餐廳裝潢以搶眼橙色為主調🧡, 營造出溫馨嘅氛圍, 牆上更有鬥牛嘅手繪壁畫, 非常吸睛🤩!裝修相當有異國風情~除咗裝潢外, 餐碟色彩繽紛, 每道菜式都有專用嘅容器盛載着, 而且食物款式好多, 價錢亦相當親民!🥣Gazpacho邊個話湯一定要熱飲先好味?西班牙蔬菜湯係冷湯嚟㗎!以番茄為基底🍅, 加入洋葱🧅、蒜🧄、橄欖油, 質感濃稠, 酸甜又清涼, 能提升食慾~🍴Bellota Iberico Jamon Parma ham油脂豐厚飽滿, 入口後, 肉嘅鹹香與豐潤脂香蔓延口腔, 搭配一杯酒更為滋味🍷!🍴Gambas 香蒜蝦🦐用橄欖油煎香, 裹在大蒜橄欖油中, 大蝦口感彈牙, 充滿蒜香!微辣嘅味道, 香口又惹味!🍴Ensalada con Aguacante有牛油果🥑、沙律菜、番茄🍅、青瓜🥒、洋蔥🧅, 沙律菜新鮮清爽, 牛油果熟度剛好, 係唔錯嘅開胃菜!🍴Pinchos雞肉燒至表面微焦, 調味唔錯~🍴Tortilla Española西班牙蛋餅內餡有洋葱🧅、薯仔🥔, 蛋餅好厚身, 薯仔比例超多的!裡面一粒粒薯仔做得幾軟熟, 薯仔味好香, 蛋黃醬係西班牙蛋餅嘅精粹!🍴Seafood paella

🥣Gazpacho

🍴Bellota Iberico Jamon

🍴Gambas

🍴Ensalada con Aguacante

🍴Pinchos
雞肉燒至表面微焦, 調味唔錯~

🍴Tortilla Española

🍴Seafood paella
西班牙海鮮飯新鮮熱辣, 份量十足!加入大蝦🦐、蜆肉、青口、帶子, 每一口都充滿着鮮味!
米飯粒粒分明, 金黃色澤, 飯粒煙韌濕潤, 吸晒海鮮同香料嘅精華, 鍋邊仲有少少飯焦, 令整個海鮮飯更香口!

🍰Tarta de Queso
巴斯克芝士蛋糕外層焦香, 入口有香濃嘅芝士味, 口感順滑紮實, 仲有少少檸檬香氣🍋
2025-05-31
  • Gambas
  • 西班牙蛋餅
最近我去咗Casa 218試新野。首先講講 Tapas ,Cod Croquette 外脆內軟,鱈魚味濃,口感非常好,絕對值得一試。再嚟就係 Octopus,煮得非常淋,都唔錯最令我驚喜嘅係 Clam,每一隻都超厚肉,咬落去非常多汁,仲帶有少少辣味,增添咗層次感,真係好味到唔想停口。至於 Seafood Paella,就冇人地講到咁好食,mussels煮到縮曬水,得返一條野咁,飯亦都無特別嘅風味。最後,Meatball 亦都係一般,冇太大驚喜,味道仲算可以,但唔算突出。總括來講,Casa 218嘅Tapas係值得推介,特別係clams,如果再去我會去試下其他tapas,seafood paella 就應該唔會再叫。

再嚟就係 Octopus,煮得非常淋,都唔錯

2025-07-31
2025-07-28 0 浏览
今次第二再黎呢間餐廳,因為有朋自遠方返黎香港,帶佢品嚐西班牙美食,環境清靜,點了一支香檳配合西班牙音樂開始進食!今次點了5個Tapas:1)Gilda 橄欖🫒、加西班牙醋醃過的鯷魚,非常鮮味2) cheese3) 我最愛嘅croquetas,點了3款,Ham,蘑菇🍄‍🟫,魚,非常好食,一d都不油膩,非常脆口4)蕃茄煮蝦🦐這個第一次試,非常新鮮配埋個汁非常出色!5)西班牙腸,不太辣,好味😋6) 西班牙海鮮飯paella ,這個也是必點,d米吸引晒d汁和海鮮嘅精華,一流這一餐非常滿足,叫埋最後一個完美句號7)甜品Churros,玉桂條配2款朱古力醬,超級好味,朱古力醬不太甜非常啱我下次會再黎嚐嚐其他美食,這間餐廳不定時會推出新款美食
今次點了5個Tapas:
1)Gilda 橄欖🫒、加西班牙醋醃過的鯷魚,非常鮮味
2) cheese
4)蕃茄煮蝦🦐這個第一次試,非常新鮮配埋個汁非
常出色!
5)西班牙腸,不太辣,好味😋
句號
下次會再黎嚐嚐其他美食,這間餐廳不定時會推出新款美食
2025-07-25
  • croquetas › paella
2025-06-26 709 浏览
Very tasty and fresh food, we could see them whipping eggs and smell the churros getting fried after ordering. I was particularly impressed by the moist and fluffy tortilla and freshly fried churros.$425/2 ppl for such a nice dinner. What a steal! Staff were friendly too. Recommended to friends and will definitely come again!

2025-06-25
  • Churros
  • Tortilla  espanola
2025-06-11 1098 浏览
餐廳內嘅環境舒適,光線充足,枱與枱之間唔會覺得好迫。 午餐嘅Menu每兩個星期會轉一次。一開始個沙律已經有驚喜,唔係一般嘅garden salad. 服務員介紹呢個係叫Russian salad 🥗 Main course 我叫咗個魚,魚皮煎得非常香脆,魚有鮮味~而且好juicy。 至於伴碟嘅蔬菜係其他餐廳好少會有原條嘅紅蘿蔔~清甜 🧡個餐重包埋甜品同咖啡。總括嚟講,食物好味😋服務員非常友善,態度良好,直得一讚!
午餐
2025-06-02 1308 浏览
店內環境乾淨寜靜舒適、燈光柔和,適合三五知己、一家人聚餐!點了幾款前菜和海鮮飯,每款都好食,1)西班牙曼徹格芝士混入蜜糖加迷迭香,好味,我不吃芝士也覺得十分吸引!2)Gildas 橄欖配合西班牙鮮銀魚放在西班牙特色竹串上,好鮮味!前菜中由其3)croquetas tapas (西班牙可樂餅)非常出色、鬆脆!4)ham 配紅酒非常配搭!5)肉丸也非常美味!6)必點海鮮飯,食材新鮮,米飯吸收晒海鮮精華,非常creamy!服務人員親切熱情,態度良好,用餐過程中,播放西班牙音樂的旋律,讓人用餐愉悅。下次會再去試其他菜式和甜品!
店內環境乾淨寜靜舒適、燈光柔和,適合三五知己、一家人聚餐!

Paella, croquetas  tapas,ham
2025-05-30
Paella, croquetas  tapas,ham
  • 西班牙海鮮飯,可樂餅
很有拉丁美洲風格味道的一間店,店員非常友好,雖然我只會說中文,還是很細心的跟我說哪些菜沒有了,讓不會講英文的我,也可以放心進來吃自己想吃的美食。今天點了,番茄沙律+雞肉香腸飯,等待餐點的過程中,音樂讓我想偏偏起舞,火焰之舞、鬥牛曲、好喜歡店裡的風格,不管是音樂 、硬體裝修、還是音樂、還有店員的友善。 蕃茄沙律 ,新鮮現做,連洋蔥變甜的時間都算進去了,很開胃,不酸不甜,一點小辣,雞肉香腸飯,非常好吃,讓我驚艷 ,好乾淨的食物,嚐的到食物原味的菜,不油,好吃😋。我下次還要來
  • 雞肉香腸飯
  • 番茄沙律