2017-03-12
之前響雜誌見到非常之吸引,去韓國首爾明洞時特登拜訪!賣相同味道都十分滿意!見到而家香港都開左分店,熱愛韓風cafe嘅我又點會錯過呢?原來坐落喺登龍街街頭,呢度裝修後有好多新嘅食肆進駐,睇黎我又多個美食新蒲點!Cafe 門口非常易認,兩大杯signature 生果杯紙牌響度,非常吸引!未食先興奮!招牌Bon Bon!😍響櫃檯落order後就可以返埋位等,係自助形式。除生果Bon Bon外,仲有特色飲品!嚟到呢度當然要食返bon bon!! 原來bon bon 就係好吃嘅意思!芒果大大舊啖啖肉!咬落充滿整個口,好甜美!士多啤梨亦好甜!我忍唔住一口接一口!兩款bon bon中間有大量滑滑嘅cream, 芒果冰同士多啤梨冰!個人認為士多啤梨冰稍勝一籌,像真度較高!很好味!芒果冰味道則有點人工化。見到新推出仲有一啲西餅,我哋就叫左個藍莓撻試試。藍莓size大,新鮮,撻皮用上朱古力撻皮,谷古味頗濃郁,中間吉士不太甜,整體不錯。呢度嘅食物同裝修都同韓國嘅有九成相似,一解我思念韓國嘅哀愁。銅鑼灣登龍街呢度開咗咁多新嘅食肆, 為食又鍾意食新野嘅我今次發達啦!呢間cafe 坐落環境好輕鬆,全晚都播住k p