓貓都有關係,老闆一定係愛貓之人。依間餐廳喺疫情措施實行之前,已經好貼心咁開始隔位坐,令到食客非常放心。Happy Hour做緊飲品買一送一優惠同埋小食半價,好抵!🐱-今次我地叫左兩個Dinner Set,首先前菜包沙律、忌廉湯同麵包。沙律係新鮮蔬菜配芝麻醬。麵包要特別一提,係烘過嘅香草麵包配油醋加橄欖油,由前菜已經睇得出餐廳好細心準備食物。主菜我地分別叫左意式香烤原條牛尾肉同埋香煎羊扒,兩樣都係叫左七成熟,煎得岩岩好,兩種肉都好嫩好多肉汁,份量十足。配菜都好爽甜。🍽-飲品叫左熱朱古力同菠蘿汁,甜品係忌廉蛋糕,份量啱啱好,唔會太飽。餐廳職員服務一流,會等你食完一碟先上下一道菜,平民價錢,私房菜享受!👍🏿-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4) 回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)-➡️ Catee (荃灣)📍 荃灣楊屋道73號地下--
#cassiegotsuenwan
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
➡️ Catee (荃灣)
📍 荃灣楊屋道73號地下

2020-04-06 203 浏览
因新冠肺炎疫情發生,近來朋友都少左聚會,其中有朋友生日,我們只有各自請佢食飯,今日就輪到我,為方便佢工作地點,我同佢去了荃灣西的Catee食飯慶祝,是一間新式酒吧餐廳,店內幾有情調,有駐場調酒師,還有有好多貓的擺設。套餐有多款選擇,包是日沙律、餐湯、飲品及甜品。其他散叫主菜加30元也可轉套餐。餐包香脆,沙律新鮮,餐湯濃郁滑順。西班牙海鮮炒飯,色澤鮮豔,濃郁的醬汁包住每粒飯,又有大蝦、青口、蜆、魷魚。味道鮮美。香草鮮蠔芥末忌廉汁燴扁意粉,蠔雖然不算大隻,但份量不少,扁意粉軟硬適中,每條粉都掛上濃濃的醬汁,味道creamy。甜品是綠茶芝士蛋糕,甜度剛剛好,芝士和綠茶香味交錯,十分美味。餐飲薑啤和雪碧。小食拼盤:有炸雞翼6隻、炸魷魚圈4個、炸墨西哥辣椒釀芝士2塊、炸薯條。即叫即做,香脆可口,最特別的是墨西哥辣椒釀芝士,辣椒食落似青椒味,唔係好辣,夾埋芝士食好味道。
餐包香脆,沙律新鮮,餐湯濃郁滑順。
餐飲薑啤和雪碧。
今日係我同老婆既三週年結婚紀念日,疫情嚴重,無得出國,惟有破戒一次搵間靚靚餐廳,低調咁慶祝一下啦朋友介紹左一間位於荃灣楊屋道既餐廳Catee,雖然係叫Catee,但店内無貓的,不過就有大大既電視播放住貓貓既短片,岩哂愛貓之人止止癢🤣食楊屋道好多平靚正海鮮,大家經過不妨買d返屋企煮,食完飯仲可以去DonkiDonki買返d日用品所以Catee確實位於一個方便既地方餐廳門口有張長bar枱,疫情好返之後不妨去飲返杯酒慶祝下一入門口已經見到一個酒櫃,放滿各式各樣紅酒白酒,一睇就知餐廳老細都係愛酒之人!餐廳左手面仲有個大bar枱,整間餐廳佈置好浪漫,好有情調,餐廳坐位多數都係4 人位,不過疫情關係,見到店員好有心咁安排客人隔住坐,感覺上都安心唔少!酒品方面,依家推梗happy hour,啤酒買一送一再小食半價。不過店員推介飲紅酒都可以有此優惠價,店員好好服務慢慢同我地介紹幾支紅酒,仲比我哋試吓味雖然平時飲開啤酒同白酒,但係結婚紀念日都係浪漫一下,點左支酒紅酒!紅酒基本價錢都係150-200左右,價錢合理!我哋揀咗一枝店員形容係比較辣既紅酒,不過我哋覺得飲落好純,無苦澀味,可能係因為店員話枝酒已b

所以Catee確實位於一個方便既地方

餐廳門口有張長bar枱,疫情好返之後不妨去飲返杯酒慶祝下

雖然平時飲開啤酒同白酒,但係結婚紀念日都係浪漫一下,點左支酒紅酒!紅酒基本價錢都係150-200左右,價錢合理!我哋揀咗一枝店員形容係比較辣既紅酒,不過我哋覺得飲落好純,無苦澀味,可能係因為店員話枝酒已breath一日,好飲

意式炸日本池仔魚

配合埋小食,炸日本池魚仔,好夾

雖然池魚仔對我哋黎講鹹左少少,但係分量好夠,我哋一啖酒,一條魚仔,食下食下就食哂
而且可以連骨成條食,炸到脆脆,岩哂我哋呢d懶人

一定要推介以下兩款主菜,分別係烤美國極黑豬鞍伴芥末燒汁,同埋店員推薦既酒香火炙燒雞,店員非常專業,無介紹錯

酒香烤雞屬廚師推介,已包沙律、餐湯、餐飲,Main menu既豬鞍就需要另加$30,不過都物有所值!個人特別喜愛墨汁包配湯,湯好creamy,味道唔淡唔鹹

前菜

首先介紹豬鞍,賣相超吸引,包括有薯蓉,秋葵,燒茄子。豬鞍真係超好食,我老婆都非常欣賞,差啲食埋我o個份

烤美國極黑豬鞍伴芥未燒汁

豬鞍切開仲有好多肉汁,肉質好軟,有入口即融既感覺
真係好驚喜!
本來紅酒應該配牛肉,但係最近食得太多紅肉,估唔到豬鞍都咁有驚喜
配菜都好好食,薯蓉都好綿密。
酒香火炙烤雞

之後係酒香火炙烤雞,睇個名都知內有乾坤,本來以為只係一d噱頭嘢,但係食落完全係有實力

店員會即場落火酒,d火燒到勁高,好有睇頭!

雞半隻,但已經夠哂飽,食到捧住個肚!肉質燒到岩岩好,好嫰滑,味道岩岩好,非常入味,唔䶢唔淡

巴馬火腿蜜瓜

最後我哋仲叫左碟巴馬火腿蜜瓜,消消肥膩
蜜瓜超甜,同紅酒味道好夾

今餐真係好飽又好食,好滿足,下次會再來食過。
希望大家都可以順利渡過疫症,加油啊!
2020-03-25
烤美國極黑豬鞍伴芥未燒汁
酒香火炙烤雞
  • 烤美國極黑豬鞍
2020-03-28 206 浏览
前幾日去咗荃灣嘅catee,雖然係一間用貓做主題嘅餐廳,但係餐廳入面係冇貓嘅🤥入面燈光好柔和,加上店入面播嘅歌都好好聽,氣氛唔錯,嚟拍拖真係一流🥳鋪頭員工服務態度好好,我地一坐低佢就為我地介紹有咩好食👍🏻我同呀妹叫咗兩個套餐,分別係香辣冬陰功海鮮燴意大利飯同埋加拿大海膽煙肉忌廉汁伴扁意😍前菜個忌廉湯同沙律令我特別開胃呀妹個香辣冬陰功海鮮燴意大利飯好足料,入面有好多海鮮,但就辣咗少少,唔怕辣先好試呀🤗而我就比較鐘意個加拿大海膽煙肉忌廉汁伴扁意,海膽食落去好新鮮同夠味🤤除咗食物質素好之外,餐廳入面有boardgame可以借玩嘅🤩食完埋單嗰陣佢會比張九折卡你下次用,咁吸引嘅餐廳一定會再去啦🤪地址:荃灣楊屋道73號地下#Catee #Cateehk

鋪頭員工服務態度好好,我地一坐低佢就為我地介紹有咩好食👍🏻

前菜個忌廉湯同沙律令我特別開胃

忌廉湯
沙律
加拿大海膽煙肉忌廉汁伴扁意
2020-03-25 6522 浏览
因為有朋友介紹過呢度既dinner set幾抵食,所以今日就同母親大人黎到Catee慶祝生日餐廳環境舒適,周圍既裝飾都同貓貓有關,相信店主應該係愛貓之人呢因應呢排疫情嚴峻,餐廳都好好突登有安排到d客人隔檯坐,感覺上安全d係我地研究緊食咩既同時,侍應姐姐推左架裝滿紅酒既車仔黎offer wine tasting,好詳盡咁介紹左幾枝紅酒比我地,包括佢地既來源、特性、應該配咩野食會最夾等等紅酒排序按酸度、辣度而定,我同母親大人最喜愛左二個枝,after taste最特別,辣辣地同時有浸藥材味(係木桶既味道黎的)呢度Happy hour好抵飲,做緊buy 1 get 1 free discount, 最重要既係!呢度既cocktail、紅酒都相當有!質!素!!Main course 我地點左香煎尖吻鱸魚柳伴龍蝦汁($178)鱸魚油香濃郁,同時做到外脆內軟既感覺雖然龍蝦汁都同樣做得好濃郁好唔錯,但係條魚真係好食到一個點我覺得唔加醬會更加好同個賣相差好遠,有expectation mismatch xdd個人幾推介呢個main course!!另一個主菜係西班牙海鮮炒飯($198)Risotto

鱸魚油香濃郁,同時做到外脆內軟既感覺
個人幾推介呢個main course!!
另一個主菜係西班牙海鮮炒飯($198)
Risotto 偏硬身,醬料神奇地有韓式辣醬既味道haha
佢d海鮮就做得幾好,尤其係d蜆同大蝦
d蜆味道好raw,焗完之後仲keep到浸海水味,然後隻大蝦好彈牙,超好食啊!!
如果有多d就好了(哭)
呢杯cat on the beach 我母親大人好喜歡,仲講話一定會番黎再飲wor
呢杯cocktail味道清甜十分fresh,同青提係perfect match loll
同埋佢都幾易入口,aftertaste 先滲出淡淡既酒香,啱曬d飲酒beginners

呢間店既cocktail特別在於佢面層有浸比較厚身既泡,飲落好有口感xd

另一杯Guava Sour都係有同一個特色
呢杯就好似佢個名咁,味道偏酸但其實個Guava味好出,個balance都算唔錯既~
面層仲有d乾玫瑰花瓣同埋d圖案點綴,幾artistic下

佢個set有包到沙拉、湯、餐包、甜品同埋餐飲
所以其實真係個價錢係好抵的!!
今日甜品係士多啤梨蛋糕,蛋糕好鬆軟,d cream甜度剛好士多啤梨味有好出好香
佢質素高到有d unexpected,完全唔似set dinner 甜品幾質素lol

整體黎講雖然佢set dinner價錢唔係平,但我覺得係好值呢個價既
除左係因為佢有包好多野之外,亦都因為佢既food quality 相當高,亦都睇得出店主花左好多心思係個食材/餐點/service既quality上面,十分睇讚!
大家有機會都去支持下小店啦:)
2020-03-24
2020-03-21 172 浏览
入荃灣探朋友,女仔都係鍾情食西餐嘅,就搵咗呢間Catee。好,坐低睇吓有咩好食先。除左有set dinner外,叫主菜加 $30仲跟餐湯、沙律、甜品和飲品,好抵食!餐湯係紅腰豆忌廉湯,飲落口感好幼滑,仲有麵包添!沙律係胡麻沙律,啲菜都好新鮮。香煎海鮮拼盤, 有好幾種嘅海鮮,魚柳皮煎得好脆,魚肉夠白滑,蚌鮮甜得黎又大隻。香煎羊架配薄荷醬,羊架叫咗七成熟,食落有少少羊騷味,但係點完個薄荷醬之後,成件事清新咗好多,羊騷味都減輕咗。飲品就叫咗moctail,virgin colada好靚,仲有厚厚嘅cream!呢度有virgin mojito,唔想飲酒都可以飲到mojito,非常正!抹茶芝士蛋糕,食落有微微嘅抹茶味,蛋糕夠實淨,芝士味又濃厚。
入荃灣探朋友,女仔都係鍾情食西餐嘅,就搵咗呢間Catee。

好,坐低睇吓有咩好食先。

餐湯係紅腰豆忌廉湯,飲落口感好幼滑,仲有麵包添!
沙律係胡麻沙律,啲菜都好新鮮。

2020-03-18 262 浏览
一家沒真貓卻很多可愛貓咪「主題」的餐廳!終於來到聽說超「喵」的地方,裝飾十分有心機之外還有投影機在播放「喵咪搞笑片」好想一直在看AFV 一樣!😆⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀到餐廳不食是要做什麼?嘻嘻⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀首推介必食的是《德國脆皮豬手》- 向左滑尋找一下搞笑劇情照片! 脆皮豬手好食,幾個朋友可以一起分享這個先拍照(igable) 再搶食的美食!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀特別優惠《Happy Hour 一送一 & 指定小食半價》- 我們來了一回Margarita 和 Sangria, 然後趕上8點前加配《炸魷魚圈》! 《炸魷魚圈》是質量不錯喔,咬口和調味都很好~⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀《巴馬火腿蜜瓜》《Hoegaarden 啤酒煮蜆》這兩個就是我跟籃朋友去食說好必點的!愛爆Ham & Melon 的我覺得價錢對應食物質素的,啤酒煮蜆我們都覺得啤酒味道蠻好,可以可以~⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀《小食拼盤》超多種食物的呢~ 如果點上面一些套餐還有「套餐優惠」+$30 有飲品、餐湯、甜品呢!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀《Oreo Milk Shake》《Banna Milk Shake 》
到餐廳不食是要做什麼?嘻嘻
首推介必食的是
特別優惠
《巴馬火腿蜜瓜》《Hoegaarden 啤酒煮蜆》
《小食拼盤》
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
《法園蘋果撻伴香草雪糕》三個東西都是超級Igable!!! 好少地方可以食到這個甜品呢!😆
跟餐沙律
跟餐綠茶蛋糕
蘋果撻
  • 德國脆皮豬手
2020-03-16 183 浏览
很少用隱世這種被濫用的字眼 但作為荃灣人表示 @cateehk 因為真的好隱世 位置也不常經過 經過也不會貿然進去 但好高質 所以我要推薦給大家·英式炸薯條配黑松露醬 $68正常炸薯條不過不失 但份量也是超多🍟·脆炸香辣單骨雞翼伴蜜糖芥末 $78阿!這個大推 吃第二次也好喜歡 同m記既脆香雞翼味係一樣 呢個係單骨版 終於彌補番好耐無食雞翼既遺憾 我覺得呢間炸得好食過m記🥺·黑松露野菌意大利飯 $138好吃 醬多但吃下去飯不會煮太淋 而且份量好多 野菌吃極也吃不完·德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜 $188一上菜的時候我大笑了 鬼怪般一把劍直插在未切的豬手上後來店家替我們切了✌🏻肉好多 皮脆加埋少少脂肪入口即融感 好好吃·意大利飯和豬手都各加了$30轉SET了 包餐包、沙律、餐湯 、餐飲和甜品 三十大洋包咁多野真係好抵 而且絕對不hea餐包配橄欖油和白醋沙津是吞拿魚沙津 份量也好多餐飲是店家推介的朱古力🍫我也大推薦 極濃!是日常在cafe喝要五六十元一杯的等級 好好喝!·兩個人點了三人份量埋單連加一都不過六百 好抵食啊痴線平時一飽就會停手 但呢間好食到飽我都仲食緊
很少用隱世這種被濫用的字眼
一上菜的時候我大笑了 鬼怪般一把劍直插在未切的豬手上
後來店家替我們切了✌🏻
肉好多 皮脆加埋少少脂肪入口即融感 好好吃
意大利飯和豬手都各加了$30轉SET了
包餐包、沙律、餐湯 、餐飲和甜品
三十大洋包咁多野真係好抵 而且絕對不hea
餐包配橄欖油和白醋
沙津是吞拿魚沙津 份量也好多
餐飲是店家推介的朱古力🍫我也大推薦 極濃!
是日常在cafe喝要五六十元一杯的等級 好好喝!
兩個人點了三人份量埋單連加一都不過六百 好抵食啊痴線
平時一飽就會停手 但呢間好食到飽我都仲食緊
  • 德國脆皮豬手
  • 凍朱古力
  • 脆炸香辣單骨雞翼伴蜜糖芥末
2020-03-16 147 浏览
聽朋友講荃灣有一間用貓來做主題嘅餐廳,但係入面冇貓,不過背景就主要係好似酒吧色彩,有得飲酒, 好chill!一於book枱過嚟chill返一晚!入到去發現環境幾好,人數亦唔少,證明質素應該都有保證。餐牌選擇多多,而且價錢都合適,鍾意飲酒嘅話可以留意下drink list,種類繁多。我哋就叫咗兩款晚市套餐同埋兩杯cocktail~蕃茄忌廉湯味道清新,酸酸甜甜非常開胃而且好香。 是日沙律都好豐富,裏面嘅菜十分新鮮,而且份量適中,可以留返少少胃口食主菜。黑松露野菌燴扁意粉$168個份量係非常多,黑松露味亦非常惹味,汁嘅份量係比較多,所以食每一口意粉都唔會dry,野菌都充滿水份,口感彈牙。香煎尖吻鱸魚配烤龍蝦汁$178(套餐加$30)鱸魚先得個表皮都幾香脆,而且味道唔會聲,容易入口又冇骨,配上龍蝦汁估唔到又幾match !綠茶蛋糕味道清香,不過同行友人話驚夜晚飲咗茶瞓唔着,所以我幫佢食埋,哈哈...CocktailGuava Sour$88Lychee Martini$78兩份都係店員推介嘅飲品,前者酸酸甜甜,好開胃,仲有啲藍色都好靚!後者嘅荔枝味好濃郁,味道比較香甜。 因為跟餐飲品仲未叫,食

入到去發現環境幾好,人數亦唔少,證明質素應該都有保證。

我哋就叫咗兩款晚市套餐同埋兩杯cocktail~

蕃茄忌廉湯味道清新,酸酸甜甜非常開胃而且好香。

黑松露野菌燴扁意粉$168

香煎尖吻鱸魚配烤龍蝦汁$178(套餐加$30)

Cocktail
Guava Sour$88

Lychee Martini$78

後者嘅荔枝味好濃郁,味道比較香甜。

因為跟餐飲品仲未叫,食晒所有嘢我哋就叫埋檸檬水同埋洋甘菊茶,完結一天的晚餐。

2020-03-16 93 浏览
去了荃灣行街同買零食,再去了附近食飯,晚餐二百元起,價錢中等。小食拼盤(炸雞翼、炸魷魚圈、炸墨西哥辣椒釀芝士及炸薯條)本來想食黑松露薯條同雞翼,但見小食拼盤可以战試多幾款,所以就叫呢個,雞翼係單骨版,外脆裏面juicy,辣椒就唔辣,不過芝士拉絲又軟,炸薯條係我最仲意既粗薯。另外就叫了兩個晚餐,忌廉湯都幾杰身。日式芝麻醬配沙律菜就好爽脆。明太子蟹肉蟹籽忌廉汁燴意大利麵整個醬汁都好rich,明太子同忌廉及蟹肉係超夾,整個意粉都好creamy,鮮味十足。香煎海鮮拼盤雖然價錢較貴,但十分足料,魚柳都有三件,煎至皮脆肉嫩,還有鮮甜無沙蜆肉及青口,煎蝦大隻又彈牙,旁邊還有些香滑的薯蓉。甜品是伯爵茶蛋糕,蛋糕鬆軟又有茶香。
小食拼盤(炸雞翼、炸魷魚圈、炸墨西哥辣椒釀芝士及炸薯條)

明太子蟹肉蟹籽忌廉汁燴意大利麵

香煎海鮮拼盤

甜品是伯爵茶蛋糕,蛋糕鬆軟又有茶香。