2019-05-10 56 浏览
見網上好評很多,就來一試,1點多來到,不需要排隊,檯與檯之間比較狹窄。果然Jumbo,碟子很大,各種材料齊集,牛扒有點韌,炒蛋過熟,薯條已變冷,火腿只是稍微一煎,配有方包,可以加8蚊轉窩夫。整個餐,只有配方包草莓果醬好味,不會過甜。肉丸:推介,醬汁足夠,酸酸甜甜,很開胃,有點像連鎖傢俬店的肉丸 ,份量頗多。黑松露雜菌義大利飯:$78,抵吃,好香黑松露味,可以一試。水牛城雞翼:炸完後淋上酸甜醬汁,有番茄蓉,非有辣椒仔的版本,雞皮有點變硬。朱古力曲奇沙冰:沙冰堆疊得很高,要不停飲,不然沙冰溶後會飲料會漏出來。沒有cream,無論曲奇或朱古力味道都極淡。草莓沙冰:普通,底部明顯草莓醬,應該有少許草莓肉,但味道不濃,偏化學。
Jumbo  all  day  breakfast

肉丸:
黑松露雜菌義大利飯:$78,
抵吃,好香黑松露味,可以一試。

朱古力曲奇沙冰:
草莓沙冰:
2019-05-09 57 浏览
見網上有咁多好評,所以同朋友去試吓,好彩我哋早到,唔係就要等位,我哋叫咗一個餐,一個小食同一個意大利飯餐湯係煙肉忌廉湯,煙肉磨到好細粒,唔會太難入口另外跟餐有一個田園沙律,沙律唔算細碟,兩個人食都啱啱好牛扒好多餐廳你叫5成熟就煮到10成熟,所以我有啲擔心呢度都係咁。。。所以我叫咗3成熟,但佢哋真係煮到3成熟,出色,美中不足係有少少凍小食我哋叫咗辣辣雞翼,外脆內軟,小小辣夠滋味另外點左個黑松露蘑菇意大利飯,黑松露夠香,飯就軟硬適中跟餐仲有雪糕同埋飲品,整體嚟講呢間餐廳真係值得一試
餐湯係煙肉忌廉湯,煙肉磨到好細粒,唔會太難入口
另外跟餐有一個田園沙律,沙律唔算細碟,兩個人食都啱啱好
小食我哋叫咗辣辣雞翼,外脆內軟,小小辣夠滋味
另外點左個黑松露蘑菇意大利飯,黑松露夠香,飯就軟硬適中
跟餐仲有雪糕同埋飲品,整體嚟講呢間餐廳真係值得一試
2019-05-04
香港🇭🇰係美食天堂真係冇改錯名😋區區都有好野食💕平時只會喺太子轉車😂呢日忽發奇想諗不如出站搵下有冇野食啦唔好意思,我係水瓶座♒️好多忽發奇想嘅時候😂一出站即刻淆底唔識路🙈又係上openrice搵餐廳嘅時候喇😋碌碌下見到呢間 cafe paradise個名咁迎合美食「天堂」呢個美譽唔試點得啊💕時間尚早可以揀位😆唔洗諗啦梗係坐門口位有熊仔、有陽光 ☀️影相都靚過人📸.通常去餐廳食野我有個習慣🙈我會睇主menu先,睇下有冇咩最想食😋然後再睇下set menu有有得跟餐叫冇就梗係❗️果❗️斷❗️散❗️嗌❗️啦從來唔會因爲價錢影響我揀鍾意食咩嘅判斷😆因為我唔想後悔啊😂加上第一次食嘅餐廳第一印象好重要❗️我一定會認真考慮自己最想食啲咩🍽又係挑戰大食紀錄嘅時候喇🙈今次叫左兩款食物(專登唔叫飲品只飲水,留曬個胃啲位俾野食🤤)1️⃣辣辣芝麻雞翼($48)勁鍾意食雞翼嘅我💓去到邊都想搵雞翼食,有朋友仲未找數陪我食雞翼放題😭快啲出黎自首❗️呢個芝麻雞翼同平時放題食嘅基本上一樣😆但佢炸得比平時食嘅更脆,令我連雞翼尖都食埋😍而且帶有少少香草🌿食落好惹味,外脆內軟啲肉好Juicy💕.2️⃣Paradise Jumbo($123)呢排真係唔
香港🇭🇰係美食天堂真係冇改錯名😋
區區都有好野食💕
平時只會喺太子轉車😂
呢日忽發奇想諗不如出站搵下有冇野食啦
唔好意思,我係水瓶座♒️好多忽發奇想嘅時候😂
一出站即刻淆底唔識路🙈
又係上openrice搵餐廳嘅時候喇😋
碌碌下見到呢間 cafe paradise
個名咁迎合美食「天堂」呢個美譽
唔試點得啊💕
時間尚早可以揀位😆唔洗諗啦
梗係坐門口位有熊仔、有陽光 ☀️

影相都靚過人📸
通常去餐廳食野我有個習慣🙈
我會睇主menu先,睇下有冇咩最想食😋

然後再睇下set menu有有得跟餐叫

冇就梗係❗️果❗️斷❗️散❗️嗌❗️啦
從來唔會因爲價錢影響我揀鍾意食咩嘅判斷😆
因為我唔想後悔啊😂加上第一次食嘅餐廳
第一印象好重要❗️
我一定會認真考慮自己最想食啲咩🍽
又係挑戰大食紀錄嘅時候喇🙈
1️⃣辣辣芝麻雞翼($48)

2️⃣Paradise Jumbo($123)

呢排真係唔知點解愛上左食All Day Breakfast,可能因為我有選擇困難症,揀唔定一樣想食嘅野、咩都想食😂大大份又多款食物嘅All Day breakfast就啱曬我💓呢份Jumbo真係好勁量😍見到果下係心心眼,之後心諗「大獲啦,我真係食得曬?」唔理咁多,開動喇😋🍽首先食左較淡味嘅沙律菜🥗先,用左冇乜味同軟身嘅Lollo Rossa同 Frisee,可以配煙三文魚/煙火腿/煙肉食,惹味得黎又可以懶健康,叫做勉強有食菜,個人黎講麻麻地鍾意呢兩款菜,因為冇口感🙈但連埋脆脆香口煙肉🥓食就很可以✅之後到食炒蛋,都算炒得幾滑,個蛋黃漿未完全凝固有少少流質狀,證明冇炒過龍👍🏻配埋香草味濃、有「咬口」嘅Chipolata腸一流,口感好豐富,好少見香港餐廳用呢隻腸,覺得幾有特色💕

之後終於忍唔住食個西冷扒喇🍽其實呢個價錢唔會對塊扒太高期望,食落係全熟嘅質感,調味中規中距,勝左冇用鬆肉粉乸過,係真實嘅口感;之後要讚一讚係薯餅😋留到幾乎最後先食個外層都仲脆😳👍🏻即叫即炸嘅效果;最後食嘅當然就係窩夫啦✨甜野,我正常係唔會叫😂因爲我唔好甜品,但因為影相用窩夫會靚過多士...所以...(呀哈哈哈😄)呢個窩夫個樣一睇就知唔係sell外脆內軟啦,睇相都知佢係「淋吱吱」,原來佢係sell有餡😳係custard💕幾香奶味🥛本身以為會好甜,點知食左咁多重口味、偏鹹嘅野食再食佢會係一個中和👍🏻
冇叫野飲果然係啱😂勉強食得曬✅
整體黎講,我冇後悔喺太子出閘💕好開心誤打誤撞黎左呢度食野,幸運嘅我仲有門口位坐,又影到靚相又食到好野😋好滿足啊,好彩早到咋,食到中途全店滿座❗️😳見到有熟客黎到聽到冇位個樣好失望啊
🍽Cafe Paradise (太子)
📍太子砵蘭街412號地舖
2019-05-08 74 浏览
今晚同朋友來e間cafe, 見網上評價好高所以來試下。buffalo 雞翅幾好,幾入味香脆。三文魚扒都幾香,同蘋果醬幾match。但香辣蜆意粉就好一般,d蜆完全冇味。最後心太軟唔熱,皮唔夠松脆。
2019-05-08 42 浏览
找廳餐同朋友慶生,這間餐廳在openrice中有很多好評,於是揀左這間餐廳7:30pm去到已經人山人海大約等左20分鐘,終於安排入座侍應態度好好,而且食物質素都好高我叫咗個All Day Breakfast 🥞 份量十足其實佢有四款選擇,最多嗰款一客入邊有10款食物,但其實我哋食唔到咁多再加多杯橙汁,感覺好健康火腿,煙肉,漢堡扒,燒蕃茄,焗茄汁豆,炒雜菇,薯餅,腸仔及炒滑蛋薯餅有兩塊,都係即叫即炸炒蛋雖然未去好滑溜嘅狀態,但都不過不失Waffles需另加$8,外脆內軟,中間仲要甜甜地
7:30pm去到已經人山人海
大約等左20分鐘,終於安排入座
侍應態度好好,而且食物質素都好高

我叫咗個All Day Breakfast 🥞 份量十足
再加多杯橙汁,感覺好健康
薯餅有兩塊,都係即叫即炸
炒蛋雖然未去好滑溜嘅狀態,但都不過不失
Waffles需另加$8,外脆內軟,中間仲要甜甜地

2019-05-07 1318 浏览
第二次來到這間天堂的CAFE,滿喜歡這裡既有高尚CAFE感覺而且交通亦十分方便,太子站只要行多幾步就到的地舖少之又少,座位舒適,坐無虛席。先來一個餐湯,磨菇濃湯比想像好飲,二人共享一個湯也絕對足夠。等待招牌的All Day Breakfast的同時先來個前菜,煙肉芝士焗帆立貝,外層焗得香脆再加上香草配料點綴,芝味飽滿👍 對比黑松露薯條這個前菜更勝一籌。必叫的All Fay Breakfast 系列之一 Paradise Vegetarian (另加$8轉吉士窩夫) 薯餅滑蛋茄豆樣樣齊,而其實呢個早午餐是最輕量的一個,對上的重量級連牛扒就太過Heavy,如果要食小食甜品這款就岩哂份量👏蟹肉蟹棒南瓜汁燴意大利飯,今次對比一下上次的龍蝦汁海鮮飯就感覺這個base較為清淡,蟹棒與碎蟹肉伴著表面的大量蟹籽口感不錯,忌廉感重滑。朱古力心太軟作為甜品一流,流心理想,朱古力味道偏甜。另外加$25點了水蜜桃花茶及加$8軟綿綿朱古力,這裡的花茶總是花味較重,所以要慢慢喝多兩杯才察覺到水蜜桃的香味。軟綿綿朱古力有驚喜,樣靚味道正,比心太軟的朱古力口感還要吸引👍總評這裡仍然是我倆假期路經太子的傾計好地方,期待

朱古力心太軟作為甜品一流,流心理想,朱古力味道偏甜。

總評這裡仍然是我倆假期路經太子的傾計好地方,期待另一分店裝修後的驚喜。
👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
2019-05-06 42 浏览
今日又係天陰陰點解成日放假都落雨既🤣今晚約左朋友係旺角我地一早行完山就出旺角食埋lunch&tea先但又唔想食得太飽所以我同老公就黎左呢間「cafe paradise 」太子地鐵站D出口行過去幾分鐘就到餐廳門口擺放住旋轉木馬好浪漫既感覺💕入到去都幾多人喎我叫左個all day breakfastParadise Vegetarian $83 有炒蛋、茄汁豆、薯餅、烤蕃茄、炒雜菌、粟米、沙律 (多士轉窩夫加$8)窩夫真係超好味裏面仲有吉士暖暖地!真係好正👍🏻水蜜桃花茶 (加$25)Lady至愛既花茶大大壺好抵飲煙肉芝士焗帆立貝 $58 (4粒)芝士焗好香帆立貝又夠大隻蟹肉蟹棒南瓜汁燴意大利飯 $82好creamy好足料餐湯係蘑菇湯,好濃好香💕軟綿綿朱古力 (意粉加$15轉餐)面果層有棉花糖軟綿綿暖笠笠好有驚喜朱古力心太軟 $48配上雲尼拿雪糕入面流心朱古力味好濃郁一凍一暖既感覺好滿足呢間cafe質素唔錯下次會再來過🤣
今日又係天陰陰
點解成日放假都落雨既🤣
今晚約左朋友係旺角
我地一早行完山
就出旺角食埋lunch&tea先
但又唔想食得太飽
所以我同老公就黎左呢間「cafe paradise 」
太子地鐵站D出口行過去幾分鐘就到

Paradise Vegetarian $83
窩夫真係超好味
裏面仲有吉士
暖暖地!真係好正👍🏻

水蜜桃花茶 (加$25)
Lady至愛既花茶
大大壺好抵飲

煙肉芝士焗帆立貝 $58 (4粒)
芝士焗好香
帆立貝又夠大隻

蟹肉蟹棒南瓜汁燴意大利飯 $82
好creamy
好足料

餐湯係蘑菇湯,好濃好香💕

軟綿綿朱古力 (意粉加$15轉餐)
面果層有棉花糖

一凍一暖既感覺好滿足

呢間cafe質素唔錯
下次會再來過🤣
2019-05-05 56 浏览
店舖細細唔使等位, 其實位置就係地鐵站一出就係㗎啦,好方便落雨都唔使驚, 去到冇乜人其實有少少擔心, 但係望下錶原來只係六點幾, 當我哋坐低一嗌完嘢食啲人就陸陸續續咁樣入嚟,聽到個侍應每一個人都好有禮貌咁問有冇訂位, 仲有好多人喺出面等位㖭, 好慶幸自己早啲食個早嘅dinner。叫左一個set dinner另外叫左個飯同小食套餐有沙律,湯,甜品,同埋飲品, 呢個就係套餐既沙律,清新湯,煙肉忌廉,農而不咸辣辣芝麻雞翼, 放心,唔辣既, 野味又 juicy 3成既西冷牛, 真係做到3成而無over cook黑松露野菌意大利飯, 好味又野味,飯又彈牙!跟餐抹茶雪糕同埋要左特濃朱古力, 分量十足!

叫左一個set dinner另外叫左個飯同小食

套餐有沙律,湯,甜品,同埋飲品, 呢個就係套餐既沙律,清新

湯,煙肉忌廉,農而不咸

辣辣芝麻雞翼, 放心,唔辣既, 野味又 juicy

3成既西冷牛, 真係做到3成而無over cook

黑松露野菌意大利飯, 好味又野味,飯又彈牙!

跟餐抹茶雪糕同埋要左特濃朱古力, 分量十足!

2019-05-02 75 浏览
就一個好鍾意all day breakfast嘅朋友影響,令到我自己無意之間都會想食唔同餐廳嘅all 大breakfast有啲咩分別。太子呢間cafe的全日早餐,花款同埋份量都好多。全日早餐都已經有四個款式,我自己就揀咗個不多不少嘅份量,可以根據自己嘅口味選擇,呢個係其他餐廳比較少ge。呢個全日早餐係配橙汁,佢入邊仲起碼至少有10款嘢食,就算已經唔係最多嘅Jumbo餐, 但都食得好飽好滿足!朋友就揀咗個豬肋骨食自己一個食其實都已經好飽,我地仲可以share住食。我哋最期待嘅甜品就係呢個心太軟配雲呢拿雪糕,佢真係入邊係勁流心,朱古力味濃嘅。感覺喜歡個雪糕多d,佢上面有雲呢拿籽,感覺係濃味好多,一熱一冷,真係好適合做完場;)

2019-04-30 68 浏览
一向都聽聞太子嘅天堂餐廳好吸引 反正行過決定試下 晚市七點已經全院滿座我地今次先單點一款辣辣芝麻雞翼 外皮炸至香脆金黃色 咬入口卜卜脆炸粉一啲都唔厚 雞肉保持嫩滑多汁 加上辣辣地 夠晒開胃惹味 主菜先揀帆立貝墨魚汁燴意大利粉黑色墨魚汁自帶少咸 而且令意大利麵更搶眼 再以蒜香及橄欖油作調味 煎香嘅帆立貝大粒厚身 肉質爽彈 另一款主菜係蟹肉蟹棒南瓜汁燴意大利飯橙橙黃黃賣相精美 仲散發陣陣香氣南瓜汁香濃creamy並滲入意大利飯蟹肉蟹棒鮮甜不帶腥 並提升整個飯嘅鮮味意大飯無糊化 依然食到顆粒口感 我地仲加咗$75每人叫一杯Moscato襯托美食 餐廳好適合姐妹聚餐或者情侶談心 太子區呢間餐廳都算數一數二
一向都聽聞太子嘅天堂餐廳好吸引
餐廳好適合姐妹聚餐或者情侶談心
太子區呢間餐廳都算數一數二
2019-04-26
2019-04-30 85 浏览
今日同女朋友係太子行完街,見依間西餐廳好似幾吸引就決定入去試下,入到去環境唔算好大,周圍有d公仔佈置,迫迫地好有西式小餐廳個種感覺我就叫左個晚餐set,有沙津、餐湯同餐飲,最後仲有埋甜品主菜就簡左280克美國既頂級肉眼扒(五成熟)黎到比佢個size客親,好大塊,好有肉味,不過個人認為可以再生多小小,會比較多肉汁湯係薯仔忌廉湯,好甜既薯仔味,仲有d 薯仔蓉增加口感煙三文魚蜆肉天使麵,麵身好煙韌,白汁既 濃郁度岩岩好,三文魚同蜆肉到係本身新鮮既甜咩,份量到唔少水牛城芝士雞翼,個醬汁做到好好,做到酸酸辣辣個種特別效果,雞翼煮得好香口,而且肉汁原全封存到
我就叫左個晚餐set,有沙津、餐湯同餐飲,最後仲有埋甜品
主菜就簡左280克美國既頂級肉眼扒(五成熟)
湯係薯仔忌廉湯,好甜既薯仔味,仲有d 薯仔蓉增加口感
2019-04-29 70 浏览
🔎 太子砵蘭街412號地舖*「親民既西餐」- Café Paradise.每次路過都見到成村人排隊,想試呢間好耐。係門口等左陣,見到好多公仔,好夢幻,好有心思。呢到有set dinner, 但又唔係太餓,所以叫左一個餐加職員推介的餐廳招牌小食 【美式水牛城雞翼】。香脆豬手配燒汁($178) 個餐包左餐湯、沙律、主菜(豬手) 仲有甜品同飲品。湯 – 我食唔出,我估有豆同薯,好香同Creamy勁like沙律 – 我鐘意佢個汁,似芝麻醬,但又帶點酸,好醒胃豬手炸又外脆內軟,好在叫一個餐,因為食佢已經好飽熱情果沙冰- 好清新,無化學味,鐘意飲冰冰既女仔一定要試!甜品 – 趕時間無食到 (後來後悔了…)美式水牛城雞翼($55) – 最愛水牛城雞翼既我,呢間既水準只係比Ruby Tuesday差少少,所以其實係抵食之選。🍽6/10
🔎 太子砵蘭街412號地舖
「親民既西餐」- Café Paradise

香脆豬手配燒汁($178)

個餐包左餐湯、沙律、主菜(豬手) 仲有甜品同飲品。

沙律 – 我鐘意佢個汁,似芝麻醬,但又帶點酸,好醒胃

豬手炸又外脆內軟,好在叫一個餐,因為食佢已經好飽

熱情果沙冰- 好清新,無化學味,鐘意飲冰冰既女仔一定要試!

甜品 – 趕時間無食到 (後來後悔了…)

美式水牛城雞翼($55)

🍽6/10
2019-04-28 50 浏览
有兩位朋友過幾日要遠行,臨走前梗係食番餐!呢間Cafe paradise我之前食過一次,都唔錯,所以就成為左我地今次餞行既地點啦!餐應係太子一條橫街度,要細心留意先搵到,一入去已經坐左好多人,好彩我book左位,如果唔係有排等!我地先叫左份炸魚薯條,佢係用慢煮製作,所以外脆內軟又唔熱氣,又大塊,配埋薯條真係好享受!然後叫左個三文魚意粉,意粉質感一流,加少少香草真係色香味俱全!最後我叫左個肉眼牛扒配燒汁,肉質一流,頂級享受!

最後我叫左個肉眼牛扒配燒汁,肉質一流,頂級享受!
2018-08-19
餐廳:Cafe Paradise (太子)地址:太子砵蘭街412號地舖在香港,樓上Cafe十分盛行,不過在地鋪的Cafe卻是比較少見。太子砵蘭街有一間大有基督元素的天堂Cafe (Cafe Paradise),店內店外都有不少讓人聯想起快樂谷的裝飾,例如摩天輪形狀🎡的餐牌、旋轉木馬的裝飾、兩幅即影即有照片的牆和別緻的飾物櫃等。不少客人用餐後都有被餐廳拍下照片留念,每一張幸福的笑容可以看到客人的滿足和享受。這裏光是全日供應的all day breakfast已經有四款,客人可以按照自己的食量和budget去選擇多幾款或少幾款食物,而我今次就選擇了Paradise Full。Paradise Full $103這款all day breakfast有13種食物,加$8還可以把多士轉成窩夫👍🏾加$20還可以升級成多一件牛扒的Paradise Jumbo。煙三文魚口感豐富,鮮味突出得來煙燻後也不會太鹹,也不會有霉霉的感覺。薯餅足足有兩件,炸完之後雖然有點鬆散,但是放進嘴裏仍然是香脆的感覺,不會太油膩,估計應該是炸完之後經吸油紙吸取過多餘油份。炒蛋剛剛好熟透,切開時不會散開,亦加上蔥花,配上香滑
餐廳:Cafe Paradise (太子)
地址:太子砵蘭街412號地舖

Paradise Full $103
炒蛋剛剛好熟透,切開時不會散開,亦加上蔥花,配上香滑的蛋時味道更加鮮明。
直布羅陀腸是歐洲一種傳統香腸,幼細得來咬下去時口感有點像芝士腸,不過內裏卻如同雞肉腸,並吃得出有不同的香料醃製,包括百里香和玉桂子等。
窩夫外層香脆,內裏夾雜着濃而不膩的吉士,令窩夫更為滋味。

朱古力心太軟 $48
這個朱古力心太軟不算太流心,但依然能看到朱古力仍然是流動狀態,朱古力味濃郁香醇,配以雲呢拿雪糕一起吃便能平衡兩者的冷與熱以及味道。

凍玫瑰朱古力 跟餐+$15
玫瑰花瓣輕輕鋪在朱古力上,拌勻之後每一啖朱古力都帶有淡淡的玫瑰香🌹,不過吃到玫瑰花瓣時感覺有點新奇特別,整體味道很不錯。
2019-04-27
  • Paradise  Full
2019-04-26 59 浏览
上次喺杏花村食過cafe paradise就覺得幾好食 今日喺旺角行街又再嚟食多次呢間雖然比杏花邨細但係燈光就比較昏暗少少適合情侶撐枱腳同樣亦有好多公仔同木馬嘅裝飾晚餐有八款揀 價錢大概$100-$250內我同男朋友都覺得佢哋整的意粉同牛扒幾有驚喜於是揀左美式水牛城雞翼丶煙三文蜆肉天使麵丶280克美國肉眼扒五成熟。美式水牛城雞翼 $55水牛城雞翼外層炸得香脆,啲汁酸酸甜甜, 打開後雞肉係鮮嫩嘅, 食完呢個開哂胃繼續食!煙三文蜆肉天使麵$73我呢款天使麵好creamy食落口濃濃嘅忌廉味配天使面口感夠濕潤不過隨著時間凍咗d汁就會乾所以千祈唔好掛住影相唔係就錯過咗佢最好味嘅時間280克美國肉眼扒五成熟晚餐$228我男朋友呢款有馬鈴薯忌廉湯同沙律塊牛扒嚟到我哋都以想唔到係咁大足足有我塊面咁大食落口有肉眼嘅鬆軟,牛香同牛的油脂味都好豐富。凍檸茶到最後男朋友嘅晚餐甜品係香蕉雪糕香蕉雪糕幾滑又結實, 感覺似自家製。
上次喺杏花村食過cafe paradise就覺得幾好食

晚餐有八款揀
價錢大概$100-$250內

我同男朋友都覺得佢哋整的意粉同牛扒幾有驚喜
於是揀左美式水牛城雞翼丶煙三文蜆肉天使麵
丶280克美國肉眼扒五成熟。

美式水牛城雞翼 $55

280克美國肉眼扒五成熟晚餐$228

我男朋友呢款有馬鈴薯忌廉湯同沙律
塊牛扒嚟到我哋都以想唔到係咁大
足足有我塊面咁大
食落口有肉眼嘅鬆軟,牛香同牛的油脂味都好豐富。

凍檸茶

到最後男朋友嘅晚餐甜品係香蕉雪糕
香蕉雪糕幾滑又結實, 感覺似自家製。