2022-06-12 112 浏览
這家店一直都想試試,可是感覺份量比較迷你,於是週末吃完中飯過來試試!點了一個鹹的可麗餅加一個甜的可麗餅,本身以為抹茶的甜的會更好吃,意外的是芝士煙肉竟然更符合我的味蕾,芝士可以拉絲,有點像pizza的感覺!總之回味無窮!
2022-06-03 98 浏览
天氣熱食個甜品真係好正兩個人仲有個corner 梳化位ℙ𝕒𝕣𝕗𝕒𝕚𝕥 𝕔𝕣𝕖𝕡𝕖𝐹𝑟𝑒𝑛𝑐ℎ 𝑦𝑜𝑔𝑢𝑟𝑡 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑓𝑟𝑒𝑠ℎ 𝑠𝑡𝑎𝑤𝑠𝑏𝑒𝑟𝑟𝑖𝑒𝑠 𝑎𝑛𝑑 𝑏𝑙𝑢𝑒𝑏𝑒𝑟𝑟𝑖𝑒𝑠法國乳酪巴菲配鮮士多啤梨多啤梨藍莓加雲呢拿雪糕ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞𝕤𝕚𝕔𝕝𝕖🍹𝕃𝕖𝕞𝕠𝕟 𝕕𝕣𝕠𝕡🍸香港好難食到咁好味嘅crepe 甜又唔酸💕
天氣熱

ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞𝕤𝕚𝕔𝕝𝕖🍹
𝕃𝕖𝕞𝕠𝕟 𝕕𝕣𝕠𝕡🍸
香港好難食到咁好味嘅crepe 甜又唔酸💕
2022-05-30 115 浏览
最近見到好多人都嚟食呢間係尖沙咀K11附近嘅crepe店 上次就嗌咗個蘋果金寶奶油醬香草雪糕味😋面頭鋪滿晒焗到脆卜卜嘅金寶粒粒 入面夾住清甜爽口嘅蘋果 再加埋面頭凍冰冰嘅香草雪糕 真係好正!
2022-05-16 3063 浏览
🍽 Q彈感十足美味可麗餅你的可麗餅是鹹?是甜?是圓形?還是三角扇形?可麗餅源於法國,最普遍分鹹和甜兩款口味。甜的可麗餅多會配上奶油、焦糖、草莓、香蕉、巧克力醬等;而鹹的可麗餅多會配上太陽蛋、煙肉、吞拿魚和芝士等。想吃到美味的可麗餅一定要試試位於K11的 Cafe Crepe。這裡的可麗餅款式多變,總有一款餐你愛不釋口。🍽 肉桂配甜酒及香草忌廉芝士雲尼拿雪糕$22這款可麗餅是圓墩形,是把法式薄餅卷起後再加上香草忌廉芝士和提子乾,有別於慣常吃到的三角扇形。放可麗餅的陶瓷碟會預先溫碟,取餐時碟子還是暖暖的。雲尼拿雪糕是另外加購,雪糕會分開上,以免太快融化。由於顧及拍攝效果,所以決定把雪糕放回碟上一同拍攝。這款玉桂味的可麗餅芳香撲鼻,可麗餅煙煙靭靭,十分Q彈,吃後玉桂味餘韻還會在口腔徘徊,加上幼滑細緻的香草忌廉芝士一絲鹹味提升了可麗餅的香甜感,而甜酒的芬芳亦增強了味道的層次感,配以雲尼拿雪糕同吃,讓人一試難忘。檸檬薰衣草味梳打 $46筆者喝的是檸檬薰衣草味梳打,夢幻的淡紫色梳打,用來打卡最適合不過。味道方面,酸酸甜甜帶清新薰衣草香味,非常解渴。薄荷青檸 $46另一杯薄荷青檸也是打卡大熱,翠綠色
🍽 Q彈感十足美味可麗餅

🍽 肉桂配甜酒及香草忌廉芝士
雲尼拿雪糕$22
檸檬薰衣草味梳打 $46

薄荷青檸 $46
另一杯薄荷青檸也是打卡大熱,翠綠色的梳打一看就予人精神爽利之感,是大熱之選。
🔸小總結:
餐廳舒適好坐,是適合和朋友暢談的好地方。店中可麗餅款式多變,美味可口,筆者必再回訪為大家介紹不同款式的可麗餅。

👅味道:4.9/5
💰CP值:4.7/5
🕴🏻服務:4.7/5
🔰餐廳環境:4.7/5
🍽 餐廳:Café Crêpe
🌐地址:尖沙咀K11購物藝術館地下G29號舖

🐮 #cowing吃在尖沙咀

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #尖沙咀美食 #相機食先 #吃貨 #食好西
2022-05-14
  • 肉桂配甜酒及香草忌廉芝士可麗餅
Café Crêpe first launched in Vancouver in 1999 and the first Hong Kong’s store opened in Central in 2017.🇭🇰Environment was chill and casual💕Offering a selection of crepes, both savory and sweet💕 Its crepes are light and delicate☺️ Love the soft and chewy texture, as well as the buttery taste❤️ Perfect for breakfast, brunch, lunch, afternoon, dinner, dessert- anytime!😜✤ 🦆𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲 𝗙𝗿𝗮𝗻ç𝗮𝗶𝘀 $𝟭𝟬𝟵Highly recommend this savory crepe - Pulled duck confit with Gruyere cheese, fresh thyme, caramelized onions.

✤ 🦆𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲 𝗙𝗿𝗮𝗻ç𝗮𝗶𝘀 $𝟭𝟬𝟵
Highly recommend this savory crepe - Pulled duck confit with Gruyere cheese, fresh thyme, caramelized onions. The Dijon mustard on the side goes really well with the dish.🧡
🦆𝗖𝗿𝗲𝗽𝗲 𝗙𝗿𝗮𝗻ç𝗮𝗶𝘀

✤ 🍐𝗣𝗲𝗮𝗿 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗮𝗹𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗮𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹 $𝟭𝟬𝟭
(+ 🍨𝗩𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 $𝟮𝟮)
This sweet crepe is another reason to revisit - cinnamon roasted pear, crushed hazelnuts; with house-made salted caramel. Add an extra scoop of vanilla ice cream and you will feel like the happiest fat kid on earth.🥰
Pear  and  Salted  Caramel
Pear  and  Salted  Caramel  (with  Vanilla  Ice  Cream)

✤ 🍋𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗼𝗱𝗮 - 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝗗𝗿𝗼𝗽 $𝟰𝟲
Super refreshing, perfect for the meal.💛
Lemon  Soda

✤ ☕️𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮 $𝟰𝟬
Rich, creamy and sweet.🍫
Mocha

Lemon  Soda
  • Pear and Salted Caramel
  • Crepe  Francais
2022-05-13 140 浏览
終於有機會一直想試試呢間,好多好評既法式可麗餅cafe,果然名不虛傳,高質好味😋❤Matcha & Berry Parfait 唯一一款朱古力撻皮,入面有抹茶cream cheese+開心果脆脆+紅莓粒粒同紅莓醬,酸酸甜甜好好味,睇食評一致話加抹茶/雲呢拿雪糕都好味,就跟住加左一球movenpick雲呢拿雪糕,暖暖地既可麗飯+雪糕一凍一熱,味道非常match!!🧡Le Club 公司可麗餅,多種配料包括雞肉 煙肉 蕃茄同瑞士芝士,好豐富!! 飽足感好高,lunch 食一定夠晒💛Pina Colada 菠蘿味既法式梳打,甜甜地+微泡,好清爽清暑💚Latee 奶味香濃,咖啡味幾香,特別岩配甜味既可麗餅

💚Latee 奶味香濃,咖啡味幾香,特別岩配甜味既可麗餅

2022-05-10 116 浏览
大家平時行過舊K11 ,可能都會留意到呢一間餐廳,其實佢係加拿大嘅過江龍~除咗甜味嘅可麗餅,佢仲有鹹味揀,迎合唔同人嘅口味~👅 油封鴨配格魯耶爾芝士 $109呢一款係鹹味嘅,油封鴨好香口,切開入面均勻分布成塊crepe,上面有蔥花同埋芥末醬,幾值得一試,始終都真係幾特別,唔會乾,唔好睇小佢,都幾飽❤️‍🔥👅 黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士 $89鍾意食朱古力嘅朋友就要試吓啦,呢個真係超級好食,賣相亦都好靚,上面仲有舊brownies,超級滿足👍🏻👅 Mocha $40熱mocha都有好多cream呀,入口好濃厚,朱古力同咖啡嘅比例好好,唔會太甜,都唔會苦🫶🏻👅 Pina Colada $46呢杯賣相都好靚,面頭有椰絲,飲落去好清新好fresh,菠蘿味都好出👏🏻

👅 油封鴨配格魯耶爾芝士 $109

👅 黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士 $89

👅 Mocha $40

👅 Pina Colada $46
2022-05-09 105 浏览
Crepe專門店🍽早幾日食咗間crepe專門店,本身好鐘意食crepe,但又唔係好多間餐廳有咁今次見到呢間真係好興奮,鹹嘅甜嘅都想食,但得一個胃🤪先食個甜嘅,下次再試其他🥰🍎Butterscotch Apple Crisp🍴 蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕💰$98好香Apple Crumble味,蘋果味道好好,微甜蘋果饀料+crepe+toffee醬+雪糕勁邪惡但勁好味!真係一邊食一邊覺得好幸福🥰點解可以好味到咁😍crepe面仲有金寶碎碎,口感超正,最鐘意有埋雪糕,好好食🉐下次一定要試多啲味道☕️Mocha💰$36/8oz雖然舖頭主打crepe,但飲品都幾好,食完甜品再飲返啖係正嘅❤️😋💰$115/1person🚩Café Crêpe (K11) (尖沙咀) 📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
Crepe專門店🍽

🍎Butterscotch Apple Crisp
🍴 蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕💰$98

☕️Mocha💰$36/8oz

💰$115/1person
🚩Café Crêpe (K11) (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
2022-05-03
  • 蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕
依排見到有外國朋友去左法國玩,令我好懷念當地嘅美食。Café Crêpe喺來加拿大嘅過江龍,主打法式可麗餅,鹹甜皆有,啱啱開嗰時食過一次印象幾好,今次再去試吓其他口味先!L'Epicurien嗌咗一鹹一甜,鹹嘅揀左依款經典口味,雖然賣相看似普通,但內裡材料非常豐富,有風乾火腿、布里芝士配羅勒醬鮮茄同蛋。所有Crêpe都係即叫即整熱辣辣上檯,由於依款嘅餡料加左隻蛋,所以蛋味格外香濃,餅皮煎得頗薄而不失韌性,加上柔軟的布里芝士和火腿的咸香,整體口感不俗!Café Gourmand依款啱晒我依個朱古力迷,賣相都好吸引🤩,表面有兩件黑朱古力🍫點綴,中間夾心係特濃咖啡同埋忌廉芝士,再淋上冧酒汁,個配搭有啲似Tiramisu,夠晒特別🫢Mocha☕️好大杯幾抵飲,濃郁嘅朱古力味中和返咖啡嘅苦澀,仲有滿滿嘅忌廉好邪惡😝French Soda - Mojito🍹梳打帶點青檸同薄荷味,口味清新又唔會太甜,仲好解渴!

L'Epicurien

Café Gourmand

Mocha☕️

French Soda - Mojito🍹
梳打帶點青檸同薄荷味,口味清新又唔會太甜,仲好解渴!

• Cafe Gourmand
  • Mocha
其實Cafe Crepe 一直都在我的口袋名單裏 因為本人非常嗜甜 可是一直未有步入鼎鼎大名的Cafe Crepe的店內haha 原因是我很害怕吃乾的甜品 😆😆 但是最近一直很想試一試蘋果金寶crepe 於是趁着在附近完成物理治療後 便來試試👅-進入餐廳後 店員會先問你堂食還是外賣〰️若果堂食的話 可以先取餐單 然後自行找位置 坐著慢慢挑選心頭好☺️ 由於我一心衝着蘋果金寶可麗餅來的 於是便果斷地下單!🤪 由於我是一個貪吃鬼 生怕standard的apple crumble crepes不能滿足我 於是我便向店員查詢若要額外加配料的話 那一種比較matchy😗 -店員非常專業 並沒有嫌我麻煩 還逐一介紹哪些配料跟蘋果金寶最夾🫶🏻 店員推介了cream cheese🫕 , dark chocolate sauce, fresh banana🍌 and nuts 🌰 最後店員說若果怕甜 Nuts🌰 是最佳的配搭 因為可以中和蘋果金寶和雪糕的甜味 故此我便額外加配了果仁🥰-當天是平日的下午茶時間到達 故此店內大概有六成滿座 窗邊的位置就沒有了 只能選擇靠近廚房的位置 不過也沒所謂的〰️因為店內的椅

當天是平日的下午茶時間到達 故此店內大概有六成滿座 窗邊的位置就沒有了 只能選擇靠近廚房的位置 不過也沒所謂的〰️因為店內的椅子都是沙發質地的 坐着舒服🧡 下單後店員會給你一個電子提示器 當餐點完成後 便會響鈴🔔然後客人便可以出去取餐🙆🏻‍♀️

大概等了10分鐘就有得食🥰🥰

可麗餅比我想像中的大和厚身 碟子以焦糖醬為主要的醬汁 配上牛油餅碎、果仁碎、香草雪糕🍦可麗餅是熱的 雪糕是冰凍的 非常衝擊口腔🤪🤪

可麗餅裏面滿滿都是煮熟了的蘋果、牛油餅乾🍪餅皮不會過厚 非常煙靭 富有蛋香 🥚而且有蘋果作為內餡 整個甜品並不會乾身😻好好吃 雖然非常大一份 但我還是能把整份吞落肚😂 眼見四周都是兩人share一份 但實在是太好吃了 所以我便獨食🤓 而且總覺得有淡淡的肉桂香 而且整份甜品不會過甜 真的會讓你一口接一口👅

餐廳光猛整潔 cashier非常專業的服務態度 而且店內並沒有限用餐時間 座位寬敞舒適 樓底又夠高 非常適合在尖沙咀逛街逛得累了的大家來歇一下😆😆😆😆

2022-05-06
2022-05-06 72 浏览
如果諗住晚飯食就唔洗啦,因為一啲都唔夠飽但如果諗住甜品食,你入到去又會心郁郁想嗌一個咸一個甜,好困擾😂整體我會比較欣賞甜嘅,今次無add $22 ice cream,不過我覺得ice cream 同crepe係perfect match,下次一定會嗌番😂衛生方便好似爭少少,一路食一路有隻蚊滋飛來飛去🥲
如果諗住晚飯食就唔洗啦,因為一啲都唔夠飽

衛生方便好似爭少少,一路食一路有隻蚊滋飛來飛去🥲
  • 蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕
K小姐美食推薦💛—有冇朋友仔同K小姐一樣都好鍾意食 #crepes 架呢😍有就唔可以錯過今次既介紹喇🥳講緊既就係呢間堅持選用法國原材料同做法既「Cafe Crepe」喇🤩 @cafecrepehk @cafecrepe 即刻為大家逐一介紹喇😋—今日同K家姐一齊放假,就決定黎呢間講左好耐,期待左好耐既「Cafe Crepe」撐枱腳🥰我地分別點左兩個招牌crepe,1️⃣甜1️⃣鹹再配2️⃣杯特色飲品🥤☕️—1️⃣風乾火腿/布里芝士/蘿勒/蛋 $115-黎到已經飄住陣陣既蘿勒香味🍃-風乾火腿同布里芝士簡直係絕配🫔-香濃既蘿勒配上一啖又一啖既鮮雞蛋🍳雞蛋係直接加上餅皮再煎香,特別滿足-餅皮帶有煙韌既質感,岩晒K小姐心水,保持傳統法式做法,用料亦堅持選用法國🇫🇷美國🇺🇸加拿大🇨🇦等空運食材,值得加分💯—2️⃣蘋果金寶/奶油醬/香草雪糕 $98-哇🤩視覺效果絕對係滿分呀😍焗好既金寶充滿牛油香味,粒粒金黃脆卜卜-本來好擔心會好甜/好油膩,點知完全係諗多左呀😍蘋果保留清甜🍎🍏帶有爽口既質感好有驚喜-香草雪糕係有新鮮香草籽,軟滑香濃🍨-果然係招牌‼️連唔太鍾意甜食既K小姐都停唔到口⚠️—3️⃣熱鮮奶咖啡 $36/$40/$44-心
K小姐美食推薦💛

1️⃣風乾火腿/布里芝士/蘿勒/蛋 $115
-黎到已經飄住陣陣既蘿勒香味🍃
-風乾火腿同布里芝士簡直係絕配🫔

2️⃣蘋果金寶/奶油醬/香草雪糕 $98
-香草雪糕係有新鮮香草籽,軟滑香濃🍨
-果然係招牌‼️連唔太鍾意甜食既K小姐都停唔到口⚠️

3️⃣熱鮮奶咖啡 $36/$40/$44
-心心拉花好靚呀💗飲落唔算好香濃,配埋甜甜既crepe不過不失

4️⃣紅寶石冰冰樂 $48
-又係一款超吸引既飲品,以白朱古力做主角既冰飲🥤🍫喜出望外唔會太甜,值得一試🥰

今次既體驗實在太滿足喇😍😍環境寧靜舒適,員工親切有禮貌,熱情介紹每款餐點,鍾意食crepe又想舒舒服服咁嘆下,今日就同K小姐一齊「Cafe Crepe」喇🥳🥳🥳

📍 Café Crêpe (K11) (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

味道😋:4/5
價錢💰:3/5
環境🌻:3.5/5
位置🏡:4/5
2022-04-28 70 浏览
唔知大家鍾意食咸既可麗餅定甜既可麗餅呢🤪仲要諗?小朋友先要做選擇🙈🙈Why not both?😝呢間過江龍超人氣可麗餅店同平時係街邊食既Crêpe完全唔一樣😆特別在於其食材並非香蕉士多啤梨咁簡單,而係有更多花款,有不同配搭🤣今次我就試左其中一款咸同甜既可麗餅過下口癮🤩🥞秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子 $125嘩!呢個外表睇落平平無奇,但原來內有乾坤😍入面啲料仲要多到數唔哂!成塊Crêpe入面都有超多帶子,差唔多每一啖都有3、4粒🤤🤤🤤落足餡料,性價比超高🤣強力推介😻😻🥞黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士 $89呢碟賣相超吸引,食落口都完全唔會令你失望🤭黑朱古力配蘭姆酒汁有微微酸甜口感,簡直係震驚味蕾,有衝擊既感覺😍😍無論鍾唔鍾意品酒既各位,都一定要試下呢款Crêpe啊🤎🤎☕️桃子南非紅茶 $34☕️茉莉佛手柑 $34

🥞秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子 $125

🥞黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士 $89

☕️桃子南非紅茶 $34
☕️茉莉佛手柑 $34
  • 秘製瑞士芝士汁配黑松露帶子
初嘗加拿大過江龍法式可麗餅🌮▫️呢間法式Crepe專門店Café Crêpe是來自加拿大的過江龍,位於尖沙咀同中環都有分店,之前一直都好想試,今次終於試到🤩!餐牌裏面嘅鹹甜款式都有好多選擇,全部可麗餅都係即叫即整,款式都好吸引😚▫️🌮𝗟’𝗘𝗽𝗶𝗰𝘂𝗿𝗶𝗲𝗻 ($𝟭𝟭𝟱)呢款使用左風乾火腿味道會比較咸香味重,真係每一啖都食到parma ham的!😋而且加左隻蛋,食落會比較乾身同脆口,口感有別於其他嘅甜食crepe,裏面配上羅勒醬,再加上Parma ham同布里芝士的鹹香,配搭不錯👍🏻而且更加左好多蕃茄粒粒,食落去完全唔會感到油膩!初頭覺得鹹食Crepe會好奇怪,但食落去真係好有驚喜🤩▫️🌮𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 & 𝗕𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗣𝗮𝗿𝗳𝗮𝗶𝘁 ($𝟴𝟵+ 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗜𝗰𝗲-𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺$𝟮𝟮)店家係使用日本直送嘅宇治抹茶雪糕🍵抹茶味幾香濃🍦而且好軟滑,全碟佈滿提子乾、granola、開心果碎,而可麗餅用咗朱古力去做,十分特別,坊間比較少有,食落去口感煙煙韌韌,中間夾住滿滿嘅綠茶醬忌廉芝士,面頭再淋上紅莓醬,味道酸酸甜甜,整個可麗餅口感亦好豐富!▫️🍸𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗼𝗱𝗮 - 𝗣𝗶𝗻𝗮 𝗰𝗼𝗹𝗮𝗱𝗮($
初嘗加拿大過江龍法式可麗餅🌮
▫️
🌮𝗟’𝗘𝗽𝗶𝗰𝘂𝗿𝗶𝗲𝗻 ($𝟭𝟭𝟱)
▫️
🍸𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗦𝗼𝗱𝗮 - 𝗣𝗶𝗻𝗮 𝗰𝗼𝗹𝗮𝗱𝗮($𝟰𝟲)
夏日炎炎最啱飲呢款☀️入口有淡淡的椰子味,感覺幾fresh~
▫️
☕️𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮($𝟰𝟬)
甜度適中,幾啱我口味~
▫️
整體來講,兩款鹹甜可麗餅唔好睇佢好似好扁咁,但係其實係好足料,食落去係好飽肚!值得一試!
地址:Café Crêpe
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖。
中環威靈頓街15B號地舖。
2022-04-27 1608 浏览
🥞 ღ ᴄᴀꜰᴇ ᴄʀᴇᴘᴇ ღBeen wanting to check out @cafecrepehk for quite a while as I love crepes 🥰 𝚝𝚑𝚎𝚢 𝚍𝚘 𝚋𝚘𝚝𝚑 𝚜𝚠𝚎𝚎𝚝 & 𝚜𝚊𝚟𝚘𝚞𝚛𝚢 𝚘𝚙𝚝𝚒𝚘𝚗𝚜 𝚜𝚘 𝚒𝚝’𝚜 𝚋𝚘𝚝𝚑 𝚊 𝚖𝚎𝚊𝚕 𝚊𝚗𝚍 𝚊 𝚍𝚎𝚜𝚜𝚎𝚛𝚝 🎉Was dying to try out their ʙᴜᴛᴛᴇʀꜱᴄᴏᴛᴄʜ ᴀᴘᴘʟᴇ ᴄʀɪꜱᴘ 🍎 which is one of their signatures - 𝚝𝚑𝚎 𝚌𝚛𝚎𝚙𝚎 𝚒𝚜 𝚐𝚎𝚗𝚎𝚛𝚘𝚞𝚜𝚕𝚢 𝚏𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚌𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝚌𝚛𝚒𝚜𝚙𝚜, 𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚋𝚒𝚝𝚜 & 𝚝𝚘𝚙𝚙𝚎𝚍 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚊 𝚑𝚞𝚐𝚎 𝚜𝚌𝚘𝚘𝚙 𝚘𝚏 𝚋𝚞𝚝𝚝𝚎𝚛𝚜𝚌𝚘𝚝𝚌𝚑 🍨 think apple pie but in a crepe form, much lighter yet just as satisfying 🤤For the savoury option we had the ꜱᴛ. ᴊᴀᴄQᴜᴇꜱ , 𝚊𝚗𝚘𝚝𝚑𝚎𝚛 𝚘𝚗𝚎
🥞

ღ ᴄᴀꜰᴇ ᴄʀᴇᴘᴇ ღ

Butterscotch  apple  crisp

For the savoury option we had the ꜱᴛ. ᴊᴀᴄQᴜᴇꜱ , 𝚊𝚗𝚘𝚝𝚑𝚎𝚛 𝚘𝚗𝚎 𝚘𝚏 𝚝𝚑𝚎𝚒𝚛 𝚜𝚒𝚐𝚗𝚊𝚝𝚞𝚛𝚎𝚜 𝚝𝚑𝚊𝚝’𝚜 𝚜𝚝𝚞𝚏𝚏𝚎𝚍 𝚝𝚘 𝚝𝚑𝚎 𝚋𝚛𝚒𝚖 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚜𝚌𝚊𝚕𝚕𝚘𝚙𝚜 & 𝚝𝚘𝚙𝚙𝚎𝚍 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚝𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝚙𝚞𝚛é𝚎 😋
St.  Jacques

Was really surprised by how good their drinks were as well - the ᴇxᴘʀᴇꜱꜱᴏ ᴛᴏɴɪᴄ 𝚠𝚊𝚜 𝚝𝚑𝚎 𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝚛𝚎𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑𝚎𝚛 𝚘𝚗 𝚊 𝚑𝚘𝚝 𝚍𝚊𝚢 🧊really recommend their ɴᴜᴛᴇʟʟᴀ ʜᴏᴛ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ for non-coffee drinkers, 𝚝𝚑𝚎𝚢 𝚋𝚕𝚎𝚗𝚍 𝚝𝚑𝚎𝚒𝚛 𝙽𝚞𝚝𝚎𝚕𝚕𝚊 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚖𝚒𝚕𝚔 𝚋𝚎𝚏𝚘𝚛𝚎𝚑𝚊𝚗𝚍 𝚜𝚘 𝚝𝚑𝚊𝚝 𝚒𝚝’𝚜 𝚖𝚞𝚌𝚑 𝚕𝚎𝚜𝚜 𝚜𝚠𝚎𝚎𝚝 + 𝚎𝚗𝚑𝚊𝚗𝚌𝚎𝚜 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚊𝚣𝚎𝚕𝚗𝚞𝚝 𝚏𝚕𝚊𝚟𝚘𝚞𝚛 🤎
Expresso  tonic
Nutella  hot chocolate

Their @k11artmall location is a 𝚙𝚛𝚎𝚝𝚝𝚢 𝚜𝚠𝚎𝚎𝚝 𝚜𝚙𝚘𝚝 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚝𝚑𝚎 𝚏𝚕𝚘𝚘𝚛 𝚝𝚘 𝚌𝚎𝚒𝚕𝚒𝚗𝚐 𝚐𝚕𝚊𝚜𝚜 𝚠𝚒𝚗𝚍𝚘𝚠𝚜 ☀️ 𝚜𝚗𝚊𝚐 𝚊 𝚜𝚎𝚊𝚝 𝚒𝚗 𝚝𝚑𝚎𝚒𝚛 𝚜𝚘𝚏𝚊 𝚊𝚛𝚎𝚊 𝚏𝚘𝚛 𝚝𝚑𝚎 𝚙𝚎𝚛𝚏𝚎𝚌𝚝 𝚌𝚊𝚝𝚌𝚑-𝚞𝚙 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚏𝚛𝚒𝚎𝚗𝚍𝚜 🛋

❝ Any crepe lovers out there ❞

• • • ✎ • • •

*:..。 ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ 𓈒 ˲
• 𝙱𝚞𝚝𝚝𝚎𝚛𝚜𝚌𝚘𝚝𝚌𝚑 𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝙲𝚛𝚒𝚜𝚙 ($𝟿𝟾)
• 𝚂𝚝. 𝙹𝚊𝚌𝚚𝚞𝚎𝚜 ($𝟷𝟸𝟻)
• 𝙴𝚡𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚃𝚘𝚗𝚒𝚌 ($𝟺𝟾)
• 𝙽𝚞𝚝𝚎𝚕𝚕𝚊 𝙷𝚘𝚝 𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 ($𝟺𝟾)

📍 ᴄᴀꜰᴇ ᴄʀᴇᴘᴇ @cafecrepehk
ℂ𝕒𝕗𝕖𝕤 ☞︎ #thefchk_cafes