2021-07-08 126 浏览
放假去杏花邨outlet 行街,行左一陣,屋企人就話肚餓了😜😜,所以都搵左間西餐食,坐位都算幾寬闊,環境幾靚幾舒適。我哋叫咗2個石燒牛扒,再加錢做餐,有餐湯、沙律、飲品同甜品,真超值👍🏿👍🏿 ,跟餐加錢又可以加埋心太軟😍😍😍。另外再叫左薯條,雞翼。食物選擇多,唔知想食咩都可以點到好多野食🤣🤣🤣,而且性價比高,抵食之選👍🏿👍🏿👍🏿,下次有機會都會再食😬,會試吓未食過嘅嘢😋😋
坐位都算幾寬闊,環境幾靚幾舒適。

90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑____________👉 不專業食評🍽️.【石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 / 200g】 HK$78【美國安格斯牛肉珍寶漢堡蛋漿飯】 HK$88.(🐥) 晚市親民價都可以食到石燒肉眼扒!呢道菜特別在於可以按個人喜好控制牛肉嘅生熟程度,牛扒200g,一人份量,肥瘦適中,入口油脂香味散發,肉質亦好嫩滑香甜,肉汁充沛,牛肉味濃😍 旁邊仲有蒜蓉汁同黑椒汁,將味道昇華去另一個層次!$78食到咁高質嘅牛,夫復何求啊!推薦附近港島東人可以一試!.餐廳有一個超巨型旋轉木馬可以打卡,有好夢幻同搵返童真嘅感覺✨ 牆身仲貼有好多即影即有,睇得出餐廳都花咗好多心思嘅佈置上!餐牌選擇真心好多,有選擇困難症嘅🐥因為樣樣都睇落好似好好食咁,所以都揀咗好耐!🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5).(👦) 餐廳裝修都幾靚,成間以藍白色為主調,內裡好多座位夠闊落👍
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️

____________
👉 不專業食評🍽️
【石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒 / 200g】 HK$78
【美國安格斯牛肉珍寶漢堡蛋漿飯】 HK$88

🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)
(👦) 餐廳裝修都幾靚,成間以藍白色為主調,內裡好多座位夠闊落👍👍 今次又可以坐到係南瓜車入面用餐,真係可遇不可求✨✨ 坐低時先發覺餐廳真係有好多唔同款式既食物揀😂😂 選擇多到呢👦都要揀左一陣先決定到食咩😆😆 不過最後都係比石燒牛吸引左😍😍
牛扒200g黎講都幾大塊,今次叫左5成熟,但👦🐥掛住影相可能都影到變7成熟了🤣🤣 跟餐會有兩款醬汁,👦覺得兩款都唔錯,以呢個價錢有200g👦覺得CP值唔錯,可以一試。如果想牛扒接近5成熟最好就Order時點3成熟,自己再燒至5成熟👍👍
👦總分評價:⭐⭐⭐(3/5)
--- 食物:⭐⭐⭐(3/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐(3/5)
--- 服務:⭐⭐⭐(3/5)
--- 環境:⭐⭐⭐(3/5)
____________
2021-07-07 1685 浏览
平時都係過黎買下外賣今日就試左堂食!裝修好似遊樂場, 中間個木馬係好靚打卡一流石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒200G $78 + $30牛肩胛肉眼 (Top Blade Muscle) 真係呢排大熱唔少石燒既餐廳都會用佢黎做賣點等大家都可以食到呢份又平又好食既扒$78 已經有 200g 只係輕輕煎香左兩邊再由客人按自己既喜好去調節生熟程度牛扒淋滑得黎無咩肥膏大約五至七成已經好好食如果同小朋友黎唔想佢地食太生其實十成熟都唔會太韌汁醬就有蒜蓉汁同黑椒汁最貼心係圍邊有張卡紙仔提提大家小心塊鐵板會好熱加左$30 轉做套餐跟餐就會包餐湯沙律甜品同飲品是日餐湯係好creamy既南瓜忌廉湯淡淡南瓜味~ yummy既餐飲點左大大杯檸水而是日甜品係啫哩~四色雞翼拼盤 $73一共四種唔同既味道蒜香同水牛城做得最出色炸蒜係勁重蒜香! 水牛城個燒汁又惹味雞翼雖然炸得脆卜卜但入邊仲係好juicy調味都岩岩好最估唔到係佢兩款食物仲跟左薯角~真係飽晒
平時都係過黎買下外賣
今日就試左堂食!
裝修好似遊樂場, 中間個木馬係好靚
打卡一流

跟餐就會包餐湯沙律甜品同飲品
是日餐湯係好creamy既南瓜忌廉湯
淡淡南瓜味~ yummy既
餐飲點左大大杯檸水

而是日甜品係啫哩~

四色雞翼拼盤 $73
一共四種唔同既味道
蒜香同水牛城做得最出色
炸蒜係勁重蒜香!
水牛城個燒汁又惹味
雞翼雖然炸得脆卜卜但入邊仲係好juicy
調味都岩岩好
四色雞翼拼盤

最估唔到係佢兩款食物仲跟左薯角~
真係飽晒

2021-07-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
2021-06-18 258 浏览
呢間café 有3間分店, 見過其他相, 呢間裝修最靚.成間以藍白為主, 好闊落. 😽中間個旋轉木馬好搶眼,🤩仲有隻泰迪熊坐係上面.另外有一張馬車枱可以坐, 係打卡位!!👍🏻👍🏻職員態度好好,和藹可親,會主動同你收野,好詳細講解menu 👍🏻☺️前菜有野菌忌廉湯,味道好香濃. 仲有個沙律🥗 份量都算大.石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒200G $78+$30 升級套餐(餐湯 + 沙律 + 甜品 + 飲品)牛扒好大塊, 又厚. 以石燒形式上, 聽到牛扒係上面燒既聲, 已經流哂口水.牛扒燒緊時好香, 血紅色既血滲哂出黎, 因為唔可以太熟,印以見到佢半成熟時道好拎起佢.牛肉好軟滑,肉汁豐富,醬汁有兩款,燒汁同蒜蓉汁,個人覺得蒜蓉汁更好食😋香茅豬扒配白咖哩汁 配 意大利粉 $78 +飲品+$10 意式肉丸 3 粒見到份量嚇左一跳😳好大份🤩豬扒超多,而且完全唔韌👍🏻淋上秘製醬汁更可口😍意粉麵條麵好彈牙.肉丸味道好正,同某間傢俬店賣既一樣好食😋甜品係芒果布甸,唔會太甜,好食😋
前菜有野菌忌廉湯,味道好香濃. 仲有個沙律🥗 份量都算大.

石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒200G $78
+$30 升級套餐(餐湯 + 沙律 + 甜品 + 飲品)

香茅豬扒配白咖哩汁 配 意大利粉 $78 +飲品
+$10 意式肉丸 3 粒

甜品係芒果布甸,唔會太甜,好食😋
前菜
香茅豬扒配白咖哩汁 配 意大利粉
2021-06-17
前菜
香茅豬扒配白咖哩汁 配 意大利粉
2021-06-08 273 浏览
今天放下午假,難得WEEKDAY 放假去了杏花村站,順道試試這家叫CAFE PARADISE 的西餐廳。這家有3間分店,分別在太子,北角和杏花村。之前好像試過太子店但只吃了下午茶,今天試試它們的正餐。是有裝修的餐廳,感覺十分童話般的設計,有旋轉木馬和熊仔。不想吃太多澱粉質,牛扒是很好既選擇,這裏有石燒牛扒,不用擔心餐廳煮得不合自己喜愛熟的程度,我覺得也是餐廳的綽頭之一,給食客自己燒的樂趣。本身我是較喜歡MEDIUM RARE 的牛扒,但很多時外面的餐廳煮的都過生,令好像在吃生牛肉般,浪費整塊牛扒。它熱推似乎是石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒($78/20g),今次我選了石燒紐西蘭牛柳($120/200g),想試一下牛柳,上枱是三成熟,如果想熟一些便切開細塊再燒,熟度自己調節是最好的。吃了幾塊發覺要燒久一點會比較好吃,一份牛扒包了一份飯/意粉/薯菜,我要了最不胖的意粉(少意粉)。如果加三十元還可以轉做餐,有沙律,餐湯,甜品和飲品,性格比高。另外試了心太軟,自己不是太喜愛甜品,吃的甜品只有幾款,難得它們有心太軟,想試一下。賣相出乎意料的好看,有心思的畫了一隻豬仔,很加分。用叉切開心太軟,沒有流

是有裝修的餐廳,感覺十分童話般的設計,有旋轉木馬和熊仔。

另外試了心太軟,自己不是太喜愛甜品,吃的甜品只有幾款,難得它們有心太軟,想試一下。賣相出乎意料的好看,有心思的畫了一隻豬仔,很加分。用叉切開心太軟,沒有流心,不過味道是合乎好吃心太軟的質素,以$48 來說性價比高,最驚喜是朱古力雪糕,有一塊塊細細的朱古力碎,濃濃的朱古力味。我對雪糕都頗有要求,超喜歡這個雪糕。

總括來說是間性價比高的餐廳,很多不同食品選擇,LUNCH MENU更優惠,服務很好。

雖家住港島,但幾乎真的沒怎麼去過杏花村/柴灣這邊杏花村比較有名的應該就是每逢打風時節都會水浸吧😅今天來到杏花新城吃晚飯🍝我們一行三人,點了個二人餐$218當中有兩份餐湯、沙律、主菜、飲品和甜品另外還單點了一份晚餐,組成部分跟以上一樣感覺這裡就是走可愛風格吧~除了店面放置了一個旋轉木馬,上面還有寫玩偶🧸上菜用的容器都還蠻少女心的嘛❤️沙律的份量不少🥗👍🏻卡邦尼意大利粉🇮🇹最讚的是它的size🤩其次就是它cream很濃厚還有陣陣的蒜頭香🧄我個人很喜歡~就連我那最近在戒澱粉的媽媽也不停的吃香噴噴辣肉腸薄餅辣肉腸的部分有點太鹹了,其他就還可以😌慢煮法國油封鴨脾配薯菜鴨肉鬆軟,薯仔香脆👍🏻每次吃jelly都有種返老還童的感覺😂這次也不例外~
雖家住港島,但幾乎真的沒怎麼去過杏花村/柴灣這邊
杏花村比較有名的應該就是每逢打風時節都會水浸吧😅
今天來到杏花新城吃晚飯🍝
我們一行三人,點了個二人餐$218
當中有兩份餐湯、沙律、主菜、飲品和甜品
另外還單點了一份晚餐,組成部分跟以上一樣
感覺這裡就是走可愛風格吧~
除了店面放置了一個旋轉木馬,上面還有寫玩偶🧸
上菜用的容器都還蠻少女心的嘛❤️
沙律的份量不少🥗👍🏻
卡邦尼意大利粉🇮🇹
最讚的是它的size🤩
其次就是它cream很濃厚還有陣陣的蒜頭香🧄
我個人很喜歡~
就連我那最近在戒澱粉的媽媽也不停的吃
香噴噴辣肉腸薄餅
辣肉腸的部分有點太鹹了,其他就還可以😌
慢煮法國油封鴨脾配薯菜
鴨肉鬆軟,薯仔香脆👍🏻
每次吃jelly都有種返老還童的感覺😂
這次也不例外~
2021-06-02
今次去咗依間餐廳食。一入門口被佢個旋轉木馬驚艷了。一間餐廳竟然擺到個咁嘅裝飾。叫咗個二人餐。菠菜湯比較淡。沙律一般般。辣肉腸pizza。薄薄脆脆似餅乾皮。都有啲芝士拉絲。辣肉腸有辣肉腸味。不錯。黑松露菇意大利飯。creamy。rich。好多菇唔孤寒。香味樸鼻。食落都係略淡。但份量十足。飽肚之選。另外叫多個小食。墨魚餅。還可以。Rose益力多。好有rose味。夠甜。鐘意仲有甜品。係啫喱仔加cream。對我嚟講係嶄新組合。不太match。啫喱好彈牙。賣相加分。總結食物正正常常。環境氣氛很香港很溫暖。價錢都接受到。可以一試

叫咗個二人餐。菠菜湯比較淡。沙律一般般。

另外叫多個小食。墨魚餅。還可以。

Rose益力多。好有rose味。夠甜。鐘意

2021-06-03
2021-05-28 135 浏览
陪朋友去左杏花邨商場行街,行到餓餓地就揀左一間西餐廳坐低休息食野。我地揀左當天的set lunch,包餐湯同埋飲品。.餐湯既質地比較稀一啲,入面無咩配料,味道普通無咩特別。是日特飲喺檸檬梳打,味道有啲似某牌子的檸檬味汽水。✨蘆筍海蝦炒意粉海蝦有三隻,肉質爽口彈牙,已經去除了外殼所以易於食用。意粉入面伴有細碎既蘆筍粒同埋生洋蔥,個人覺得蘆筍嘅份量太少而且切得太碎,建議整條上碟會比較好睇啲。另外意粉的份量都偏少,女仔剛剛好但男仔可能會覺得唔夠食。另外見到碗碟比較殘舊,碟邊都有些藏了污跡的缺口,令人感覺不太乾淨企理。
餐湯既質地比較稀一啲,入面無咩配料,味道普通無咩特別。

是日特飲喺檸檬梳打,味道有啲似某牌子的檸檬味汽水。

✨蘆筍海蝦炒意粉

2021-05-17 121 浏览
喺東區真係好少有呢類型咁有風格主題嘅餐廳 所以約埋朋友去試試 每次經過都覺得想帶埋小朋友去😛😛成間餐廳都好大而且今次有幸坐到馬車位置 猶如身歷童話其中💫晚餐嘅餐牌都非常多選擇 cafe嘢食係基本 仲要有埋鐵板餐pizza 唔同嘅配搭真係唔係間間都有🤩我同朋友就叫咗一個set 啱啱好夠晒食!呢個set有包埋普通沙律同埋雜菌湯 我個人就比較鍾意飲個湯🍄雜菌嘅味道加上忌廉完美融合又濃郁 而沙律就正常發揮餐飲就叫咗個凍咖啡 份量都幾大而且自行調節甜度同奶☕️我哋就揀咗辣肉腸意式薄餅同埋黑松露野菌意大利飯😺薄餅係薄皮所以食起上嚟有脆脆嘅感覺好似食薯片咁 芝士亦都毫不吝嗇咁比 整個份量兩個人食啱啱好🤟🏾另外呢個意大利飯令我幾驚喜👹黑松露嘅份量好多幾乎每一啖都充滿住口腔而且意大利飯嘅軟熟程度係剛好 唔會太生又唔會太冧 一口接一口咁食🤤最後個甜品係充滿童心嘅啫喱 造型幾可愛🤪

我同朋友就叫咗一個set 啱啱好夠晒食!

餐飲就叫咗個凍咖啡 份量都幾大而且自行調節甜度同奶☕️

最後個甜品係充滿童心嘅啫喱 造型幾可愛🤪
2021-05-14 133 浏览
今日做嘢黎開杏花村,見倒呢間餐廳佈置可愛,餐廳色調天藍色同白色為主,好舒服從滿童話世界感覺,所以決定一試!佢地餐牌好多選擇,而且價錢都好抵食,我地就叫咗兩個餐黎試試,普通晚餐跟餐湯同嘢飲,我地另外叫咗$78 200g既 Stone Grilled 肉眼扒,加$30 有set,跟湯沙律甜品同飲品!餐湯同沙律餐湯系忌廉粟米湯,夠creamy好味,沙律菜份量好好,好新鮮開胃!鐵板麻辣牛肉飯擺碟好美觀,飯同牛肉既份量剛剛好,特別要講講個醬汁,真系好正,麻辣得黎唔會好chur,所有嘢都恰到好處,好食!Stone Grilled 200g 牛肩胛肉眼扒肉眼扒stone grill,自己調節生熟程度,肉質鮮嫩,我地整到佢medium rare,加埋兩款醬汁,有燒烤汁同蒜茸汁,配搭好味,十分推介大家試試!另外我地仲跟埋薯角,炸得外脆內軟,推介!另外餐飲我地叫咗檸檬茶,夠凍依家咁熱就最適合,佢地牛扒餐仲有配埋甜品,系啫哩,好有小時候既感覺!😍😍

餐湯同沙律

鐵板麻辣牛肉飯

Stone Grilled 200g 牛肩胛肉眼扒

2021-05-12
  • 石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒
2021-05-06 159 浏览
收工後諗住同老公行吓屋企附近商場,見到有間以藍白色作主調嘅西餐廳,叫 Cafeparadise 。今次果然冇令我失望呀!🥰❤️水蜜桃花茶:飲落有淡淡嘅水蜜桃味,而且仲係熱辣辣添🤩🤩🤩今日嗌嘅嘢食都好大件夾抵食,飲番杯花茶就可以中和返,有解濟嘅作用添!💯💯蒜香雞翼:一碟有四隻,咬落去唔會好厚粉,而且有薄薄一層蒜香味。😍😍😍廚師查嘅時間啱啱好,咬落去啲肉汁依然喺度。😚👍🏻餐廳職員亦都好細心,及時幫得哋換碟!😚😚😚肉醬意粉:個芝士拉斯好正,肉醬同埋意粉嘅比例啱啱好,識落又唔會太油,好啱一眾女士食!心太軟:裏面嘅朱古力係留心㗎,出面層蛋糕焗到啱啱好,配埋雪糕,非常之好食!😘😘😘
水蜜桃花茶:
蒜香雞翼:
餐廳職員亦都好細心,及時幫得哋換碟!😚😚😚
肉醬意粉:

心太軟:
2021-05-06 111 浏览
今日, 同朋友行完南朗山, 返屋企嘅時候, 見到樓下, 呢間西餐廳都開咗一段時間,鋪頭裝修幾骨子! 親子家庭嚟食就啱曬, 因為呢去個舖頭呢又分室內同埋少少室外嘅位啦佢放咗一個好巨型嘅 熊仔坐喺個木馬度用嚟畀一家大細打卡就最啱除此之外,最值得一提既係,侍應嘅服務態度非常之好啦!!😆安排嘅位置亦都係好舒適咁我哋今次飲品就嗌咗水蜜桃花茶啦同埋cappuccino😎😎杯花茶呢佢係有個蠟燭熱住嘅, 有個杯仔畀你慢慢斟嚟飲入口好香口㗎!cappuccino入囗都好順滑另外呢佢個肉醬意粉呀同埋龍蝦汁意大利飯都非常之出色! 意粉夠煙韌度啱啱好, 個飯索哂啲汁都好鬼正!!最後個甜品心太軟直頭係超級正, 佢個雪糕呢說得好夠硬身, 個朱古力心太軟真係流心㗎❤️❤️ 朱古力迷必二之選
今日, 同朋友行完南朗山,
返屋企嘅時候, 見到樓下,
呢間西餐廳都開咗一段時間,
鋪頭裝修幾骨子!

佢放咗一個好巨型嘅 熊仔坐喺個木馬度
用嚟畀一家大細打卡就最啱
除此之外,最值得一提既係,
侍應嘅服務態度非常之好啦!!😆安排嘅位置亦都係好舒適

cappuccino入囗都好順滑

2021-05-06
朋友住在杏花村,我今日過嚟探佢,打算一齊去食晚飯。佢忽然有個建議 ,要帶我回到少女時代,食一個童話式嘅晚餐。聽落幾得意,就即管去試下。全店都係粉藍色,有旋轉木馬,又有船,充滿童話色彩,唔怪得之叫“Cafe Paradise”,超多打卡位,簡值好似漫畫入面天堂樂園一樣。最適合打卡影相留念,小朋友見到,肯定超開心。有咁靚嘅環境,我心諗肯定收得好貴啦 !點知。。。望到餐牌,嘩嚇咗一跳 😚,石燒美國頂級穀飼牛肩胛肉眼扒套餐,都係 78蚊咋!咁抵,“拿拿林”即刻點返一個先。你喜歡熟d又得,我喜歡生d亦得。隨你個人需要,控制牛排生熟程度。我記得第一次食石燒牛排,就係喺德國,都要幾百蚊喎。不過,返嚟香港後,都無再食過啦!好值得懷念。而且仲咁平,幾十蚊就有。😍😍😍我地加左30蚊,要埋餐飲,沙律,同甜品。認真抵食。性價比高。兩個人當然叫咗兩個餐啦!我哋仲叫多一個咖哩汁燴牛肋條配薯菜,都係78蚊咋 。所以,我話性價比甚高,值得推薦畀大家嚟試下。💃💃💃疫情下,唔可以去韓國景點打卡,成日心思思,就不如嚟呢度,一面打卡,一面嘆美食,人生一大樂事呀也!🤤🤤🤤同小朋友生日,可以約埋朋友嚟慶祝,都係唔錯嘅選擇嚟嫁。🙍

咖哩汁燴牛肋條

所以,我話性價比甚高,值得推薦畀大家嚟試下。💃💃💃

同小朋友生日,可以約埋朋友嚟慶祝,都係唔錯嘅選擇嚟嫁。
🙍‍♀️👱‍♀️🧑‍🦰👩‍🦰👩🧔👨🧑👧👦🧒👶
2021-05-05
2021-05-04 90 浏览
今日同朋友收工行下杏花邨outlet,之後就落去最低層搵野食,呢度都幾多野食,最後我地揀左間有迴旋木馬裝飾既餐廳-Cafe Paradise。呢度晚餐set好抵食,最重要係食物好高質,我地點左一個dinner set,令一個係散叫鐵板飯+15蚊配左餐。登登登登...野食到啦 小食我地叫左一個墨魚餅,令一款係雞翼。Dinner set包埋個忌廉湯。燴飯到啦。我想講味道好好味,又夠大碟,仲要菇同飯比例1:1。每啖飯內邊都會食到菇,真係性價比高,100分冇得輸。令一個芝士奄列黑椒牛肉飯,佢係鐵板上,熱辣辣,好好味好正。食到最後我地叫左個是個旦糕作為今晚晚餐既甜品。是日旦糕係芝士蛋糕。呢個旦糕甜度岩岩好,好好味😋 值得一提,呢度員工非常好,好有禮貌

登登登登...野食到啦
小食我地叫左一個墨魚餅,令一款係雞翼。
Dinner set包埋個忌廉湯。

令一個芝士奄列黑椒牛肉飯,佢係鐵板上,熱辣辣,好好味好正。

值得一提,呢度員工非常好,好有禮貌

2021-04-29 98 浏览
喺杏花新城outlet Happy Shopping完, 當然要醫醫肚啦~ 經過門口被夢幻旋轉木馬深深吸引住, 令我駐足睇下餐牌, 食物選擇頗多, 普通set dinner、pizza、鐵板或者石燒扒都有,而且價錢ok, 感覺不錯。我揀左石燒,可以自己控制生熟程度,不怕太生或太熟。加$30 仲可以升級為套餐, 有齊餐湯、沙律、甜品及飲品。我order 左石燒紐西蘭牛柳 $120/200g, 首先上餐湯及沙律, 代你食完先慢慢上石燒牛柳, 保証你唔會食得太急, 成枱食物。高溫石板可保持住食物既温度, 牛柳份量足, 肉質軟腍嫩滑,食完牛柳我還把薯角放上去,熱辣辣好好味。最尾... 甜品胃發作, 加左$25把原本甜品升級為雪糕心太軟,熱騰騰既口感再配冰凍雪糕, 今餐實在好滿足。

我揀左石燒,可以自己控制生熟程度,不怕太生或太熟。
加$30 仲可以升級為套餐, 有齊餐湯、沙律、甜品及飲品。

高溫石板可保持住食物既温度, 牛柳份量足, 肉質軟腍嫩滑,
食完牛柳我還把薯角放上去,熱辣辣好好味。