2023-12-02 266 浏览
地址-Café Crêpe將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓B02號舖💋肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬 (加雲呢拿味雪糕球),呢個可麗餅一上枱真係嘩一餐,勁大塊,食落好有蛋香味,咬落又煙煙韌韌咁,幾高汁下,而佢裡面層餡有唔少的烤啤梨,配埋肉桂,中和左啤梨中的酸味,再加埋最頂層的雲呢拿味雪糕球,又凍又熱咁,層次非常豐富,正。💋榛子醬可麗餅(加香蕉),呢個可麗餅我就加香蕉餡,食落比係泰國食的足料好多,佢連榛子醬都落得勁慷慨,份量唔少,所以味道會比泰國的好好多,而我加左香蕉的關係,佢D酸味中和左榛子醬的甜味,成件事唔會話太甜,食落味道岩岩好,唔錯。💋橙冰香草梳打及紅寶石朱古力,食完甜品當然要飲返杯野啦,我叫左杯橙冰香草梳打,飲落幾清新,酸酸甜甜咁,唔錯,而紅寶石朱古力係呢個逐漸步入寒冬的時間飲真係好岩啦,飲完成個人都暖笠笠咁,正。
地址-Café Crêpe
將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓B02號舖

2023-11-21 186 浏览
位於將軍澳既Café Crepe係一間西餐廳。餐廳位置係康城The Lohas裡面, 餐廳位置唔大,但都坐得非常舒服。曾經住過係康城既我覺得而家已經同岩岩搬離既時候好唔同。而家仲多左咁多唔同國家既美食進註真係好呀。餐廳製作地方用全透明玻璃遮擋,玻璃好乾淨可以清楚睇到整個製作過程。用餐地區就係自由座位。當晚我地就點左餐廳推薦既Crepe, 分別係: Butterscotch Apple Crisp($98); Crepe St. Jacques($125); Creamsicle($48); Chocolate Milkshakes($68), 食物份量非常之足夠, 最中意佢個Butterscotch Apple Crisp, 好似食既Apple Crumble咁。餐廳服務亦都好到位, 佢地用心製作每一個細節位都做得好足。食物做得好精緻好靚岩唒中意打卡既我呀。絕對推介住係將軍澳區既你地 $150-200 For One Dinner 📍 HKG將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓B02號舖

$150-200 For One Dinner

📍 HKG
將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓B02號舖
2023-11-03 162 浏览
cafe crepe康城店位於將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓B02號舖Café Crêpe 2017年首次登陸香港係中環,k11 art 都有分店,今次我去康城站B1出口商場我喜歡食可麗餅,cafe crepe的可麗餅,香濃蛋味,軟熟而煙靭主打正宗法式班戟Crêpe康城限定兩款指定班戟一款鹹味油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅$109一款甜味士爹啤梨香蕉可麗餅$89可以加$10電檸檬香草法式梳打今日我叫左油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅$109,加$10飲椰香菠蘿梳打因為檸檬香草梳打賣晒仲有提拉米蘇可麗餅$118提拉米蘇可麗餅意大利馬斯卡彭芝士非常軟滑手指餅有5塊事前浸過咖啡同甜酒所以有淡淡咖啡香係可麗餅面係雲厘拿雪糕同馬卡龍馬卡龍皮脆而薄甜度剛好雲厘拿雪糕好幼滑椰香菠蘿梳打菠蘿清爽電搭椰香風味飲品油封鴨格魯耶芝士法式薄餅芝士同油封鴨係餅皮中間非常美味油封鴨油脂豐富,好嫰呢間可麗餅的口味好多,滿足了我的新鮮感

Café Crêpe 2017年首次登陸香港

我喜歡食可麗餅,
cafe crepe的可麗餅,香濃蛋味,軟熟而煙靭
主打正宗法式班戟Crêpe

風味飲品

油封鴨格魯耶芝士法式薄餅
芝士同油封鴨係餅皮中間
非常美味
油封鴨油脂豐富,好嫰

呢間可麗餅的口味好多,
滿足了我的新鮮感

2023-10-31
  • 提拉米蘇
  • 油封鴨
2023-11-03 109 浏览
🇭🇰將軍澳法國過江龍可麗餅Crêpe專門店來自法國的過江龍Café Crêpe原來除了尖沙咀分店,在The LOHAS商場都有分店。多款鹹甜crepes即叫即整,透過開放式廚房近距離觀望整個製作過程。① Tiramisu Crêpe $118🔹Crêpe口感煙煙韌韌,充滿蛋香,夾配浸滿咖啡的意大利手指餅,配上馬卡龍及雲呢拿雪糕② Crêpe Française $109🔹鹹點有驚喜,原來鹹crepes很好食。油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅夾配鴨肉絲, 鴨香肉嫩,餡料豐富,加$10可換購檸檬香草法式梳打一杯③ Nutella Crêpe $65🔹可麗餅內塗上滿滿的榛子醬,經典簡單好味
🇭🇰將軍澳法國過江龍可麗餅Crêpe專門店

① Tiramisu Crêpe $118

② Crêpe Française $109

③ Nutella Crêpe $65
🔹可麗餅內塗上滿滿的榛子醬,經典簡單好味

招牌飲品French Soda Pina Colada。這款飲品是一種法式汽水,混合了椰子奶和鳳梨汁,口感清新,帶有微妙的甜味和鳳梨的香氣。這是一種非常適合夏天的飲品,喝起來讓人感到涼爽舒暢,絕對是解渴的好選擇。招牌可麗餅Le Club。這款可麗餅以法式傳統配方製作,餅皮薄而鬆軟,口感十分迷人。內餡則是結合了煙燻火腿、起士、雞肉和生菜等多種食材,帶來豐富的口感和層次感。每一口都能品味到各種食材的風味,令人回味無窮。此外,Café Crêpe還提供了一些自訂的可麗餅選項。Add Spinach Add Avocado以菠菜和牛油果為主要食材,帶來健康營養的同時也保持了可麗餅的美味。Tomatoes Strawberry And Banana可麗餅則將番茄、草莓和香蕉結合在一起,味道鮮甜多汁,令人驚艷。這些自訂選項讓顧客能夠根據自己的口味喜好來打造獨一無二的可麗餅體驗。

2023-10-27 29 浏览
法國過江龍Cafe Crepe原來在The LOHAS商場都有分店,近近地去試吓先😋主打法式可麗餅,即叫即整夠晒新鮮,共有多款口味選擇,揀左咸甜各一💕Pear And Salted Caramel肉桂烤啤梨焦糖可麗餅餅皮好薄,口感煙韌鮮甜不漏,肉桂加入啤梨好夾Crepe Francaise咸點試新推出的油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅濃郁的鴨肉香氣,鴨肉絲肉質鮮嫩多汁,,餡料豐富,味道有驚喜! Pina Colada清新菠蘿汁梳打飲品上也灑上椰子味奶油菠蘿味跟椰子味很配合,清新的口味甜度適中Americano - Double散發濃郁咖啡香氣,味道不會太澀入口順暢
揀左咸甜各一💕

Pear And Salted Caramel
肉桂烤啤梨焦糖可麗餅
餅皮好薄,口感煙韌鮮甜不漏,肉桂加入啤梨好夾

Crepe Francaise
咸點試新推出的
油封鴨格魯耶爾芝士法式薄餅
濃郁的鴨肉香氣,鴨肉絲肉質鮮嫩多汁,,餡料豐富,
味道有驚喜!

Pina Colada
清新菠蘿汁梳打
飲品上也灑上椰子味奶油
菠蘿味跟椰子味很配合,清新的口味
甜度適中

Americano - Double
散發濃郁咖啡香氣,味道不會太澀入口順暢
2023-10-20 36 浏览
之前喺K11見過呢間來自法國嘅可麗餅店,因為太多人,所以冇入去⋯今次喺將軍澳竟然都比我發現到佢哋😎一於入去試吓😋佢哋全部都係即叫即做新鮮熱辣👍🏻👍🏻🍓🍌 士多啤梨香蕉可麗餅~$89(塊餅真係好好味,唔會太甜,仲好軟綿綿而且又彈牙好香😋😋香蕉同士多啤梨都係即刻切好新鮮)🍓🫐 Parfait Crepe~$98(法式乳酪芭菲會新鮮士多啤梨同埋藍莓,酸酸甜甜,一啲都唔會有好漏嘅感覺,士多啤梨同藍莓都好新鮮😋)🍓草莓奶昔,綠茶奶昔(飲到讚口不絕,唔會太甜,好香滑,打卡一流😂)由於今次帶咗個士多啤梨控嚟食,佢全部點晒士多啤梨😂😂下次一定要試吓佢哋喊嘅可麗餅😎因為見到其他人覺得鹹嘅可麗餅都好好食😋

佢哋全部都係即叫即做新鮮熱辣👍🏻👍🏻

🍓🍌 士多啤梨香蕉可麗餅~$89

🍓🫐 Parfait Crepe~$98

🍓草莓奶昔,綠茶奶昔
(飲到讚口不絕,唔會太甜,好香滑,打卡一流😂)

• 綠茶奶昔
  • Parfait Crepe
《 😍 𝑪𝒂𝒇𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒑𝒆📍》————————————————————🫶🏻 愛Crepe之人必到的一間餐廳🤩 超多款Crepes鹹甜任你揀🙌🏻 門面闊落,環境開揚又enjoy ---真係要讚下呢間crepe既口感👍🏻三款crepe餅皮都好夠煙韌蛋香😚不過個人覺得濃味crepe係好食d😝————————————————————🤎 𝓣𝓲𝓻𝓪𝓶𝓲𝓼𝓾 𝓒𝓻𝓮𝓹𝓮:---👉🏻 My 1 st Pick 👈🏻意大利馬斯卡彭芝士軟滑濃郁🧀夾住傳統意大利手指餅在內✌🏻食落好有層次好豐富🥰特濃咖啡入口香濃夠出🤤配埋甜酒既香氣非常之match🥂仲有馬卡龍及雲呢拿雪糕喺上面😍賣相吸引,甜品控must try🫵🏻————————————————————🇭🇰 𝐇.𝐊. 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭:---👉🏻 My 2 nd Pick 👈🏻會話呢款fusion有驚喜到🥳食落好濃好濃幼滑花生醬🥜配埋甜甜既煉奶🍶、楓糖漿🍯crepe上面灑滿糖霜,賣相都靚靚✨————————————————————❤️ 𝓢𝓽𝓻𝓪𝔀𝓫𝓮𝓻𝓻𝔂 & 𝓑𝓪𝓷𝓪𝓷𝓪:---👉🏻 My 3 rd Pick 👈🏻呢款水果系就相對比較清
《 😍 𝑪𝒂𝒇𝒆 𝑪𝒓𝒆𝒑𝒆📍》
🫶🏻 愛Crepe之人必到的一間餐廳
🤩 超多款Crepes鹹甜任你揀
🙌🏻 門面闊落,環境開揚又enjoy
真係要讚下呢間crepe既口感👍🏻
食落好有層次好豐富🥰
特濃咖啡入口香濃夠出🤤
配埋甜酒既香氣非常之match🥂
仲有馬卡龍及雲呢拿雪糕喺上面😍
賣相吸引,甜品控must try🫵🏻
🇭🇰 𝐇.𝐊. 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭:
👉🏻 My 2 nd Pick 👈🏻
會話呢款fusion有驚喜到🥳
食落好濃好濃幼滑花生醬🥜
配埋甜甜既煉奶🍶、楓糖漿🍯
crepe上面灑滿糖霜,賣相都靚靚✨
❤️ 𝓢𝓽𝓻𝓪𝔀𝓫𝓮𝓻𝓻𝔂 & 𝓑𝓪𝓷𝓪𝓷𝓪:
👉🏻 My 3 rd Pick 👈🏻
呢款水果系就相對比較清新淡味👼🏻
但係水果都係足料清甜既🍓🍌
唔鍾意食咁膩既女仔可能會啱d👀
🍹𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘝𝘢𝘯𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘚𝘰𝘥𝘢:
食完咁多款甜甜既Crepes
就當然要飲返杯refreshing解下膩💦
酸酸爽爽,涼涼快快,best ending👻
🔴 總評:9/10
#士多啤梨香蕉可麗餅
#hkfood #foodhk
#hkeat #hkrestaurant
#hkfoodblog #hkigfood
#hkfoodie #foodiehk #hkfoodlover
2023-10-18
用餐时段
  • Tiramisu crepe
  • H. K.  Style French Toast
2023-10-18 26 浏览
食過幾次嘅crepe專門店,有鹹有甜妳多味道,仲可以add on itemsCrepe全部即整,熱辣辣最好食🍴秘製瑞士汁芝士配黑松露帶子可麗餅💰$125最鐘意食呢款,好多細帶子,好軟滑,加埋秘製瑞士汁,入面有芝士,面頭加咗少少黑松露超正🍎蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕💰$98甜品嚟講又係好鐘意呢款,首先鐘意蘋果肉桂味,仲耐好脆嘅金寶,面頭加咗焦糖醬,可配雪糕食,冷熱交融勁呢到好多咖啡,食完甜嘅飲杯熱飲最正☕️Mocha💰$48/16oz濃郁好味

Crepe全部即整,熱辣辣最好食

🍴秘製瑞士汁芝士配黑松露帶子可麗餅💰$125

🍎蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕💰$98
呢到好多咖啡,食完甜嘅飲杯熱飲最正

☕️Mocha💰$48/16oz
濃郁好味
2023-10-17
等候时间
10 分钟 (堂食)
有個同樣嗜甜嘅爸爸真幸福❣️今日帶佢黎食位於康城站The LOHAS商場嘅法國過江龍Café Crêpe,主打法式可麗餅,共有多款口味選擇,即叫即整夠晒新鮮👏,揀左咸甜各一試下新口味😜! 🔸肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬可麗餅 餅皮好薄,口感煙韌,啤梨蓉🍐鮮甜唔漏,肉桂加入啤梨原來好夾!.🔸油封鴨格魯耶爾芝士可麗餅 好鍾意食鴨🦆嘅爸爸表示興奮! 咸味可麗餅餡料豐富,有啖啖鴨絲,芝士味🧀非常香濃🤤飲品的水準都唔錯,紅寶石朱古力🍫 入口酸中帶果甜,甜度剛好;熱朱古力濃郁順滑,同水果味甜品非常搭配💯! 私心鍾意甜味可麗餅多啲,好想試埋Tiramisu 同士多啤梨香蕉味可麗餅😜聽到隔離枱讚啲咖啡好飲,下次一定要試埋🥰

🔸肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬可麗餅
🔸油封鴨格魯耶爾芝士可麗餅

2023-09-21
好少見鋪頭有咁多口味既crepes有咸有甜 當一個light meal 食岩岩好😝今次叫佐一咸一甜❤️即叫即做即食 個皮好fluffy😌------------------------------秘裝瑞士芝士汁配黑松露帶子------------------------------第一次食咸味既可麗餅 瑞士芝士汁好特別黑松露味好足夠 帶子份量都好多⭐------------------------------蘋果金寶配奶油醬及香草雪糕------------------------------crepes 同 apple crumble 本身都係我好鐘意食既野兩樣mix 埋真係夾到爆炸❤️加埋個拖肥味既醬真係好好食戒緊甜既我都忍唔住食佐大半個🥹🥹🥹------------------------------Nutella Milkshake & Pineapple Soda------------------------------估唔到除佐可麗餅之外呢到既特飲都幾有誠意❤️兩杯都好靚好岩打卡🥰🥰

好少見鋪頭有咁多口味既crepes

估唔到除佐可麗餅之外
呢到既特飲都幾有誠意❤️
兩杯都好靚好岩打卡🥰🥰

2023-09-18 29 浏览
今日同朋友踏單車踏到入康城站,一場嚟到康城緊係要搵間餐廳食下啦。最後,我地揀咗來自法國過江龍既可麗餅專門店。可麗餅可選甜味或者咸味,可按個人喜好選擇,我地兩個口味差唔多,所以一人點左一個甜味嘅可麗餅嚟開心share。法式香芒可麗餅配Häagen-Dazs柚子馬卡龍雪糕:可麗餅係即叫即整,餅皮好薄,口感軟綿Q彈,芒果味鮮甜,同Häagen-Dazs柚子味雪糕簡直係絕配呀,好滿足呀。榛子醬可麗餅:餅皮同樣係即叫即做,榛子醬香濃,中間既cream甜度適中,配埋甜絲絲既雪糕,我地兩個食到變晒心心眼啦😍😍椰香菠蘿:法式梳打水配Häagen-Dazs 檸檬雪葩:呢個檸檬雪葩外型好似雪糕,一球圓碌碌既檸檬𣲙球,味道酸酸甜甜夠晒清爽解渴。椰香菠蘿:夠晒𣲙涷,酸甜得黎帶點椰香既甘甜,好fresh既口感。🔎Café Crêpe (將軍澳)📍將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓B02號舖

法式香芒可麗餅配
Häagen-Dazs柚子馬卡龍雪糕:

榛子醬可麗餅:

椰香菠蘿:
法式梳打水配Häagen-Dazs 檸檬雪葩:

椰香菠蘿:
夠晒𣲙涷,酸甜得黎帶點椰香既甘甜,好fresh既口感。

🔎Café Crêpe (將軍澳)
📍將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓B02號舖
2023-08-30 37 浏览
人氣可麗餅餐廳Café Crêpe在日出康城有分店喇😆!餐廳是在商場商場中庭開放區域香哄哄的甜品香氣 Café Crêpe提供好多種類的crêpe有鹹有甜 任均選擇亦有供應咖啡、梳打、奶昔等等飲品開放式廚房 可近距離觀望製作過程❣⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆ 🍎Pearl and Salted CarmelCafé Crêpe的招牌可麗餅非Pearl and Salted Carmel莫屬😊皮厚薄適中 包裹著烹製的切粒肉桂甜梨 蘋果粒不會過甜太軟配上海鹽味焦糖醬 甜而不膩 口感豐富🐔Chicken Cordon Bleu Crepe 咸味Crêpe的餡料也很豐富有火腿、雞肉粒、瑞士芝士及巴馬士芝士醬一口吃下去 芝士濃濃在口腔發出啖啖肉之選 烤雞肉份量都幾多😋!🍍 Pina Colada 清新菠蘿汁梳打飲品上也灑上白色奶油 是椰子味🥥菠蘿味跟椰子味都很突出🥥甜度適中 😎☕️Mocha顏值很高裡面的咖啡用朱古力不會太搶而且很香濃------------------------------
人氣可麗餅餐廳Café Crêpe在日出康城有分店喇😆!
餐廳是在商場商場中庭開放區域
香哄哄的甜品香氣
Café Crêpe提供好多種類的crêpe
有鹹有甜 任均選擇
亦有供應咖啡、梳打、奶昔等等飲品
開放式廚房 可近距離觀望製作過程❣

蘋果粒不會過甜太軟
配上海鹽味焦糖醬 甜而不膩 口感豐富

🐔Chicken Cordon Bleu Crepe
咸味Crêpe的餡料也很豐富
有火腿、雞肉粒、瑞士芝士及巴馬士芝士醬
一口吃下去 芝士濃濃在口腔發出
啖啖肉之選 烤雞肉份量都幾多😋!

🍍 Pina Colada

顏值很高
裡面的咖啡用朱古力不會太搶
而且很香濃

2023-08-17 37 浏览
最近發現一間可麗餅專門店😳真的不多😍環境簡潔,文清風格非常不同😉可麗餅的選擇頗多🤩有甜的有鹹的,真的各有特色🥰我們選了兩個甜的,一個鹹的🤭Pear And Salted Caramel肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬Crepe 口感軟綿,入口充滿了烤啤梨,鹽味焦糖跟肉桂的味道十分配合,鹹甜兼備的味道😊好有口感🤤Strawberry And Banana用新鮮草莓和香蕉的crepe ,份量十足,咬落去啖啖都有士多啤梨同香蕉😍很fresh的味道👅 士多啤梨的酸甜味同香蕉香甜互相配合, strawberry 控的爽爽,吃的很滿足😊HK French Toast香港法式西多士濃濃的花生醬🤩crepe 厚薄適中👍🏻夾住花生醬、煉奶,有不一樣的西多士口感😳Milkshake - Strawberry草莓奶昔有種甜蜜💕感覺,粉紅色的外表打卡一流,甜度適中,適合喜歡甜甜蜜蜜的😍下次要試吓其他鹹點🎉🤤

Pear And Salted Caramel

下次要試吓其他鹹點🎉🤤
2023-08-15
用餐时段
2023-08-09 36 浏览
加拿大過江龍可麗餅店!估唔到連The LOHAS都有! 🍨Tiramisu Crepe 好豐富!配料有雲呢拿雪糕,Macaron,用嚟打卡一流!Crepe入面好多Cream同浸滿咖啡液的手指餅,口感豐富,唔會太甜,反而有少少咖啡稍帶苦既味道,味道好夾!配埋雪糕仲有種冰熱交融既感覺🍦🍦🍦🫘京都抹茶紅豆麻糬可麗餅 麻糬非常煙靭,餅皮厚薄適中,再加埋上面嘅日式丸子咬落好有口感!🥤士多啤梨Milkshake 奶味同士多啤梨味到十足,完全唔會有藥水味,甜度非常適中,仲好足料有成大嚿Cream!
加拿大過江龍可麗餅店!估唔到連The LOHAS都有!

🍨Tiramisu Crepe

🫘京都抹茶紅豆麻糬可麗餅